szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső
Az elszorításos technika KOMMENT

Az elszorításos technika

Korai magömlésről akkor beszélhetünk, ha a férfi szándéka ellenére nem tudja megfelelően kontrollálni magömlésének idejét a hüvelybe vezetés előtt, illetve közösülés közben, a nő kielégülése előtt jut el a magömlésig. Teljes cikk

szexuálpszichológus [NŐ] 54 2012-02-24 05:04
PC izomfelhúzások

A PC izom jelentőségét Nyugaton az 1940-es években fedezte fel egy nőgyógyász, Arnold Kegel. ő dolgozta ki a híres Kegel­-gyakorlatokat, amelyek sok terhes nőnek segítettek a hólyag irá­nyításában, és a szülést is könnyítették. A nők azt is felfedezték, hogy ezek a gyakorlatok fokozhatják a nemi vágyat, mélyíthetik az orgazmust, és jó szolgálatot tesznek a többszörös orgazmus kész­ségének elsajátításában. Ennek az izomnak az erősítése – amint azt korábban már említettük – ugyanilyen fontos a férfiak medence­űri egészsége valamint szexuális élvezete szempontjából is.

Sokféle PC izomerősítő gyakorlatot tanítottak Nyugaton, a leg­többjük Kegel eredeti módszerének adaptációja. Mindegyik az izom összehúzását, majd ellazítását tanítja, bár az ismétlések száma és a feszítések kitartásának ideje változó. A következő gyakorlat azon a taoista meglátáson alapul, miszerint a test körkörös izmai (köztük a szem, a száj, a gát és a végbél környékiek) kapcsolatban állnak. A szem és a száj körüli izmok megfeszítésével növelhetjük a PC izomfelhúzások erejét.Pc izom gyakorlatok
1. Lélegezzünk be, és összpontosítsunk a prosztatára, a gátra és a végbélre.

2. Kilégzés közben húzzuk össze a PC izmot a prosztata és a végbél körül, ezzel egy időben feszítsük meg a szem és a száj körüli iz­mokat is.

3. Lélegezzünk be, és lazítsuk el a PC izmot, a szem- és a szájizmo­kat.

4. Ismételjük a 2. és 3. lépéseket, feszítsük meg az izmainkat ki­légzés, majd lazítsuk el belégzés közben, kilenc-harminchat al­kalommal.

A legkönnyebb ülve gyakorolni ezt, később azonban végezhető álló vagy fekvő helyzetben is.

Bár a szem és az ajkak megfeszítése segít a PC izmot megszorí­tani a prosztata és a végbél körül, de a gyakorlat legfontosabb része az, hogy annyiszor feszítsük meg és lazítsuk el a PC izmot, ahány­szor csak tudjuk, ezt pedig gyakorlatilag bárhol végezhetjük - au­tó vezetés, tévé nézés, értekezlet alatt is. Megfigyelhetjük, hány felhúzást tudunk végrehajtani, avagy ki tudunk-e tartani egyet, míg a közlekedési lámpa zöldre vált.

Próbáljuk meg gyakorolni ezt legalább naponta kétszer-három­szor - de lehet többször is, ha megtehetjük. Izmaink sajoghatnak, csakúgy, mint a fekvőtámaszok vagy súlyzózás után. Ne hajszoljuk magunkat túlságosan-fokozatosan emeljük a gyakorlások és az is­métlések számát. Az egyenletes, kitartó gyakorlás fontosabb, mint a mennyiség. A napi gyakorlásra úgy szoktathatjuk rá magunkat, ha összekapcsoljuk a mindennapos teendőinkkel, például a felkelés­sel, tisztálkodással vagy a lefekvéssel.

A The G Spot szerzői szerint egy férfi egészséges PC izma se­gítségével könnyedén tud emelgetni egy törölközőt a merev péni­szén. (A haladó szintű taoista gyakorlatokban súlyzókkal is erősít­hetjük a medencei izmokat.) Mostanra érjük be a törölköző emel­getésével, de ha lehet, ezzel se lépjünk fel a nyilvánosság előtt. Mint ahogy a The G Spot szerzői helyesen rámutatnak: „a teljesítmény utáni hajsza a férfi erekciójának ősellensége".

A pc izom összehúzása
Mint már korábban említettük, a PC izom körülveszi a prosztatát, amelyen keresztül az ondófolyadék áthalad az orgazmus kilövellé­si (expulziós) szakaszában. Ha megtanuljuk összeszorítani a prosz­tatát az összehúzódásos orgazmus során (amikor önkéntelenül összehúzódik), akkor könnyebben elkerülhetjük a következő, ki­lövelléses szakaszba lépést. (A kontrakciós és expulziós fázis kö­zött található az elhíresült „ szakadék " széle.) Az egyik multi orgazmusos férfi a következőképpen ír tapasztalatairól: „ Egyszerűen a PC izmot a megfelelő időpontban megfeszítve tartom vissza a mag­ömlést. Kellett hozzá némi idő, hogy begyakoroljam, de az ered­mény bőségesen kárpótol az erőfeszítésekért. "

Egyéni örömszerzés és egyéni gyakorlás
A következő feladat szexuális érzékenységünk fejlesztése. Az ilyen irányú éberség kialakításának legkönnyebb módja az egyéni öröm­szerzés, az önkielégítés. Sajnálatos, hogy a legtöbb nyugati nem olyan légkörben nőtt fel, ahol a szexet és a szexuális energiát az át­fogó egészség természetes és szerves részének ismerik el. Az első alkalommal, hogy ismerkedni kezdtek volna „bizalmas testrésze­ikkel", a szülők burkoltan, netán kevésbé burkoltan értésükre ad­ták, hogy tartsák a kezüket a takaró felett illetve a nadrágon kívül. Bár ez valószínűleg nem tartotta vissza őket a háló- vagy fürdőszo­ba bezárt ajtaja mögötti „felfedező expedíciók"-tól, az önkielégí­tés miatt meglehetős adag szégyen és bűntudat alakulhatott ki ben­nük. Nem is kevesekben.

A kereszténység szexszel kapcsolatos ambivalenciája, különö­sen a gyermeknemzést nem célzó szexuális együttlétre vonatkozó hittételek máig hatnak a nyugati társadalomra és nemiségre. Pél­dául 1994-ben Dr. Joycelyn Elders, az Egyesült Államok tiszti-főorvosa kénytelen volt visszavonni a nyilvánosság előtt tett kijelen­tését, miszerint az önkielégítés „az emberi nemiség része". Ezért érdemes talán megemlíteni, hogy a maszturbálás – amit egy idő­ben onánia néven emlegettek – keresztényi tiltása a bibliai Onan történetének téves értelmezésén alapul. Onant azért büntették meg, mert megtagadta elhalt testvére feleségének megtermékenyí­tését, amit akkor szokás szerint meg kellett volna tennie. „Bűné­nek" semmi köze az önkielégítéshez.

Játék önmagunkkal
A taoista szexuális praxis az orvoslás, nem pedig az erkölcstan egyik ágaként alakult ki. Ezért az emberi szexuális tevékenység semmi­lyen formáját nem tiltja, csak megpróbálja megtanítani az embe­reket arra, hogyan maradjanak egészségesek, ha már foglalkoznak vele. A taoista mesterek az önkielégítést, amit egyéni gyakorlás­nak vagy nemi szervi gyakorlatoknak neveztek, a magömlés-szabályozás kifejlesztéséhez és a szexuális energia keringetéséhez nélkü­lözhetetlen módszernek tekintették. Az így nyert energiával ugyanis megőrizhető a test fiatalossága. (Megjegyzendő, hogy az egyéni gya­korlásnak, amire egyéni örömszerzésként is fogunk utalni, nem ré­sze a magömlés.)

A taoista tanítások szerint a játék a tanulás egyik legjobb mód­ja, és a „játék önmagunkkal" tehát kitűnő módszer nemi szerveink és szexuális energiánk erősítésére. Sokan aggódnak amiatt, hogy „túl sokat" maszturbálnak, de a taoisták tudják, hogy ilyen dolog nem létezik - legalábbis azoknak, akik megtanulják a magömlés szabá­lyozását. A túl sok magömlés a gond: elvonja a férfi erejét, ám ez ugyanúgy megtörténhet közösülés, mint önkielégítés alkalmával.

Kinsey kutatásai szerint csaknem minden fiú – és a legtöbb férfi – maszturbál, és ezt az újabb felmérések is megerősítik 3 Ez a gyer­mek természetes szexualitásának része, a tiltása, az emiatti meg­szégyenítés szexuális tolvajt csinál a fiúkból, arra kényszeríti őket, hogy lopják az élvezetet. Könnyen lehetséges, hogy sok férfi korai magömlésének oka, hogy serdülőkorukban megpróbáltak azelőtt „végezni", mielőtt „lebuknak". Dr. Wardell Pomeroy, a Boys and Sex (Fiúk és a szex) című könyvében kifejti, hogy mivel szinte min­den fiú maszturbál, inkább arra kéne megtanítani őket, hogy el­nyújtsák, így mikor aktív nemi életet kezdenek, hosszabb ideig tart­hasson a szeretkezésük.

A taoisták ezt azzal egészítenék ki, hogy tanuljanak meg mag­ömlés nélkül örömet szerezni maguknak. A fiatal fiúk és a tizen­évesek, akik túl sűrűn engedik ki a magjukat, megfigyelhetik, hogy más tevékenységre jelentősen csökken az energiájuk és a hajlandó­ságuk. A jelen könyv egyik szerzője, Mantak Chia, Thaiföldön ne­velkedett. Egy olyan fiú mellett ült az iskolában, aki négyszer is­mételte a negyedik általánost. A fiú négyszer-ötször maszturbált minden nap az iskolában, és a magját egy üvegbe gyűjtötte. Ez nyil­vánvalóan szélsőséges eset, de a taoista tanítások szerint tanulmá­nyi kudarca teljesen érthető. Szó szerint kimerítette, mind saját ma­gát, mind az agyát. A „kiszívja a velőd" kifejezés igen találóan írja le az ismételt magömlések utáni kábult letargiát.

Sok házas vagy párkapcsolatban élő férfi (és nő) a kapcsolata alatt is folytatja az önkielégítést. 1972-ben az Amerikai Orvosi Szövetség arról értesítette az orvosokat a Human Sexuality (Emberi szexualitás) című könyvben, hogy „a férfiak és nők valamennyi kor­osztálya maszturbál,gyakran a házastársi együttlét kiegészítéseképpen, a nők pedig általában egyre gyakrabban végeznek önkielégí­tést, ahogy idősödnek". (Becslések szerint a házas férfiak – és nők – kb. 70 százaléka szerez magának örömet így.') Az önkielégítés nem veszi át a partnerrel élt nemi élet helyét, de értékes kiegészítője­ként szolgálhat. A Chicagói Egyetem által támogatott egyik újabb szexuális felmérés megállapította, hogy a (partnerrel) rendszeres nemi életet élők valójában többször végeznek önkielégítést, mint azok, akiknek nincs partnerük.

Az önkielégítés segíthet a felgyülemlett feszültségek levezeté­sében, ha inkább szexuális megkönnyebbülésre, mint meghittség­re vágyunk. Továbbá akkor is, ha a partner fáradt, nem ér rá, vagy kisebb a szexuális étvágya. (Ha partnere szexuális vágyai általános­ságban véve is mérsékeltebbek, ajánlja figyelmébe a 6. fejezetet, majd mindketten olvassák el a 9. fejezet „ Nemi életünk szakasza i" című részét.) Ha bármilyen okból úgy érzi, nem képes (vagy haj­landó) egyedül örömet szerezni magának, partnere segítségével is multi orgazmusossá válhat. Legfeljebb valamivel több időbe telik, ennyi az egész. Ugyanúgy végezheti a már megtanult gyakorlato­kat, a hasi légzést, a száz légzést, az áramlás megállítását és a PC izomfelhúzásokat.Az önkielégítésre nemigen tanítottak bennünket. Az Elders tiszti-főorvos bejelentését követő felháborodást tekintve, amikor azt indítványozta, hogy az „ önkielégítést valószínűleg tanítani kellene ", a közeljövőben aligha kerül be az önéletrajzokba efféle tanfolyam. A legtöbbünk sietve, egymaga tanulja meg az önkielégítést, vagy más, hasonlóan tapasztalatlan fiúktól. Ezen feltételek egyike sem kedvez a valódi érzékenység - vagy különösebb jártasság - kifejlő­déséhez, ezért adnánk néhány javaslatot.Derítsük fel a Millió dolláros pontot

Önkielégítés közben derítsük fel a gát környékét és a Millió Dolláros pontot (a vég­bélnyílás előtt). Ennek a pontnak a megnyomása magömlés előtt segíthet leállítani az ejakulációs reflexet, de most ezt is csak az öröm kedvéért fedezzük fel. Ennek a pontnak a nyomása több vért pré­sel a hímvesszőbe, ami élvezetes lüktetésre készteti. Az itt alkal­mazott erőteljes, ritmikus nyomások az összehúzódásos fázisbeli or­gazmussal járó prosztata-összehúzódásokat is imitálják.

A Millió Dolláros pont merevedés után, erős izgalmi állapot­ban ingerelhető a legjobban, mivel a test elölről hátrafelé jön izga­lomba. Ha nem érzünk semmit, netán kellemetlenséget, hagyjuk abba, és várjuk meg, amíg izgalmi állapotunk fokozódik. Ha az ol­vasó nem lelkesedik e pont szexuális ingerléséért, visszatérhet a hímvessző és a here izgatásához.
A Millió dolláros pont megnyomása.
Az egyik legősibb taoista módszer a Millió Dolláros pont megnyo­mása a PC izom összehúzása közben. Ez segít késleltetni a magöm­lést mind a figyelemösszpontosítás, mind az ejakulációs reflex meg­szakítása révén. Egyszerű és hatékony. Először keressük meg a Mil­lió Dolláros pontot, amely közvetlenül a végbél előtt található . Ha a megfelelő pontot megnyomjuk, egy kis bemélyedést találunk. Az ujjunkat az első ujjperc hosszával azonos mélységben nyomjuk be. Az egyik multi orgazmusos férfi beszámolója szerint: „ A Millió Dolláros pont megnyomása bizonyos ideig kicsivel csökkenti az erekcióm, de a magömlés veszélyét sokkal nagyobb mér­tékben. " Később közösülés közben a hímvessző kihúzása nélkül is tudjuk majd alkalmazni ezt a módszert.

­Éljük át a saját örömünket

Ha pornográf vagy erotikus lát­ni – vagy olvasnivalóval izgatjuk fel magunkat, próbáljuk meg – már izgalmi állapotban - átterelni a figyelmünket a testi érzeteinkre. A pornográfia, bár gyarapíthatja a szexuális energiát, ugyanakkor eltereli a figyelmet, így megnehezítheti az összpontosítást saját érzeteinkre, mialatt közeledünk az orgazmus felé. Sok férfi a pornog­ráfiával tanulja meg az önkielégítést, és bár nem feladatunk, hogy itt vitassuk meg az Alkotmány első pontjának módosításai vagy a szex ipar mellett és ellen szóló érveket, fontos belátnunk, hogy a pornográfia akkor sikeres, ha elvonja a figyelmünket önmagunkról. Ebben a gyakorlásban befelé vezet az út, a saját örömünket kell meg­tapasztalnunk, és nem valaki más elgondolásait az örömről.Ingereljük a teljes hímvesszőt.

Fontos, hogy megpróbál­juk a teljes hímvesszőt ingerelni. A legtöbb férfi, főként a péniszé­nek felső részére, a leginkább erogén területre összpontosít. A kí­nai gyógyászat szerint azonban a hímvessző egyes részei a test kü­lönböző tájainak felelnek meg . Egy-egy testrész túlinger­lésének elkerülése érdekében próbáljuk meg a teljes hímvesszőt dörzsölni, a szárát éppúgy, mint a felső részét.

Érintsük meg a heréket

Amennyiben a herezacskó simo­gatása nem része a „ szokásos " módszerünknek, nem árthat kipró­bálni. A herék különösen érzékenyek lehetnek a gyengéd érintés­re, bár néhány férfi élvezi az enyhébb húzásokat is. A herék simo­gatása fokozza a tesztoszteron-termelést, amely mind a potenciát, mind a spermaszámot, mind pedig az általános egészségi állapotot javítja. A következő szakaszban ismertetjük a herezacskóprést, amely segíthet kés­leltetni a magömlést, de most csak örömszerzés céljából tanuljuk meg megérinteni a heréket.

Ne siessünk

Fontos, hogy hagyjunk elég időt arra, hogy él­vezzük és megtanuljuk a magömlés késleltetését. „ Több, mint ezer eset tanulmányozása után - szól Hartman és Fithian jelentése – ­megállapítottuk, hogy ha a férfi képes tizenöt-húsz percig kitarta­ni az önkielégítés során, úgy a szeretkezést addig nyújthatja el, amíg kívánja. Ez az időtartam (tizenöt-húsz perc) látszik kritikusnak. Ha túljutott rajta, megvan az irányítás. Ilyen egyszerű. "

Ez hosszú időnek tűnhet, különösen, ha hozzászoktunk a 2-3 perces durranásos vágtákhoz. Egy multi orgazmusos férfi így magyarázza a különbséget: „ Amikor régebben magamhoz nyúltam, három-öt perc alatt végeztem, pusztán a feszültség vagy az unalom elűzése, meg ilyesmi miatt. Az egyéni gyakorlás más. Megpróbá­lok addig játszani magammal, amíg csak lehet, anélkül, hogy elmen­nék. Némi gyakorlással akár húsz percig is sikerül. Amint multi orgazmusossá válunk, többször is a csúcsra juthatunk e tizenöt-húsz perc alatt (magömlés nélkül), és keringetni tudjuk ezt a fiatalító, gyógyító energiát az egész testünkben. Ahogy azt egy másik multi orgazmusos férfi írta az egyéni gyakorlásról: „ Valahol a masz­turbálás és a meditáció között található. "A legutolsó dolog, amit akarunk, hogy az önkielégítés gépiessé vagy nyomasztó teherré váljon, és csakúgy, mint a szeretkezésnél, nincs rá előírt vagy megfelelő idő, sem kötelező orgazmus szám. Mindkettő a helyzeten múlik, a rendelkezésre álló időn és az izgal­mi állapot szintjén. Ha unalmasnak érezzük, kérdezzük meg ma­gunkat, mi az unalom oka. Visszaesünk valamilyen régi szokásmin­tába? Már csak gépiesen simogatjuk magunkat? Túlságosan a nemi szervekre összpontosítunk? Elkalandozik a figyelmünk? Ha nem tu­dunk koncentrálni, próbáljuk ki a következő fejezetben leírt légző gyakorlatokkal, ami helyreállítja a kapcsolatot a testünkkel.Testünk érzékenységének fokozását, önmagunk kényeztetését általában nem tekintjük túlságosan férfiasnak, holott az öröm leg­alább annyira férfias, mint a fájdalom – csak sokkal szórakoztatóbb. Segíthet, ha a gyakorlást forró fürdővel kezdjük (esetleg egy kis csil­lapító hatású szezám- vagy olívaolajjal), ráadásként egy kis masszázzsal. Hangulatvilágítás vagy egy égő gyertya könnyítheti az összpontosítást. Leülhetünk egy tükör elé is (gyertyával vagy anél­kül), és megfigyelhetjük, milyen a testünk. Próbáljuk felderíteni érzékenységét. Érintsük meg és érzékeljük kezünket és karunkat, a lábfejünket (ha elérjük), a lábunk szárát, combunkat. Érintsük meg a mellkasunkat, sőt a mellbimbónkat is. Játék közben próbál­juk megmasszírozni a combunkat és a hasunkat, mielőtt a nemi szer­veinkre vetnénk magunkat.Ápoljuk a szeretetet


Bár a legtöbb férfi végez önkielégí­tést (bűntudattal vagy anélkül), csak nagyon kevés képes szeretet­teljesen csinálni, azaz a szeretetet ápolni – szeretkezni önmagával. Az önszeretetet ápolása elengedhetetlenül fontos, hogy magunk is szeretetteljes partnerek lehessünk. A szexuális energia csupán fel­erősíti a testünkben lévő – akár pozitív, akár negatív – energiát. Ha szeretünk, nemi vágyaink a szeretetet nagyítják fel. Ha gyűlölünk, akkor a gyűlöletet. Nagyon fontos, hogy megértsük, mi módon erő­síti fel a szexuális energia az érzelmeinket, mind a szóló, mind a páros gyakorlás során. Ha a szexuális energia szeretetet, gyengéd­séget táplál, megkönnyíti a magömlés visszatartását - ez ugyanis sokkal nehezebb, amikor gyűlöletet vagy türelmetlenséget érzünk.A hímvessző elszorítása


Sok szexológus ajánlja a hímvessző megszorítását – ezt a módszert eredetileg a „korai" magömlésben szenvedő férfiaknak találták ki.

Nagyon egyszerű. Az egyik kezünk mutató- és középső ujjával alul­ról, a hüvelykkel felülről szorítsuk meg a hímvesszőt (8a. ábra). Van, akinél a kerékpárkormány-fogásban alkalmazott szorítás (hüvelykujj elöl vagy lent) enyhíti az izgalmi állapotot (8b. ábra). Bár ezek ha­tékonyak lehetnek egyéni gyakorláskor, elég furán hatnak közösü­lés közben, hiszen végrehajtásukhoz ki kell húzni a hímvesszőt a hü­velyből. Felkészülésképpen megpróbálhatjuk pusztán gondolati úton megfeszíteni a pénisz végét. Végül képesek leszünk megfe­szíteni úgy, hogy csak rágondolunk, és elkerülhetjük az esetlen ma­tatást. Egy másik jó módszer a hímvessző tövénél alkalmazott szo­rítás (ne feledjünk gondolatban is szorítani). Ez segít, hogy kézben tartsuk az izgalmi állapotunkat, emellett kiterjeszti és erősíti a me­revedést .
[8186]
ASD 2011-10-23 15:55
Én ha ezzel próbálkozok, akkor nagyobb a inger és elmegyek. De ha a péniszem tövénél próbálom akkor se történik semmi. :S
[8051]
Red666 [FF] 39 2010-11-17 14:38
Durva nem? Tv van rá, hogy hamarabb megy el a nő? Miért nem siet jobban :-D!
Ez az elnőiesedés, nem a metroszexualitás :-D :-D!
[7363]
Zoli 2010-01-23 14:55
Eddig voltak félelmei, hogy korai magömlésem van, pedig 10 percig simán ment. Most kipróbáltam önkielégítés közben ezt a technikát. Majdnem fél órásra sikerült, két elszorítással. Köszi.
[6618]
bakk 2009-11-04 21:37
A legjobb ha a péniszed tövénél szorítod. Akkor nem ér semmit ha közben íingerli a makkodat a párod mert akkor a szorításból is kilövell a fütyid.A legjobb technika ha pisilésközben próbálod többször visszatartani vagy ha a barátnőd ingerli a péniszedet/veri ki/.
[6375]
Fiu 2009-06-19 00:48
Hát nekem sokkal másab gondom van! nekem nem percekről van szó a korai magömlésbe hanem másodpercek! vagyis nekünk 1 sex során két ovszert kell használni! csak 1 bibi van! a 2 dik fele már számomra nem élvező! vagyis lankadok! ugyhogy remélem ez a szorítás bevál! köszi! Egy elszomorodott 18 éves srác
[5906]
Tomek 2007-10-29 20:53
Az elszorításos technika jónak tűnik és be is jöhet, bár mág be nem tanultam de azon vagyok... de mennyi ideig kel tanulnom, hogy jókor, jó időben nyúljak a jó helyre és szorítsam meg a farkam ez itt a kérdés
Egy elszomorodott 22 éves
[1012]
[ 1 ]

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

Kudarc ellen pirula?

Karrier vagy szex?

Nem kívánt vendégek

Potenciazavarok

A szerelmes férfi

A korai magömlés

Random

Örömtelenül

A sikeres párkapcsolati kommunikációhoz vezető út

Fórum

Homoszexualitás
2021-03-28 - 18:47

Szüzesség elvesztése
2021-03-12 - 14:56

Beszélgetünk
2021-02-21 - 23:21

Hűtlenség, megcsalás
2021-02-18 - 00:43

Orális szex
2021-02-08 - 21:24

A méret a lényeg?
2020-12-26 - 11:35

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-12-07 - 06:15

Maszturbálás
2020-11-05 - 11:07

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Anális szex
2020-09-13 - 03:21

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41