szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Hiszel abban, hogy van szerelem első látásra?

A Nők mondják:
59.1 %
149
Mindenképpen, hisz lettem már így szerelmes.

25.4 %
64
Elhiszem, hogy van ilyen, de velem még nem esett meg.

15.5 %
39
Szerintem ilyen nem létezik.


A Férfiak mondják:
56.5 %
143
Mindenképpen, hisz lettem már így szerelmes.

18.2 %
46
Elhiszem, hogy van ilyen, de velem még nem esett meg.

25.3 %
64
Szerintem ilyen nem létezik.


Szavazatok száma összesen: 505
A Nők szavazatai összesen: 252
A Férfiak szavazatai összesen: 253

Kommentek

magaliza 18. 2009-05-08 19:12
de van szerelem első látásra.
[5669]
Skaci [NŐ] 57 2009-03-12 20:17
Egy illat,egy pillantás,egy mozdulat ingereket vált ki.Ha ezt a nagyagy és limbikus idegrendster sexuálisan izgatonak találja,elinditja az alszervek vérbőségét.A szerelem hormonzivatar,amely a két nem egyesülésére ösztönöz.Amennyiben tartos lesz az állapot,beindul egy olyan hormon termelődése.amely a toleranciára serkent,az együttélés elviselésére.Szoval a szerelem csak hormonok játéka..:)))Endorfin,oxitocin,meg ilyesmik..:)
[5280]
kanyim [NŐ] 59 2009-02-26 11:51
kivételesen tengerszemmel kell 1-t értenem... azaz részben... mert az oks..hogy a szerelem az 1 pillanat dolga..és bármikor ránktörhet..de azért mi tudjuk azt irányítani ki felé forduljon amaz.. mert ha valaki alapból nem szimpi..nem gyün be a kinézete..stb.. akkor azzal nem állunk le ismerkedni.. nem megyünk el vele randira..stb.. kerüljük a megismerés lehetőségét.. és ezáltal nem tudjuk annyira megismerni hogy bele tudjunk habarondi... aki meg csak 1 pillantás alatt bele tud valakibe szeretni az meg is érdemli... mert akkor azok nem lehetnek nagy szerelmek.. max a butus fejével minden vonzalmat bemagyaráz magának...
[5176]
tengerszem [NŐ] 36 2009-02-26 11:44
Maga a szerelembe esés pillanata, már ha valaki tud annyira józan lenni, hogy észrevegye ezt a pillanatot nyilván nem tudatos, de az, hogy mit hozunk ki a kapcsolatból merre fejlődik, hogyan alakítjuk az igencsak tudatos dolog. El is lehet szúrni egy ígéretesnek ígérkező szerelmet a rózsaszín köd mámorában, hiába indult szerelemnek és ehhez sokszor a fél nagyon jó és tudatos kifogásokat tud találni. Ez esetben szerintem még az első látásra szerelem alapja csak ront a helyzeten, hisz ott csontra ki van hagyva a másik fél, egyelőre még csak rakosgatja össze magában puzzle-t, hogy a másik mit látott bele fél pillanat alatt. Ha lassan szeretnék megismerni valakit, lehetőleg úgy, hogy tisztán lássam őt magam előtt, mert megtisztelem ennyivel, ha már felkeltette az érdeklődésem, akkor szépen lassan ismerem meg és közeledem felé. Az érzés és az iránta való tiszteletből. Hiszek abban, hogy jó dolgok kialakulásához idő kell. Főleg a szerelemnél nagyon érvényes ez számomra. DE a bizalom még ennél is fontosabb mint azt már írtam, nálam addig a totális szerelemérzés nem alakulhat ki, amíg érzem, hogy nem tudok benne teljesen, értsd maximálisan bízni és nem rakjuk le egymás kezébe a lelkünket. Márpedig ez egy pillanat alatt nem történik meg. Hiába is vonzódok ahhoz az illetőhöz, nem fogok rózsaszín ködbe burkolózni, ha azt veszem észre rajta, hogy esetleg nincs teljesen jó helyen nála a bizalmam, akkor is bárhogy is van, inkább odébbállok, mintsem, hogy később valami fájdalmas dolog bekövetkezzen.
[5175]
hercegnõ [NŐ] 50 2009-02-26 11:25
Csak azt ne mondd hogy valakibe tudatosan szeretünk bele.
[5174]
tengerszem [NŐ] 36 2009-02-26 10:15
Főleg arra gondoltam, amikor ezt a dolgot összekötöttem az önismerettel, hogy ha meglátunk egy embert, akkor körülbelül akkora százalékban látjuk bele a saját kis illúzióinkat,amennyire hadilábon állunk saját magunkkal, saját magunk önismeretével. Mert a szerelem az (nekem) nem arról szól, hogy egy még nem is ismert emberbe, (akit emiatt nyilván csak illúziókból rakhatok össze magamnak) belezúgok, hanem az ismerkedés egy komoly és fontos játék két ember közt. És a valós embert szeretném szeretni, nem azt, aki szikrákat gyújtogat bennem, mert a szikrát én csináltam magamnak, azt az embert meg akkor is szeretném szeretni, ha már ismerem az érzéseit, gondolatait, lelkivilágát és nem magamat szeretném szeretni benne, hanem őt, azt amilyen ő valójában. Márpedig ezt megintcsak kellő önismerettel és viszonylag érett személyiséggel lehet csak megvalósítani.
[5173]
Valdebbo [FF] 112 2009-02-23 16:11
Igen, kinek mit jelent a szerelem. Lehet, hogy épp ezért szavazunk össze-vissza? :) Lehet-e jó levest készíteni 10 perc alatt? Akinek a zacskós leves is jó leves, annak a válasza határozott igen lesz. Egyébként nem szeretnék pártoskodni, de tengerszem egy szóval sem írta, hogy az első látásra "beleszeretés" mindig hadilábon álló önismeretre vezethető vissza, csak azt, hogy vannak ilyenek is. És tényleg vannak, nem is kevesen.
[5163]
tengerszem [NŐ] 36 2009-02-23 15:49
"Látod tengerszem...aki nem úgy gondolkodik mint te, máris sértegeted..." --> igen, sőt éjszakánként ártatlan gyerekeket is szoktam ijesztgetni. :) Viccet félretéve az önismeret hiánya vagy nem megfelelő foka nem sértés, senki sem áll az önismeret küszöbén. Mindig van mit tanulni, de aki megsértődik erre a mondatra, annak végképp. Én csak azt írtam, hogy aki nem beszélt a másikkal és már szerelembe esik, az valószínűleg még nem csalódott túl sokat vagy amikor csalódik, akkor nem is veszi észre, hogy az illúziói miatt csalódik, inkább azt hiszi, hogy a körülményei miatt. Ez nem baj, szerintem mindannyian átmegyünk ilyen periódusokon életünk során. Sokszor leírtam, hogy szerintem a szerelem megélése az önismerettel van összefüggésben, ezt is lehet sértésnek venni csak minek. Én nem hiszek benne és ahogy környezetemben láttam, túl jó vége nem lett az ilyen szerelmeknek, de minden azon múlik valóban ki hogy definiálja a szerelem fogalmát.
[5162]
kanyim [NŐ] 59 2009-02-23 14:52
most első látásra.. semmiképpen sem lehet szerelem.. leglábbis szerintem.. vágy..vonzódás...stb... ha most az első látás az pl jó hosszú kukkolást jelent.. akkor azalatt észrevehetsz olyan tulajdonságokat amik neked nagyon aranyosak..szimpatikusak...stb de ha egyeseknél ez már az első beszélgetést..találkozót..randit jelenti..akkor tán kialakulhat..talán.. de ez semmiképpen sem első látásra... ezek amolyan női belemagyarázások..a pinki ködben minden összemosódik..de nincs is ezzel baj... 1000x inkább 1 ilyen lányos csaj..mint egy emancip**ci aki a nadrágot akarja viselni;))))))))
[5161]
gyöngykagyló [NŐ] 50 2009-02-23 13:36
Dehogy foglaltam össze "olyan szépen". Csak egyszerűen én még nem szerettem bele férfibe első látásra. /Maximum harmadikra, de akkor az ugye már nem "első látás"./ Én inkább úgy mondanám, hogy én "első érzetre" szerettem bele férfibe - legalábbis most.
[5159]
hercegnõ [NŐ] 50 2009-02-23 13:25
Jaj Gyöngykagyló, ezt annyira szépen összefoglaltad...ehhez más nem is lehet semmi egyebet hozzáfűzni:)
[5158]
gyöngykagyló [NŐ] 50 2009-02-23 13:01
Ez a kérdés, hogy van-e szerelem első látásra, attól is függ, hogy ki hogyan definiálja a szerelem fogalmát. Nekem a szerelem egyaránt lelki és testi vonzódás. Inkább úgy mondanám, hogy vonzódás, vonzalom, tetszés, persze, hogy első látásra létezhet férfi és nő között. De én egyik partneremet sem így látásra "választottam". A mostani párom sem kimondottan a külső tulajdonságaiért tetszik - önmagában. Ahhoz, hogy megszeressem, nem kellett sok idő, mondjuk 3-4 találkozás, de, ami a szerelem érzetét kialakította bennem, az a szexuális vonzódás és az emberi vonzódás elegye volt, akkor szerettem bele, mikor egyszerre vonzott, mint ember és mint férfi is. A szerelem első látásra, ez önmagában is így érdekes, nekem ugyanis ez azt mondja, hogy "csak a látási inger" annyira döntő lehet. Pedig a szerelem érzésének kialakulásához nagyon sok egyéb inger kell, a másik hangja, orgánuma, illatának érzete, és már adott esetben ízlelése -- vagyis például a csók. Szerintem az igazi szerelem érzés kialakításában már részt vesz nem csak a látásunk. Akkor tudjuk meg szerintem, hogy a másik fél "hozzánk való-e", mondjuk, mint férfi, mikor ezek az érzékszerveink eldöntik ezt, és persze nem utolsósorban az agyunk, hogy akibe szerelmesek vagyunk milyen ember. Mert ugye tetszeni tetszhet egy gyönyörű, tökéletes férfi például mindaddig, amíg meg nem szólal, mert sajnos ilyen is van, mikor a tetszés után a kiábrándultsággal egyenlő mikor a férfi megszólal. És érdekes, a párom is ugyanígy látja, hogy mind a 4 érzékszervünk eldönti végül is, hogy mennyire lesz vonzó számunkra a partner, de leginkább beleszeretni szerintem a másik személyiségébe lehet.
[5157]
gyöngykagyló [NŐ] 50 2009-02-23 12:43
Valójában nem nagyon hiszek abban, hogy van első látásra szerelem. Annak ellenére sem, hogy - ha belegondolok, a jelenlegi párom szeretem igazán szerelemmel /ezen mostanában kezdtem éppen el gondolkozni/, és a mostani páromnál éreztem már a legelső találkozásunkkor is - összehasonlítva a korábbi kapcsolataimat - azt, hogy valami nagyon erős érdeklődés van ez iránt a férfi iránt. És az is igaz, hogy már a legelső telefonbeszélgetésünkkor korábban nagyon vonzó volt a hangja /de ez ugye nem látási inger.../, és éreztem azt, hogy szeretném ezt a férfit mindenképpen megismerni, meg hasonló érdeklődési kör, ilyesmik előjöttek/. Mikor először találkoztam vele életemben szintén azt éreztem, hogy érdekel ez a férfi, mint ember, és természetesen vonzónak is találtam. De az igazi érzések már akkor alakultak ki, mikor már valamilyen testi kontaktus - gondolok itt csókra - létrejött. Igazából a szerelem az úgy önmagában csak mint gondolat, szép eszme létezhet, de az én véleményem szerint addig valódi szerelemről nem lehet beszélni a szó teljes értelmében, míg meg nem érint a másik egyénisége, a másik pedig, hogy igenis fontos a testi vonzalom, és csak akkor tudjuk meg, hogy a másik mennyire érint meg azzal a bizonyos "biokémiai vonzerő"-vel, amikor már közelségbe kerülünk vele. A valódi szerelem szerintem nem lehet igazán soha plátói, az igazi szenvedélyes vonzódás véleményem szerint a normális szerelem alapja férfi és nő között, és a legszerencsésebb esetben ez egybeesik az intellektuális vonzással is, mikor egyaránt vonz a másik személyisége, tudása, embersége és szexuális vonzereje. Ezeket a tulajdonságokat pedig a legelső alkalommal is érezzük már valamennyire, de ez annál inkább mélyül, minél inkább megismerjük a másikat. Ilyen értelemben szerelem első látásra nem igazán van szerintem. Inkább van egy olyan érzet, vágy, hogy egy számunkra már első látásra érdekes embert szeretnénk jobban megismerni, és hajt minket az, hogy újra találkozzunk vele. Persze más a plátói szerelem, de az inkább csak egy vágykép, nem valódi hús-vér emberbe való szerelem.
[5155]
thymian [NŐ] 93 2009-02-23 12:05
én pl azt írtam le, amit gondolok erről. s hozzátettem, hogy ahányan vagyunk annyiféleképpen éljük meg. épp ettől csodás dolog. nem kérdőjeleztem meg, hogy más esetleg mit él meg, csak az én nézetemben ez másképp realizálódik.és szerintem a vonzódás nem egyenlő a szerelemmel. noha romantikus alkat vagyok, ezen a ponton mégsem :) az meg, hogy olyanba szeretünk bele, akibe nem kéne, valóban többnyire önismereti gondokkal magyarázható (lásd:pszichológia), valamint, hogy az ember agyát elborítják a különböző hormonok :):) a kettő együtt meg veszélyes, s sok csalódást okozhat az embernek :( "én nem hiszek abban, hogy valaki elvan valaki mellett, és majd ha jól megismeri beleszeret...az szeretet lehet, tisztelet lehet, elismerés lehet a másik jó tulajdonságai miatt, de nem szerelem." ha hiányzik a vonzódás, akkor ennyi marad. ez tény. de pár ffi-nő barátságból lesz azért szerelem. csak ott a másik megismerése közben alakul ki egyfajta vonzódás, majd szerelem. míg az elsőtalálkozósok esetében a vonzalom elmélyülése akkor következik be amikor már van egy képed a másikról. nem teljes kép, de egy kis szelet. az egész egyébként nagyon egymásba van fonódva. én úgy vagyok ezzel, hogy minél jobban megismerjük a másikat, a vonzalom(!) átalakul szerelemmé (ez lehet tényleg egy óra, fél óra, 5 perc, egy vagy több hónap), s egyre jobban vonzódsz a másik lelkéhez.egyszerűen vágysz megismerni a másik minden egyes kis lelki zugát, porcikáját.s nem bírsz betelni vele. a rózsaszín lufi akkor durran szét, ha egy képzelt képet szerettél, s ez az önismerettel függ össze,mert egyébként csak a másikra kivetítünk dolgokat, s mikor a hormonok alábbhagynak, egyre erősebben tör fe a másik igazi oldala, ami addig is ott volt, csak a saját szemünktől (magunktól) nem láttuk. és hát jönnek a sorozatos csalódások. "Miért lenne törvényszerű, hogy csak olyanba szeretünk bele, akit már előbbről jól ismerünk? Ugye hogy nem?"hasonlóan gondolom. de az ismeretlenek esetében a vonzalom a megismerés folyamatával együtt párosul, s egymást erősítik és kialakulhat belőle mély érzés. vagy épp a megismerés során letöri a vonzalmat, mert másmilyennek képzeltük első ránézésre az illetőt. jó bonyolult dolog ez. :) így még ezek jutottak eszembe a nemrég leírtak kapcsán :)
[5154]
hercegnõ [NŐ] 50 2009-02-23 11:24
A 145-ből 78-an mégis úgy gondolják, van szerelem első látásra...ennyi instabil, önismerethiányos embert...:S
[5153]
Anthico [NŐ] 109 2009-02-23 11:23
Hercegnő, teljes mértékben egyetértek ezzel: "És éppen ezért, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképp éljük meg, nem szabad kategorikusan kijelenteni semmit...mi alapján mondja valaki azt, hogy ilyen nincs, még ha ő maga nem is élte meg...és miért kell valakit elítélni, mert úgy érzi, hogy így lett szerelmes... Miért lenne törvényszerű, hogy csak olyanba szeretünk bele, akit már előbbről jól ismerünk? Ugye hogy nem? "
[5152]
hercegnõ [NŐ] 50 2009-02-23 11:22
"valakinek jól jött ez a kitalált fogalom arra, hogy innentől az önismeret hiányát is lehessen szerelem első pillantásként értékelni, szóval jó sok mindent ki lehet vele magyarázni a kicsit instabilabb lelkületű hölgyek számára. :)" Látod tengerszem...aki nem úgy gondolkodik mint te, máris sértegeted...
[5151]
hercegnõ [NŐ] 50 2009-02-23 11:19
És éppen ezért, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképp éljük meg, nem szabad kategorikusan kijelenteni semmit...mi alapján mondja valaki azt, hogy ilyen nincs, még ha ő maga nem is élte meg...és miért kell valakit elítélni, mert úgy érzi, hogy így lett szerelmes... Miért lenne törvényszerű, hogy csak olyanba szeretünk bele, akit már előbbről jól ismerünk? Ugye hogy nem? És sajnos nagyon sokszor rossz emberbe szeretünk bele...ha annyira meg kellene ismerni egy szerelemhez egy embert, akkor csak jól tunánk választani...ha már fontos a mély érzéshez az, hogy tudjuk milyen is a választottunk...a szerelemnek nem lehet parancsolni...én nem hiszek abban, hogy valaki elvan valaki mellett, és majd ha jól megismeri beleszeret...az szeretet lehet, tisztelet lehet, elismerés lehet a másik jó tulajdonságai miatt, de nem szerelem. A szerelem vak, a szerelem olyan, hogy elmegy az eszed, és a partnered rossz tulajdonságait is jónak látod. Aki még nem érzett így, nem volt elfogulatlanul, őrülten szerelmes...nyilván ezek az érzések idővel letisztulnak, elmélyülnek...ha jól választottunk, akkor meg főképp...de a lángolás, a kezdeti korszak mindenképp ilyen: meggondolatlan, és gyorsan jön. Épp ezért lehet azt mondani, hogy "szerelem első látásra" ami konkrétan persze nem azt jelenti, hogy megláttam és abban a pillanatban már fülig szerelmes vagyok... De én is ilyen gyorsan elveszős fajta vagyok...egyik rokonom meg egy 7 éves kapcsolatát rúgta fel épp egy ilyen "megláttam és megszerettem első pillantásra" miatt. 3 hónap múlva házasok voltak, és 4 éve élnek boldogségban:)
[5150]
thymian [NŐ] 93 2009-02-23 11:04
virihez kapcsolódnék gondolatilag, szavairól jutott eszembe: valóban az egészbe való utólagos belemagyarázás. az emlékeink újrakonstruálódnak az idő előrehaladtával, így azt is gondolhatjuk(visszaemlékezve), hogy igen, első látásra beleszerettem xy-ba.mivel összefolynak az érzések, érzelmek. a kapcsolat eleji vonzalom, intenzív érzések, hatalmas mennyiségű szerelem-hormon felszabadulása kicsit összezavarja az egészet ilyen szempontból. s utólag az első pillantásbeli vonzalmat is úgy éljük meg emlékeinken keresztül, mintha első perctől szerelmesek lettünk volna az illetőbe. de hogy ez a vonzalom, tiszta vonzalom mennyi ideig tart, s mikor kezd el átalakulni szerelemmé az csupán idő, s személyiség kérdése. vannak, akik könnyen szerelembe esnek, vannak, akik kevésbé. valakinek elég egy óra beszélgetés, hogy érezze, ez a személy teljesen megfogta etc etc.... első látásra szerintem csak vonzódás van. hisz az ember a másik lelkébe szeret bele, az pedig első pillantásra nem történhet meg.ahhoz idő kell, hogy a másik lelkével összhangba tudjunk jönni.az megint más, ha van némi előismertség (pl. neten beszélgetés vagy pedig korábban barátok voltak). a szerelem csodás dolog. sokan vagyunk, sokféleképpen éljük meg.pláne az első pillanatoka, órákat. a legszebb az egészben, hogy folyamatosan megújul, s egyre mélyebb és szorosabb érzések alakulnak ki.
[5149]
Viri [NŐ] 53 2009-02-23 10:40
Ez az egész romantikus képzelődés (belemagyarázás).
[5148]
tengerszem [NŐ] 36 2009-02-23 09:06
Amint azt leírtam én is abszolút szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, de valakinek jól jött ez a kitalált fogalom arra, hogy innentől az önismeret hiányát is lehessen szerelem első pillantásként értékelni, szóval jó sok mindent ki lehet vele magyarázni a kicsit instabilabb lelkületű hölgyek számára. :) Egyébként túl nagyra tartom a szerelmet ahhoz, hogy egy pillantás és a szemeink döntsenek róla, de az szerintem nem hiba, ha valaki olyan komolyan gondolja és olyan nagyra értékeli, hogy nem magyaráz bele mindenféle kósza kemisztribe szerelmet. Szerintem csak így érdemes. Nézett már meg engem is férfi úgy, hogy azt hittem nem leszek képes továbbmenni gyakorlatilag megdelejezett:), de nem kezdtem el belemagyarázni semmi többet...
[5147]
Valdebbo [FF] 112 2009-02-23 08:58
Természetesen voltam szerelmes, általános iskolában. :) Úgy, hogy még soha nem is beszéltünk... ezt el sem tudnám képzelni. Személyes kontaktus, kommunikáció nélkül legfeljebb fizikai vonzalomról beszélhetünk, de ezt nem keverném össze a szerelemmel. A szerelem számomra nem csak külsőségekről (sőt, elsősorban nem arról) szól, a lelkét pedig nem lehet megismerni anélkül, hogy beszélgetnél, érintkeznél vele. Tudom, a szem a lélek tükre, de sajnos nem vagyok még akkora profi, hogy mindent ki tudjak olvasni belőle. :) Az pedig, hogy másokkal hogyan viselkedik, számomra nem mérvadó e tekintetben, az még kevés a szerelem kialakulásához. Ahhoz, hogy meginduljon egy komolyabb folyamat, tudnom kell, mennyire fogékony RÁM.
[5146]
hercegnõ [NŐ] 50 2009-02-23 08:48
És igenis, létezik mindenféle verbális és testi kontaktus nélküli szerelem, te nem voltál még úgy, hogy szerelmes voltál egy lányba, közben meg soha még csak nem is beszéltetek? VAldebbo, voltál te már egyáltalán szerelmes?:)
[5145]
hercegnõ [NŐ] 50 2009-02-23 08:47
A kérdésfeltevő speciel épp én voltam...és valóban, a szerelem a férfiaknak és a nőknek mást jelent...:) Itt nem bizalomról van szó a szerelem esetében, hanem arról, hogy vonzódunk valakihez, akit vagy ismerünk vagy nem, ha meglátjuk, megdobban a szívünk, és majd kiugrik a helyéből...később persze ez az érzés elmélyül, de igenis, van olyan, hogy meglátunk valakit, és mindenképpen szeretnénk megismerkedni valakivel, a közelében lenni...és még ha ez pont nem is a szerelem, de az első rügy, ami majd a bimbózó szerelmhez vezet...én így értelmezem az "szerelem első látásra" fogalmat.
[5144]
Valdebbo [FF] 112 2009-02-23 08:41
Pedig akkor majdnem ugyanarról beszélünk! Bár ha már beszélgetésre is sor kerül, az nem "első látásra", hanem "első találkozás alkalmával", de nem ezen a részleten akarok lovagolni. A mondandód második fele lényegesebb, miszerint a megmagyarázhatatlan vonzódás, a megismerés és újabb találkozások szándéka már maga a szerelem. Szerintem nem, de a nők többsége számára ezek szerint igen. Csak erre voltam kíváncsi, és választ is kaptam rá. Persze elgondolkodtató, ha mást és mást értünk a kérdésen, a szavazás eredményéből milyen következtetést lehet egyáltalán levonni. Ha a kérdésfeltevő a kérdés alá magyarázó jelleggel odaírta volna, hogy "verbális és fizikai kontaktus nélkül, azaz pusztán külsőségek alapján", akkor egyértelmű lenne minden. :)
[5143]
hercegnõ [NŐ] 50 2009-02-23 08:19
A szerelem első látásra az én nézetemben azt jelenti, hogy meglátsz valakit, vagy szóbaállsz valakivel, életedben először, és az megfoghatatlan oknál fogva vonz, és meg akarod ismerni, és máskor is látni akarod, beszélni vele...
[5142]
Valdebbo [FF] 112 2009-02-23 08:02
Azt elhiszem, hogy egy nő első gondolata egy férfival kapcsolatban nem a dugás, csak ennek most semmi köze a konkrét kérdéshez.
[5141]
Valdebbo [FF] 112 2009-02-23 08:01
Ezek szerint én nem tudom. Ha az első látásra nem azt jelenti, hogy első látásra, akkor mit jelent? Komolyan kérdezem.
[5140]
hercegnõ [NŐ] 50 2009-02-23 07:39
Jó, de tudod, hogy ez csak átvitt értelemben "látásra".:) Mindenki tudja, mit jelent ez. Lehet, hogy a ffiaknak az jut eszébe egy nőről elsőre, hogy megd*ná-e, de hidd el, a nőknek nem első gondolata a d*gás egy pasival kapcsolatban:)
[5139]
Valdebbo [FF] 112 2009-02-23 07:26
Számomra is meglepő, mennyivel racionálisabban gondolkodnak a férfiak ebben a kérdésben. Hiszen nyilvánvaló, hogy első látásra csak az derül ki, hogy meg<@>ná-e a szóban forgó hölgyet, vagy nem. Persze nem lehetetlen, hogy ez sokak számára kapásból egyenlő a szerelemmel, de szerintem az ilyen emberek meglehetősen egyszerű érzelmi életet élnek. :) Azt elhiszem, hogy valaki a legelső találkozás alkalmával, néhány órás együtt szórakozás, beszélgetés után elkezd érezni valamit... ami akár a szerelem nyitánya is lehet. De itt még csak nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy első LÁTÁSRA van-e szerelem (az "első látás" még kommunikációt sem feltételez).
[5137]
hercegnõ [NŐ] 50 2009-02-23 00:10
A romantikus férfiak...:):):)
[5136]
hercegnõ [NŐ] 50 2009-02-18 00:36
Ez a szerelem első látásra dolog igazából a szikrák az első látásra. Nem szerelem, de kipattan valami, ami hajt a kiszemelt "áldozat" meghódítására. És ha neki is bejössz, akkor a következő randi már tuti.:)
[5100]
whitaker [FF] 35 2009-02-17 21:33
Nem tartom ilyen egyszerű dolognak, bár kétségtelen ez indítja el az egészet. Először meglátod, hevesebben ver a szíved, alig bírsz nyelni és máris azon gondolkozol, hogyan tudnál a közelébe kerülni.. Elkérjem a számát, kérdezzem meg tőle mennyi az idő, vagy csak egyszerűen szólítsam meg?! Nehéz eldönteni mi lenne a legfrappánsabb ebben az esetben )) Mindenki átesett már valami hasonlón nyilván, persze nem mindegy a ló melyik oldalán vagy )) Aztán meg ha hasonló az érzés itt is, ott is akkor elindulhat valami komolyabb térre evickélés: beszélgetések, randizgatások és a többi kialakul. Lehet azt mondja a lány, legyünk csak barátok (talán a legrosszabb), járjunk össze néha ( na ez már jól hangzik )), vagy vágjunk bele.. Kedves párommal is valahogy így indult, én megláttam, igaz nem mentem oda - az a baj félek a kudarcoktól, de már megtanultam, h nem szabad, mivan ha ilyenkor életem nagy lehetőségét szalasztom el?! Szóval ő jött oda, és alakult ki.. De visszatérve erre, tetszés/nem tetszés, vagy szimpátia van inkább, de nem szerelem.. No mondjuk a tinik azt mondják, h szerelmes vagyok Zac Efronba meg abba meg abba, mert olyan jól néz ki )) Oké az külsőség, de lehet ha megismernéd hánynál tőle )))
[5098]
Phatrisa [NŐ] 31 2009-02-17 19:52
Én hiszek benne! én nem ismertem a páromat mikor először találkozunk de az egy isteni érzés volt amit akkor éreztem! éreztem hogy ő kell nekem! a mai napig érzem még most is :D
[5097]
kanyim [NŐ] 59 2009-02-16 21:47
Én nem hiszek benne... mert első látásra.. azaz nem ismered..nem beszéltél.. most akkor max a külsőségeibe.. mozzanataiba tudsz belehabarodni..de inkább csak nagyon erős testi vágyat érzel... vagy sok-sok cuki..neked begyüvő tulajdonságára figyelsz fel és kényszert érzel hogy megismerd.. aki most ennyitől full szerelmes tud lenni.. az kb az az emberke.. aki évente 3-4x is full szerelembe esik és mindenkinek fennen hirdeti hogy őde vboldog.. és lényegében ha csak kedvesen visszamosojognak neki ő már olvadozik bárkire... tán.. első találkozásra lehet max szerintem.. de ebben ugyebár hosszabbbeszélgetés..másik megismerése is benne van bőven... az meg hogy már ismerted..beszéltél vele régebben..az nem ez a szitu... mert ha pl 3hónapja mailezek vele.. és utána a nagy találkozás az nem nagyon illik bele sztem a klasszikus első látásra kategóriába... szoval én nem hiszek benne.. én nem tapasztaltam... és ismerőseim is max testi vágyról számoltak be.. vagy arról hogy olyan kis cukika volt hogy elég volt 1 szikra is utána.... node szerelm..stb...az más....
[5081]
Bianca99 [NŐ] 34 2009-02-14 19:17
Én annyira nem hiszek ebben,vagyis nem tudom. Lehet,hogy van ilyen,lehet,hogy nem.
[5058]
tengerszem [NŐ] 36 2009-02-13 10:49
Nehéz kiválasztania válaszok közül, hogy hogy is gondolom. Van, akinél elhiszem, de van, akinél nem. Elég sok olyan nőce van, aki rákemisztrizik a szembejövő pasira az utcán és elég ha csak egy pici rész hiányzik az önismeretéből, ezt máris szerelemnek hívhatja. Viszont az is tuti, hogy vannak olyan nők, akik még közeli kapcsolatban vannak a megérzéseikkel és akkor besikerülhet egy ilyen csodálatos érzés. És ideális esetben a kapcsolat alakulása során is megmarad ez az érzés.
[5035]
thymian [NŐ] 93 2009-02-13 08:25
(közel)hasonlóan gondolom, mint tengerszem és viri. vonzódás első pillanatra, aztán hirtelen jön valami fellángolás, annyire egy hullámhosszon van az ember a másikkal, s pár napon belül azt veszi észre, hogy csakis az illetőre gondol. egybefolynak az érzések, így nem lehet elválasztani, megmondani azt a konkrét pillanatot, amikor szeremes lesz az ember. az első pillanat, amikor nulla előismertség van, az érdeklődés, vonzódás (hogy huhh ebben a srácban van valami, van egy kisugárzása...vagy bármi, ami miatt felfigyelünk rá) és a beszélgetés ebben megerősítheti az embert, s elindul valami(legjobb esetben kölcsönösen), és ebben a közös programok, beszélgetések megerősítő szerepűek lehetnek. nekem kedvesemnél mindig is az volt az érzésem, hogy olyan mintha mindig is ismertük volna egymást. ő is ezt érezte.valószínűleg annyira egymás frenkvenciáját elkaptuk már a legelején:) az elején a sokak által ismert rózsaszín köd volt nálunk is, számoltuk az órákat, mikor találkozunk megint, hosszasan telefonáltunk, az elején valami intenzív érzés volt, mert minden új volt, érdekes volt stb.. jelenleg mást érzek, mint a legelején.de az is szerelem volt meg ami most van, az is, csak egy másik szintje(szerintem). ez most valami sokkal de sokkal mélyebb, erősebb valami. érzem a vonzódást, a lelki összhangot.megnyugtat s egyben feltüzel...valóban, a szerelem nagyon összetett érzés.
[5034]
hercegnõ [NŐ] 50 2009-02-12 20:44
Én is hiszek benne. Én is első találkozásunkkor szerettem bele a pasimba.
[5032]
BLANCHE [NŐ] 59 2009-02-12 20:20
Igen, hiszek benne! Mi is így találkoztunk, és tudom, hogy ezek nagy szavak, de úgy érzem ő a lelkem másik fele...
[5030]
Krisztián12 [FF] 35 2009-02-12 20:03
Én hiszem,hogy van ilyen hisz én 6éve pontosan így lettem szerelmes. Az a pillanat egy felejthetetlen emléknek tudható be. Egy szép időszak volt,és hiányozni fog nekem az a 6év. És azzal együtt minden ami velünk történt. Így nekem az a véleményem,hogy ez nagyon is megtörténhet,bár szerintem ilyen egyszer történik meg az emberrel. Főleg az,hogy első látásra beleszeretsz abba akivel később az életedet is eltudnád képzelni...
[5029]
tengerszem [NŐ] 36 2009-02-12 15:51
Na de ti már előtte beszéltetek, ismertétek egymás gondolat-és érzésvilágát... de úgy szerelem (nem vonzás, nem testi vágy), hogy valakivel még csak nem is beszéltünk soha, csak először látom...hááát.
[5027]
Anthico [NŐ] 109 2009-02-12 15:45
Velem is megesett olyan, h szimpatikus volt valaki első látásra. De mikor Páromat láttam meg legelőször, egyből belémnyilallt az a "ő az igazi", "ő "kell" nekem" érzés :) Amikor megszűnik a külvilág és nem veszel észre senkit és semmit :) Szóval én hiszek benne :)
[5026]
Viri [NŐ] 53 2009-02-12 15:12
Igazat adok, így gondolom én is. Ehhez nem is tudok mit hozzáfűzni.
[5025]
tengerszem [NŐ] 36 2009-02-12 14:36
Ebben így ilyen formában, nem hiszem, hogy létezik. Létezik testi vágy, vonzalom, tetszés első látásra, de a szerelem ennél azért komolyabb és összetettebb. Számomra a szerelemben az alapvető dolog a bizalom. Ha azt hiszem, hogy bízhatok valakiben, akit akkor látok először, akkor becsapom magam. Az önhazugság. De persze olyan létezhet, hogy valami megmagyarázhatatlan vonzalmat érzünk egy másik ember iránt, ami lehet jel arra, hogy hé szeretnék hozzá közelebb kerülni, mert van valami közöm hozzá és a sok beszélgetés és önkéntelen gesztus elhozza a bizalmat és ekkor már van szerelem.
[5023]
Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Korábbi szavazások

 1. Mit tart a legfontosabbnak partnerében?
 2. Mikor szeretkezett utoljára?
 3. Mennyi idő után bújik ágyba először új partnerével?
 4. Szokott orgazmusa lenni partnerétől szeretkezés közben?
 5. Használ valamilyen segédeszközt szeretkezéshez?
 6. Megcsalta már valamikor partnerét?
 7. Hogyan írná le, milyen a partnere az ágyban?
 8. Mit tartasz már megcsalásnak?
 9. Honnan szerzed az információidat a szexről?
 10. Milyen gyakran maszturbálsz?
 11. Mit gondolsz jelenlegi partneredről?
 12. Milyen fogamzásgátló módszert használtok partnereddel?
 13. Melyik témakör érdekel a legjobban a szexualitas.hu-n?
 14. Kipróbáltad már az anális szexet?
 15. Nálatok ki szokta kezdeményezni a szexet?
 16. Hány évesen veszítetted el a szüzességed?
 17. Számít-e párod életkora?
 18. Mitől indulsz be igazán?
 19. Szereted az erotikus játékokat?
 20. Mennyire vagy megelégedve partnered orális technikájával?
 21. Hogy állsz az egy éjszakás kalandokhoz?
 22. Melyik ezek közül a kedvenc poziciód?
 23. Próbáltad már hármasban?
 24. Hol szeretkeznél vagy szeretkezel a legszívesebben?
 25. Készültek-e már rólad privát szexi fotók,vagy videók?
 26. Izgat-e, ha párod előtted maszturbál?
 27. Hogyan szereted partnered intim szőrzetét?
 28. Mit gondolsz a nyitott párkapcsolatról?
 29. Zavar-e partnered előző, szexuális élete mással?
 30. Melyik izgat jobban?
 31. Gumival vagy gumi nélkül?
 32. Melyik fajta szexet szereted jobban?
 33. Szeretkeztél / szeretkeznél e menstruáció alatt?
 34. Sikerült már megtalálni a G-pontot?
 35. Átlagosan hányszor szeretkezel egy nap?
 36. Mekkora mérettel lennél elégedett az ágyban? [cm]
 37. Kivel szoktad megbeszélni szexuális problémáidat?
 38. Nyitott vagy az internetes ismerkedésre?
 39. Melyik évszakban találtad meg általában a szerelmet?
 40. Fontos, hogy tudj partnered előző kapcsolatairól?
 41. Együttlét során mind a testi,mind a lelki kielégülést fontosnak tartod?
 42. Mi a véleményed a szado-mazoról?
 43. Szerinted létezik férfi és nő közötti barátság?
 44. Volt már titkos szeretőd?
 45. Szeretkeztél már nyilvános helyen?
 46. Hány szexuális segédeszközöd van?
 47. Hiszel abban, hogy van szerelem első látásra?
 48. Hány orgazmusod van átlagosan egy szeretkezés során?
 49. Mi a véleményed az erotikus masszázsszalonról?
 50. Belemennél-e olyan kapcsolatba, ahol tudod, hogy a másiknak már van párja?
 51. Várnál az első szexuális együttléttel a házasságig, ha párod erre kérne?
 52. Szoktál önkielégíteni akkor is, ha van partnered és rendszeres szexuális életet éltek?
 53. Szerinted hol van a legnagyobb esély, hogy összefuss az igazival?
 54. Mikor szeretkezel gyakrabban?
 55. Visszautasított-e már valaki téged, akit igazán szerettél?
 56. Neked hány szexpartnered volt eddig?
 57. Mit gondolsz? Ha döntöttél, le tudod élni az életed egy partner mellett?
 58. Hogy állsz az intim tornával?
 59. Színlelted-e már valaha az orgazmusodat?
 60. Előfordult már olyan időszak az életedben, amikor több partnerrel tartottál fenn egyidejűleg szexuális viszonyt?
 61. Ki fizessen az első randin?
 62. Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?