szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső
Az abortusz KOMMENT

Az abortusz

Az abortusz szó vetélést jelent, mely lehet spontán és művi. Ezt azért fontos tisztázni, mert a köztudatban sokszor csak a terhességmegszakítással kapcsolatban szerepel a szó.

Bab. 2011-12-22 10:13
Sorry! Miben nyilvánul meg a "gyilkosság" mint tény, amikor 9 hetesen magzati bevérzés miatti elhalás után művi befejezés volt szükséges?? Tény, hogy jelentős ab. műtét azért történik mert nem kívánt terhességről van szó! Tény az is, hogy ahol várják, ott meg nincs, vagy nem sikerül! ...
[8126]
abortuszellenes [FF] 45 2011-12-10 09:12
Tisztelt Valaki!
Itt nem ocsmárol senki senkit. A figyelmet szeteném felhívni! Az abortusz az akkor is GYILKOSSÁG, hiába próbálja az ember magának bemagyarázni hogy nem az. A védtelen kisgyermeket ölik meg! Egy emberi élet kioltására nem lehet semmilyen
nyomós ok! Legyen az bárki! Akár a föld leggonoszabb embere!
Így megkell akadályozni hogy akárcsak egy lelket is kioltsanak!
Egy édes születendő gyermek sohasem lehet teher!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[8119]
valaki 2011-12-08 17:27
hát aki Jézus krisztusnak nevezi magát arra inkább nem jegyeznék meg semmit. És ha valamelyikőtök nem került abba a helyzetbe hogy elvesse a magzatát, hát csak ne ocsmárolja azokat a nőket akik ezt tették mert nyílván hogy nyomós okuk van rá, és iszonyú fájdalmakat élnek át.
14 éves fiúgyerek vagyok csak el akartam mondani mit gondolok erről.
[8118]
abortuszellenes [FF] 45 2011-12-06 19:44
http://nagyfigyelmeztetes.hu/

Felhívás a gyilkosság és abortusz megállítására
2010. december 16. csütörtök, 13.10

Írjad gyermekem a következőket: a gyilkosság, amely, által ártatlanok esnek áldozatul, egyike a legnagyobb bűnöknek, amit egy ember testvére ellen elkövethet. Ez a legsúlyosabb bűn, amelyet a test ellen el lehet követni és ez nagy fájdalmat okoz Nekem. A mai világban egyre nő a tisztelet hiánya az emberi élet iránt.

Az élet, Isten értékes ajándéka. Egy embernek sincs joga ahhoz, hogy elvegye egy másik ember életét. Egyetlen embernek sincs joga ahhoz, hogy egy gyermek életét kioltsa, hogy megszakítsa első lélegzetvételét születése pillanatában. Ez a bűntett undorító és abban az esetben, ha nem bánják meg, megbocsáthatatlan. Az Örök Atya a fogantatás pillanatában teremt meg minden lelket. Az Én szeretett gyermekeim, azok a kis ártatlan lelkek, saját édesanyjuk által gyilkoltatnak meg, megtagadva tőlük a megszületés kegyelmét. Ezeknek a lelkeknek pedig az lenne a küldetésük, hogy ápolják és gondozzák szüleiket.

Miért tartózkodnak az Én gyermekeim és miért nem tesznek semmit ellene? Még mielőtt Isten, mint gyermeküket nekik adta volna, a szabadság nevében eltávolítják őket Atyám birodalmából, a Földről. Hát nem értik ezek a nők, hogy Istené az az élet, amelyet ők nem értékelnek? Ezek a gyermekek szenvednek. A gyilkosság alatt gyötrelmes kínokat élnek át. Hogyan indokolják meg ezt a tettet, a kormány, az orvostársadalom, vagy az anyák családjai? Hát nincs a lelkük mélyén semmi bűntudat sem?

Nem ismerik fel, hogy ez az undorító tett ép olyan, mint az ember, ember elleni gyilkosság?

Valójában ez sokkal nagyobb bűn, mert ezek védtelenek gyermekek. Könyörögjenek irgalmasságomért mind azok a nők, akik már beleestek ebbe a bűnbe, vagy kérjék vezetésemet, ha ép egy abortuszt mérlegelnek. Mindenképpen bűneik után lesznek megítélve. A test ellen elkövetett bűn, Atyámnak mély fájdalmat okoz. Embertársaitok meggyilkolásáért sem Én, sem Atyám, nem tudunk elfogadni semmiféle magyarázkodást sem.

Itt az ideje gyermekeim, hogy felébredjetek, és hogy megértsétek, hogy az emberi élet kioltásáért, a tettes, a pokol tüzére kerül. A démonokkal teli mélységből nincs visszaút. A csaló –a sátán – munkálkodása által, a démonoknak sikerül meggyőzniük gyermekeimet arról, hogy helyesen cselekedtek. Az anyáknak ügyesen bemesélik, hogy a legjobb döntést hozták, ha egy abortusz mellett döntenek. A sátán, mindenféle trükköt bevet, hogy az emberi észnek megfelelően és összekötve az emberi érveléssel, a kísértett személyek jól kimagyarázhassák magukat, eltekintve attól, hogy ez mind hamis. Azt a hazugságot magyarázza be nekik, hogy a gyilkosoknak saját jogaik vannak és azt, hogy saját érdeküket kell figyelembe vegyék. Az emberi jogokra hivatkozva elhitetik veletek azt a hazugságot, hogy csodálatra méltó az, hogy napjainkban az anyák szabadon dönthetnek arról, hogy hogyan éljék életüket. Aztán ez a hazugság meggyőzi őket arról, hogy helyes döntés volt gyermeküket megölni.

Kérlek benneteket értsétek meg, azt a tényt, hogy a világban történő népirtás előre meg volt jövendölve. Ez egyike azoknak a jeleknek, amelyek a Végidőkre vonatkoznak.

Tartsatok mind össze. Halljátok meg: a gyilkosság komoly bűncselekmény. Ha ezt teszitek, és nem bánjátok meg, elvesztek. Nincs visszaút, ha gyilkoltok, mert az életet már nem tudjátok visszaadni. Vezekeljenek mindazok, akik már ezt a félelmetes bűnt elkövették és kérjenek bocsánatot. Irgalmasságom által meg fogom hallgatni imáitokat. Megmenekülhettek és meg is fogtok menekülni, ha ezt a valóban súlyos bűnt megbánjátok. Meghallgatásra kerültök. Megbocsájtok nektek. Bánjátok meg, amit tettetek, mert az idő, nem a ti az oldalatokon áll.

Híveim, szívvel – lélekkel imádkozzatok ezekért az elveszett és elkóborolt gyermekeimért, akiket az erőhatalom csábítója és annak poroszlói tévútra vezettek. Nekik most a ti imáitokra nagy szükségük van. Az emberi élethez való jogot mindenki meg kell védje közületek, mert az életet, emberi kéz soha sem manipulálhatja.

Mindennap imádkozzatok Hozzám. Ajánljátok fel Nekem minden szenvedéseiteket az ártatlan áldozatokért.

A ti szeretett Megváltótok,

Jézus Krisztus
[8115]
kathlyn 2011-11-12 21:54
Igen kedves Anncha vallásos vagyok,de en azota sem birok ratalni onmagamra,es a kapcsolatunk is megsinylette az abortuszt,igaz mara mar ujra egyut vagyunk.azota kaptam egy nagyon jo allast,es idén tervezunk egy babat,remelem minden ojan lessz ahogy tervezzuk szurkoljatok:)))))))))))))))))))koszonom kathlyn
[8074]
Mártika 2011-10-26 09:04
nekem néhány napja volt egy abortuszom de nem saját döntésemböl....a párommal ugy beszéltük meg h csak ultrahangra megyünk és utána döntjük el h mi legyen de az anyukája felhivta az orvost és megbeszélt elöre mindent vele és megis csinálták...azota nem tudok enni,aludni és nem látom értelmét az életnek. akartam én a kicsit és most azzal a tudattal vagyok h megöltem egy embert szerintetek érdemes a párommal maradjak ezek után?:((:((
[8063]
Anncha 2011-10-10 18:53
Azoknak akik pénzhiány miatt vetetik el babájukat:
anyukám mindíg azt mondta-ha isten ad báránykát,ad hozzá legelőt is! - kis barátnőm 18 évesen szülte első babáját kilátástalan helyzetben,apa nélkül, suliba járt,lakás nélkül.Máramár férje van lakása és 4 gyermeke.Szerényen élnek,de szeretben,boldogan,osszekapaszkpdva:-)
[8029]
Anncha 2011-10-10 18:46
Kedves Katlyn!Mostmár megtörtént,ne kárhoztatsd magad,ettől nem lesz jobb.Mindíg van lehetőségünk kijavítani hibáinkat.Nemtudom vallásos vagy-e,de a szentírásban sok kapaszkodó (ígéret) van ami tud segíteni!!!
[8028]
valaki 2011-08-07 17:49
sziasztok nekem van már két egészséges gyermekem és épp pár napja tudom hogy várom a harmadikat de sajnos nem tudom mi tévő legyek ebbe a gondolatba beleőrülök mindig sirok meg ienek.szivem szerint megtartanám mert elenne vagyok az abortusznak és ugye az is csak az én vérem.de az eszem azt mondja nem szabad mert nem állunk ugy anyagilag albérletbe vagyunk páromnak hol van munkája hol nincs ugyhogy nagyon el vagyok keseredve.
[7976]
zsuzsi836 2011-07-02 10:16
Nekem 3 művi abortuszom volt eddig,de már van két egészséges gyermekem.Nem akartunk többet annál mint amennyit biztosan feltudunk nevelni.Hiába védekeztem mindenfélével a spiráltól kezdve a gyógyszerig,mégis összejöttek.Nagyon kiborultam mindegyiknél,de tudtam,hogy ép ésszel nem vállalhatunk többet.
[7935]
kittike 2011-06-22 15:26
Nekem 2 éve volt abortuszom.igaz 1 hét alatt 2-is mert mint a végén kiderült iker terhességem volt és a másodikat bennem hagyták igy ujra meg kellet ismételni!!azután nagyon belázasodtam,és félek hogy már nem lehet többé gyerekem...........
[7904]
katlyn [NŐ] 30 2011-05-30 20:35
nekem is nemreg volt egy abortuszom,7 hetes terhes voltamazota is sirok,nemtelik ugy el nap,h ne ereznem a fajdalmat!anyagi okokbol vetettuk el bar sokat vivodtunk helyes dontes lessz e vajon,azota a parom is es enis elegge zaklatottak vagyunk,nekem sirhatnekom van ha babat latok,vagy terhes anyukakat akik fiatalabbak mint en,es meg mertek hagyni,szomoru vagyok,sokat almodok vele,en is es a parom is!!ezek az almok nagyon felzaklatnak.enyhulni fog valaha ez a fajdalom itt bennem?:(:(:(
[7836]
katlyn 2011-05-30 20:20
szisztok,nekem nemreg vol abortuszom,7 hetes volt a baba,nagyon sajnalom,h ezt tettem de nemtudtuk volna felnevelni,nekem nemreg ert veget a munkaviszonyom,es egy fizetesbol nehez lett volna!!!de minden nap sirok,es faj ha belegondolok.nehez tultenni magam rajta!foleg,h minden nap almodok vele,vagy anyakat latok akik nalam fiatalabbak,es buszken setalnak nagy hassal,olyankor arra gondolok,hogy ok mertek vallalni,en meg nem.es elfog a siras!!!:(:(:(
[7835]
lánytestvér [NŐ] 50 2011-02-20 13:33
:))) Nincs értelme "beszélgetnünk".
[7460]
Susie Feinschmecker [NŐ] 109 2011-02-20 10:48
Ha már belekötsz egy elütésbe, akkor legyen annyi eszed, hogy tudd hol van a @ karakter!

Az ilyen ide-oda beíró, felesleges gyerek után kutató "szerető" szülőkről én alapból feltételezem, hogy képesek vásárolni, amivel abszolút nem értek egyet. Főleg mikor határtalan szeretetüket bizonyítandó CSAKIS KISLÁNYT szeretnének (hisz fiú már van otthon. Undorító! Ez a válogatás olyan, mintha állatokat vennétek, vagy pulcsit. Piros már van otthon, most egy kéket szerzek :P
[7459]
lánytestvér [NŐ] 50 2011-02-19 13:23
Kedves Susie Feinschmecker!

Egy "gyerrekért" semennyit, de egy gyermekért sem adnék pénzt!
Én nem VENNI szeretnék kisbabát, hiszen ő nem egy árucikk! Amit mások "esetleg" kifizetnek érte, azt én inkább majd ráköltöm!
[7457]
Susie Feinschmecker [NŐ] 109 2011-02-19 09:54
Kedves lánytestvér! Mennyit lennél hajlandó adni egy gyerrekért?
[7456]
kislány 2011-01-25 19:48
Kor nem kifogás. 14 vagyok. képtelen lennék kihordani egy gyereket! iskolába járok! mindenki elítélne nagy hassal,és a gyereknevelés nekem még nagyon ismeretlen. és képtelen lennék rá,hogy növekvő hassal sétálgassak 14 évesen.
[7427]
Poision Pen [NŐ] 35 2010-11-02 09:18
Kár lenne Veled vitázni, mert túl szűk látókörből nézed ezt az egészet.
[7327]
florgasm 2010-10-28 20:09
nemtom lehet-e ide linkelni, mindenestere tessék itt van pl. ő http://www.hetek.hu/interju/200712/rebeka_talalkozasa_az_elettel
[7319]
florgasm 2010-10-28 20:04
Akkor hordja ki és adja örökbe!!! Alakulhat sz*rul az élete, és lehet h állami gondozott lesz és nem lesznek nevelőszülei, munkája, végzettsége stbstb., de a születéssel kap legalább egy ESÉLYT, és lehet hogy jó helyre kerül, "gyerekre éhes" nevelőszülőkhöz, akiktől sok szeretetet kap majd. Erre sokszor hallottam már, hogy születés után nem hagyná magára a gyerekét a legtöbb anya. De előtte megölné????
[7318]
Poision Pen [NŐ] 35 2010-10-28 16:17
florgasm! Nagyon szép a történeted, de nem tudnak mindenkinek a szülei, nagyszülei rögtön pattanni, és gyerekre vigyázni, mert pl. fél ország választja el őket, és/vagy dolgozniuk kell. Ha nem tudja vki a gyerekét hova rakni, nem tud elmenni dolgozni. Ebből következhet, hogy megélni sem tud esetleg.
[7317]
florgasm 2010-10-28 00:16
az anyagi körülmények és a kor nem kifogás!!!! az én anyukám 19 volt (apukám is) mikor becsúsztam, akkor kezdte volna a fősulit, fél éve jártak. Anyukám gondolkodott az abortuszon de elmondta a nagyimnak aki mondta, h nem majd ők segítenek! Így is lett, anyu halasztott egy évet, megszülettem, elkezdte a sulit, le is diplomázott, közben hol az egyik nagyszülő, hol a másik + dédmamám vigyáztak rám, és köszönöm szépen, de bazi boldog voltam, és nem lett lelki törésem pedig apró lakótelepi lakásban cseperedtem!!! A szüleim soha nem házasodtak össze, de nem is alakult ki rossz viszony és képzeljétek emiatt se lettem se drogos, se bűnöző! Azóta anyukám új párt talált, és van 3 féltesóm meg egy egész tűrhető nevelőapám és ÖRÜLÖK, HOGY ÉLEK! eléggé lehangoló a tudat, hogyha a kedves kommentelők porontya lettem volna simán KINYÍRT volna a többség.... emberek, az ÉLET mindig jobb, mint a HALÁL!!! Én mindenkit buzdítok, hogy gondolja ezt át mégegyszer, mert gyilkosság és kész! sok esetben indokolt, érthető, de attól még gyilkosság!
[7314]
Ancsa88 2010-10-22 12:48
És tudjátok az is elég érdekes hogy több a 18 éven aluli lányoknál el végzett abortusz min a nőknél!Nekem nincs még lányom egy kis fiam van de nem értem meg hogy lehet az hogy már 12 évesen el kezdik a szexuális életet a lányok és nem is tudják milyen nagy felelősségel jár!Szerintem ez az anyukák dolga lenne hogy figyeljenek a gyerekeikre!
[7307]
Ancsa88 2010-10-22 12:42
Igaza van Mérges Nőnek hogy nem a gyereküket sajnálják hanem saját magukat pedig azok az ártatlan ki babák küzdenek és menekülnek az életükért!aAkik nem azért vetették el a gyereküket mert sajnos valamilyen rendellenesség lépett fel ássa el magát mert ez borzasztó dolog!
[7306]
Ancsa88 2010-10-22 12:25
Én nem értem azokat a nőket akik elvetetik a gyereküket!Én 22 éves vagyok és van egy 22 hónapos kisfiam nagyon szeretem imádom!Nem vagyunk jó anyagi helyzetben de szerencsére becsületesen tudjuk nevelni!És az abortuszról látott videók egyértelműen borzasztóak a szivem maj meg szakadt amikor megnéztem!Én csak arra kérek minden nőt gondolja át meg éri e ez a felelőtlenség hogy utána megöljék a saját gyereküket?????????????Ha nem akarnak babát VÉDEKEZZENEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[7305]
EgyLány 2010-08-19 15:54
Nekem 18 évesen,8 hónapja volt abortuszom. A barátommal nem tudtuk vállani ezt a babát az iskola miatt,hogy egyikünksem keresőképes. Azóta ő szerzett egy jólfizető munkát,énis dolgozgatok.Gondolkoztunk a babán,de 3 hónapja nem sikerül teherbe esnem =( Remélem lehet még gyerekem...
[7221]
Bonita [NŐ] 32 2010-08-02 08:54
Sikerülni fog, csak ne görcsölj rajta!!! Ha megindult a vetélés, akkor valószínű, hogy nem volt életképes a magzat. Persze más miatt is lehet, de ez a legvalószínűbb.
Amikor majd újra sikerül teherbe esned, különösen vigyázz magadra. Szorítok!
[7167]
Ancsa87 [NŐ] 33 2010-08-02 08:22
Jucus kívánom hogy sikerüljön és szülessen egy egészséges babátok. :)
Mi másfél évig próbálkoztunk, közben 2 doki is azt mondta, nem lehet soha spontán gyerekem. Most itt szuszog mellettem egy 2hónapos kis gyönyörűség, ja és spontán jött össze. Szóval Nektek is sikerülni fog, meglátod! :)
[7166]
jucus 1984 2010-07-31 09:10
megindult a vetélés és muszáj volt!!!nagyon várom már azt a pillanatot,h újra terhes legyek.
[7164]
Bonita [NŐ] 32 2010-07-27 20:26
Miért kellett elvetetned a babát? Beteg volt?
[7156]
jucus 1984 2010-07-27 08:58
sziasztok.nekem még ez a szó,h abortusz nagyon friss.tegnap végezték el nálam.sajnos muszáj volt.nagyon szerettük volna a babát...nagyon rossz emlékeim vannak róla,mivel vártuk nagyon ezt a kis angyalt.1évünkbe telt mire terhes lettem,akkor képzelhetitek....nagyon remélem,h nem lesz semmi következménye és hamar megint teherbe eshetek.jól esne pár biztató szó.köszönöm
[7154]
Kriszti 2010-07-17 18:13
Nekem ez a negyedik terhességem. Kettőt mai napig nevelek. Sajnos a harmadikat 6 hónaposan elvesztettem. Most ismét terhes vagyok és nem tudom mit csináljak. Nagyon félek, hogy megint úgy járok, mint a harmadiknál. Nem tudom mi legyen. Szüljek vagy abortusz??? A harmadiknál valamilyen rendellenesség lépett fel és ugyanúgy végig kellett csinálnom mindent, mintha egészséges baba lett volna. Kész rémálom volt az egész. Hát a lényeg, hogy nagyon be vagyok tojva. Ha tudtok mondjatok + dolgokat. Jól szeretnék dőnteni. Még van egy pici időm!
[7121]
Hozzászóló 2010-06-23 13:37
Kedves "anyuka" reagálására írnék... Nem mindenki kap segélyt aki ott kuncsorog, hiába minden, nem lehet felelőtlenül megszülni egy gyereket, lehet, hogy 6-7 hetesen dobog már a baba szíve és "halálról" beszélünk egy abortuszkor, de úgy ahogy írtad NEM TUDHATOD a biztos jövőt, akkor arra kell hagyatkoznod amit tudsz!!!! És , ha a tények bizonytalanságot mutatnak, akkor nem érdemes egy emberi élőlény teljes jövőben életét és pályafutását megkockáztatni!!Régen igaz volt a mondás, ahol egynek van, ott kettőnek is jut....De sajnos a mai gazdasági helyzetben ez nem mondható el!!!!Így nem vetem meg azokat akik abortusz mellett döntenek, ha nem látnak biztos megélhetést a jövőben....
[7068]
Nóra 2010-06-14 11:47
Kedves Ella!


Nekem március 2-án volt abortuszom, hét hetes volt a pici. A párommal még egyetemen tanulunk, nem tudtuk vállalni. Az érzéseid teljesen természetesek. Sokáig én sem tudtam mosolyogni. Sajnos, azt hiszem a neheze még hátra van.
A mai napig sokat sírok és fáj amikor kisbabákat látok, legjobban amikor az én kis drágámmal álmodok. A fájdalom majd kicsit enyhül. Azonban az űr és a lelki törés mindig megmarad. Remélem van Melletted valaki, akire számíthatsz. Valaki, akinek sírhatsz, toporzékolhatsz vagy csinálhatsz bármi olyat, amitől ha csak kis időre is jobban érzed Magad. Én reménykedek benne, hogy az én kis Angyalkám visszajön majd egyszer hozzám, amikor már minden adott lesz, hogy hiányt nem szenvedve tudom őt felnevelni.
Sok erőt és kitartást kívánok!
[7044]
Nóra 2010-06-14 11:40
Kedves Ella!

Nekem március 2-án volt abortuszom, hét hetes volt a babám. A párommal még egyetemen tanulunk, nem tudtuk vállalni. Tudom mit érzel most és sajnos csak azt tudom mondani, hogy a neheze még hátra van. Sokáig én sem tudtam mosolyogni. Mai napig szomorú vagyok a történtek miatt és iszonyatos bűntudatot érzek, ha most kellene döntenem valószínűleg megtartanám.
Fáj amikor kismamákat látok, pici gyerekeket, még jobban amikor az én kis csöppségemmel álmodok. De nem is akarlak még jobban elszomorítani. Remélem van Melletted valaki, akire számíthatsz. Akinek sírhatsz, toporzékolhatsz, kiabálhatsz vagy csinálhatsz bármi olyat, amitől ha sokáig nem is, de talán egy kis időre jobban érzed Magad. Csak ne fojtsd Magadba.
Próbálj arra gondolni, hogy az a kis csöppség talán egyszer majd visszatér Hozzád, addig is egy tündéri szép kis angyalként vigyáz Rád! Kívánok sok erőt, kitartást!
[7043]
ella 2010-06-10 20:19
Sziasztok, nekem kb egy hete volt abortuszom, minden nap erre gondolok és már semmi sem vidít fel igazán.. tudom, hogy még nagyon korai ilyenkor még természetes, ha az embernek mindig ezen jár az esze. De lesz olyan idő, amikor már nem zaklat fel annyira az egész?? ÉS amikor már beletörödök, hogy ami történt történt, és nem lehet rajta változtatni??
[7037]
Forró Erika Anasztázia 2010-06-10 13:56
sajnos ennyi gondom van négyszer kaparás és szeretem volna gyerek de nem sikerült négy éve próbáltam de szerintem nem lehet gyerek
[7035]
anyuka 2010-05-27 14:10
Nincs olyan, hogy nem tudsz enni adni neki. Ha nincs pénzed megkapod a rendszeres nevelési segélyt, ami elég a gyerek "etetésére". És még plussz nevelési segélyekre is jogosult vagy.

Az "utcára" sem szülöd, mert a lakhatást (akár albérleti díj), és rezsiköltségekre is adnak annyi támogatást, hogy tudsz hol lakni a gyerekkel együtt.

Vagy "büszkébbek vagyunk" annál, hogy segélyért folyamodjunk? Vagy nem akarunk a gyereknek olyan életet, hogy ...bla-bla-bla...stb.

Nem tudhatod, hogy milyen élete lenne. NEM TUDHATOD, és kész!
A halálnál pedig bármi jobb a gyereknek.
[6969]
zsuzsi836 [NŐ] 37 2010-05-16 20:50
Sziasztok.Nekem is van két gyerkőcöm,7 és 5 évesek.Fiatalon szültem,nem terveztem a nagyobbikat.Anyukám segítsége nélkül valószínüleg én se tartottam volna meg.A kisebbik után spirált tetettem fel,mégis terhes lettem.A 3. abortuszom volt ebben az évben .Mindegyikbe belehalltam,de muszáj volt.Nem tudtam volna őket tiszteséggel felnevelni.Hálát adok az Égnek,hogy van két gyönyörü,okos,egészséges gyermekem.
Azt hiszem mindenkinek saját szíve joga eldönteni azt,hogy megtartja-e a babáját vagy nem.És,hogy utána hogy számol el a lelkiismeretével az is csak rá tartozik.Senkit nem szabad elítélni,mert nem tudhatjuk milyen élethelyzetben van.
[6946]
23/2GYEREK 2010-05-12 18:37
16 évesen volt egy terhesség megszakításom.(fiatal is voltam tanultam és a szüleimmel éltem szóval nem maradhatott)A mai napig nem tudom feldolgozni.Most 23 éves vagyok 2 gyönyörű gyerkőc anyukája.6 éve vagyok együtt a párommal.gyógyszert szedtem hogy ne legyek terhes mert nem szeretnénk több babát.
De sajnos "becsúszott". :(
És itt kezdődnek a gondok!A gyerkőceimet gyakorlatilag egyedül nevelem mert a párom külföldön dolgozik.
Megtartani nem szeretném a picit mert a 2vel is nehéz.
Anyagilag meg pláne nem fér bele.A műtétet sem tudom miből fizetjük ki,mert hiába dolgozik kint a párom egyedül fizet mindent és így nagyon nehéz.
Nyugodtan kövezzetek,vessetek meg, de szerintem ezzel a problémával nagyon sokan vagyunk. Örökbe adásról pedig hallani sem szeretnénk.Ha már kihordanám és megszülném nem lennék képes elhagyni .Igy az abortusz maradt:(:(:(
[6938]
tiramisu [NŐ] 45 2010-05-08 21:56
Kedves "csak egy egészségügyis"!
Idézlek: "...nagyon jó eszű írhatta , mivel azért lehet ilyenkor még abortuszt csinálni mert a baba nem érez semmit,..." Furcsa ezt pont egy egészségügyistől olvasni.

nem is olyan régen volt egy riport: "Aki magzatként túlélte az abortuszt. Regina megrázó vallomása..." http://tv2.hu/naplo/video/abortusztulelok

nézzétek meg nagyon érdekes. És ha még e mellé megnézed a Néma sikoly-t is, talán belátod, hogy de bizony az a kis valami az már ott VALAKI és ÉREZ!
[6923]
Pancsus 2010-05-05 20:37
Szerintem senkit nem kell elítélni azért mert elveteti e gyerekét . Ha már erre a sorsra jut biztos nyomós oka van rá. Gondolom senki nem nyomorba akar gyereket szülni és később azon aggódni hogy holnap mit is adok neki enni . Erről meg ennyit !!!
[6915]
noémi 2010-05-03 21:07
Ez.semmi.csajok.én.előváladéktól.vagyok.most.terhes.(6hetes)
vigyázzatok.ti.is.erre:S:)
[6910]
Gabi26 2010-05-03 19:48
26 éves vagyok, majdnem 8 éve együtt vagyok, mostmár férjemmel, 4 éve volt egy abortuszunk, gyógyszer mellett lettem terhes, 22 évesen még a főiskolára jártam, és ő is. EGy 10 nm es szobában laktunk albérletben, semmilyen körülmények között nem tudtuk volna megtartani, anyagi okok miatt. Végül az abortusz mellett döntöttünk, a műtét után felébredtem és sírtam, és utána is napokig, hetekig, sokszor még most is. Két héttel később amikor visszamentem kontroll ultrahangra, közölték velem, hogy a terhesség még mindíg fenáll, nem fogtam fel mi történt, újabb műtét, az orvostól kérdeztem, hogy most mi lesz, azt mondta: "eltakarítjuk a romokat" szörnyű volt, meg is halhattam volna, maga volt a pokol.Azt mondták soha többé nem lehet gyerekem. És az a kisbaba, akármit mond bárki, élt és már az életem része volt, tudom nem mentség az anyagiak felhozása, meg a kor. De sokszor elgondolkozom rajta, hogy mi lenne ha......valószínű feladtam volna az iskolát, és a párom is, nem lenne semmink, egész másmilyen lenne az életem, azóta akarok kisbabát, 4 év alatt megteremtettem magamnak az anyagiakat, vettünk 1 házat, és az élet kárpótolt, 8 hetes terhes vagyok ikrekkel, de azt tanácsolom mindenkinek aki 1 percig is elgondolkodik az abortuszon, jól gondolja meg, mert ezen soha az életbe nem lehet lelkilet túllépni, és elfelejteni, nincs olyan nap,hogy ne jutna eszembe AZ a kisbaba.
[6909]
Ancsa87 [NŐ] 33 2010-04-29 15:51
Kedves Piros!

Sajnos semmilyen védekezési mód nem nyújt 100% biztonságot. Sok erőt és kitartást kívánok Nektek, és ne hibáztasd magad.
[6900]
donci 2010-04-29 14:48
Elszomorító, hogy azok ítélkeznek akinek egészséges gyermekük van, és bele se gondolnak, hogy mint pl. én is nem mertem vállalni a terhességet, miután 7 éve küzdök a hormonháztartásommal (miután a fogamzásgátló tablettákat úgy adják, mint a Cvitamint), nem is érzem magam jól és egészségesnek még, és vajon mennyi esélye van ilyen anyaszervezetnek egy egészséges babához?!
Csak kb. fél éve besokalltam az orvosoktól és alternatív gyógymódokkal sikerült 2 év peteérés nélküli időszak után néhány hónapig mensit előidézni, és utólag visszaszámolva pont a peteérés előtti napon talpmasszázst csináltatni.
És sajnos összejött (vagy csoda?!)-nem tervezve, az orvos szerint nem is nagyon lehettem volna spontán úton az én problémámra való gyógyszerszedés nélkül
Egyszerűen nem mertem vállalni, nem vagyok felkészülve se lelkileg, se testileg- tudja valaki garantálni, hogy biztosan egészséges lesz ennek ismeretében?!
[6899]
Nóri 2010-04-27 14:56
Kedves cini87!!!

Nemrég volt abortuszom, azon kívül, hogy késett a menstruációm semmilyen tünetem nem volt, pedig már a 7. hetes terhes voltam.
Szerintem vegyél egy terhességi tesztet a patikában!
Nóri
[6895]
PIROS 2010-04-26 17:54
Sziasztok!
Én ma tudtam meg,hogy 14 hetes terhes vagyok.
Fogamzásgátlót szedtem,rtg is voltam,mandula mütét miatt altattak.Mégis egészséges,a napot végig sirtam ma,ne itéljetek el ezért,de nem terveztük,semmi jele nem volt,idáig meg is jött.Már van 2 gyermekem.Ugyhogy traumaként éltem át.Amikor vizsgált az orvos zokogtam,amikor azt mondta nincs mit tenni.
Még nem tudom mi lesz velünk,az1.sz.klinikára küldtek,genetikai vizsgálatra,hogy teljesen kizárják a rendellenességet.
[6888]
cini87 [NŐ] 32 2010-04-23 21:21
Sziasztok!!

Április 9.-én meg kellet volna jönnie a menstruációmnak de semmi. A múlt hónapban is késett nem is keveset. A párommal előjátéknál gumi nélkül voltunk együtt úgy 3X, 4X. Ha terhes vagyok akkor tuti hogy vannak előjelek? Mert én nem tudom , hogy terhes vagyok-e de nem is érzek semmit!!!! Nem tudom most mi van akkor!!!!!!! Segítsetek!!!!!!!

Előre is Köszi :)
[6882]
Evelin 2010-04-21 23:09
Teljesen nem értek egyet azokkal a nőkkel,akik abortuszra adják a fejüket!Nekem van egy 6 hónapos kisfiam és ő a legnagyobb boldogság az életemben!Egy gyerek csoda!Nagy kár,hogy ezt egyes "nők" nem így gondolják!
[6878]
csak egy egészségügyis 2010-02-16 16:07
Teljesen igazat adok a limbó nevű hölgynek!
Egyáltalán nem kellene ítélkezni mások felett!
Mert nagyon sok oka lehet annak ha valaki elveteti , olvastam egyik oldalon ,valaki azt írta ,hogy "mindenki csak a saját fájdalmára gondol de arra nem hogy a babának mennyire fáj" Nos ezt is valaki nagyon jó eszű írhatta , mivel azért lehet ilyenkor még abortuszt csinálni mert a baba nem érez semmit,És sajnos vannak olyan hülye emberek hogy abortuszrol verseket írnak a baba szemszögéböl,nah ezt is nagy idiótaságnak tartom mert amikor egy nő ezt olvassa és volt egy abortusza abból a nőből olyan érzéseket vált ki ami miatt esetleg magába fordul és soha nem lesz képes normális életet élni mert nem tudni miért vetette el és mégis a bűntudatától fog keserű életet élni:S mindenki csak az emberölést látja benne és ítélkezik...bárkivel megtörténhet csak szólok,védekezés mellett is!!!!
[6687]
Angéla 2010-02-04 10:04
Én 18 éves vagyok sokat gondolok azokra a fiatal lányokra akik abortuszt végeznek és nem értem őket, nem ítélkezem de ez butaságra utal mind a két fél részéről. Könnyebb szerintem venni óvszert vagy fogamzásgátlót mint megölni egy gyereket ajánlom az ilyen embereknek, hogy nézzék meg a "Néma sikoly"című filmet sokkoló. Szerintem kétszer is megondolja,hogy védekezés nélkül szexeljen!
[6654]
Catherine 2010-01-20 19:02
Szerintem való igaz, hogy bárki kerülhet ilyen helyzetbe, de én akkor sem lennék ilyenre képes. Lehetséges, hogy gyógyszer mellett is megfoganhat, de az csak 1-2 napig, vagy 1 hétig van ott, és nem tudsz róla. De tudatosan lemondani a gyermekedről... Nekem ha lenne gyermekem, úgy gondolom, hogy inkább megszülném, még ha nem lenne elég pénzem akkor is, és örökbe adnám olyan szülőknek, akik már régóta akarnak gyermeket. Akkor legalább tudnám, hogy jót teszek, és a gyermekemet nem öltem meg, és meg fogja kapni azt, amit én nem adhatok meg neki.
[6608]
imo 2010-01-20 09:32
csak anyit errol a temarol, hogy gondoljatok jol meg a dolgot mert hidjetek el nagy az eselye annak, hogy a kesobbiekben megbanjatok!!ezt en szemelyes tapasztalatbol mondom!!nem mertem valalni, mert feltem szuleimtol, elismerem, gyavasag miatt,de mar tobb mint masfel ev eltelt azota es MINDEN NAP ESZEMBE JUT, es nem tudok megbocsatani magamnak,felek,mi lesz ha ezutan mar nem lehet.......
[6604]
wivis 2010-01-09 00:49
Szüleim úgy neveltek-anyu "hibájából" kiindulva..ez a hiba vagyok én...-hogy ha most teherbe esnék elkéne vetetnem a babát.
Egyszerűen képtelen lennék rá hiszen már most szeretem a MÉG nem létező babám.Bár 17évessen nem tudom mit kezednék a picivel.Annyi biztos hogy anyu mellettem lenne segítene befejezni a sulit és közben nevelni a picit...
Már most alig várom hogy párév múlva legyen egy kicsim.És javaslom minenkinek hogy aki tudja tartsa meg a babát-egy gyereknél szebb ajándék nincsen!
[6572]
limbó 2009-12-16 21:52
Nem semmi némelyik komment! :)
Én 30 éves vagyok, már van 2 gyerekem, s nem szedhetek fogamzásgátlót a visszértágulatom miatt, óvszer drága minden alkalommal, spiráltól pedig 1x begyulladtam, nem bírja a testem, s félek még1x felrakatni.

Sajnos most összejött egy terhesség, s el kell, hogy vetessem, mert anyagilag nem engedhetjük meg...sajnos....
Szóval még ezer ok lehet, ki miért veteti el, s miért jut ide, de nem kéne a többség felett ítélkezni, mert bárki kerülhet ilyen helyzetbe!

Egyébként, aki a youtube-on lévő 'néma sikoly' nevű s hasonló videókra céloz, az kissé tudatlan, ugyanis az nem a valóság. Magyarországon 12. hétig lehet abortuszra menni önszántunkból. Addig még csak embrióról beszélünk, ami kb. 2-3 cm. Nincs keze, lába stb. Az nem magzat! S igazából akárki akármit mondd, a fogamzásgátló tbl. is gyilkos szer, mert megfoganhat akkor is, csak a méhnyálkahártya lelökődik, nem engedi a gyógyszer megtapadni, tehát, akkor aki gyógyszert szed, az lehet havi rendszerességgel gyilkol????
Ja, és SOHA ne mondd, hogy SOHA! Bárki kerülhet ilyen helyzetbe! (Barátnőm gyógyszer mellett lett terhes!)
[6512]
TungaJR [NŐ] 33 2009-02-22 18:58
Kedves K.E.H.R.

mindenféle cukormázas szöveg nélkül mondom neked, ne habozz igazit keresni, neked is jár egy olyan lány, aki minden előítélet nélkül szeretne. Lehet, hogy nem most, lehet, hogy egy vagy két év múlva, vagy talán már holnap. Rajtad áll... sok sikert hozzá.
[5135]
kanyim [NŐ] 58 2009-02-22 09:58
KEHR...

most nem mnodod hogy közel a 30hoz ennyira balf*sz tudsz lenni..

mi az hogy valakivel 2-3hét után eldöntöd hogy most gyereket akartok??? hisz mások 1-2év után nem merik ezt kiejelentnei.. menyni a sansz hogy együtt is maradtok? nem voltak kapcsijaid? hány és hány megy szét mert akár hetek alatt is kiderülnek mégsem illenek össze..

pláne ha tudod a lány multját.. aki lényegében 1 lotyó...
azaz csalfa lotyó.. mert közben volt rendes partnere.. és honnan tudod hogy nincs több kuncsaftja? vagy alattad nem tartja meg a régit??

és a jelenlegi állapotban még azon agyalsz mi legyen?
menekülj a libától és őt is bíztasd az abortuszra...
[5132]
hercegnõ [NŐ] 50 2009-02-21 20:57
Na ez meg a másik. utána se számoltam.
[5130]
Valdebbo [FF] 111 2009-02-21 20:50
K.E.H.R.: mivel február 21-ét írjuk, január második hete óta kb. 5 hét telhetett el, de még szilveszter óta is csak maximum 7 hét. Ha a "barátnőd" 8-9 hetes terhes, akkor kinek a gyerekét is akarod felnevelni tulajdonképpen? Na meg 2 hetes ismeretség után közös gyermekről dönteni... vagy eleve viccnek szántad ezt az egészet? :)
[5129]
hercegnõ [NŐ] 50 2009-02-21 20:37
K.E.H.R. most komolyan, gondolj bele...28 éves vagy. Pár hónapja ismersz egy nőt, aki ráadásul pénzért d*gott pasival. Mellette a másik pasi. Ráadásul megmondta hogy nem szeret. Annyira egyértelmű...hogyhogy nem látod...akart magának egy gyereket, hisz 32 éves...és nam akar hozzá apát. Símán egy donor voltál, ennyi.
[5128]
Krisztián12 [FF] 34 2009-02-21 18:17
K.E.H.R., egy kisbaba talán nem való olyan környezetbe ahol feszültség van. Mert az sem nektek sem pedig a gyereknek nem lenne jó.
Az írásodból azt vettem ki,hogy te szeretnéd a babát,de a párod nem. És szerintem egy babának a legnagyobb szüksége a szüleire van és az ők által adott szeretetre de ha ezt nem tudjátok a kicsinek együtt megadni az nem jó.
[5126]
K.E.H.R. 2009-02-21 15:14
Sziasztok nekem is van egy storym.Szilveszterkor megismertem egy lányt nagyon helyes,inteligens és ápolt.Nekem nem volt elötte kapcsolatom féléve. Neki december elején volt vége egy 2éves kapcsolatának,de a 2éves kapcsolata mellet volt egy 4éves barátja akivel pénzért feküdt le,azzal novemberben volt utoljára.2 pasi nem tudot egymásrol.Szilveszterkor megismertem,össze jöttünk január második hetében úgy döntöt hogy gyermeket válalunk közös döntésünk volt.Közben a huga és a barátnöm között kitört a háború (összevesztek) a barátnöm elment dolgozni,a huga meg kipakolta a multját teljesen (2 pasis ... storyt is) Elmeséltem neki egy kis idö elteltével január végefelé hogy mi volt,a hugának elkelet mennie.Amiota 2 vagyunk eltávolodott tölem: például a sex az szóba sem jöhet semmi féle képpen téren,pedig kívánom,de ő engem nem, ezt igy a fejemhez vágta.Azért mert terhes és ez az egyik tünetje ezt mondta.Most 8 vagy 9hetes terhes. Jelentkeznek a tünetek hányinger émelygés ingerlékenység... Azota egyszer szétmentünk,mert megromlott a kapcsolatunk,mert a fejemhez vágott mindent,úgy döntöt hogy abortuszra megy,de még nem ment.ő 32éves én meg 28,nekem határozott a felfogásom,neki nem hinném hogy az,mert nem tud dönteni ilyen komoly helyzetben, illetve felválalni azt amit eldöntötünk.Én szerettem teljes szivemböl de megmondta hogy ő már nem.Boldogságunk sem a régi. Mit tegyek? Vettesük el a gyereket,és hagyjam el keressek egy olyan lányt aki tényleg szeret és szerelemböl akar gyereket tölem? Vagy tartsuk meg és legyen egy közös gyerekünk ahol a szülök nem jol jönnek ki egymásal nem szeretik úgy egymást mint régen.Ahol az egyik fél nem érezteti a szeretettét. S.o.s
[5125]
Babyke 2009-02-21 11:26
Én is nem rég terhes voltam, de sajnos el kellet vetetnem.
Mivel még csak 19 éves vagyok és nincsen munkám, a barátom is még suliba jár, és mind ketönket a szüleink tartana ell !!!
Ha meg is szültem volna nem tudtam volna fel nevelni, és azt nem akartuk a barátomal hogy az ő szülei vagy az én szüleim neveljék fel.
Mert ha meg szülök egy gyereket akkor csak magamnak szülöm és nem a szüleimnek !!!
Én így gondolom
de amugy is már nagy az orvosi tudomány már el tudják úgy venni a gyereket, hogy lehesen utána .
Ez a véleményem erről !!!
[5124]
Bonita [NŐ] 32 2009-02-20 19:09
bobo! Ha már egyszer beszólsz, legalább próbáld meg helyesen tenni.
Nagyon is a helyén van a szivem. Mindenki ezt a sok felelőtlen ....-t sajnálja, de mi lenne ha egyszer az életben azt is átgondolnátok, hogy az a gyerek mit érez, amikor darabokra szaggatják, mert érzi!!!! De az ugye a kutyát se érdekli, mert szerintetek csak ,,2 pötty a monitoron". Hát nagyon nem így van! Mindent érez! Láttál már abortusz videót? Én igen! Láttál már pár hetes magzatot az anyaméhen kívül? Én igen! És továbbra sem fogom azokat sajnálni, akik felelőtlenek. Először jó alaposan utána kell nézni a dolgoknak, megtalálni a legjobb fogamzásgátlási módszert és csak utána nemi életet élni. Akinek erre van esze, annak legyen a védekezéshez is!
,,Kiszakadt óvszer": azt lehet látni, és már erre is van megoldás. Nem hisztizni kell, meg reménykedni, hanem AZONNAL elmenni az ügyeletre, ahol írnak ki esemény utáni tablettát.
Ja és a ,,nem mertem elmondani" is elég szar szöveg. A nem kívánt terhességet könnyebb elmondani, mint egy balesetet?
Mondhattok nekem bármit, nem tudjátok megváltoztatni az álláspontomat.
És igen bobo, pont azért vagyok kiakadva a sok felelőtlen ember miatt, mert sokan vannak, akiknek sajnos nem lehet gyerekük, akinek meg lehet, az a küret kanálon végzi. Ideje lenne rendeltetés szerűen használni az agyatokat.
[5121]
bobo 2009-02-19 16:07
bonita!!!
sztem neked egy kicsit el kellene gondolkoznod azon, h te mien alapon szólsz le másokat!!
még te is járhatsz így, v h nem lehet gyereked!

és én csak az ien embert sajnálni tudom, aki így áll hozzá ezekhez a dolgokhoz!!

hová tetted az eszed és a szíved???
[5113]
Nita18 [NŐ] 30 2009-02-18 23:13
Én ehez csak annyit tudnék hozzá füzni,hogy mindenki maga dönti el,hogy mellette áll vagy nem. Én személy szerint nem csinálnám meg,de gondoljatok bele,hogy van egy 18-20éves lány aki előtt ott van az élet és az iskola! Öszintén mit kezdene egy babával ha még magáról sem tud gondoskodni hiszen ő maga is gyerek még!
Az én barátnőm ugy esett teherbe h éppen szünetet tartott a gyogyszerrel és védekezett és kilyukadt az ovszerük! Ez szerintem nem az ők hibájuk és még csak 18éves!!! Még a középiskolát sem fejezte be, mit kezdene egy babával?
És szerintem nem szabad elitélni az embereket akik elmennek abortuszra!
[5105]
codscripting 2009-02-04 00:00
Úgyszintén azt sem szabad elfelejteni, hogy van aki, nem saját hibájából lesz terhes. Ilyen esetben az abortusz szvsz végképp legitím. Pl: vérfertőzés, megerőszakolás, stb. Ok, elismerem, abban a társadalomban, ahol nagyobb az abortusz, mint a születsészám ez végképp minimális rétegre korlátozódik, csak felhoztam, azok részére, akik teljes mértékben ellenzik az abortuszt.

És amúgy, én meg merem kockáztatni, hogy az abortusznak furcsamód van egy olyan oldala, hogy bizonyos szinten, növeli azon gyermekek arányát, akik egy gondoskodó szülők kezébe kerülnek, az egészhez viszonyítva. Gondoljunk bele. Ha betiltanák vagy súlyosan korlátoznák az abortuszt, akkor a várandós nők jórésze rákényszerülne, hogy kihordja a gyermeket. Namostmár milyen csalába kerülne az, akire úgy néz rá az anya, hogy ha lehetetőség lett volna rá akkor az nem is létezne - bár nem minden esetben, sőt, merem remélni, hogy jóesetben nem, de azért mégis, az esetek egy részében, az a gyermek, aki nem tehet semmiről, rosszabb körülmények közé kerül, mint az a gyermek, akit már előre vártak (tegyük fel akkor is, ha az illető, aki megszüli mindkét esetben ugyanaz).
[4932]
Bonita [NŐ] 32 2009-01-15 11:43
Ok, ez korrekt amit leírtál. DE! Aki biztosan tudja, hogy nem fér bele az életébe egy gyerek, az igen is védekezzen felelősen. Én erre próbálom (sokszor sokk-terápiával) felhívni a figyelmet. 3 havonta 4-5.000 Ft-ot szerintem ki lehet bírni. Nem olyan drága a gyógyszer.
Az, aki felelősen védekezett és mégis terhes lett, már egy egyéb halmaz.
[4644]
gyöngykagyló [NŐ] 49 2009-01-15 11:24
Ez az egész abortusz-kérdés annál sokkal bonyolultabb szerintem, mintsem le lehetne arra sarkítani, hogy van aki "abortusz-párti", van, aki meg "abortusz-ellenes". Általában szerintem egy normális, valamelyest emberi érzésekkel megáldott nő nem örül annak, ha abortuszon kell átesnie. Van, persze egy réteg, aki abszolút nem törődik a védekezéssel, és szinte "sportot űz" az abortuszból..., mondván, ha beüt a baj, akkor végső megoldásként úgyis ott van az abortusz, és ő ugyan nem foglalkozik védekezéssel. Persze, hogy ez elítélendő, egyrészt a nő saját egészségére nézve is káros a sokszoros abortusz, és normális nő nem örül annak, ha végül is, el kell vegyen egy életet.
De vannak olyan életkörülmények, helyzetek, amikor lehetséges, hogy az a nő - aki bár ugyan védekezett -, abortuszra kényszerül. És, bár lehet, azt mondani, hogy mindig lesznek megmagyarázható dolgok, hogy miért nem tudja megtartani a gyermekét egy nő, és lehet azt mondani, hogy mindig akarhat egy pár anyagilag még többet, jobbat..., de mi van azokkal a nőkkel, akiknek tényleg nem engedheti meg az anyagi helyzete, vagy valójában egyedülállók, hogy megszüljék a gyermeküket.
Azon kívül el lehetne azon is gondolkozni, hogy nem mindig az abortuszra menő nőt kellene hibáztatni. Miért hibás az a nő, aki anyagi érdekekből veteti el szinte pusztán a gyermekét? Én nem hibáztatnám..., hibáztassuk talán azt a társadalmat is, ahol sajnos nagyon sok nő /még házasságban is/ meggondolná, hogy mondjuk vállal-e újabb gyermeket. Miért kell mindig csak az egyént bántani. Nem biztos, hogy az egyén nem tett meg mindent..., mondjuk felelősségteljesen védekezett, és mégis terhes lett..., viszont nem lát semmilyen kiutat az abortuszon kívül... Azt látom borzasztó felelőtlenségnek, ha valaki megszül egy gyermeket, úgy, hogy lelkileg, érzelmileg is elhatárolja magát attól a lénytől, már a világrahozatala előtt..., és előre látja már ez az anya, hogy nem tudná felelősségteljesen felnevelni.
Én például a jelenlegi élethelyzetemben majdnem 99% biztonsággal mondhatom, hogy az abortusz mellett kellene döntenem..., annak ellenére, hogy most van az életemben egy olyan férfi, akitől pedig lehet, hogy nagyon is szeretnék gyermeket. Viszont ő már nem akar több gyermeket, és lehet, hogy nem is tud engem törvényesen felvállalni soha..., nekem már van egy értelmes, tündéri lányom, akit egyedülállóként, igen kis pénzből kell felnevelnem. Akkor mit kellene választanom, neveljek egyedül még egy gyermeket, kockáztatva a már élő lányom felnevelését..., neki ne tudjak megadni /és a másiknak sem/ olyan dolgokat akkor, amit más gyermekek megkapnak. Szerintem esetleg létbizonytalanságba sodorni több életet már egyáltalán nem játék egy olyan társadalomban, ahol egyáltalán nem "gyerekbarát"-nak mondhatóak a feltételek..., Sajnos ezt le kellett írnom...
És ezt annak ellenére írom, hogy a kislányom születése előtt volt egy elhalt ikerterhességem, és így is borzasztó érzés volt, még akkor is, ha akartam azt a terhességet. De az életben mindig mérlegelni kell mindent, és minden mindennel összefügg, semmi sem fehér vagy fekete! A két szín között rengeteg átmenet van!
[4642]
kanyim [NŐ] 58 2009-01-15 11:16
bonita nagyon sajnálatos hogy tesódnak nem lehet gyereke.. de ettől még nem kell gyűlölni mindenkit akinek abortuszra van szüksége..
sokan bizony önhibájukon kívül kerülnek ilyen szituba.. és ott már hagy ők döntsék el hogy most megtartják-é vagy nem...

idővel bizti máshogy fognak gonodlkozni..de amíg úgy gondolják hogy ez nem gyilkosság... vagy tudják magukról hogy még semmilyen szülői ösztöneik sincsenek.. mert még ők is gyerekek..sztem ők jobban tudják-látják..

én is to hgoy még eszem ágában sem lenne megtartani..de szerencsére páromnak sem... de védekezünk is bőszen... de ha beütne a baj..el is vetetnénk...
[4641]
Bonita [NŐ] 32 2009-01-15 10:34
Nézd, tanulni gyerek mellett is lehet. Nem egy olyan ember van, aki pici gyerek mellett szerzett diplomát és közben még háztartást is vezetett. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg olyan szakma van, amiben lehet dolgozni akár pici gyerek mellett is. Jó persze, azért ehhez tényleg szükség van egy megfelelő párra, vagy segítőkész szülőkre. Hála Istennek az én szakmáim olyanok (főleg az egyik), ami mellett nyugodtan lehet gyereket vállalni. De azt sem tagadom, hogy némivel talán könnyebb (de lehet, hogy nehezebb) helyzetben vagyok, mint mások, mert saját cégem van, így az időmet én osztomom be, viszont cégvezetőként több a dolgom, mint egy alkalmazottnak. Na de mindegy, száz szónak is egy a vége, szerintem aki akarja, az meg tudja oldani.
[4640]
Anthico [NŐ] 108 2009-01-15 10:03
Ha számodra az belekötés, h megkérdezem, mi értelme van még jobban a földbe döngölni a nőket, hát akkor belekötés.

Ok, van sok felelőtlen ember, ezt aláírom, de nemcsak ez az oka a sok abortusznak. Én se hiába nem vállalnék be jó pár évig még gyereket. Mondjuk úgy, h a lehetőségek ebben az országban eléggé korlátozottak, ha fiatalon akarsz gyereket vagy éppen ha érvényesülni akarsz, akkor elég sok energiát kell belefektetned önmagad képzésébe.

Bár úgyis tudom, h ezt a kommentet is támadásnak fogod venni és egyből lehurrogsz (jó sok !-et használva). Csak nézd meg,h nem én vagyok egyedül ezen a véleményen:
Az abortusz rossz, de nem mindenki felelőtlen, és őket miért kéne még jobban bántani?
[4639]
Bonita [NŐ] 32 2009-01-15 06:54
Azzal van bajom, hogy bármit írok (és nem csak én, hanem mások is, akik nem a te véleményedet írják), te mindenbe belekötsz. Hát hagy legyen már az embernek saját önálló véleménye. Ugye nem baj, ha nem mindenki gondolja azt, amit te?
És igen, beszólok, mert aki tudja, hogy most nem fér bele az életébe a gyerek, az védekezzen felelősen, vagy ne éljen nemi életet.
Szerinted az normális, hogy Magyarországon így megnövekedett az abortuszok száma? Biztos azért, mert mindenki védekezik....
[4636]
Anthico [NŐ] 108 2009-01-14 22:13
Miből kéne visszavennem? Mi volt olyan hihetetlenül indulatos abban az egy kérdésemben?
Engem csak az érdekel, h miért kell minden kommenttel még jobban a földbe döngölni azokat a nőket, akik abortuszon estek át? Nemcsak azokkal szemben vagy ilyen, akik felelőtlenek, hanem azokkal szemben is,akik mondjuk bizonyos okok miatt (kor, anyagiak, párkapcs, stb) elvetetik.
[4632]
Bonita [NŐ] 32 2009-01-14 20:25
Anthico! Kicsit vegyél vissza velem szemben!!! Hasonlítsd össze Kriszta esetét a többivel. Szerinted kit kell sajnálni? Elárulom: nem a többit.
Kanyim! A büntetés nem a mi dolgunk.
Én ismerek olyat, akinek egy fél pillanatra átfutott az agyán, hogy nem tartja meg a gyerekét, mert még fiatal. Ma nem győz hálát adni Istennek, amiért ezt a gondolatot kiverte a fejéből. Gyönyörű és okos gyereke lett. És jééé, érdekes módon fel tudta nevelni.
Nem fogom azokat sajnálni, akik felelőtlenek, pláne úgy nem, hogy a tesómnak soha nem lehet gyereke, pedig bármit megadna érte. Akinek meg csak ,,két pötty a monitoron" a gyerek, annak megadatik. Soknak nem is egyszer, csak sajnos mind a kukában végzi darabokra szaggatva.
Sajnálom, hogy a videóról a linket törölték, pedig naponta néznetek kellene.
[4631]
kanyim [NŐ] 58 2009-01-14 17:17
jaja..nem kell mindne földönfekvőbe belerugni..
ezerszeresen megbánta..de nem volt mit..mert baleset történt nála.. és akkor meg nem lehet rákényszeríteni snekit sem hogy megtartsa a gyerekét..

azokat a 5-8. abortuszon átesetteket meg 1 jó kis műhibára javasolnám;)))
[4628]
Anthico [NŐ] 108 2009-01-14 17:13
Mindenkit le kell szólni, meg kell alázni vagy még fájdalmasabbá kell tenni az átélt abortuszukat?

Ok, vannak felelőtlen emberek is, de azért itt se mindenki ilyen és nem tudom, mi haszna van, ha még nagyobb bűntudatot ébresztünk ezekben a nőkben.
[4627]
Bonita [NŐ] 32 2009-01-14 16:47
Kriszti78! Téged őszintén sajnállak! Nagyon sok erőt kívánok Neked! És próbálj meg arra gondolni (tudom, nagyon nehéz), hogy lehetnek még egészséges babáid. A mostanit senki nem fogja pótolni, de akkor talán majd enyhül a fájdalmad. Bízz Istenben, segíteni fog!

Látjátok, ez az igazi probléma, nem az, ahogy ti mártírt csináltok magatokból. Felelőtlenek vagytok, majd magatokat sajnáljátok. Nézzétek meg szegény Lánynak az esetét és szálljatok magatokba!!!!
[4626]
c678 2009-01-13 16:00
Hazajöttem a kórházból ,megtörtént a beavatkozás .Senkinek nem kívánom,még a legrosszabb ellenségemnek sem .Szörnyű volt .legalábbis számomra .6 an voltunk egy szobába ,hát hallottam érdekes történeteket.Volt 2 fekete asszony is ,inkább nem részletezem őket ...mintha mi sem történt volna ,már a műtőasztalon nevetgélt ,és meg is szökött 1 óra után ... se köpni se nyelni nem tudtam ...és már ez volt neki a 8. azt mondja ,minek védekezzek ?!! Szóval ....szavakat nem találtam rá .Én meg végigbőgtem műtét után :S .A laminária felhelyezése után 3 an elájultak ,én szerencsére nem ,de nem is tudom mihez hasonlítani ,kegyetlen volt ,kicsordult a könnyem is . Majd még írok ha vki kiváncsi vmire .Sziasztok
[4605]
Vica (20) 2009-01-12 23:04
Egy félreértést tisztáznék: nem csak a mi országunk öregedik el, hanem a fejlett országok mindegyike.
Hogy miért?
Mert az ember rájött hogy a szex jó... Ezért az embernek igénye lett arra, hogy a gyermekáldás puszta gondolata nélkül élvezze a szexet.
S az orvostudomány megalkotá a biztonságos szex ezer módját... De az ember gyarló, keveselvén, lekicsinyelvén az orvostudomány alkotta lehetőségeket, elveté a fogamzásgátlás eszközeit, s marad az abortusz.

Jobb is, hogyha azok az emberek, akik még a fogamzásgátláshoz is felelőtlenek, elvetetik a gyereküket. Ne várjuk el tőlük, hogy tönkretegyék a születendő gyerekük életét.
Néha van, hogy jobb ha valaki inkább meghal (vagy meg sem születik), minthogy megtapasztalja azt a rengeteg rosszat ami itt várna rá. Ilyen szülőkkel.

(mától védekezni fogok...)
[4600]
Bonita [NŐ] 32 2009-01-12 21:49
Tengerszemnek igaza van. Úgy nem lehet a gyerekvállaláshoz hozzá állni, hogy ,,majd ha ez meg lesz, meg az meg lesz..." Egy házat mindig csinosítani kell, az ember mindig jobb autóra, életszínvonalra vágyik. Egyszerűen telhetetlenek vagyunk. Aki így gondolkodik, annak sosem lesz gyereke, mert nem fogja azt érezni, hogy most minden ok. És ne haragudjatok, amiért ezt mondom, de szerintem az ilyen emberek önzők és nem fér bele az életükbe az, hogy valakivel osztozzanak, vagy esetleg annak a pici kis embernek az érdekében lemondjanak bizonyos dolgokról.
Én 21 évesen egy 4 hónapos cég egyedüli tulaja vagyok és rajtam kívül egyelőre ezt a céget senki nem fogja tudni fenntartani, de ha nekem most jönne a baba, akkor fél percig nem gondolkodnék a válaszon, sőt, én lennék a legboldogabb! Azt azért hozzá teszem, hogy gyógyszert szedek és becsületesen, de ugye egy minimális esély mindig van, minden fogamzásgátlási módszernél.
Egyébként pont az ilyen ,,okos" gondolkodásúak miatt fog elöregedni az ország. Egyre kevesebb gyerek születik.
[4599]
kanyim [NŐ] 58 2009-01-12 17:12
senki sem úgy tekint rá mint 1 hú de jó doilogra..de bizonyos esetekben sztem a kisebbik rosz..

most persze nem a magzat szempontjából.. (amire én nem akarok mint életre gondolni..mert akkor pl nem tudnám tán meglépni azt amit ép ésszel meg kell..stb..)
de önzően a mi szempontunkból..stb..

anyagilag ilyenkor nem lehetne mérlegelni...
de ha egy nem kiforrott kapcoslatba születne...stb... akkor nem tartanám meg..
hiába vok lassan 2éve párommal..még nem állunk készen 1 babára... szoval ha beütne a baj.. elvetetnénk..de sztem még 1-2év múlva is bőven ugyanígy döntenénk...
(ezért védekezünk is bőszen és nem felelőtlenkedünk..)
[4596]
Anthico [NŐ] 108 2009-01-12 16:57
alphamale100:

Azt hiszem, az itt megszólalók egyike sem abortusz-rajongó. Eléggé kisarkosítottad a témát.
Szerintem minden normális nőt megvisel az abortusz, de talán azért állnak hozzá úgy, h csak 2 pötty, h azért mentálisan ne menjenek tropára. Ezt el lehet ítélni...de nem mindenki szeretne teljesen kikészülni az abortusztól. Szerintem elég sokat szenvednek alapból is.
[4595]
tengerszem [NŐ] 35 2009-01-12 16:46
Alphamale amúgy teljesen egyetértek veled. A gyereket nem úgy kell kezelni, mint valamit, ami vagy beleilleszthető a családi büdzsébe vagy nem... Nehezen tudnánk megmondani, mi az ideális időpontja annak, hogy jöjjön-e baba vagy sem, de akik ilyenkor a pénzügyi helyzetet mérlegelik, azok gyakorlatilag életük végéig tehetnék ezt. Mindig lesz annyi pénz, amit lehet gyerek helyett másra költeni és ilyen alapon bármeddig kitolható ez az időpont (a gyerekvállalás). Holott ha jön egy baba, akkor a családon belüli pénzügyi átcsoportosítással megoldható a felnevelése. Azaz, ha nálam most jönne egy baba, akkor magamtól vonnék meg dolgokat inkább, de neki meglenne mindene. Persze önző módon úgy, hogy én is éljek olyan anyagi színvonalon, mint előtte, valószínűleg nem megoldható, de semmiképpen nem fognám az anyagi körülményeimre a gyerekem létét avagy nemlétét. A másik a két pötty-szindróma. Akik ezt vallják, még ők maguk sem tudják megmondani, hogy akkor vajon mikortól tekinthető egy életnek Életnek... mikor jön el a magzat fejlődési stádiumaiban az a pont, amikor már nemcsak két pötty... és itt a lényeg, ez egy állandó dolog. Élet és szívdobogás vagy van, vagy nincs. Ha nincs akkor nincs élet sem. De amíg az van, addig mi nem dönthetjük el, hogy az élet mely fokán áll egy magzat. Amelyről egyébként egyre érdekesebb adatok látnak napvilágot, tehát gyakorlatilag az egész méhen belüli élet fel van térképezve és bizonyított, hogy ahol az ember ultrahangon csak egy sejtcsomót lát, ott értelmes tevékenységek, érzelmek zajlanak...
[4594]
tengerszem [NŐ] 35 2009-01-10 12:37
ezek már bőven társadalmi problémák. Ebben az országban abszolút nem a gyerekszülés van támogatva, amire még rájön a lakosság általános lélektani állapota és már meg is van miért nem születik annyi gyerek. Persze fel lehetne hozni ellenpéldának Svédországot, ahol érdekes módon nem az abortuszra szánt támogatásokat növelik, hanem a gyerekvállalást elősegítő intézkedéseket. Persze Svédország más, gyakorlatilag bármi rossz magyar helyzetre ellenpéldaként lehetne egy jó svéd megoldást találni.
[4564]
alphamale100 2009-01-10 12:33
Szasztok!

Egy kérdésem lenne a "harcos jogvédőkhöz":
Ha ez az oldal (teszem azt) a kiskutyák elpusztításáról szólna gazdasági - (pl. nincs elég kutyaól, kevés a pénz a "csepi"-re) vagy szociológiai - (nem érett a gazdi néhány új kutyus eltarására) okokból, vajon melyik oldalon állnátok?

Márpedig itt emberek megöléséről van szó! Az pedig önálltatás, hogy "csak két pötty..., stb.", amivel elbagatelizáljátok, megnyugtatjátok magatokat azzal, hogy "ha nem tulajdonítok neki személyiséget, akkor nem is létezik!".
Ti is "két pöttyként" kezdtétek... és a jelek szerint nem a küretkanálon végeztétek.

Szerintem az én példám is cáfolja az Ab. - rajongók álláspntját:
19 éves voltam, mikor a lányom született.
A második lakásomban lakom.
Néhány iskolát is elvégeztem.
[4563]
kanyim [NŐ] 58 2009-01-09 22:03
persze..lehet gyilkosságnak tekinteni..
én még nem tekintem annak.. és már mondtam hogy nem lehet úőgy nézni hogy most annó rám is mondhatták volna ezt.. mert aki nem születik emg..hanem csak 2hónapos a pocakban.. pláne semennyire sem várt jövevény.. azt nem hiányzik..nem ismered úgy.. az életét..

legalábbis én ezen gondolkodást kimondottan lelkizni akaró maszlagnak gondolom...


de persze a tiniluvnyák abortuszrohamát és a megszakításosok felelőtlenségét messze elitélem...
[4552]
kanyim [NŐ] 58 2009-01-09 22:01
magas az adat..de ez van.. persze hogy nem védekeztek..sőt..sanszosan egyre nagyobb hányada a kis buliliba aki szinte sportot űz az abortuszból is...
ezeket én is elitélem.. és meg is érdemlik a megvetést..

de semennyire sem hejeslem az összes abortuszost megvélyegezni.. mert bizony legyen csak 20%.. akik bogyi.. kiszakadt gumi.. és akár még eseményutáni lelenére is teherbe eshettek.. és bizony pl két 18éves esetében hatalmas felelőtlenség lenne a gyerkeet megtartani..hisz most pl egy féléves kapcsira gyereket építeni? 2 diákkal? tehát a szülőkre tesznek újabb terhet?
ebben auz esetben én totálisan támogatom az abortuszt.. és kimondottan ellenezném hogy tartsék meg.. mert igen-igen sanszosan hányattatott sorsa lenne a gyreknek.. tini szerelem..majdnem bizti hogy elmúlik.. anyukája meg 20évesen kisbabával szinte sansztalan párt találni.. és rengeteget kellene güriznie ha tanulni akarna még mellette is..tehát a gyerek felneveléséből alig venné ki a részét.....
[4551]
kriszti78 2009-01-09 17:24
Sziasztok!Elkeseredtségemben olvasom az oldalt,mert el kell vetetnem a babámat.Én antibébi mellett maradtam terhes,sőt olyan erős gyógyszert szedek még,amitől 99% hogy beteg lesz,ha megszületik.Megszakad a szívem,mert soha nem tarthatom a kezemben és 2x is aláírtam a halálos ítéletét.1x,mert a gyógyszerrel ölöm meg,2x meg azzal,tudjátok.Már bánaom,hogy szedtem a gyógyszereket.
[4548]
tengerszem [NŐ] 35 2009-01-09 12:18
Ráadásul akkoriban a népsűrűség is nagyobb volt, plusz a Ratkó-korszak gyerekei akkor szültek.. ők ugye eleve sokan voltak. Ma már megfordult a helyzet, elöregedő a társadalom
és ha ez a tendencia tovább folytatódik, akkor nem lesz képes a társadalom újrapótolni önmagát sem.
[4547]
tengerszem [NŐ] 35 2009-01-09 12:12
Azt azért tedd hozzá, hogy negyven éve milyenek voltak a védekezési módszerek és ma milyenek... a védekezési módszerek jelenlegi számát és minőségét tekintve azt hiszem elég gyalázatos adatnak minősül az abortuszok jelenlegi száma.
[4546]
Anthico [NŐ] 108 2009-01-09 12:04
40 éve majdnem 5x ennyi abortusz volt, 2000 után csökkent 60000 alá az abortuszok száma.
[4545]
lari [NŐ] 34 2009-01-09 11:55
ez mas, en is erre gondoltam, es igy nem kivanok vitatkozni. Amit tengerszem irt, az tenyleg erdekes, mert en Amerikaban elek es itt ingyen kapom a fogamzasgatlo tabimat, sot az orvosk nagyon figyelmesek es kedvesek, hangsulyozom, ezt ingyenesen, sot minden alkalommal kapok egy rakas ovszert is a tabimhoz, ha valami tortenne. Ez igy nagyon fontos, mert mivel nincs biztositasom, ez eleg draga lenne itt es legalabb ez sem tartja vissza az embereket a vedekezestol.
[4544]
Bonita [NŐ] 32 2009-01-09 10:56
Ti tényleg nem fogjátok fel, amit írok! Itt nem azzal van a probléma, ha valaki védekezés mellett esik teherbe, hanem azzal, ha valaki felelőtlen és utána még magát állítja be mártírnak. Ismerek egy olyan 30-as nőt, aki 10!!!!!!!! abortuszon esett már át, mert nem hajlandó védekezni. Hát az ilyet hagy ne tartsam már embernek.
Az 58.000-es szám szerintem is elgondolkodtató... Ugye nem vagytok olyan naivak, hogy elhiszitek, hogy ezek mind védekeztek?!
[4543]
tengerszem [NŐ] 35 2009-01-09 10:38
Kimaradt a cikk:
http://www.weborvos.hu/lapszemle/abortuszra_tobb_penz_jut/12240 4/
[4542]
tengerszem [NŐ] 35 2009-01-09 10:34
Magyarországon évi 58 ezer abortusz történik. Ilyen nagy számnál kizárható, hogy minden egyes eset azért történne, mert valakik felelős védekezés mellett teherbe estek...
Az viszont elgondolkoztató, amikor a Kormány több milliárdokkal támogatja az abortuszt, míg mondjuk tojik a nagycsaládosoknak juttatni belőle, vagy esetleg ezt a pénzt a védekezés melletti promóciókra költeni...
[4541]
lari [NŐ] 34 2009-01-09 10:28
bonitanak szolt a kommentem.
[4540]
lari [NŐ] 34 2009-01-09 10:27
azert egy kicsit be van szukulve a gondolkodasod, mert csak hajtogatod a magadet es biztosra veszed, hogy csak azok mennek abortuszra, akik nem vedekeznek es felelotlenek. Igen, en is ellene vagyok meg gyilkossag, de vannak, akik sajnos vedekezes mellett esnek teherbe, tisztaban vannak az abortusz kovetkezmenyeivel es megteszik, mert nem akarjak elszurni egy ujabb ember eletet ebben a vilagban. te nem tudhatod, igaz en sem hogy milyen erzes ugy elni, hogy tudod, a szuleid nem akarnak es anyad halalra gurcoli magat, hogy eltartson. Vannak am ilyen gyerekek, en is ismerek ilyen embert, aki onertekelesi problemakkal kuzd emiatt.
[4539]
Anthico [NŐ] 108 2009-01-09 10:25
Ott a gond, h képtelen vagy felfogni, h nem feltétlen kell felelőtlennek lenni, h véletlen besikerüljön a baba. Sokan vannak, akik rendesen védekeznek, mégis valahogy összejön.
No meg visszább foghatnád magad...elég sértő, ha "nem is mondom mi"-nek nevezed az abortuszon átesett nőket.
[4538]
Bonita [NŐ] 32 2009-01-09 10:19
Ha a sok felelőtlen nem is mondom mi közül csak egyre tudok hatni és elkezd normálisan védekezni és nem lesz abortusz a vége, akkor már elértem a célom. Nézegessétek csak azt a videót, jó sokszor!
[4537]
Anthico [NŐ] 108 2009-01-09 09:31
Bonita, ha most valaki el akarja vetetni, az el is fogja. Azzal, amiket írsz, max még fájdalmasabbá teszed ezt számára. Ennek pedig semmi értelme, úgyis eléggé fog szenvedni.
[4535]
Bonita [NŐ] 32 2009-01-09 09:22
Nekem nem kell elmagyaráznod, hogy hogy néz ki egy 6 hetes, vagy teljesen mindegy hány hetes magzat. Láttam már egy párszor... Ja, és nem UH-on keresztül egy foltot, hanem magát a magzatot, élőben!!! Szóval tudom mit beszélek. Az a magzat nem csak ,,2 pötty" a monitoron! Elég nagy baj, ha így gondolkodtok.
Képzeljétek csak el, ha annak idején a ti szüleitek is így gondolkodnak rólatok, ,,á, ez csak 2 pötty, kit érdekel!?"
[4533]
c678 2009-01-08 21:05
köszönöm kanyim a megértésedet ...
minden jó szónak tud örülni ilyenkor az ember
és Bonita ...6 hetes magzatról van szó,még semmije sincs kifejlődve ,nem tudom miről beszélsz ...nem könnyű elhiheted.
és képzeld el hüvelytablettával védekeztünk
[4530]
Zoé [NŐ] 48 2009-01-08 07:17
Bonita!
Mérges nő kommentjére azért reagáltam, mert ő alapból szinte minden abortuszra menő nőt elítélt. /kivéve erőszak, betegség/
Az a "vicces", hogy éveken keresztül, több mint 10 évig házasságban megszakításos módon védekeztem és egyszer nem lettem terhes. Mondjuk azért mertem ezt választani, mert tudtam, hogy ha terhes leszek, lesz még egy gyerekem, megtartottam volna.
Én úgy gondolom, hogy sokan fel sem fogják milyen katasztrófa az életükben egy abortusz. Nem várják meg a 6 hetet utána, nem védekeznek továbbra sem, pedig aki már egyszer kényszerült egy ilyen döntés meghozatalára és átérzi ennek a felelőségét szerintem megtesz mindent, hogy mégegyszer ne kerüljön ilyen helyzetbe. Akik meg nem így érzik na, őket én sem tudom sajnálni. Mikor én is ilyen helyzetbe kerültem értettem csak meg igazán, hogy mennyire őrülten nehéz a döntés. És nagyon sajnálni kezdtem azokat a fiatalokat, akik ilyen helyzetbe kerülnek önhibájukon kivül. Nekem nem kellett szülők elé állnom, anyagilag is meg tudtam egyedül oldani, szültem is már mégis életem legnagyobb traumája volt az abortusz és főleg a döntés meghozatala. El tudom képzelni min megy keresztül egy tizenéves, akinek szinte nincs is más megoldása csak az abortusz.
[4525]
kanyim [NŐ] 58 2009-01-07 11:14
persze..az ilyen a tipikus: aki hüle haljon meg esete..
ezeket nem kell sajnálni..

de most amikror tényleg baleset következett be..na azok sztem mehetnek abortuszra..

de akik megszakításosoznak..vagy sehogy..na ők tényleg........
[4513]
Bonita [NŐ] 32 2009-01-07 11:09
Zoé! Más az, amikor védekezel és szakad a gumi, és még az eseményutáni sem használ. De ha jobban szétnézel itt, akkor nagyon sok olyat olvashatsz, hogy ,,védekeztünk megszakításossal". És ezek után az ilyennek még van pofája saját magából mártírt csinálni. Az egyik ismerősöm nemrég volt abortuszon. Sztori a következő: rengetegszer rohant már hozzám azzal, hogy lehet, hogy terhes. Minden alkalommal megpróbáltam beleverni a fejébe, hogy védekezzen, mert neki még nem való gyerek. El sem tudja tartani, de még azt sem tudja mivel jár egy gyereket felnevelni. Minden agymosásom ellenére ő továbbra sem védekezett és terhes lett. Természetesen a dolog abortusszal végződött. Megkérdeztem tőle, hogy ezek után hajlandó-e végre védekezni? Tudod mi volt a válasz? ,,Nem. Gyógyszert nem szedek, a gumit meg utáljuk." Ja és akkora mártírt csinált magából, hogy szerintem te még olyat nem láttál. Az egyik oldalon fanclubja van és folyton azt lehetett olvasni, hogy szegény xy, reméljük minél hamarabb felépül. Komolyan mondom csak adományt nem gyűjtöttek neki. És ne haragudjatok, de én az ilyet nem tudom embernek nézni!!!!
[4512]
Zoé [NŐ] 48 2009-01-07 08:58
Mérges nő!
Hidd el senki nem jó szántából megy abortuszra és védekezés mellett is lehet terhes valaki. Én pl. óvszernél lettem terhes. Pár órán belül /5-8/ beszedtem a sürgősségi tablettát és mégis terhes maradtam egyetlen alkalom miatt. Az orvostól, védőnőtől hallottam, hogy az eseményutáni tabletta nagy mértékben nem véd meg a terhességtől. Csak arra volt jó a tabletta, hogy a magzati kockázatokat növeljem. 37 évesen elhiheted tudok már védekezni és mégis becsúszott egy nem tervezett terhesség. A mai napig nem vagyok túl az abortuszon és szerintem nem is leszek soha. Hiányzik az a baba az életemből. Annyira hiányzik, hogy most a párommal szeretnénk egy kisbabát. Tudom nem fogja a másikat pótolni, de nagyon vágyom egy gyermekre.
[4507]
kanyim [NŐ] 58 2009-01-06 20:51
szerencsétlen baba még csak 2pöttttty a monitoron..
de jól írta hogy most ő 18évesne mit kezdene vele? pláne ennyi idősen az még cska tini szerelem.. kétlem hogy 1 ilyen baba után együttmaradnának...

mivel fél év után csúszott be bizti valami baleset volt...

én mindenesetre támogatom az elhatározását..

én is inkább azt mondanám majd késöbb ha úgy adódik több gyerkekel rovom le azt a sorsnak.. mint hogy most sanszosan tönkretegyem sok ember életét...
[4502]
Bonita [NŐ] 32 2009-01-06 17:37
Látjátok, ezt mondtam... Nem azon forog az agya, hogy szerencsétlen babával mit művelnek, hanem azon, hogy ő milyen depi lesz utána.
Azt azért megkérdezhetném, hogy mi volt az a ,,rendes" védekezés?
[4499]
c678 2009-01-06 12:42
Sziasztok!én 6 hetes terhes vagyok ,pedig normálisan védekeztünk a barátommal igy félév után csúszott be vhogy ,sajnos .Most vagyok 18 éves ..és még tanulok ,szóval az abortusz mellett döntöttünk .Megbeszéltem anyukámmal is ,és segít ,mindenben mellettem van .Nem könnyű, de sztem ilyen esetben egyik megoldás sem jó .Ha megtartanám ,miből tudnám normálisan nevelni ?És ha a barátommal is szakítunk ? Ha meg elvetetem ugye ott a depressszio meg a stb.amiket már olvastam ...hát nem könnyű ,félek is kicsit ....
[4493]
tengerszem [NŐ] 35 2009-01-05 17:06
lari, azért erősen lesarkítottad ezt a témát... mit gondolsz ha mindannyian akart és tervezett és szépen előre kiszámolt babák lennénk, akkor hány főből állna a világ?? Biztos van persze ilyen eset is, amiről te írsz és én is láttam az említett filmet, de a probléma ott is többszintű, nem ilyen egyszerű. Van a világban anyai ösztön, amire lehet hagyatkozni. A titok annyi, hogy szerelemből kell szexelni és ha így történik, akkor a baba nem katasztrófa lesz, hanem egy természetes és gyönyörű érzés természetes "eredménye". Ha egy nő nem akarta a babát, akkor maximum önmagának teheti fel a kérdést, hogy vajon miért feküdt le olyan emberrel, akinek a gyermekét képtelen lenne szeretni. Igényesség és érzelmek kérdése a dolog, nem a körülményeké.
[4478]
kanyim [NŐ] 58 2009-01-03 17:09
hát sorry ha így érzed..
de mint te is írtad..senkire sem lehet ráerőltetni egy gyereket..
és én minden kapcoslatomban megbeszélem hogy nekem eszem ágában sincs még gyereket nevelnem.. nem is tudnék..nem is akarnék úgy vislekedni..
de eszem ágában sincs felnőnöm..megkomolyodnom..

és ha a lányka mégiscsak máshogy gondolja..akkor ebben reám ne is számítson..

de szerencsére eddig mindegyik komoly partnerme dettó úgy gondolkodott mint én..hogy esze ágában sem lenne megtartani...
de persze abortusz és minden ilyen dologben mellette állok és támogatom..vele maradok..stb..
[4444]
Bonita [NŐ] 32 2009-01-03 14:23
kanyim, te aztán rendes pasi vagy... Azzal egyet értek, hogy senkire nem lehet ráerőltetni egy gyereket az akaratán kívül, na de magára hagyni egy anyát a gyerekeddel??? Neked aztán van bőr a képeden. És az a vicc az egészben, hogy utána szerintem minden lelkiismeret furdalás nélkül tükörbe tudnál nézni. Gusztustalan, undorító felfogás.
[4442]
lari [NŐ] 34 2009-01-03 06:04
hat igen, minden abortusz ellenes embernek azt uzenem, nezze meg a Lilja 4ever cimu filmet. Na az szep, hogy megszuli a gyereket es az utcara loki, hogy dogoljon meg. Aztan persze az emberek kihasznaljak, ven emberek eroszakoljak meg, na az jobb??? Kitenni egy gyereket akkora szenvedesnek??En is alapvetoen az abortusz ellen avgyok, de miota ezt lattam, azt mondom, jobb az abprtusz, mint egy embert ekkora szenvedeseknek kitenni es ereztetni vele egesz eleteben, hogy senki nem akarta. Azt is meg kell erteni, hogy senki nem akar olni, de ha nem tudja megtartani azt a gyereket, akkor mi a fenet csinaljon. Kicsit ki kellene nyitni az embereknek a szemuket es nem csak egy dolgot hajtogatni, meg kellene probalni aterezni es megerteni, min mehet mas keresztul.
[4437]
kanyim [NŐ] 58 2009-01-02 20:51
az abortusz télleg nem játék..komoly dolog..nem lehet fogamzásgátlásnak mint alternatívának tekinteni..
csakis végső esetben szabad..
de én nem korlátoznám le olyanra hogy ha cskabeteg a gyerek..stb..

igenis ha pl 2 fiatal van..és beüt a baj..mert szakadás.. bogyi mellett is..stb.. és hiába szeretik 1mást...
de most akkor sme válalhatják.. mert pl 17+19éves kamaszoknál most ki is neveli fel? az ősöki csak... nem fognak elmenni azért dolgozni..vagy akkor elcseszik az életüket..

én is tanulok még..eszem ágában sem lenne..

igenis 1-t vegyenek el mint hogy 3életet szarjanak el...
én így gondolom..

vannak hugaim.. de akkor sme lehet így fletenni hogy ha őket annó elvetetnék.......
mert aki nem születik meg.. az nem fog tudni annyira hiányozni... mert nem ismerted..láttad..stb...
legalábbis én a kezdeti állapotra még nem tok mint gyerekre tekinteni.....
[4433]
kanyim [NŐ] 58 2009-01-02 20:48
egy lány: háát sajjna ilyen a világ.. most én pasi fejjel gondolkozom.. és bizony ennyi idősen sem akanrék gyereket..hiába van több éves komoly kapcsim..
mindig a kezdetén beszélünk ilyneről és közlöm hogy én még nem akarok.. és védekezünk..de ha beütne a baj elvetetjük..
és ha a partnerem meggondolná magát? hát akkor én is lelépnék az életéből ha nem tudnám megváltoztatni a gondolatmenetét..
még tanulok..nem dolgozok..és nem fogok még 1 gyerkeet az összes problémájával azz őseimre terhelni..hiába ad rengeteg pluszt.. én még nem tudnám azt úgy értékelni..

a pasik többsége ugyanígy vislekedne mint a te partnered ha így döntenél magadtól...akkor csináld magad..
bár nem tudom 16évesen mit akarsz 1 gyerkekel kezdeni? mert őseidnek teszed oda mint problémát.. és kevés korodbeli pasi lészen aki megmarad meleltted ha közlöd majd pl 17évesen hogy már anyuka vagy..........

szoval én az otthoni bevallás és elvetetés mellett állnék a helyedben...
[4432]
Egy mérges nő 2009-01-02 19:27
Igen, igazad van, gyógyszer mellett is lehet terhes valaki. De ez általában olyankor fordul elő, ha az illető nem rendesen szedi, vagy olyan gyógyszert szedett (pl. antibiotikum), ami gyengíti a fogamzásgátló hatását és nem gondoskodott plusz védekezésről. Aki gyógyszert szed, az talán az elején elolvassa a betegtájékoztatót és tisztában van ezekkel a dolgokkal. A többi már csak felelősség kérdése. Vagyis ezekben az esetekben inkább felelőtlenség.
Mondom, én azért vagyok kiakadva, mert ezek az emberek előadják itt a mártírt, pedig az igazi áldozat itt a gyerek.
[4430]
manó [NŐ] 30 2009-01-02 19:26
Többet nem kívánok a témához hozzá szólni,mivel hatalmas feszültséget kelt.nem akarok lázítani.mindenkinek boldog új évet.én lépek.
[4429]
Egy mérges nő 2009-01-02 19:22
manó! Tudod létezik esemény utáni tabletta is. Ilyenkor nem félni kell, hanem cselekedni. Én is jártam már úgy mielőtt gyógyszert szedtem, hogy kiszakadt az óvszer, de én abban a pillanatban rohantam a helyi ügyeletre, hogy adjanak esemény utáni tabit. Rossz volt, 3 hétig dőlt belőlem a vér, de inkább ez, mint hogy megöljek egy ártatlan emberi lényt.
És ha kicsit jobban megnézed az itteni hozzászólásokat, nagyon sok olyan van, hogy ,,nem védekeztem, megszakítottuk, terhes lettem, most mit tegyek"? Tudod mi az igazán felháborító? Az ilyeneknek megadadatik a gyerek, aki meg igazán tudná szeretni és gondját viselné, annak meg nem lehet. Ilyen pl. a testvérem. Bármit megadna azért, hogy gyereke legyen, de neki sajnos nem lehet.
Annyira nagynak és felnőttnek érzitek magatokat, de arra már nincs eszetek, hogy normálisan védekezettek, vagy ha kiszakad az óvszer, akkor azonnal cselekedjetek. Komolyan mondom ettől már csak egy ,,jobb" van: ,,ittas voltam és nem tudom mi történt, terhes vagyok, de nem tudom kitől...". Szégyen, hogy ez a mai fiatalság. Semmi felelősség tudat. GRATULÁLOK!!!
[4428]
manó [NŐ] 30 2009-01-02 19:13
"egy mérges nő". .én nem az abortusz mellett vagyok,csak azt mondtam hogy részt vevője,másrészt az okos ember más hibáiból is tudd tanulni,ha azt mondtam volna hogy egy jó buli volt akkor a fiatalság többsége annyira se védekezne mint eddig.szerintem aki ide szokott írni,azok mind tudják hogy miről van szó.sajnálom hogy nem érted hogy mit akarok mondani.szerintem senki sincs az abortusz mellett,ez a téma akkor jön elő ha akkor esik valaki teherbe ha védekezett,mivel gyógyszer mellett is sikerül.nem azokról beszéltem akik tojnak a védekezésre és akkor hurrá abortusz,ha még most sem érted sajnálom,én vagyok a hülye. :(
[4427]
manó [NŐ] 30 2009-01-02 18:57
tudod"egy mérges nő"én védekeztem óvszerrel és úgy estem teherbe nem szándékosan.és sajnáltam ami történt,és azért mondtam annak a 16 évesnek hogy ha nincs senkije akkor tegye meg mert a gyereknek sem jó jövedelem nélküli családban felnőni.te biztos jó jövedelemmel rendelkezel,de én nem.nem haragszok rád mert ez a véleményed.NEM AZT MONDTAM HOGY MINDENKI EZT TEGYE!!!!!!!!de egy lány,aki védekezik és teherbe esik,és nincs jövedelme és még több év tanulás van hátra stb,nem biztos hogy megteheti.nem vagyok férjnél,és nincs élettársam.ha nem érted akkor az már nem az én bajom.
[4426]
izémizé 2009-01-02 00:42
sziasztok! Egy mérges nő teljesen igazad van! viszont nekem is van egy ismerősöm akik azt csinálták (és ebben szeretném véleményetek kikérni) hogy ugye még tinik és hát elkezdtek butaságot művelni. Az volt, hogy gumi nélkül csinálták azt hogy a fiú állítólag nem teljesen nyomta be mert a lánynak már fájt és nem csinálta tovább. Az egész nem tartott 5 percnél tovább. Viszont a lánynak most késik a menstruációja már pár napja. Ebből most lehet már arra gondolni? Mert azt is mondták hogy figyelték hogy váladékos-e a... Na tehát szerintetek most ez csak sima menstruáció késés(mert ugye még a tiniknél nincsen beállva) vagy pedig már terhesség?
[4418]
Egy mérges nő 2008-12-30 21:47
manó! Te fel sem fogod, hogy mit tanácsolsz. Eddig csak olvastam, de most már nem bírom szó nélkül. Felfogod te egyáltalán, hogy mit jelent az abortusz?! Csak saját magad sajnáltad te is, hogy neked mennyire nehéz volt... A fenéket! Abba belegondoltál, hogy az a magzat min ment keresztül, amíg meggyilkolták? Igen, az abortusz különös kegyetlenséggel elkövetett ember ölés. Szerencsétlen ártatlan lényt darabokra szaggatják. Láttatok már abortuszról videót? Én igen és jelentem aludni se tudtam utána, pedig hála Istennek nekem soha nem volt részem benne. De soknak szerintem a Bodies kiállítás is elég lett volna, ahol bemutatják a magzat fejlődést. Felelőtlenek vagytok, utána meg sajnáljátok magatokat. De el kell keserítselek titeket, nem ti vagytok az áldozatok, hanem azok a szerencsétlen ártatlan kis lények. És azt tudtátok, hogy abortusz közben próbálnak védekezni ellene és menekülni? Magyarországon túl könnyen engedik az abortuszt. Én biztos megszigorítanám és csak akkor engedném, ha a terhesség erőszakból származik, vagy a babának fejlődési rendellenessége van. (Nem olyanra gondolok, hogy pl. 1 ujja hiányzik, attól még lehet boldogan élni.) Gondolkodjatok el ezen!!! Aki elég nagynak érzi magát ahhoz, hogy nemi életet éljen, az a védekezéshez is legyen az! A megszakított közösülés nem védekezés!!!!!
[4394]
Anthico [NŐ] 108 2008-12-30 20:02
Egylány:
Sajnos azt kell mondjam, h egyáltalán nem védekeztetek, hiszen a szakadt gumi semmit sem ér. Ilyenkor szoktak bevenni eseményutánit.
És valóban be kellene avatni anyudat, mert anélkül nem igen lesz abortusz.
[4390]
manó [NŐ] 30 2008-12-30 19:53
"egylány"nehéz dolgod van.16 évesen nem kell megtartanod a gyereket,főleg ha még segítség sincsen.elmondhatod a szüleidnek,mert most derül ki hogy valójában szeretnek.én is féltem itthon elmondani,mert szigorúan neveltek,de elmondtam segítettek és túl is lettem rajta.szóval ne tartsd meg!tudom mit érzel én is ezeken mentem keresztül....de sok minden kell egy gyereknek nagyon sok minden és itt nemcsak az anyagiakra gondolok.a gyereknek kell család.még az is lehet ha megtudják elfogadják,ezt velük kell megbeszélned,tudod 12 hetes koráig még elvetetheted...szóval beszéld meg,mert ha meg is szülöd és egyedül maradsz a gyereket úgy sem hagyják meg melletted...
[4388]
egylány(16) 2008-12-29 18:02
Könyörgöm,valaki segítsen.... védekeztünk....de elszakadt a gumi,16 éves vagyok...és kb 4-5 hetes terhes.... nem tudom mit tegyek..a fiú bár 1 éve 1ütt vagyunk közölte nem érdekli...anyuéknak nem merem elmondani... így is fél lábbal intézetben vagyok...mert anyukámat a múltjára emlékeztetem(hosszú) egyszerűen utál...pedig oka sincs rá... hát ha még most oka is lenne....bele sem merek gondolni.... nincs szívem elvetetni (van egy 2,5éves öcsim)egyedül vagyok nem tudom mit tegyek!18 éves kor alatt ha jól tudom szülő nélkül nem is csinálják meg az abortuszt,igaz? De könyörgöm meg sem tarthatom mit tegyek?annyira félek főleg ,hogy olvastam itt a hozzászólásokat most még jobban félek ,könyörgöm írjatok minél előbb!köszönöm előre is! egy bajbajutott lány
[4373]
kanyim [NŐ] 58 2008-12-29 10:04
jucus:

ismerek lányt aki megszakításossal esett teherbe.. pedig a pasi kuhúzta és még vagy 5percig kellett orálozni hogy elmenjen..deh az előnedvek...stb..
de ismerek jól oylat is akik 1.5évig így védekeztek és mégsem lett baba belőle.. bár ott sztem valami bibi lehet.. vagy a pasinak extrán semmi előnedve nincsen...

tény hogy nem a leghangulatosabb a gumi.. meg a szöszmötölés vele.. de most egy abortusszal szemben én inkább nem rizikózok.............................
[4358]
Anthico [NŐ] 108 2008-12-28 18:54
Jucus:
Egyszerű mérlegelés kérdése: abortuszra akarsz menni vagy kibírsz annyi "hangulatrombolást" a gumi miatt? Nem tudom, melyik a rosszabb...
Mellesleg Leiden-mutáció kizárva, azzal születsz és max annak köszönhetően lesz trombózisod a tabi szedése mellett.
[4351]
manó [NŐ] 30 2008-12-28 18:30
Kedves Jucus!szerintem a megszakított közösülés egyáltalán nem jó,mert az elő nedvektől is ugyanúgy teherbe lehet esni,inkább addig gumit használjatok,minthogy teherbe essél.én tudom milyen az abortusz és nem kívánom neked azokat a kínokat.minél hamarabb találd meg a megfelelő módszert.és a kérdésedre a válasz én ismerek olyan embert aki megszakított közösüléssel teherbe esett!te még megelőzheted a bajt!Tudom miről beszélek ezért is figyelmeztetlek.
[4348]
Jucus 2008-12-26 23:21
Van köztetek valaki aki megszakításos módszerrel való "védekezés" (tudom, nem az!) során esett teherbe, úgy, hogy a partnere egyszer sem "csúszott ki az időből"?
Tudom, éretlenségre vall, de a tabletta mellett Leiden mutációm lett a guminál hangulatgyilkosabb dolog pedig nincs.. Januárban megyek spirálról konzultálni. )Nem szült nőknek nagyon nem ajánlják.) Ha megjön addig! Ez a 40. napom, legutóbb is ennyire jött meg, nem tudom mi az oka. Csináltam tesztet, negatív. De tudom hogy a tűzzel játszom, és rettegek hogy nekem is át kell élnem mindezt..
[4313]
manó [NŐ] 30 2008-12-26 06:57
szeretném tőletek megkérdezni,hogy abortusz után mikor mennyi idő után kell megjönnie a menstruációnak?kérlek írjatok!
[4306]
manó [NŐ] 30 2008-12-23 16:28
hát igen kegyetlen érzés, én támaszt akartam de a párom azután ki is dobott.
[4277]
Réka 2008-12-22 17:53
Nekem is volt abortuszom és senkinek sem kívánom azt az érzést amikor mindenhol a kisbabák vesznek körül abortusz után, és elfog egy rossz érzés, Nekem ráadásul még nem jött meg pedig okt28-án volt a műtétem, nem tudom mi lehet...aki gyereket szeretne jól gondolja át..ez csak egy jó tanács..puszi réku
[4271]
manó [NŐ] 30 2008-12-21 16:36
Timi!nekem erre a válaszom,hogy a te döntésed!Én szombat délelőtt voltam abortuszon,de azóta szenvedek,nem fizikailag,hanem lelkileg.Egyszerűen össze vagyok törve!!!!!!!nem kívánom ezt a kínokat senkinek,amiket én most átélek!szóval Timi úgy dönts,hogy az egész életedre hatással lesz!!!!!!!!!!!!Ha teheted tartsd meg!
[4263]
Reni 2008-12-20 22:00
Szia!

Én egy 3 gyermekes fiatal(24 éves)anyuka vagyok.Nekem is volt 2 abortuszom,amit akkor jónak gondoltam.Az elsőnél 17 éves voltam,ez érthető,de a máski babánál 19 éves voltam.Akkor azt gondoltam,így lesz jó,mert a kislányom akkor volt 4 hónapos.Megbántam!És erre 2005-ben döbbentem rá,amikor a 30.hétre született egy beteg kislányom aki 3 hónapot lehetett csak velem.A sógornőm ugyanígy volt,mint Te.Elhagyta a párja ráadásul csak 15 éves volt.Megtartotta a kicsit,majd kibékültek.Igaz,mostanra nincsenek együtt,de a kislány nem szenved hiányt semmiben,sőt most élettársa van és ennek a nem kívánt terhességből született kislánynak öcsikéje van és nagyon boldogok.Ha tényleg úgy érzed,felnőttél ehez a feladathoz,ami egy életre szól,tartsd meg,mert amennyi "fejfájást"okoz,annyi örömet is szeretetet hoz neked(nektek)Én azt mondom,fogadd szeretettel ezt a kis jövevényt,hamár elkezdte kis életét.Szerintem nem fogod megbánni,de ezt Neked kell tudni.Remélem tudtam segíteni.Ne félj,nem vagy egyedül!
[4255]
timi26 2008-12-20 00:30
sziasztok!

7 hetes terhes vagyok, és nagyon megijdtem:(
nem volt tervezve a baba, a párommal épp szakítottunk,
egy gyerek miatt nem békülhetek ki vele,
ha amúgy már semmi nem működött..
Besikerült..de nagyon ki vagyok akadva magamra, hogy egyátalán az eszembe jut: mgölni egy bébit...
Ti mit tennétek a helyemben?
[4249]
manó [NŐ] 30 2008-12-17 11:59
Diána igazad van,hogy ellene vagy az abortusznak,de nekem is muszáj elvetetnem-nem én döntöttem így.
[4211]
judit 2008-12-16 22:49
sziasztok!Én 6hetes terhes vagyok!a teszt kimutatta hogy babát várok!A barátommal azonnal közöltem a hírt hogy megtartsuk e a babát vagy ne és meglepően habozás nélkül nemet mondott!őszintén szólva kicsit rosszul esett!hiszen egy kis baba a hasamban növekszik és azért egy nő nem tudná olyan könnyen eldobni a gyermekét!fiatal vagyok és még nem értem meg az anyai szerepre!de akkor is elborzaszt!két nap múlva pedig abortuszom lesz!!!!:(
[4209]
Diána 2008-12-16 19:49
Én még fiatal vagyok, de az abortusz ellen vagyok teljes mértékben(egy két nagyon dúrva esetet kivéve) és azt mondanám, hogy mindenki szülje meg a babát és ha akkor is úgy gondolja, hogy nem akarja megtartani vagy nem tudja eltartani akkor adja örökbe, de ne ölje meg. Ha megszülte utána úgyis imádni fogja és bármit elkövet majd hogy eltartsa. Ha pedig inkább a karriert választja akkor valóban adja örökbe és így nem ölt meg egy születendő életet és valakinek örömet szerez egy kisbabával, akinek esetleg nem lehet.
[4204]
Emese 2008-12-14 20:35
Én nagyon pánikba vagyok. Tegnap csináltam tesztet. 20 éves vagyok, főiskolára járok. Most vagyok 3.éves, szeretnék végezni.
Nem tudom hogy döntsek? Ha megtartanám a gyereket akkor oda a karrierem, szeretnék még tanulni tovább!! és dolgozni is! Nem egy gyerekekkel akarom kezdeni az életet. A párom 20 éves, megakarja tartani. Vélemény? Aki hasonlóhelyzetbe volt??
Pénteken megyek ultrahangra. 1-2 hetes lehet max
Írjatok!!
[4177]
anya 2008-12-12 22:59
Véletlenül kerültem erre az oldalra.A következő eset jutott eszembe:
Az egyik amerikai előadáson a professzor a következő kérdést tette fel orvostanhalgatóinak:-Hogyan döntenének a következő
esetben,ha az illető az önök páciense lenne?A várandós anya már jócskán benne van a korban,s korábban több vetélése és abortusza volt.Emellett tüdőbeteg és szifiliszes, ráadásul a férje ugyanezekben a betegségekben szenved.
Mit tennének önök a terhesség kezdeti szakaszában?
Aválasz mindenki részéről ugyanaz volt: A magzatot el kell vetetni.
A professzor végignézett hallgatóin,s csak ennyit mondott:
-Uraim,önök megölték volna a világ legnagyobb zeneszerzőjét,
Beethovent.................

A gyermek ajándék........
[4157]
Barbi 2008-12-08 16:59
Én azt mondom ha most tudtad meg hogy terhes vagy beszéldmeg a pároddal és tartsátok meg. Én a 17.hétbe voltam amikor kiderült hogy babám lessz.Először eltántorodtam mert elég fiatal vagyok hozzá.De nem lehetett már elvetetni.De ma már nem bántam meg.Most a 8. hónapba vagyok
[4088]
Sziasztoka! 2008-10-31 18:01
Én épp most tudtam meg nemrég hogy terhes vagyok!Egy kicsit össze vagyok zavarodva és nem tudom mi lenne a jó A Párommal 3 éve vagyun együtt, de pont most akartam otthagyni.Így nagyon nehéz viszont megtartani is félek de elveteni is nem tudom mi lenne a jobb!?Úgy szülni egy babát hogy nem tudom meddig leszünk még együtt és albérletben egyedül nevelni,vagy elveteni és tovább lépni. Randi22
[3611]
Edit 2008-08-08 19:29
Nekem a mütét után nem volt vérzés
[2998]
Leona30 [NŐ] 43 2008-07-01 11:53
Köszönöm Ancsa! "Amibe nem halsz bele,az erősebbé tesz" -így gondolom. Oka van ennek is, mint mindennek, ami az életünkben történik. Ági91 azt írja "szerencsés" Úgy beszél róla, mintha egy wellnes hétvégéről jött volna haza. ő éretlen még, azt gondolom, talán még a szexhez is.. Én azt mondom, inkább fizikai fájdalmat éltem volna át utána, és közben, mert az mostanra már elmult volna..... De amit most érzek fájdalmat, rengeteg idő kell, amíg enyhül. De tudom, hogy megfelelő döntést hoztunk a párommal, és bízunk benne, hogy ha minden körülmény adott lesz, lehet egy közös babánk. Nekem itt a 2 gyermekem, életem értelmei, és a párom is imádja őket. Szóval, azért van miben vígaszt találni.
[2611]
r7m6 [NŐ] 50 2008-07-01 11:19
Lassan 10 hónapja lesz,hogy ez történt.Kb. 5 napig véreztem,mintha csak menstruáltam volna.Utána nem volt semmi,csak ahogy lennie kell,megjött.Nem emlékszem pontosan,majd visszanézem,de mintha négy hétre jött volna meg.Aztán minden úgy volt mint azelőtt.Nagyon szeretnék még gyermeket,ezért aggódom annyira.
[2610]
Ancsa87 [NŐ] 33 2008-07-01 10:14
Leona sajnálom hogy átestél az abortuszon,látszik hogy nagyon fáj,és talán még dühös vagy a világra...az írásodból legalábbis kitűnik a harag és elkeseredettség.Nem tudom hogyan lehet ezen lelkileg "túllépni", nekem nem volt még abortuszom szerencsére,de szinte érzem a fájdalmat,ahogy olvasom az írásod...kívánom hogy idővel túl tudj lépni ezen,és bár a hiány nyilván nem múlik el,de az életet folytatni kell,főleg ha van már gyereked.
[2607]
Leona30 [NŐ] 43 2008-07-01 09:36
Szia r7m6! Nekem 4 hete volt abortuszom, 3-4 napig véreztem, nagyon enyhén, aztán elmult, aztán 10 nap után újra vérezni kezdtem. Azonnal nőgyógyászhoz mentem, mert azt olvastam, hogy ha friss vér távozik az abortusz után egy héttel akkor azonnal orvoshoz kell menni, mert lehet, hogy szövetdarab maradt vissza. Engem nem ultrahangoztak meg, csak megvizsgált az orvos, és azt mondta hogy ennyi még belefér, és a vérzés mennyiségéből és minőségéből nem gondolja hogy visszamaradt valami. Kaptam ergam cseppet, és azt mondta egy hét alatt elkell múlnia a vérzésnek, egy csepp sem lehet, és ha nem múlik akkor újabb beavatkozásra lesz szükség. Elkezdtem szedni a cseppeket és a 4. napra elmult a vérzés. Azóta Én rendben vagyok, most kell visszamennem kontrollra, és várom, hogy megjöjjön a menstruációm. Az is nagyon fontos, hogy betartsátok a pároddal 4 hetet, szóval addig NO SEX!!!!! Ezt mindenképpen bekell tartani.
[2606]
Ági91 [NŐ] 30 2008-06-30 18:10
17 éves vagyok. 16 napja estem túl a műtéten.
Nem érzem magam hibásnak.....Nem akartam,h megtörténjen ez,de sikerült...pedig védekeztünk. Barátommal 6 hónapja vagyunk együtt. Kiállt mellettem,és még most is együtt vagyunk. Ezért a szerencsések közé tartozom.
Műtét után semmi fájdalmat nem éreztem,és még a mai napig nem érzek. Minden nőnek,aki ebbe belekerül ekkora szerencsét,és ilyen társat kívánok.
[2604]
r7m6 [NŐ] 50 2008-06-30 17:40
Kedves fórumozók!
Azokhoz szeretnék szólni,akik már átélték ezt a borzalmat.Volt olyan köztetek,aki több napon keresztül vérzett a beavatkozás után?Voltam a kontrollvizsgálaton,de nem kérdezett,nem mondott semmit az orvos.Egy mondata volt csupán,amit gondolom mindenkinek elmondanak,hogy elveszíthetem a méhem.Ezzel tisztában vagyok/voltam.
[2603]
Szonja [NŐ] 40 2008-06-24 00:22
Sziasztok! veletlenul talaltam ra a forumra... Kialakult egy friss, kedves kapcsolat az eletemben, es hat het utan kiderult terhes vagyok. Rettento napok kovetkeztek, baratom allandoan uton volt, es en egyedul emesztettem magam mit tehetnek. Semmi nem vlt a kornyezetemben ami segithetett volna megtartani a babat, sem anyagi helyzet, tamogatas, sem egy stabil kapcsolat, stabil elet...
Mire odakerultunk megbeszelni a baratommal a dolgokat, aki inkabb csak menekult a helyzettol, haritott, spontan vetelesem lett, amit nem usztam meg korhazban, muvi megszakitassal. :(((( Azota baratom elutazott, es fel sem hivott. Par napja tortent minden. Ugy varom mint a levegot, hogy jelentkezzen, es lehetseges hiaba, mert nem fog mukodni kozottunk mar semmi. Nem tudom, hogyan kene feldolgozni a tortenteket, ugy erzem vele sikerult volna... De egyedul tul keves vagyok ehhez, nem tudok megbekelni a tortentekkel. Terhes is voltam, el is ment, gyerekem lehettt volna, de el is akartam tenni, vadolom magam es kinlodok. Tanacsoljatok valamit, mit tehetnek? Ti, ha vegigmentetek ezen mar, hogyan sikerult atveszelni mindent? koszonom , szonja
[2577]
Kicsi 2008-06-20 10:38
Sziasztok!

Én két napja estem át mindenen. 23 éves vagyok, élettársi kapcsolatban, csak szívbetegség miatt nem vállaltam a terhességet, féltem, hogy a gyógyszerek miatt beteg gyerekem lesz. 11 hetes voltam (elég sokáig húztuk a döntést), a párom győzködött, de hiába. Az orvosom nagyon rendes volt, nem kérdezett semmit és nem prőbált rábeszélni. Aztán befeküdtem, a nővérek is rendesek voltak, a laminária életem legrosszabb dolga volt. Egész éjjel nem aludtam. Alig vártam hogy elteljen az éjszaka. Reggelre belázasodtam, de semmi. Aztán jöttek értünk, mivel ketten voltunk egy szobában. Az altatóorvos még utoljára megpróbált megnyugtatni és hogy gondoljam még egyszer át. Elaludtam. Mire felébredtem nyugodt voltam. Most meg teljesen összezuhantam. Már alig van vérzésem, szedem az összehúzó cseppeket (irtó rossz), és még kicsit kába vagyok, de ma eljöttem dolgozni. Nem tudom normális-e ha nem vérzek annyira, de akiket kérdeztem azt mondták ez jó jel mivel jól dolgoztak az orvosok. Nem görcsölök, csak egy picit néha. Lázam is egy kicsi van. Azt már most tudom, hogy nagyon rossz döntés volt. Soha senkinek nem kívánom. Minden nap a sírás kerülget, nem értem azokat akik meg sem érzik a műtétet. Alig várom, hogy elkészüljön a saját házunk és végre gyerekeink lehessenek. Csak ezt a pár napot éljem túl. Üdvözlet mindenkinek.
[2564]
Tünci 2008-06-15 10:55
Végig olvastam szinte az összes hozzászolást
Nem tudom pontosan hogy milyen lehet 15évesen vagy utána 19ig(mert anyi vagyok) átélni az abortuszt.de szerintem ez nem kor függő!Ez mki számára egy ugyan olyna megrázó élmény.Lehet ti "a felnöttek" azt gondoljátok hogy mi nem is fogjuk fel mi történt. De ezt nem tudhatjátok!
Nekem két hete volt. És mint mki aki átéli sose gondoltam volna hogy pont én. És még azt se tudom hogy hogy történt. 1éve kapcsolatban élek mielött kommentálnátok. És eddig sose volt baj. Mikor megláttam a tesztet az leirhatatlan érzés. Utánna kb 2hétig egész nap csak sirtam. Furcsa volt elhinni hogy van bennem egy baba..és hogy mi lesz most..mit kell tennem. Utánna az egész herce hurca nem könnyü. És a korházba bemenni...
Az viszont hogy vki irta hogy a mütét már nem vészes..ez nem azt tükrözi hogy még gyerek, vagy nem fogja fel, vagy könyen veszi..mert igy utolag én is ezt mondom. Elötte a tágito amit felraknak...az borzaszto érzés..az egész folyamat. Ahogy egy mütöbe vagy..ébren..több orvos van veled. nyugtatgatnak. ki vagy kötözve.már Ennél is már sirnod kell..de még az érzés ahogy felhelyezik..utána én is sirtam kb 20percig..és éjjel se tudsz aludni. Görcsöl a hasad és vmi feszit szét belülröl...és ezek után másnap a mütétre azt kell hogy mond h az nem vészés. mert ott sirtam a mütönél én is..de a legtöbbször azt kérdeztem h elaltatnak e mielöt a tágitot kiveszik..nem akartam mégegyszer átélni..és mikor beadják az altatot..elalszol..és már a szobába ébredsz fel..az megkönnyebülés.De ez nem azt jelenti hogy lelkileg is enyi volt. Hisz mire fölkelsz már a babád halott.
De akinek még nem volt ilyen, nincs joga itélkezni!Én sose itélkeztem elötte se. De nekem is voltak roszab véleményeim.
Azt hiszük hogy tudjuk hogy milyen érzés. De fogalmatok sincs. Ezt akor érzed át, mikor a teszt a kezedbe van..Onnantol megváltozik minden.
[2539]
Timi(19) 2008-06-15 10:31
Olvastam amiket azokrol irtak egyesek akik már etestek ezen. Velem ez két hete történt meg. ÉS szerintem aki azt mondja hogy ez egyesek nem visel meg az téved. Csak van aki nem mutatja ki. Aki már volt ilyenen tudja h ez mit jelent.Maga a tágitás is örökreszoló élmény.(fáj)És amugy is..Ez nem könnyü dolog. És mki tudja h egy életet oltott ki.de ha nincs más választása..atol még fáj neki.
ÉS az hogy "aki egyszer volt az többször is megy majd" hát nem hinném hogy ez igy müködne. Inkább azok vigyáznak jobban utánna akik már átélték. Én mindig rosznak gondoltam. De meg se közelitette az igazi érzést. Mikor megtudod h terhes vagy, és tudod hogy mi jön, akkor jösz rá igazán..hogy uristen..ez ilyen érzés??ezt csak az érti aki átesett rajta!!!
[2538]
hercegnõ [NŐ] 50 2008-06-10 12:03
Anthico akkor most minden nőnek depisnek kéne lenni aki volt abortuszon??? Persze nem jó dolog, meg élet volt meg minden...de akkor is inkább a meg nem született élet, mint a tizen-huszonévesé...aki tönkreteszi az egész életét esetleg egy gyerekkel...Ha valaki terhes és elveteti az nem azt jelenti, hogy neki meg se kottyant az egész...! Sokat tudok aki rágódott rajta hosszasan, mit tegyen, persze biztos van aki bele se gondol. De hidd el ha valaki volt abortuszon, legközelebb azért jobban figyel!
[2478]
Dommer 2008-06-09 22:25
Örületes mien könnyen ide juthat az ember én 17 éves vagyok és ezekután a kommentek után komolyan mondom már az óvszertől is félek...soha nem tudni lehet majd csak akkor fogok szexelni ha 18 leszek nem hiányzana anyámék nyakára egy kisgyerkőc meg pesze nekem sem egy hatalmas lelki terhelés..inkább bele sem gondolok..:S
[2477]
Blstr 2008-06-04 12:53
Leonaval egyetértek, aki nem képes felfogni a súlyát ennek az egésznek, annak épp elég gondja lesz még az életben, arról nem beszélve hogy később mikor már idősebb lesz, lehet átértékeli majd ami történt vele, és ha akkoriban nem is fogta fel most bűntudat gyötri majd. Azt meg főleg nem hinném, hogy akinél abortuszra kerül a sor, a szüleitől nem kapja meg az alapos fejmosást, ráadásul maga a "műtét" élménye is élete végéig kísérni fogja....
[2455]
Anthico [NŐ] 108 2008-06-04 08:38
Én arra próbáltam rávilágítani, h egy gyerek sose fogja fel, mit is tett, nem érzi át a súlyát és esetleg az se kizárt,h ettől nem lett felelősségteljesebb...újabb abortuszra kerülhet sor.
Sajna ezzel a korosztállyal ez a tapasztalat...teherbe esik, befekszik és "kikaparják" (tudom, már vákuumosan csinálják) és ezt úgy fogja fel, h na ezen is túl vagyunk, folytathatjuk. Nagyon sok ilyen fiatal van és ha egy 15 éves megy abortuszra (én még a szexet is korainak tartom...nemhogy az abortuszt :S), az max kipipálja, h na egy gonddal kevesebb és mehet tovább minden.

Én nem azt mondom, h depressziós legyen, csak azért legyen már benne, h most egy életet ölt meg :S Lehet, h ő spec ezt átérzi, de a nagyon ok korabeli egyáltalán nem és csak mosolyognak ezen...nem hiába gyakori, h aki egyszer már étesett abortuszon, az még többszor is menni fog.
[2454]
Leona30 [NŐ] 43 2008-06-04 08:15
Anthico, a gumióvszer, ha a legvégén van kibökve, nem feltétlen szakad tovább használat közben. Ha nem hiszed el, próbáld ki!
Látom, Te kitartasz a véleményed mellett, hogy nem csúszhat be csak úgy egy gyerek. Nincs ezzel semmi probléma, teljesen normális, mivel még nincs negatív tapasztalatod. Kb 2 hónapja, Én hatalmas pofával mondtam anyunak, hogy nem lehet valaki csak úgy terhes, ha megfelelő figyelmet fordít a védekezésre. Mindíg büszke voltam magamra, soha nem mentem haza terhesen, mégcsak a gyanú sem merült fel bennem hogy terhes lehetek, mert tudtam, hogy megfelelően védekezek. Büszke voltam arra is, hogy a 2 gyermekem nem becsúszott, hanem tervezett gyerekek. Aztán 3 hete majdnem szívbajt kaptam amikor 3 terhességi tesztem lett pozitív, úgy, hogy tudom, most is megfelelően védekeztem. Hacsak sejtettem volna, hogy "baleset" történt, biztosan elmentem volna esemény utániért. Egyébként az esemény utániról annyit, hogy egy ismerősöm rögtön elment az ügyeletre, be is vette a gyógyszert, és most 1 éves a kislánya. Semmi nem 100%-os.
Hétfőn volt az abortuszom, 6 hetes terhesen. Nem vagyok büszke rá, de nem is szégyellem. Továbbra sem érzem, hogy felelőtlen lennék, és nem is érzem magam kevesebbnek emiatt. Hogy Kismókusban mi zajlik, azt egyedül ő tudja. Ha eltudja felejteni, hogy mit tett, min ment keresztül, az mért baj? És mért kéne szégyellnie magát? Az élet megy tovább...Fiatal még, előtte az élet. Átesett valamin, amiből valószínű tanul, hogy többet ne kerüljön ilyen helyzetbe. De nincs az előírva, hogy letargiába kell esni az abortusz után, és örökös önváddal kell együtt élnünk. Azt gondolom, hogy aki még nem volt terhes, mármint nem hozott világra még egy gyermeket sem, annak sokkal könnyebb feldolgozni az abortuszt. Megtudja, hogy pár terhes, lát egy fekete kis foltot az ultrahangon, nem hallja még a szívhangot sem, tehát nincs igazából fogalma arról, hogy abból lesz-lehetne, egy kis emberke. Megszakíttatja a terhességet, és szerintem természetes, hogy él tovább, és ez a multja része lesz, egy sötét folt az életében, amire nem szívesen gondol, túllép rajta, és ez így természetes. Aki már szült, úgy gondolom (magamból kiindulva), hogy annak egy kicsit más. Annak az ultrahangos kép nemcsak egy feke folt, hanem tudja, hogy mi lesz belőle. Tudja, hogy a következő ultrahangon, már nem a fekete foltot látná, hanem a kifejlett magzatot, hallaná a szívhangot, és tudja milyen érzés az, amikor először érzi, hogy megmozdult a baba, és azt is pontosan tudja, hogy milyen csodálatos tud lenni az a 9 hónap, még akkor is csodálatos, amikor folyamatosan rosszul érzi magát. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem sok minde befolyásolja, hogy ki, hogyan éli meg az abortuszt. Valószínű, ez egyénenként változik, és nincs jogunk elítélni senkit azért, mert nem ítélte magát örök szomorúságra. De ez csak az Én véleményem, nem kell velem egyet érteni. De soha ne ítélj el egy embert, amíg egy lépést sem jártál az ő cipőjében.
[2453]
remény [NŐ] 32 2008-06-03 19:09
Én sem egyedülálló védekezési módként írtam (ld. korábbi hozzászólásom), hanem kombinációként. Vannak párok, akiknél bevált, vannak akiknél termékcserére volt szükség, és az lett jó, és olyanok is vannak, akik más mellett döntöttek. De ha ki sem próbálják, honnan tudják, hogy miként hat rájuk?! Mint minden másnak, ennek is vannak "mellékhatásai", de ha már itt tartunk, mint köztudott, a gumióvszernek is van. Szóval körül kell nézni, mi kapható a "piacon", mi áll rendelkezésre, körültekintően kell próbálkozni és rálelni a nyerő eszközre, módszerre. 100%-os fogamzásgátlási módszer nincs, csak az önmegtartóztatás. Mi csak lehetőségeket sorolunk, tanácsod adhatunk, de nem vagyunk egyfomák, ezért nem mondhatjuk, "hogy ez tuti, és csak ezt vagy azt használd te is, mert nekem bevált" szöveget.

Elnézést kérek Anthico és jómagam nevében a fórumozóktól, hogy egy kicsit elkalandoztunk, és nem csak az adott téma kapcsán írtunk ide.
[2450]
Anthico [NŐ] 108 2008-06-03 13:08
A kúp spermicid anyagból áll. Magában nem ajánlják védekezési módnak, csak kísérőként (pl:megszakításos mellé). És ha a gumi elszakad, akkor viszont nagy mennyiségben kerül beléd, amire azt mondják, h ilyen esetbe nem tud 100%osan megvédeni.
A másik meg az íze....nem sok kedvem lenne páromról nyalogatni, de én se várnám el,h lekalandozzon a nyelvével.
[2449]
remény [NŐ] 32 2008-06-03 12:31
Így van. De szerintem nem adtam rossz tanácsot a dupla védekezést illetően. Ezek a különböző hüvelykúpok (Patentex oval, Pharmatex) már akkor, aktus közben ott vannak (aktus előtt tíz perccel kell felhelyezni), és ha valami folytán ki is szakad az a fránya gumióvszer, akkor még mindig ott van a kúp nyújtotta védelem. Mellékesen olcsóbb mint az eseményutáni tabletta, és természetesen hormonmentes. Sok esetben ez elengedhetetlen és fő szempont.
[2448]
Anthico [NŐ] 108 2008-06-02 21:43
Én itt most arra gondoltam, h ha van rajta icipici lyuk, akkor vagy aktus közben vagy ejakulációkor kihasad teljesen.Ergo észre lehet venni és menni eseményutániért. Tehát niccsa az, h olyan pici marad és nem tudod,h most szivárgott-e vagy sem.
[2445]
remény [NŐ] 32 2008-06-02 21:07
Igen,de mi van,ha az az "icuri-picuri", mondhatni láthatatlan lyuk aktus közben szakad tovább??? :S Én nem lennék abban a helyzetben. Egyébként az óvatosság sosem árt.
[2444]
Anthico [NŐ] 108 2008-06-02 14:36
remény:
Ha egy gumi ki van lyukasztva és szex közben felhasználják, az tovább hasad (anyagából adódóan). Szóval nem nagyon kell félni, h azon az icuri-picuri lyukon fog szivárogni az ondó.
[2442]
remény [NŐ] 32 2008-06-02 13:18
Leona30!
Szörnyű dolog amit írtál a volt kolléganőidről. Ki gondolná/ta volna,hogy annyi idősen ilyen "játékot" űztek?! Ráadásul nők...
Hozzászólásod olvasván megrémisztettél. Ezek szerint ilyen bármikor,bárhol előfordulhat,mert mindig lesznek rosszakaratú,meggondolatlan,felelőtlen emberek. És gondoljunk csak bele,hogy manapság mennyi fiatal dolgozik (diákmunkán) különböző üzletekben,drogériákban,stb. Akkor ők is bármikor büntetlenül megtehetik azt,amit anno a kolléganőid. Már csak a hecc kedvéért is. És ilyenkor már kit érdekel a büntetés,mikor azok az óvszerek elkeltek,valakik jóhiszeműen felhasználták,és nagy bajuk származhat belőle. :S :@ Hát ezentúl én is méginkább oda fogok figyelni erre,hiába hogy sosem vettem a "sarki kis boltban",benzinkúton vagy hasonló helyeken gumióvszert,és figyeltünk a tárolásra is,meg arra is,ahonnan vettük,hogy ott,hol és milyen körülmények közt tartották. Én azt ajánlanám,aki hasonlóképp megijedt mint én,hogy az óvszer mellé használjanak még valamilyen más fogamzásgátlót is. Aki nem akar,vagy nem szedhet hormon tartalmú tablettákat,annak is van még egyéb lehetősége a nem kívánt terhesség elkerülésére. Egyet máris megemlítenék,ami mellé ha még gumióvszert is használnak,már kellően biztonságos lehet. Ez pedig a PATENTEX OVAL. Küldök egy linket,ahol viszonylag részletes tájékoztatást lehet kapni a termékről: http://www.pirulapatika.hu/210158807/betegtajekoztato/patentex_ov al_huvelykup
És ha tanácsolhatom,patikában vásároljon mindenki. Bár tudom,sok esetben drágább,mint az egyes üzletek,de talán megbízhatóbbak. Ha pedig mégsem ott vásároltok,akkor is nézzétek meg jól,hogy hol és mit,és a lejárati időt se felejtsétek el. Nagyon fontos!
[2440]
Dr. Rita [NŐ] 35 2008-05-31 14:53
Nekem is volt abortuszom 16 évesen, megszerettem volna tartani, de sajnos a párom olyan gyógyszert szedett, ami miatt nem lehetett, mert a kisbabám fejlődési rendellenességgel született volna meg. Mindez védekezés mellett történt… Anthico neked fogalmad sem lehet milyen érzés, én végig sírtam az egészet és mai napig bűntudatom van, holott én is mindenkivel próbálom elhitetni, hogy minden rendben van. Azzal próbálok enyhíteni az érzett fájdalmamon, hogy másoknak segítek kisbabát összehozni. Nem tudhatod, Kismókusba mi zajlik le most. Próbálj olyan témához szólni, amiről van valami fogalmad!
[2433]
Dr. Rita [NŐ] 35 2008-05-31 14:44
babybogyó: teljesen egyetértek veled!
[2432]
babybogyó [NŐ] 30 2008-05-31 14:25
Igen. elolvastam! Néha én is próbálom azt mutatni a világnak, hogy túl vagyok rajta, jobban vagyok, hogy legalább a körülöttem élők azt hidjék! De közben belül szana szét vagyok szakadva! Na de mindegy!
[2431]
Anthico [NŐ] 108 2008-05-30 22:44
Babybogyó, ha tüzetesen elolvastad volna, akkor nem azon voltunk itt kissé kiakadva, h abortuszon esett át (na jó, azért 15évesen azért ez tényleg szégyen), hanem amilyen könnyedséggel kezelte. Nem hiszem, h ő is az élete hátralevő részében mindne nap ezzel a tudattal élne....
Fiatal, nem fogja fel és így könnyen el is felejtheti....
[2429]
babybogyó [NŐ] 30 2008-05-30 22:35
Azta...hát egyszerüen nem hiszem el! Én azt hittem, hogy ez a fórum azért van, hogy támogassák lelkileg azokat, akik kénytelenek áttesni egy ilyen szörnyüségen,nem itt fikázni meg oltogatni a népeket! Egyszerüen szánalmas! Ha 15 évesen volt egy abortusza, és azt állítja, hogy védekeztek, és sz@rul van miatta akkor nektek mi jogotok van megcáfolni?? Mert sztem nem sok! Vannak fiatalok, akik kénytelenek korábban felnőni bizonyos körülmények miatt...soha nem lehet tudni,hogy kinek milyen élete volt, és mennyire felnőtt! Lehet,csak nem egyértelmüen fogalmazott, ti meg itt leüvöltitek! Nekem is volt abortuszom márciusban, nem vagyok rá egyáltalán büszke, de mit tudtam volna tenni? És nekem is jól estek azok a szavak,hogy jaj hát ne félj...meg ilyenek!Nem úgy mint a párom édesanyja aki szépen leku..ázott! Nem tudom mi lenne veletek, ha egyszer mégis belecsöppenétek egy ilyenbe....kíváncsi lennék akkor mit mondotok! De én senkinek nem kívánom, hogy átt kelljen élnie egy ilyet, mert tényleg borzalmas! Én a mai napig sírva fakadok, ha gyereket látok, és eléggé ramatyul érzem magam! De szültem volna bele egy ilyen életbe?? Ti bele sem gondoltok ebbe az egészbe! Na de mindegy! Aztán lehet engem is fikázni! További szép napot!
[2428]
Leona30 [NŐ] 43 2008-05-29 16:16
Örülj neki, egyenlőre....
Én 12 éven át védekeztem gumival, és nekem sem lett gyerek....
Most viszont megtörtént, hogy mégis teherbe estem....
[2420]
Anthico [NŐ] 108 2008-05-29 14:29
Ha normális helyről veszi az ember, nem holmi éjjel-nappali vagy sarki bolt, ahol még a tárolása se megfelelő, akkor nem hiszem, h gond lenne a minőségével.
Persze márkafüggő is, no meg h az ember is h tárolja (milyen hőmérséklet), ne napokkal előtte bontsa fel...stb...
Nagyon sokmindentől függ ez. Én 5 éve ezzel a módszerrel védekezek és még nincs gyerek.
[2418]
Leona30 [NŐ] 43 2008-05-29 12:22
Anthico, Én biztos vagyok benne, hogy megfelelően használtuk az óvszert....Mindíg odafigyeltem a megfelelő védekezésre, hogy ne kerüljek ilyen helyzetbe, mint amiben most vagyok.
Eszembe jutott az, amikor boltban dolgoztam 18 évesen, és az "érett, intelligens, okos" 30-40 éves kolléganőim pakolták ki a polcra a gumióvszereket, miközben tűvel kiböködték őket, röhögve összenéztek, és azt mondták: "Na vajon hány gyereket hozunk össze?" Erről ennyit. Nem feltétlen a nem megfelelő használat a nemkívánt terhesség oka, és nem is a felelőtlenség...
[2416]
Anthico [NŐ] 108 2008-05-29 11:09
Leona, csak annyit mondok, h az óvszer is közel 100%ban véd...persze megfelelő használattal.
Ugynaúgy figyelni kell, h semmiféle előváladék ne kerüljön a hüvelybe vagy közelébe, ahogy ondó sem.
Ha ezeket betartja az ember, akkor szinte 0 az esélye a teherbeesésre...
[2415]
hercegnõ [NŐ] 50 2008-05-29 09:52
Furcsa dolog ez az abortusztéma...Így, hogy már vannak gyerekeim, nyugodt vagyok, de annó, amikor lányfejjel abortuszra kellett mennem (épp a kiszakadt gumi miatt), nem is volt kérdés, hogy nem tartom meg, mert a tanulás fontosabb volt mindennél. Gáz akkor van, ha már egy korban benne levő nőnek kell ilyen-olyan okok miatt elvetetnie egy babát, mondjuk 22-után... Ezért tartom a nő legnagyobb butaságának, amikor terhességgel akarja megfogni magának a pasit...ha az nem akar, egy gyerek miatt sem fog akarni...ha meg igen, csak az miatt, akkor tojni az egészbe, sose lesz igazi a kapcsolat.
Láttam abortuszképeket, de még mindig azt mondom, inkább, mint 15-16 éves fejjel gyereket szülni...
És itt a szülők felelősége is: a gyerekeket felkészíteni a szexuális életre, nem mint sok anyuka a 15-16 éves gyerekének, hogy agyonütlek, ha megtudom...! Inkább elmondani, hogy védekezzen (a fiúnak is!!). A fiúk esetében sem szerencsés egy "bekapott légy", vagy egy buta liba által megtartott terhesség miatt 20 éves korban gyerektartást fizetni...
[2414]
Leona30 [NŐ] 43 2008-05-29 09:38
Sziasztok....

31 éves vagyok, 5 hetes terhes, és hétfőn megyek abortuszra. :(
Van 2 gyermekem, a 10 éig tartó házasságom idején születtek, mindkettő tervezett gyermek. Rajtuk kívül nem volt terhességem.
A férjemtől elváltam, mert összejött a 3gyerekes kolléganőjével. A jelenlegi kapcsolatom egy éve tart. Mindíg felelősségteljes embernek gondoltam magam, azt gondoltam, egy gyerek nem csúszhat be, csak úgy, és most itt vagyok... Szedtem gyógyszert, de egy év szedés után szünetet kellett tartanom, hogy kíméljem a májamat (11éve rákom volt). A párommal továbbra is védekeztünk óvszerrel, és mégis terhes lettem. A Nőgyógyászom azt mondta hogy az óvszer csak 40%-ban megbízható. A párom tőlem 200 km-re él, és esélyünk sincs egyenlőre az összeköltözésre, anyagi okok miatt. Én rokkant nyugdíjas vagyok, 27 000 ft-ból élek, és a családi pótlékból, és kevés gyerektartásból, a 2 gyerekemmel. Mindíg elítéltem azokat a nőket, akik elvetették a babájukat, és most Én is erre készülök. Elítélem magamat is, nem volt könnyű ezt a döntést meghozni, sem nekem, sem a páromnak. De tudjuk azt, hogy nem vállalhatunk úgy egy gyereket, hogy "majd lesz valahogy..."
[2413]
kanyim [NŐ] 58 2008-05-18 13:45
hát most most aki ismer tudja hogy volt 1-2 női nemet..khm..tán sértő megjegyzésem.. de azért az még nekem is fura hogy az abortusznál az alatatás..műtét a legnagyobb probléma.. meg hogy nyugtatgat hogy nem lészen semmi baj..

kicsimókus...itt azt akarják elmagyarázni neked hogy a lelki dolgok..a hiánya..elvesztése a sokkal nagyobb tudat..fájdalom..stb...
de ha erre nem döbbentél még rá..akkor télleg a többieknek van igaza..hogy még kis éretlenke vagy....

és most lehet hogy télleg baleset és védekezés mellett volt..
de azért hidd el hogy nem oknélkül van mindenkinek olyan "kellemes" véleménye a mai bulizó tinikről......
[2374]
Ancsa87 [NŐ] 33 2008-05-17 22:48
Kismókus,szerintem is kislány vagy még ahhoz,felfodg min mentél keresztül.És ne Anthico-t kritizáld,mert igaza van.Túlságosan is gyerek vagy még,ráadásul én sem tudom elképzelni hogy "rendesen" védekeztetek volna.5éve élek párkapcsolatban,sok barátnőm hasonlóképp,és nem történt még "baj".Most szeretnénk babát,3hónapja nem védekezünk,de mindeddig igen.Szóval aki rendesen odafigyel,ott kicsi az esélye a bajnak,de gumi mellett(nyilván gyógyszer miatt tabi kilőve) meg aztán tényleg kicsi.Meg aztán eléggé felelőtlennek tűnsz a hsz.-eid alapján.Főleg ahogy lereagálod a dolgokat.Szerintem kislány vagy még,és pár év múlva megérted miért mondjuk ezt.
[2370]
Viri [NŐ] 52 2008-05-17 21:58
Át tudom érezni, nagyon nagy dolog az anyaság.
És egy nő életében a legnagyszerűbb érzés, amely mindennél nagyobb, a szerelem érzésénél is. Én nem tapasztaltam még, de elhiszem.. És annál az anyánál lesz a legcsodálatosabb, akinél minden háttérbe szorul mikor várandós lesz, csak a gyereke lesz a legfontosabb a világon és a szeretet. És átadja magát ennek az érzésnek. Olyankor minden megváltozik, átértékelődik.
De a félelem mindennek gátat szab. Félelem a felelősségtől, attól, hogy hogyan neveljük fel, hogy nincs pénz stb.
Énszerintem mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.. De ahhoz fel kell nőni. Akárcsak a szexhez! És akkor nem lesz baj..
Márpedig ha szex van, ott előfordulhat baba is.. Nemcsak az élvezet van a világon, hanem "veszély" is. Ezt tinik még nem nagyon látják be és ezért sem érettek a szexhez.. Csak testileg, de az nem elég hozzá!
[2369]
remény [NŐ] 32 2008-05-17 20:30
Jut eszembe.
Nem tudom hány nő fog úgy gondolni elvetetett gyermekére, miközben nézi a többit, mint itt írta az egyik fórumozó hölgy, hogy ő tudja, mindig is lesz mégegy gyermeke. Hát igen kevesen. De még vannak ilyen mélyérzésű emberek.

zsu írta 2007.06.26-án "bár két gyermekkel élek , de nekem három gyermekem van!!" Így szólt pontosan. Olvassátok el mit írt, mert régen volt, lehet hogy nem is emlékeztek már erre a hozzászólásra. Tanulságos.
[2364]
remény [NŐ] 32 2008-05-17 20:22
Vannak dolgok, amikben nem értek egyett Anthicoval, de Kismókust illetően egy állásponton vagyunk.
Terhességmegszakításra váró, vagy azon átesett nők (írhatnék lányokat is, de ők még gyermekek, hogy átérezzék ennek súlyát) közt is van különbség, nem is kicsi, a végeredmény azonban sajnos ugyanaz. Kevesen vannak, de hiszem, hogy vannak azért, akik ezután nem tudnak sírás nélkül tükörbe nézni hetekig, és undorodnak saját maguktól, és attól, amit tettek.
[2361]
Kismókus [NŐ] 28 2008-05-17 19:45
Akkor mondom újra:védekeztünk normálisan,és DE fel tudom fogni ennek a súlyát,de már ez van...

Istike: inkább én nem nyilvánítanék véleményt:D
[2360]
Anthico [NŐ] 108 2008-05-17 17:12
remény, teljes mértékben egyetértek. Főleg ezzel:
"Sajnálom, hogy ez történt veled. Nem ítéllek el, nincs jogom ítélkezni, de gyerek vagy egy abortusszal a hátad mögött. Ezt minden szavad igazolja. Bízom benne, hogy néhány év múlva másképp látod majd a dolgokat, hogy nem csak testileg, de lelkileg is érett leszel, és ... Nem ragozom tovább. Nem értenéd meg. Még nem."

Mellesleg Kismókus, ha számodra a műtét jelentett csak izgalmat, ami miatt aggódtál és egy mondattal a műtés le is nyugtatott, akkor ismét azt mondom, h fogalmad sincs, min is mentél keresztül. Talán letisztul pár év múlva...vagy nem (de ez lenne a sajnálatos).
Még valami: ha valaki felelősségteljesen védekezik, akkor szinte 0 az esélye a teherbeesésnek. A fórum tele van értelmes, okos, tájékozott nőkkel, akik erre odafigyelnek és még senki sem kényszerült abortuszra..vajon miért? Amúgy amikor egy korodbeli edikát abortuszon, én csak a nem megfelelő védekezésre tudok gondolni.
[2358]
remény [NŐ] 32 2008-05-17 14:53
Valamit még elfelejtettem kérdezni. Nem Heves megyei vagy? Ott volt egy ilyen becenevű távoli ismerősöm. Persze tudom, sokaknak lehet ez a beceneve, ez csak eszembe jutott.
[2355]
remény [NŐ] 32 2008-05-17 14:49
Kismókus!
Sejtem, hogy milyen gyógyszert szedsz, és ismerem a hatásait. Na már most, ha ez így van, akkor biztos védekezésként használnotok kellett volna gumióvszert, hogy még "véletlenül" se történhessen meg, hogy teherbe esel. És akkor ott lett volna a felelősségteljes gondolkodás (mellett a cselekedet is). Nem következett volna be nem kívánt terhesség. Szóval ha ti akartátok volna a gyermeket, akkor gyógszer ide vagy oda, beszéltetek volna a (gyermek)nőgyógyásszal, hogy mik az esélyek, hogy a magzat károsodott, miközben szedted a gyógyszert ő pedig már megfogant, és mik az esélyek a későbbiekben. Különben meg lebuktattad magad, mert azt írtad, hogy 5-6 év múlva is ugyanígy tettél volna, vagyis hogy nem tartod meg. Már megbocsájts, de hol szeded te már 5-6 év múlva azt a gyógyszert?! Sajnálom, hogy ez történt veled. Nem ítéllek el, nincs jogom ítélkezni, de gyerek vagy egy abortusszal a hátad mögött. Ezt minden szavad igazolja. Bízom benne, hogy néhány év múlva másképp látod majd a dolgokat, hogy nem csak testileg, de lelkileg is érett leszel, és ... Nem ragozom tovább. Nem értenéd meg. Még nem.
[2354]
Kismókus [NŐ] 28 2008-05-17 12:44
Szó sincs róla,hogy úgy fogom fel mint egy egyszerű foghúzást. Ne haragudjatok de ha már megtörtént velem amit SOHA AZ ÉLETBEN NEM GONDOLTAM VOLNA,akkor próbálom úgy megközelíteni a dolgokat,hogy csak arra tudok gondolni,hogy ha ez mondjuk 5-6 évvel később történt volna meg velem,akkor sem tarthattam volna meg,mivel szedek egy olyan gyógyszert a bőrömre,ami 100%-osan károsítja a magzatot. Nekem egyáltalán nem volt könnyű,és attól,hogy olyat írtam,hogy "akiknek most lesz abortuszuk ne izguljanak"ez még nem azt jelenti,hogy bennem ez nem hagyott nyomokat. Csakis azért írtam,mert amikor vénásan beadták az altatót,egy utolsó mondatra emlékszem a műtőorvostól,és ez pedig az a mondat amit én is leírtam és hűűű de nagyon felháborodtatok. Teljesen "nyugodtan" aludtam el amikor ezt meghallottam. De ezen is felháborodás lesz,na de akkor élje át az akinek nagy a szája,és majd rájön. ÉÉÉÉÉs:):):):):):):):):):):):):):):)...
[2353]
amitriptilin [FF] 36 2008-05-17 10:36
igen ez is egy nehéz kérdés, én valamikor úgy tanultam, hogy ez nem egy fogamzásgátló eljárás és nem igazán járható út... persze mondom én könnyen, jön majd a kritika, mert engem nem kaparnak és szívnak meg tágítanak... teljesen tanácstalan vagyok... vannak gyógyszerek, amiknél tudom, nem javasolt a terhesség megtartása, vannak esetek, hogy a magzat életképtelen vagy igen súlyos fejlődési rendellenesség várható, mégis azt javasoljam egy nőnek, hogy menjen abortuszra, kicsit meredek nekem... hogy olyan szereket adhatok ki, amik tulajdonképpen abortívumok... hogy legyártottam 10000 gyermeket kéz és láb nélkül és ki tudja még hányat...
nem akarok sem ellene, sem mellette szólni, nem egy egyszerű döntés ez senkinek sem és biztosan kihat a további életére is. talán ezért lenne fontos, hogy az általános iskolában olyan fontos tárgyak mellett, mint a sok minden egyéb tanuljanak a gyerekek a szexualitásról, annak szépségéről és veszélyeiről, arról, hogy mi jár vele, mire kell figyelni, hogy kialakuljon bennük egy egészséges életkép...ne amit a pornófilmekből látnak, mert az már-már beteges szerintem... hogy az egészségük ne menjen rá a szexre, hogy a szerelem ne abból álljon csak, hogy egy jót d*gtunk, hanem átéljék annak a lelki oldalát is... általálános iskola és kollégium van a szomszédunkban, hát tanulságos...
talán, ha része lenne a tananyagnak az egészségre nevelés is, akkor nem lenne évente 120 új HIV fertőzött, akkor talán meggondolnánk jobban, hogy kivel bújunk ágyba, akkor talán kevesebb lenne a felesleges abortusz is...
nem ítélhetek el senkit, azért mert az abortuszt választja, inkább csak sajnálom, hogy nem marad vagy nem talál/lát más útat maguk előtt...
[2352]
Anthico [NŐ] 108 2008-05-16 21:27
Sajnos itt tényleg az a baj, ahogy felfogta...
Nálam a "és azoknak akiknem lesz abortuszuk üzenem,h ne izguljanak :)" mondatával csapta ki totálisana biztosítékot. Egyáltalán nem fogja fel, h mit is tett :S Akkor lesz gond, ha minden tini így áll majd hozzá :S
[2348]
remény [NŐ] 32 2008-05-16 20:44
Kivételesen egyetértek Anthicoval, vagyis azzal a mondatával, hogy "amit mellesleg úgy kezel, mint egy egyszerű foghúzást". Kismókus a te esetedben ezt én is így érzem. Ne haragudj! Vagy nem jól fogalmazol, vagy ha így beszélsz ezekről a dolgokról, tényleg gyerek vagy. Dehát 15 évesen annak is kell még lenned, kár hogy már megtörtént olyan veled, aminek egy felnőtt nővel sem szabad megtörténnie.
Nem bántani akarlak, szó sincs róla, de egy ilyen témában a smile az üzeneted végén felháborító.
[2347]
Kismókus [NŐ] 28 2008-05-16 18:41
Azt írok amit akarok meg amit gondolok. Neked a világon semmi közöd hozzá,mindenkihez hozzáfűzöl egy "kis" kritikát. Maradj csendben,mert ha TE jársz így ahogy én jártam 2-3 hónappal ezelőtt,akkor megnézem,hogy hogy fog állni a szád... Biztosra mondhatom neked,hogy VÉDEKEZÉS MELLETT JÖTT ÖSSZE A DOLOG!!!! Úgyhogy nem kérek Tőled hozzáfűznivalót.!
[2346]
Anthico [NŐ] 108 2008-05-16 11:38
Kismókus helyében én nagyon meg se mernék szólalni :S Inkább mélyen magamba néznék, h mit tudtam így elcseszni, h már egy abortuszt a hátam mögött tudhatok TIZENÖT évesen!!! :O Amit mellesleg úgy kezel, mint egy egyszerű foghúzást :S:O
[2345]
Kismókus [NŐ] 28 2008-05-15 18:34
Kedves Danita!

A laminária felhelyezése nem egy kellemes érzés,DE ki lehet bírni. Csak elképzelni olyan rossz,hogy ott "matatnak" benned. Nem akarlak megijeszteni,úgyhogy nem is írok le mindent részletesen:)
[2340]
remény [NŐ] 32 2008-05-12 14:28
Kedves danita!
Sajnálom, hogy nincs más járható út. Írtad, hogy már három gyermeked van, és mind császárral születtek.

Nem tudom, megkérdezhetem -e, hány éves vagy?
[2322]
remény [NŐ] 32 2008-05-12 14:23
Úgy tudom, egy kis tűszúrást lehet érezni, de maga a felhelyezés nem fájdalmas, s észre sem lehet venni, hogy ott van. De gondolom, ha rákérdezel, választ kapsz a kérdéseidre.
[2321]
danita 2008-05-09 15:09
Sziasztok!

Kihordhatatlan, "habituáis"terhességet vagyok kénytelen megszakíttatni. A műtét jövő péntek reggel lesz, de mivel még nem szültem rendesen, "csak" 3 császárom volt eddig, csütörtök este mennem kell ún. laminária felhelyezésre. Erről az eszközről rémtörténetek keringenek mindenfele. Azt szeretném kérdezni, hogy ez tényleg fájdalmas eljárás? Köszi előre is!
[2310]
katuska [NŐ] 29 2008-04-12 12:17
Sziasztok!Hat igen az abortusz borzalmas dolog,ezert nagyon kell vigyazni!De bizony megtortenhet az a dolog h vedekezes mellett eseik valaki teherbe,es akkor ott jon a nagy kerdes h mi legyen a pici sorsa?!csak sajnos az egyik valasz sem megfelelo!hisz ha valaki 17-18 eseteg fiatalabb koraban esik teherbe (a lanyok tobbsege)elveteti,hisz a jovo meg elotte all e s nem akar sajat maganak keresztbe tenni(vagy inkabb karrierjenek).a masik dolog miert nem lehet ilyen fiatalon gyermeket nevelni:a penz!ez az a mi minden folott uralkodik manapsag(sajnos),szomoru dolog.De en akkoris azt vallom,ha valaki fiatal korara teherbe esik es a korulmenyek engedik szulje meg azt a picit,vallaljon felelosseget erte ,pesrze csak akkor ha ugy erzi kepes ezt serdulo fejjel megtenni,es vann egy segitokesz apuka is a hatterben!egyutt mindent meglehet oldani!persze es ha a szulok is megertoek..bar keves az olyan,de akad!persze meg1x mondom csak ha korulmenyek engedik,na megha az anyuka kepes lene a piciert mindent feladni!azert irtam ide mivel volt egy kis tapasztalatom ,nem szemelyes,de volt mar bene reszem h vegig nezzem egy fiatal anyuka tanacstalansagat,es vegul is megszulte a picit es most boldogan elnek mint egy kis csalad ..egy kis elteressel a megszokott csaladoktol...17evesen!koszonom h leirhattam...de nem vetem meg azt aki az abortusz mellet dont,de csak akkor nem ha jokora okkal dont igy!
[2196]
Anthico [NŐ] 108 2008-04-07 21:28
Szerintem a nőgyógyászod tudna erre pontos és megnyugtató választ adni!
[2190]
babybogyó [NŐ] 30 2008-04-07 20:51
Üdv! Öhm, nekem lenn egy olyan kérdésem, h 11-én volt abortuszom, egy hét múlva elmúltak a görcsök, vérzés, csak néha szúrt. 2 hétre rá voltam kontrollon, a doki azt mondta minden rendben, kezdjem el szedni a tabit! Elkezdtem 30.án, és azóta sűrűbben mint előtte felszúr! Ez lehet a gyógyszertől??
[2189]
Anthico [NŐ] 108 2008-04-06 20:43
Apache, még valami: abortusz után kötelező kontrollra menni, amikor is tüzetesen megvizsgálják a nőt és kiderül,h minden rendben van-e.A szavaidból az jött le, h ez is kimaradt :S
[2186]
Anthico [NŐ] 108 2008-04-06 20:41
Én írtam egy választ, amit szerintem a doki is rendkívüli módon kihangsúlyozott: ha 6 hétig nincs vérzés, akkor sürgősen meg kell nézetnie magát, mert gond van. Ennyi!
"Újabb terhesség kizárt."--> még szép, hiszen tilos a szex!
"Fertőzés, vagy csak regenerálódik a szervezete?"-->én komplikációnak nevezném,amit azonnal ki kell vizsgáltatni.

Mi egyrészt a fogalmazás módon akadtunk ki, ahogy kijelented, h túl van bnőd az ELSő abortuszán :S (mintha bármikor lehetne majd több is). Másrészt ilyen esetben eléggé kiokítják a nőt az esetleges komplikációkkal kapcsban..és az, h nem jelentkezett vérzés, már simán nevezhető annak. Ezt pedig illene tudnia a műtét után :S
[2185]
apache [FF] 30 2008-04-06 17:38
Én csak segítséget szerettem volna kérni, de látom kár volt. Nem véletlen írtam hogy védekeztünk. Soha az életben nem csináltuk gumi nélkül és nem tudom hogy, de becsúszott. Ez van. Azt hiszitek ez nekem olyan könnyű?"csak egy kis műtét"... Nem tellik el úgy nap, hogy ne gondoljak arra, hogy mit tettünk és ennek milyen következményei lehetnek. Nincs annál rosszabb, amikor minden pilllanatban azon parázol, hogy mi fog történni azzal, akit szeretsz. Én csak féltem a barátnőmet és csak annyit akartam megtudni, hogy mire számíthatunk.Azt hittem ez a fórum nem arról szól hogy egyből fikázni kell azt, aki hibázott, miközben a körülményekkel sem vagytok tisztába.
[2183]
remény [NŐ] 32 2008-04-04 22:02
És az ő esetében úgy érzem, a zárójelben megjegyzett dolog nem egészen úgy volt/van azért... De így jobban hangzik...
[2173]
remény [NŐ] 32 2008-04-04 22:01
Igen Anthico! Számomra is az derült ki apache szavaiból, hogy bármikor teherbe eshet újra a barátnője, mert nem úgy állnak a dolgokhoz.
[2172]
Anthico [NŐ] 108 2008-04-03 23:34
Remény: lehet, h itt az "első" jelző arra utal, h a "védekezés" eme módját választották...tehát ez csak a kezdet...ezután bmikor besikerülhet ésakkor mehet ismét abortuszra.

És igen, szánalmas, h egyrészt egyáltalán nem törődnek az emberek 100%osan a védekezéssel, de aztán még úgy kezelik az abortuszt, mintha egy kis szurit kapott volna :S És persze utána fittyet hányva az előírásoknak (gyógyulási időszakkal kapcsban). Ez amolyan "befekszek, kiveszik belőlem és minden happy újra" felfogás, ami egyszerűen számomra rémísztő :S Fel se fogjék, h mi történik velük, h mitől fosztották meg őket. Sajnos mindez azt mutatja, h a a fiatalok EQ-ja kezd a béka s*gge alá süllyedni :S
[2169]
remény [NŐ] 32 2008-04-03 23:21
Anthico!
El tudod képzelni, hogy (főként) a tizenévesen teherbe esett lányok kivárják a hat hetet? :/
[2168]
remény [NŐ] 32 2008-04-03 23:19
"Kedves" apache!
Mi az, hogy a "Barátnőm(18) túl van az első abortuszon..." ???
Mintha egy vizsgáról beszélnél, hogy túl van az elsőn... Hogy vehetitek ennyire könnyelműen ezt?
[2167]
ronika [NŐ] 43 2008-04-03 13:19
sziasztok.
Én az első gyermekemmel nagyon nehezen maradttam terhes de hálla istennek sikertült.Holnap csinálok egy tesztet és nagyon remélem pozitív lesz.Nov. óta dolgozom a munkahelyemen de ha pocaklakó lenne én lennék a világ lgboldogabb embere pedig jó munkahelyem van.abortuszom sosem volt és remélem nem is leszek rászorúlva.
[2163]
Anthico [NŐ] 108 2008-04-02 22:25
Apache:
Ha a vérzés (nemi élet nélkül!!!!) hat hétig nem jelentkezik, akkor nőgyógyászati és ultrahang vizsgálat indokolt!!!
[2161]
apache [FF] 30 2008-04-02 21:32
Sziasztok. Egy szakértőtől/tapasztalttól kérnék egy kis segítséget. Barátnőm(18) túl van az első abortuszon(védekezés mellett esett teherbe) és 5 héttel utána nem jött meg neki. Újabb terhesség kizárt. Milyen okai lehetnek ennek? Fertőzés, vagy csak regenerálódik a szervezete? Semmilyen tüenet nem jelentkezett idáig, se láz, se fájdalom, se hányás, a feje fájt néha. Aggódok érte.Előre is köszi!
[2157]
Ancsa87 [NŐ] 33 2008-04-02 12:24
A hozzászólások elolvasásáig én is elítéltem az abortuszt.De be kell valljam,itt elég sok olyan okot látok,ami miatt megváltozott a véleményem.Először is igaz,ez egyfajta "gyilkosság",de ha a babának nem tudnák megteremteni az élethez szükséges feltételeket,többek között a szeretetet,akkor az a picike úgy nő fel,hogy a lelki fájdalomnál talán jobb a meg nem születés.Talán durvának hangzik,de az én életemben is voltak olyan napok,mikor azt kívántam,bárcsak meg se születtem volna.Az édesapám fiút akart,született 3lánya.Nem szeretett minket,a kapcsolatunk elég bonyolult volt,és márcsak így,felnőttként akart apa-lánya viszonyt kialakítani.Milyen érzés lehet egy gyermeknek,ha egyik szűlője sem szereti teljes odaadással?Akkor szüljön valaki gyermeket,ha tudja szeretni szívből,igazán.Olyan meg sajnos megesik,hogy "becsúszik".Egy fogamzásgátlás sem 100%-os.És aki elveteti,épp elég a lelki fájdalmat cipelnie egy életen át.ők nem gyilkosok,és nem bűnösek(sajnos van kivétel!,aki felelőtlen!!!).Azok az emberek tán jobbak,akik megszülik és kidobják?Megszülik,és nem szeretik,nem vigyáznak rá?Az a gyerek úgy nő fel,hogy üres marad belül,nem tudja mi az,szeretni,így nem is fog tudni szeretetet adni.Persze ez nem vonatkozik azokra,akik védekezés nélkül esnek teherbe,és vetetik el...ők felelőtlenek,és ők azok,akik nincsenek tisztában az "Élni és élni hagyni" fogalmával.
[2153]
Anthico [NŐ] 108 2008-04-01 21:35
Nem tudom,h számodra mi a lenézés, de ha valakit szánalomra méltónak találsz és a fejéhez is vágod, az nálam bőven az. Amúgy rávilágítottál a lényegre: én nem olyan vagyok, mint te. Mint mondtam, nem vagyok a fészekrakó, h most teherbeesek, akkor félrebodok mindent és bevállalom. Az megint más kérdés, h a diplomáiddalnem mész semmire. Olyat kell megcsinálni, ami értékes és kapós...spec én ilyet csinálok, de már most is van munkám (de a Nokia és a Siemens is kapkod értünk, de ez más dolog).
Én ambíciózus vagyok tele tervekkel és gyereknek ebben még nagyon sokáig nem lesz helye...ez van..nem vagyunk egyformák. Sőt, jelenlegi felfogásommal simán kibírnám, ha egyáltalán nem is lenne (de biztos lesz egy olyan pont, amikor előtörnek az anyai ösztönök és vállalni fogom).
[2150]
Astra [NŐ] 41 2008-04-01 19:54
Én nem nézek le senkit, csak egyszerűen nem értem az ilyen felfogást. De mindegy. Azért tartunk ott ahol tartunk. Ha pedig már a családi háttérnél tartunk, az én anyámnak 2 abortusza is volt. Nem szeretném elemezni, hogy ezek után mi lett belőle. Enyhén szólva szánalomra méltó. Enyhén szólva... Évek óta semmi kapcsolatom nincs vele és az unokáit sem látta. De nem azért nem beszélünk, mert "lenézem" az abortuszai miatt. Ez egy hosszú történet. Minden esetre az abortuszok nagy szerepet játszottak abban, hogy úgy viselkedik ahogy. De mindegy. Különben én sem érzékenyültem el sose kisbabák láttán. Az anyaság nem erről szól. Persze te még várhatsz a gyerekkel, de az, hogy önmagában 1-2 diploma a célod az elég érdekes. Nekem egyébként 2 diplomám van, de eddig nem sok hasznát vettem. Szülés előtt mindössze másfél évet dolgoztam. Ha én is karriert akartam volna csinálni, a mai napig nem lenne gyerekem. De ezt mindenki maga tudja. A gyerekeimtőlk viszont sokkal többet kaptam, mint amennyit akármelyik diploma tud nyújtani. És a másik diplomámat már munka és gyerek mellett csináltam. Nem kell ahhoz vért izzadni, hogy gyerek mellett tanulj. Voltak csoporttársaim, akik 2-3-4 gyerek mellett tanultak. Csak azt akarom mondani, hogy egy diploma vagy kettő nem biztos hogy kitölti az életed. Azért elmenni abortuszra, mert borul az életem, és "nem valósíthatom meg önmagam, a céljaim" ez elég önző dolog és ez nem csak az én véleményem.
[2149]
Anthico [NŐ] 108 2008-03-31 21:19
Astra, nem mkiben dúlnak anyai ösztönök.Spec bennem még nagyon nem. Én nem érzékenyülök el egy baba láttán és nem akarok még sajátot. Így jelenlegi felfogásommal nem vállalnék fel. Nekem vannak céljaim, ambícióim (diploma, külföld, utazás). Most jönne egy gyerek, akkor elmehetnék dolgozni és talán vért izzadva befejezhetném az egyetemet. De a másoddiplomáról már lemondhatnék és arról is, h suli után éljek egy kis szabad életet (persze párommal, de kötöttségek nélkül - pl: gyerek).

Én úgy nőttem fel, h mindent megadtak anyumék, amit bírtak anyagilag..és láttam, h olykor h szenvedtek, h egyik napról amásikra éltek.Rengeteg szeretet kaptam, de mélyen legbelül utáltam magam, h azért van ilyen helyzetben a család, mert ennyire törekszenek arra, h midnent megadjanak. Pont ők azok, akik arra törekednek, h én ne menjek ezen át és igazuk is van.

Amúgy milyen jogon nevezel engem szánalomra méltónak??? Hm??? Akkor azokat minek neveznéd, akik már túl vannak 1 (vagy több ) abortuszon??? Azért mert te képtelen lennél erre az elveid miatt,még nem kell totál lenézni azt, akit esetleg az életben nem a fészeképítés motivál...engem spec nem...ez van.
[2147]
Astra [NŐ] 41 2008-03-31 13:29
Kedves Anthico! "A mai világban elég költséges felnevelni és én sem akarnám,h hiányban szenvedjen...szeretnék majd mindent megadni neki" - ezt írod... Szomorú, hogy egyesek pénzben mérik a gyereket. Ez a "mindent megadok neki" pedig később a visszájára fordul. Az ilyen mindent megkaptam egykékből lesznek a legelkényeztetettebb felnőttek. A gyereknek nem pénz kell, hanem idő, szeretet, odafigyelés. Az én gyerekeim turiból és kínaiból öltöznek, olcsó játékokat kapnak és nincs meg mindenük! Mégis boldogok és kiegyensúlyozottak. Nagyanyáinknak se volt meg mindenük, mégis felnőttek! Ha meg inkább elmennél abortuszra, minthogy feladd az eddigi "szabad" életedet, akkor elég szánalomra méltó vagy, már ne is haragudj.
[2144]
Anthico [NŐ] 108 2008-03-30 19:15
Mellesleg megdöbbentem, h ennyire nem is figyelt magára az az ismerősöd. Egy NAGYON KOMOLY MűTÉTEN esett át, ami után jó pár ciklus kell, h rendesen regenerálódjon a méh. :S Mikor egy szemölcs vagy bármi ilyesmi eltávolítása után 1 hónapig tilos a szex, akkor ledöbbenek, h egy abortusz után nem bír magával az ember :S:S:S
[2141]
Anthico [NŐ] 108 2008-03-30 19:12
Kismókus...nem bántásképp, de te és az ismerettségi köröd ismeri a fogamzásgátlást? Az egy dolog, h te már 15 évesen túl vagy egy abortuszon, de h ez közvetlen a közeledben (gondolom, korodbeli az illető) is előforduljon :S Valamit vagy nagyon nem tudtok rosszul csináltok :S
[2140]
Kismókus [NŐ] 28 2008-03-30 18:57
Vki segítsen. Egyik ismerősömnek abortusz után 6 hétten nem jött meg a mensese. a 6.hét pénteken telt le,és hétfőn is és kedden is együtt volt a barátjával. Most fél...Lehet h megint teherbe esett? Vagy mik lehetnek az okok amiért nem jön meg 6 hét után??
[2139]
babybogyó [NŐ] 30 2008-03-28 21:43
Kedves D. nem tudom olvastam e az első üzimet...mert ha igen,akkor nem értelek...mert abban leírtam, h nem megszakítással védekeztünk, hanem gumival, ami sajnos kiszakadt! azt meg tudom, hogy csak kb értéket lehet kiszámolni, h mikor van a peteérés, de nekem a közelében sem volt. Na de ez már sajnos megtörtént, változtatni sajnos nem tudok rajta!
[2131]
Anthico [NŐ] 108 2008-03-28 09:48
Nekem nagyon úgy tűnik, h a férfi száját csak üres szavak hagyták el. Egy fórumtémába beírtam, h a férfiak nem szívesen bonyolodnak komolyabb dolgokba a szeretőkkel. Neki is van egy felesége, egy biztos háttere...ezt nem hiszem, h fel fogja adni (pláne azok után, ahogy reagált a terhesség hírére).
Arra sincs semmi biztosíték, h támogatni fog titeket..és ahogy elnéztem, itt elég komoly támogatásra lenne szükség,hiszen jelenleg nem sok jövedelmed van. Ezek után pedig egyszerre 2 emberről kellene gondoskodnod/nia.
Ez nehéz döntés...de nem sok pozitívumot látok abban, ha megtartanád :SPersze maga a baba egy ajándék, de meglehetősen nehéz életetek lenne, ami egy szavahihetetlen szerető támogatásától függne :S
[2129]
Jamilah [NŐ] 50 2008-03-28 09:41
Kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Két éve van egy kapcsolatom egy olyan férfitól aki élettársi kapcsolatban él.Mondjuk ugy nős.Azt állitja nekem nem él sexuális kapcsolatot a párjával amit tudom nem kell elhinni,de a párja nem szül neki gyereket a karrierja miatt.Mindig azt monta nekem ha gyereket szülnék neki azonnal változtatna.Most megtörtén az eset.Teherbe estem tőle.de ő bepánikolt.Lassan lenyugodott,de nem változtat semmin,ugyan azt mondja tartsam meg a babát,és maximálisan segiteni fog mindenben.De azt hiszem ezek csak szavak.Talán nem is szeret már,valahogy úgy érzem felelősnek tart a dologért és csak betyár becsületből van mellettem.Nem tudom mit tegyek, a babát szeretném mindig elitéltem az abortuszt, de most látom át hogy egy nő milyen kilátástalan helyzetbe kerül ilyenkor.
A kilátásaim most a következők,vagy elvetem a babaát és vége mindennek köztünk,vagy megszülöm és élek egyedül lesz egy apa aki néha meglátogat minket titokban és rihan haza a feleségéhez.
Jelenleg nincs bejelentett munkahelyem azt sem tudom miből fogom eltartani magam és a babát.ő nem hiszem ,higy képes annyi anyagi támogatást nyujtani,és nincs is erre semmi biztositék.Sajon a szavak nem mindig öszinték.
Olvastam előzőleg,hogy régen is szegénységben nevelték fel a gyerkeket,de régen megtermett a kertben a zöldség és szaladgált a baromfi az udvaron.Ma ha kimegyek a házból már az is pénzbe kerül.Van a családomban kisbaba,és látom milyen hihetetlen összegbe van naponta csak az alapellátása.
Na és milyen élete lehet egy olyan gyereknek akinek nincs apukája?Mit fogok mondani 3 év mulva a gyereknek, miért megy el apuka ha egyáltalán is eljön néha.
Nagyon nehéz ez a döntés egy nőnek.
Mint mint mondtam én is elitélem az abortuszt mert tudom hány nő küszködik hogy legyen és van aki eldobja.
Biztos hogy a szívem szakad meg ha csak rágondolok is.
várom a véleményeteket .
[2128]
noname 2008-03-27 21:35
szerintem is elítélendő dolog maga az abortusz .. de a szükség SAJNOS! törvényt bont.. énis megértem ha valaki elveteti mert mondjuk védekezés mellett becsúszott neki... és fiatalon is ellehet kezdeni a sexuális életet ha az illető tényleg érett és a partnere is az.. bár ezígy tényleg nagyon ritka.
[2124]
CICA 2008-03-27 16:11
SZIASZTOK.NEKEM IS VOLT TERHESSÉGMEGSZAKITÁSOM KB7ÉVE SULIBAJÁRTAM ÉS AZ APUKAJELÖLT NEM AKARTA A BABÁT IGY ELVETETTEM 25000-BA KERÜLT LELKILEG MAI NAPIG NEM HEVERTEM KI PEDIG MÁR VAN 3 GYÖNYÖRÜ GYERMEKEM ANYAGILAG NEM VAGYUNK A TOPPON ALBÉRLETBEN LAKUNK .SAJNOS SOK NÖNEK NEM ADATIK MEG AZ HOGY ANYA LEHESSEN ÉS 1-2 ABORTUSZ UTÁN IS FENN ÁLL EZ A VESZÉJ ÉN AZT MONDOM HA EGY NÖ BABÁT VÁR SZÜLJE MEG MERT NINCS A GYEREKNÉL NAGYOBB KINCS AZ EGESZ VILÁGON .EGY 25ÉVES ÉDESANYA.
[2122]
Katyus [NŐ] 35 2008-03-27 10:19
Nekem is volt sajnos abortuszom és nagyon rossz volt soha az életbe nem felejtem el.De sajnos nem az én hibából nem maradt velem(ünk) hanem aki az apa lett volna 2év együttélés után azt mondta hallani sem akar róla!És én nem akartam azt a babynek hogy legyen egy anyukája és ne legyen apukája. Sosem felejtem el ezt és mai napig fáj és tudom hogyha lesz egy másik babám nem fogja helyetesíteni azt aki már nincs velem.Mindíg gondolok rá hogy milyen lett volna.De sajnos muszály megtenni néha olyan dolgokat egy nőnek ami fáj és mély nyomot hagy az emberbe.Ezért nem kéne 11 és 15 éves lányoknak ugy szaladgálni abortuszra mintha a boldba szaladnának le!!!!
Nem is tudják mit jelent ez arról nem is beszélve hogy a szervezetével mit tesz és amikor tényleg gyereket akrna nem jön össze! Én is utálom ez miatt magam és ők hogy néznek a tükörbe???????? Mert nekem nehéz volt!!!!
[2120]
D. (férfi) 2008-03-26 09:38
babybogyó:

tudhatnád, h a peteérést nem lehet totál jól megbecsülni, h mikor van, nem lehet megjósolni. Magyarul tudatlan voltál...

a peteérés számolás arra jó, h az ember be tudja saccolni mikor van nagyobb esélye teherbe esni, ha gyereket akar, fogamzásgátlásra nem elég jó...
[2117]
Christin@ [NŐ] 32 2008-03-25 23:19
Kedves Kismókus!
Azt akarod mondani hogy 11 és fél évesen jöttél össze a mostani barátoddal?????? :-o :-o
De hiszen az egy kislány... GYEREK (még szinte most is az vagy)
de ha együtt öregedtek meg akkor fejet hajtok! (bár kétlem)

11 és fél évesen ismertem meg azt hogy mi az a szerelem... de eszembe se jutott hogy összejöjjek a sráccal... álmodoztam mint minden lány, de elnem tudtam volna képzelni hogy a tettek mezejére lépjek!
[2116]
Anthico [NŐ] 108 2008-03-25 10:38
Nem mki olyan tipus, h mindent félredobjon és vállaljon egy gyereket. A mai világban elég költséges felnevelni és én sem akarnám,h hiányban szenvedjen...szeretnék majd mindent megadni neki..ezért is nem tervezem még jó 10 évig, h gyereket szüljek.
Azt tudom, h ha most teherbe esnék és nem mennék abortuszra, akkor ágyő diploma, ágyő álmok...elköltözni szülőktől, munka nekem és páromnak...egyszóval egy pillanat alatt oda az eddigi életem és midnent feladva kéne napi 10 órát dolgoznom :S Nem mki vágyik erre...
[2111]
Astra [NŐ] 41 2008-03-25 10:23
Kedves :)! Ha nincs anyagi hátér, akkor már nem nő fel egy gyerek? őseink sokkal szegényebbek voltak és mégis több gyereket vállaltak. És fel is nőttek a legtöbben. Olyan szörnyű, hogy már mindent pénzben mérünk. Életek sorsáról döntünk a pénz miatt? Mert a pénz fontosabb mindennél? Valaki azt mondta, hogy a mai fogyasztói társadalom az ember tagadásához vezet. A gyerek veszélyezteti a jólétünket, inkább vetessük el?? Én jelenleg a 3. gyerekemet várom. Nem tervezett gyerek volt. Nekünk sincsenek meg a megfelelő körülményeink, segítségünk és mi se úszunk a pénzben. Még sincsen jogom rendelkezni egy olyan élet fölött, aki bekéredzkedett. Fel se merült, hogy tartsuk-e meg vagy sem. Ez nem volt kérdés. Elfér majd a másik kettő mellett. Kik vagyunk mi, hogy élet és halál fölött döntsünk? Igen, jobb megelőzni a dolgokat, de csak az a biztos fogamzásgátló módszer ha egy algopyrint szorítasz a két lábad közé. És ha már becsúszik a gyerek, akkor persze vetessük el, mert nem kényelmes, mert sokba kerül. És őt kérdezi valaki??? Persze egész más ha valakinek olyan fogyatékos gyereke van, aki nem életképes. Bár tudok olyat, aki ennek ellenére megszülte. Van itt olyan, aki 15 éves és ugyan már bolond lenne megszülni (most ne beszéljünk a gyógyszerről, amit szed, az más dolog, hanem csak a koráról). Én ismerek egy 14 éveset, aki most szült. Senki nem állt mellette, a szülei kitagadták, talán még a barátjával is szakított. Mégis vállalta. Az esetek NAGY többségében NEM az abortusz a megoldás!!!
[2110]
DoDo (21) Férfi 2008-03-24 23:29
Nem tudom én még nem voltam ilyen helyzetben (term.) a párommal, de azt tudom, hogy nem lehet könnyű egy ilyet átélni. Én csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy nagyon nagyon nagy lelki erő kell ehhez a dologhoz.
[2109]
:) 2008-03-24 23:22
Nem tudom, én úgy vagyok vele, hogy jobb megelőzni, de ha megtörtént és nincs anyagi háttér akkor inkább vetesse el, mondjuk ez nem, olyan könnyű hisz következménnyel jár. Akinek nagyon muszály csak az vetesse el meg term. azok akiknek, valamilyen fogyatékossággal születne meg a csöppség.
[2108]
babybogyó [NŐ] 30 2008-03-24 16:31
Vártam ezt a megjegyzést....csak épp senki nem gondolt erre, mert nem is peteérési időszakban volt, meg semmi.... szóval erről ennyit!
[2106]
Anthico [NŐ] 108 2008-03-24 13:32
Végigolvasva soraidat megakadt egy részen a szemem: kiszakadt. Az abortusz elkerülhető lett volna, ha eseményutániért mentetek volna és bevetted volna.
[2105]
babybogyó [NŐ] 30 2008-03-24 13:27
Sziasztok! Most leszek 18 éves.Van egy 11 hónapos kapcsolatom, ami elég komoly,szeretjük egymást!A párom kicsivel fiatalabb mint én, de iszonyat felelősség teljes! 2 hete volt egy abortuszom, véletlen, becsúszott...védekezés mellett...kiszakadt...a gyógyszert nem bírtam szedni, nem bírta a szervezetem, irattam másikat, de előtte voltam vizsgálatokon, és ezért kimaradt 2 hónap a gyógyszerrel, mire kaptam másikat, becsúszott! Iszonyatosan szeretem a gyerekeket, óvonőnek tanulok, szerettem volna gyereket, de még nem most! Amíg bele nem csöppentem, én is teljesen abortusz ellenes voltam, de kénytelen voltam végig csinálni, nagyon rossz, teljesen meg van feszülve a lelkem, én 18 éves létemre igenis tudom, mit vesztettem. És nem igazán értem azokat, akik itt prédikálnak, hogy gyilkosság, ő nem vetetné el...ha ott lenne, és kénytelen lenne, ő is megtenné, vagy bele szülné rosszabb esetben a nyomorba a gyermekét?? Hát nem hiszem!! Az meg hogy fiatalon gyereket vállalni...nekem volt egy osztálytársam szegény családból, pár hónapos kapcsolattal, nem szerette a gyerekeket, nem is akart, becsúszott nekik, felvállalták, megtartották, jobban élnek mint előtte, és azóta a csajnak a gyerek a mindene. Szóval nem tudom...
A másik, hogy az orvosok és a környezet majd hogy bánnak vele...velem iszonyat aranyosak voltak a kórházba, nyugtatgattak, minden ilyen, a körülöttem lévőktől én is féltem, hogy majd elítélnek, de nem, mellettem voltak, ahogy szüleim, és a párom is!
Lehet hurrogni, hogy 18 évesen nem tudom hogy mit veszítek. De igenis tudom, felfogtam, és sajnálom. De nekem sem, és a páromnak sem semmi végzettsége, nekem most lesz szakmunkás vizsgám, még 2 év az érettségiből, nem tudtuk volna felvállalni, sülői segítség mellett sem, amit csak egy oldalról kaptunk volna! Szóval szerintem aki még nem csöppent bele, az nem tudja mit kell átélni...
[2104]
remény [NŐ] 32 2008-03-22 11:40
Csatlakoznék Christin@ dilemmájához. Miért kell egy tizenéves fiatal lánynak,(srácnak) ilyen szinten szexuális életet élnie? A testi érettség még nem jogosít fel rá. Másrészről pedig nem ártana tisztában lenni azzal,hogy ennyi idősen még korántsem (vagytok) érettek testileg. A menstruáció megjelenése és a külső nemi jegyek látszólagos fejlettsége nem egyenlő az érettséggel.

Kismókusnak üzenem, mérhetetlen felháborodást vált ki belőlem a "jó tanácsod". Mi az, hogy "ne izguljatok"??? Tudod te egyáltalán miről döntöttél? Fel tudtad mérni a helyzet komolyságát? Ááá! Hogy is tudtad volna... (És nem csak rád,hanem a hozzád hasonló korú,hasonló szituációba került fiatalokra is gondolok.) Itt nem egy kötelező oltásról van szó,vagy tudom is én,ami miatt nem kell izgulni,mert nem fog fájni. Bízom abban,hogy az idő múlásával és a lelki érettség bekövetkeztével érezni fogod a mérhetetlen fájdalmat és a bánatot emiatt. Bááár. Kicsi rá az esély,hiszen alig néhány hét és az egész feledésbe merül. Minden a régi kerékvágás szerint halad. De talán majd a családalapításkor eszedbe jut.
Azért a 6 hetet ne feledd! Addig gondolkodj egy kicsit,szállj magadba! És ne értsd félre,nem emiatt bíráltalak,hanem a kijelentésedért.
[2093]
Anthico [NŐ] 108 2008-03-21 23:44
Nekem mondhat bárki bármit, de egy 15 éves korántsem képes komolyan felfogni, mi is az a szex..főleg nem egy abortuszt, h az mit vett el tőle...majd eltelik 5-10év és akkor fog tudatosulni.
[2092]
Kismókus [NŐ] 28 2008-03-21 17:55
Azért,mert 3,5 éve van egy barátom akihez hű vagyok és nagyon szeretem,és ő is viszont. Nem érezzük magunkat felelőtlennek,ez a véletlen műve volt...
[2091]
Christin@ [NŐ] 32 2008-03-20 11:56
és lehet hogy én vagyok a régi módi! de akkor se fogom ezt megérteni!

amúgy vmelyik topicba a linkeknél ott van az abortusz 2 videó is van, végig néztem, hát egy kicsit nagyon sokkolt! :S
valahol elitélem, de ugyanakkor Inzinek és Anthiconak is igaza van! 2 esetleg 3 életet elcseszni igy... (mert ugye a pasi simán leléphet)
[2087]
Christin@ [NŐ] 32 2008-03-20 11:52
Nem piszkálni akarlak és ne vedd magadra az összes korodbelinek szól!
Egyszerűen csak kíváncsi vagyok!
Miért kell ilyen fiatalon már szexuális életet élni????????
egyszerűen nem tudom megérteni a mai 12-15-(16) éveseket, nem megy bele a fejembe, hogy miiiééért??
az nem indok nálom hogy nagyok a mellei és már meg van neki már vagy 3éve... (attól még nem felnőtt)
[2086]
Kismókus [NŐ] 28 2008-03-20 09:54
Én védekezés mellett estem teherbe,15 évesen egyértelműen nem szültem meg,ráadásul olyan gyógyszert szedek,aminek hatására a magzat 100%-san károsul. erről ennyit...
[2085]
Kismókus 2008-03-20 09:49
Védekezés mellett estem teherbe,a másik meg h 15 évesen persze h nem fogom megszülni+olyan gyógyszert szedek aminek hatására a magzat 100%-san károsul..ennyit erről.
[2084]
Anthico [NŐ] 108 2008-03-20 09:03
Én pont azt mondom, h hazánkban fiatal anyaként nem nagyon tudsz boldogulni...a diploma meg nekem se arra kell, h itt tengjek-lengjek..egyenesen külföld, de főleg az északi országok...ott biztos egzisztencia, aztán gyerek.
De amúgy nézz körbe...ha egy átlagos családból kikeürlő lány szül 20 évesen, összeköltözik a pasijával, akkor ott min napi 10 órát kell robotolniuk, h külön háztartást fenn tudjanak tartani és a gyereket is el tudják látni...ergo nem haladnak sehova, mert minden pénzt felőröl ez az egész...persze ha van egy gazdag háttér, akkor könnyebb, de MO-ra nem ez jellemző.
[2083]
tengerszem [NŐ] 35 2008-03-19 23:29
Hát innen már messzebbre vezető következtetéseket is le lehetne vonni, kezdve onnan, hogy nem garancia kis hazánkban a diploma arra, hogy ott biztos megélhetés is követi... keresztül azon, hogy gyerekért nem kell eldobni semmit, de később is meg lehet szerezni ugyanazokat az elérendő célokat. Azt pedig, hogy abortuszra mindig lehet magyarázatot találni úgy értettem, hogy a mostani abortusztörvény "súlyos válsághelyzet"-ként engedményezi az abortusz indoklását. Ami alá sok olcsó dolog is behúzható. :( Gyakorlatilag bármi. Iszonyú apró-cseprő dolgokra mennek rá emberéletek... :( ez az,ami szomorú.
[2078]
Anthico [NŐ] 108 2008-03-19 22:59
Szerintem egy nőnek bőven elég nagy lelki trauma egy abortusz megélése (és itt az érett nőkre gondolok, nem pedig a ki h*lye 15 évesekre, akiknek csak ez egy kis "műtét" és az élet ugyanúgy megy tovább), ami egy életen át nyomasztani fogja.
Viszont egyetértek azzal, h tönkretenni 3 életet a lehető legnagyobb h*lyeség. 22 leszek és sokan már ilyenkor vállalnak gyereket...de nekem még vannak terveim, elérendő céljaim (diplomát, munkát, nyelvet illetően), amit mind el kéne dobnom egy gyerekért..és az eddigi felsőoktatásbeli szenvedésem feleslegesnek fog bizonyulni, mert ugyanolyan nyögve-nyelősen fogok élni, mint az átlag.
[2077]
tengerszem [NŐ] 35 2008-03-19 17:40
Nos, én nem azt mondtam, hogy tiltsuk ki az abortuszt és ne legyen. Ha valaki védekezés mellett teherbe esik, szíve joga megölni a gyereket. De láttam, amit láttam. És az olyan erős benyomás volt, hogy ha én most védekezés mellett teherbe esnék, képtelen lennék elvetetni. Persze az abrtuszra mindig lehet indokot és magyatázatot találni.
[2076]
Inzi [NŐ] 33 2008-03-18 14:49
Tengerszem, mint leendő egyészségügyi dolgozóként én beleestem abba a kicsi %-ba védekezés mellett! Én is gyilkosságnak tartottam ,de miután beleestem az utcára nem fogok gyereket szülni!
[2074]
kanyim [NŐ] 58 2008-03-17 00:05
most én sem tekintem megoldásnak.. és nem preferálom... de ha már ott a baj(most baleset..vagy hüleség miatt) akkor nem kell 3életet is elcseszni... mi tuti elmennénk abortuszra...
[2072]
Anthico [NŐ] 108 2008-03-16 22:49
Sok esetben védekezés mellett is beüt a baj..és akkor nem a nő a hibás vagy a férfi, vagy h feleőtlenek lettek volna...egyszerűen beleestek abba a kicsi %-ba..én is elítélem az abortuszt, de ha besikerül a terhesség midnenféle védekezés mellett, akkor én is elvetetném.
[2071]
tengerszem [NŐ] 35 2008-03-16 22:15
Az én anyukám egészségügyi dolgozó és laborban dolgozik. A mai napig hálás vagyok neki, amiért kamaszkoromban megmutatott nekem egy abortusz utáni magzatot. Minden abortuszon gondolkozó nőnek megmutatnám no comment jelleggel. Azóta sem forfult elő velem soha, hogy ne védekezzek, bármi is történjen. Részletezni nem akarom a látványt, egyébként sem tudnám leírni, abszolót gyilkosságnak tartom. Csak ennyit akartam mondani.
[2069]
Rien [NŐ] 40 2008-03-16 18:23
Kanyim, ne haragudj hogy ellentmondok, ez a tünet-észlelés nem hipochonderség. Az teljesen más. Mint ahogy azt tudjuk, a testet az agyunk irányítja, és ha nagyon rákoncentrálunk valami tünetre, akkor az be is tud következni... főleg, ha attól félsz, hogy terhes vagy, vagy ha épp azt szeretnéd. A "női hipochonderség" meg baromság. Néhány férfi már a náthától is egyből a halálközeli állapotot tudja produkálni, na, az mi? :)))) Üdv.
[2068]
Anthico [NŐ] 108 2008-03-15 21:29
Nem bírom ki, de 15 évesen még a szex is korai, de az végképp szégyen, h már egy abortuszon is túl vagy :S:S:S:S Fogamzásgátlás...csak ennyit mondok :S
És szerintem a nők többsége nem a műtét miatt szokott "izgulni", hanem h egy bennük növekvő egészséges életet oltanak ki...és ez szerintem életük hátralevő részében mindig kísérteni fogja őket. Egyszóval inkább lelki sérülést tud okozni ez az egész...
[2063]
Kismókus [NŐ] 28 2008-03-15 15:31
4 hete vagyok túl az abortuszon,nem gondoltam h velem is meg fog történni,de ez van. nem biztos h mindenki aki így jár felelőtlen és nem tud gondolkodni,és azoknak akiknem lesz abortuszuk üzenem,h ne izguljanak :)
[2059]
Inzi [NŐ] 33 2008-03-14 10:24
Kedves Kata!

Elítélni való az , hogy Én mint leendő egyészségügyi dolgozó ként 1 nappal vagyok túl az abortuszon! Teszem hozzá védekeztünk!!!!!! És még is becsúszott! Én is mélységesen elítéltem azokat akik erre "vetemednek"! DE megvan rá az okuk amiért még is ez mellett döntenek! És figyelebe kell venni a nyomós okokat! Édesanyám elhült amikor ezt a döntést hoztam gondolkodás nélkül párom úgyszintén jövöhéten leszünk 5 hónaposak és ő mégis bevállalta volna de nem lett volna hova és az a bökkenö , hogy még én se bíztos hogy betudom fejezni az iskolát mert már így is telephelyként működik! Nekem ez volt az érvem és még az is , hogy drága édesapám kijelentette hogy nem hozzak haza unokát!! Kitekerte volna a nyakam ha megtudja! Bőgtem míg a mütőbe nem vittek és miután felébredtem úgyszintén csak sírni tudtam és azt mondani ,hogy én ezt nem akartam! És hogy meg akarom tartani!!!! Borzalmas érzés nincsenek rá szavak! És hogy hogy tudnak a világfelé nevetni?????????? SEHOGY!!! Teljesen megtör lelkileg! Mikor még csak a petezsákot láttam 6 hetesen már akkor azt mondtam " hogy anya nem akarom elvetetni" és anya tartotta bennem a lelket "hogy muszály mert apád kirak!!!!" A párom sincs olyan helyzetbe magát tartja fenn úgymond a bátya csak kihasználja. Ezért volt nehéz!

Mielött itélkezel gondolkozz el! Nem egyszerű egy ilyet végigcsinálni!! És nem is kívánom senkinek!
[2056]
qeen 2008-03-12 10:21
Nagyon tetszik az oldal es halas vagyok anak az embernek ki keszitete.En most ket hete estem at az elso abortuszon es nagyon megviselt ezert orulok enek az oldalnak hogy barmejik no is megnezi tanuljon belole mert az abortuszt nemkivanom senkinek e vilagon foleg a fiataloknak.
[2051]
apache [FF] 30 2008-02-15 19:27
elment orvoshoz. gumi=0. nemtok mást csinálni mellette állok és lelkiekben segítem. azért kösz a tippeket.
[1933]
kanyim [NŐ] 58 2008-02-15 08:33
azért..esetek döntő hányadában..ha bogyival védekeznek..és mindent előírásszerüen csinálnak..vagy gumival..de a végén ép a gumi és nem kockáztattak pl elő-döfködéssel...
szinte nincs is sansz a terhességre...

meg ahogy látom-tapasztalom.. a nők ilyen téren nagyon is képesek a hipohonderségre.. és simán érzékelik-tapasztalják magukon a terhesség összes tünetét....
[1932]
bettinia 2008-02-15 00:33
szia Kanyim!
ebben teljes mértékben igazad van hiszen a tesztek se mindig megbízhatók. én például inkább az orvosokban bízzok.
másik meg az hogy vannak olyan ismerőseim akiknek 2-3 hetet is késet és azt hitték h terhes, de kiderült h nem. az én esetem is egy kicsit furcsa volt!!
hiszen 3 héttel ezelőtt közösültem egy férfival akivel védekeztünk, de azóta furcsán kezdtem érezni magam. pl: sok hányinger, kevés vér a mensesnél, kívánosság de ma hála istennek elmenetem egy orvoshoz h vizsgáljon ki mert terhességre gyanakszom és 3 vizsgálat után közölték NEM vagyok terhes. ennek a tanulsága h az első tüneteken nem kell azonnal bepánikolni. számomra ez jött le. de az én szavam. " jobb félni, mint megijedni!"
[1931]
kanyim [NŐ] 58 2008-02-14 23:14
jól elolvastam... de írta hogy folyton késik..és volt 14nap is... bár tény..a 2pozitív teszt nem épp örömteli..bár sokszor ad fals eredményt..(mint pl neked is adott ha jól emlékszem..)

bár mostanra már lehet hogy változás állllt be nála..csak nem szólt...
[1929]
Anthico [NŐ] 108 2008-02-13 09:25
Olvasd el jobban: már 10 napja késik a bnőjének és már 2 poz eredmény is volt (ez azért elég egyértelmű).
[1920]
kanyim [NŐ] 58 2008-02-13 09:15
hááát..most ha mindig késett..akkor ez a 10nap nem a világ..legalábbis ahogy te mondod.. pláne ha utána mindig megnézted..és az anyag a kotonban maradt...

bár elméletileg lehet télleg hogy nem megfelelően tisztítottad le...vagy előttek icsit kivülről dörzsizted...

bááár az tuti hogy ha páromnak ennyoit késne..és ennyiszer frászt kapnék..tuti elküldtem volna bogyiért..mert az legalább beállítja...

most nem tudtok mit csinálni már..várjatok hátha megjön.. de ha mittom én..1héten..10napon belül nem..akkor irány a nődoki...
[1919]
Anthico [NŐ] 108 2008-02-13 08:41
Lehet, h hozzányúltál olyan kézzel, amire előtte véletlen került ondó, vagy az óvszert fogta valamelyikőtök így össze. Nemcsak arra keéé figyelni óvszeres védekezésnél, h azt teljesen megfelelően alkalmazzátok (levegő kinyom, stb).
[1913]
apache 2008-02-12 19:54
sziasztok. 17 éves srác vagyok és kicsit kétségbe vagyok esve. Van egy 1 éves kapcsolatom (ő is 17), és kb. fél éve élünk szexuális kapcsolatot. Azóta neki folyamatosan késik a menstruációja, a legtöbb 14 nap volt. Most tíznél járunk és 2 teszt is pozitív lett. Csak azt nem tudom, hogy történhetett ez. Kivétel nélkül az összes aktusnál használtunk óvszert és egyiknél sem vettem észre hogy elszakadt volna. Miért?
[1907]
kanyim [NŐ] 58 2008-02-10 10:24
amúgy télleg kitartást..és részvétem...
de ne nagyon várd hogy a dokik..vagy úgy egészében az ismeretlen társadalom támogasson..részvétezzen veled... most persze..ha megismernék pl az embert..és ő végig brühizné hogy a bogyi mellett..stb.. akkor mindenki szánná és támogatná... de amint (pl most is) látjuk.. az abortuszok döntő hányada az bizony megelőzhető elkerülhető lett volna..pl a felkészültebbek kapásból eseményutániért rohannak ha csak kiszakad..nem hogy még nem is gondolkoznak ilyenen... és utána még paráznak hetekig...

amúgy..az a néhány..tényleg "balesetes" szívja meg nagyon.. mert nem tehet róla.. benne van az x%-os hibahatárban.. de velük is így bánnak..mert most honnan tudják hogy nem ismét egy felelőtlen..dizsis libus... ez sajjjna ugyanolyan előitéletes gondolkodás mint ami pl az 1-2%-os normális-élni-dolgozni-tanulni akaro cigót is átkozza... node őket sem minden ok nélkül nézi kapásból mindneki ferde szemmel....
[1896]
Anthico [NŐ] 108 2008-02-10 10:04
Somebody, tudom, h megkaptad már a fejmosás adagodat. Tudom, szörnyű dolog az abortusz és el bírom képzelni, mennyire megviseli a nőt, DE...de jelen esetben teljesen jogosnak tartom a dokik viselkedését. Nem tabletta mellett sikerült be vagy éppen elszakadt volna a gumi...NEM, egyszerűen nem védekeztetek. A megszakításos egy nagyon régi módszer..az eredete oda vezethető vissza, amikor még nem nagyon volt egyéb. Azóta fejlődtünk és számtalan hormonális és azt mellőző módszer létezik, mivel rájöttem h a megszakításos védelme igencsak elmarad a 100%-tól. Persze van, akinél bejön (vagy semmiféle előváladék nincs, vagy az egyik fél terméketlen vagy stb)..de erre nem lehet alapozni.
Igenis azért ilyenek veled, mert hibát követtetek el és a ti hibátokból (nemtörődömségetekből) most egy életet meg kell ölni benned.
Ahogy kanyim is írta, pont emiatt a hozzáállás miatt van annyi abortusz. Csak bele kéne gondolni, h pl csak itt a fórumon a nőknek miértnem kellett még ezen átesnie? Talán mert tájékozódunk,védekezünk, h elkerüljük. Ezt kéne nektek is tenni..és ezt kellett volna az első pillanattól kezdve.
[1895]
kanyim [NŐ] 58 2008-02-10 09:39
hááát..talán azért nem kerültek iléyen szituba..mert azt még a legkevésbé felkészült..de kicsit id odafigyelő-törődő emberek is tudják..hogy a MEGSZAKÍTÁSOS AZ BIZONY NEM BIZTONSÁGOS közösülési mód... ha ott sok időn át nem üt be a baj(baba) akkor ott valakinél egészségügyi problémák is lehetnek...
tudom hogy utólag mindne okosabb..de nekem vajon miért nem fordult meg sem a fejemben így csinálni? valahogy alap hogy vagy gumi..vagy bogyi mindig volt...

de tudom hogy egyre többen tojjjjjjnak erre..és ezért nő az abortuszok száma... és a dokiktól télleg nem lehet elvárni hogy most vigyorogjanak és kedvesek legyenek veled mint a moziban pl... mert mégiscsak a ti hüleségetek kellett hozzá... és olyan "sokkot" akarnak okozni hogy többet ne kövessétek el...

mindenféleképpen el kell vetetned..mert diák vagy..és a kapcoslatod sem olyan "idős" hogy 1 gyerek életét rá lehessen bízni.. legalábbis szerintem...

kitartást...
[1894]
somebody [NŐ] 31 2008-02-09 22:33
nem én vagyok az első, és nem is én leszek az utolsó.
Nem azért írtam ide persze, hogy megkapjam a magamét, mert abból köszönöm elég volt eddig is..
Hogy miért nem kerültetek ilyen szituba? mert nem mindegyik ember képes felvállalni, és beszélni róla. Talán valaki majd tanul ebből, valaki kevésbé..
Hogy hoztuk össze? megszakítás.. egyértelmű..
Persze ilyenkor visszamenne mki az időben, hogy visszacsinálja..de nem lehet.
Amit eddig elértem, arra büszke vagyok.. erre nem leszek, de nem is szégyellem.. megtörtént...
Akkor jól látom a dolgot, ha Te is így gondolod. ezt köszönöm. Bár amúgy ezt mindenki maga dönti el.
[1891]
kanyim [NŐ] 58 2008-02-09 21:56
háát szerintem jól döntesz..diák ként a tanulással..a "bulizással"..a fiatalságoddal kellene törődnöd.. semmiképpen sem gyerekneveléssel.. én is imádom a gyerekeket..hugaimat..de ha párom terhes lenne elvetetnénk.. mert még élni-tapasztalni akarunk..9hónapos kapcosalt..de együttélés..több éves mult nélkül gyerekt vállalni felelőtlenség.. és akkor az önálló anyagiakról nem is szóltam...3életet lehet vele tönkretenni...

azt tudom hogy nem a legkedvesebben bánnak ott az emberrel..de ez értheztő is..ők mit látnak? ismét egy majdnem 19éves..aki felelőtlen volt... pláne hogy van amikor látnak 16éveseket is már 3-4x-re jönni abortuszra.. most hogy vislekedjenek veled???? valamuilyen szinten elitélnek.. most nem a "gyilkosság" miatt..mert nem mindenki tekinti annak.. hanem hogyi lyen szituba kerültél... és azért az esetek döntő hányadában átgondoltabb..felelősségteljesebb vislekedéssel elkerülhető lett volna... nekem..és sok fórumosnak vajh miért nem volt ilyen szituja???

érdekelne amúgy hogy...3hónapos kapcs..4hetes terhes..azaz..kb 2hónapos kapcsitok alatt..hogy hoztátok össze? nem védekeztetek? vagy megszakításossal??? vagy hol lehetett a hiba??? erre csak emlékszel...
[1889]
somebody [NŐ] 31 2008-02-09 21:01
Sziasztok!
Elsőéves egyetemista vagyok, lassan 19 éves... Csak hogy a körülményeket is lássátok, 3 hónapja vagyunk együtt a barátommal. 3 nappal ezelőtt vettem terhességi tesztet, és pozitív lett. Az abortusz mellett döntöttem, valószínűleg jövő héten kerül rá sor. Életemben nem féltem még ennyire..
El lehet ítélni, olvastam az előző véleményeket, és ezelőtt egy héttel mondjuk én is sokmindent máshogy gondoltam.
Arra végképp nem számítottam, hogy így járok majd. Mindent nekem kell végigcsinálnom, nem pedig mondjuk a páromnak... hogy miért döntöttem így? mert ½nem vagyok felkészülve erre½. jogosan mondaná akárki, hogy miért nem gondolkoztam előbb...igen..
de a lelki része a dolognak rettenetesen megvisel... Imádom a gyerekeket és szeretnék is, de nem most... Tegnap voltam ultrahangon, 4 hetes terhes vagyok.. ahogy velem bántak, amiet és ahogy mondtak, az leírhatatlan, Zokogva jöttem ki...
utólag okos igazán az ember..
A videókat, amit valaki említett, én is végignéztem.. szörnyű.És ha belegondolok, hogy ezt nekem is végig kell csinálnom, összeszorul a gyomrom.. :(
[1887]
noname 2008-02-09 14:46
Lassan 19 éves egyetemista vagyok. 3 napja tudtam meg, hogy terhes vagyok...ez a fórum, érthető módon sok negatív véleményt tartalmaz, ezelőtt egy héttel talán én is ugyanígy gondoltam mindent, ahogy a többség. 3 hónapja vagyok együtt a barátommal, első éves egyetemistaként az abortusz mellett döntöttem. Tegnap az ultrahangon derült ki, hogy 4 hetes terhes vagyok... Nem érzem készen magam egy gyerekre, sajnálom... el lehet ítélni, de higyjétek el elég végigcsinálni mindezt, a lelki oldaláról inkább ne is beszéljek. A szüleim (bárhogy is döntöttem volna, mellettem állnak), de nagyon nehéz..
És amit tegnap is kaptam.. ahogy beszéltek velem.. talán megérdemlem, igen..
:(
[1883]
Eddike 2008-02-07 23:11
Sziasztok!

Nem vagyok rá büszke, de nem is szégyenlem... Megtörtént, de nem tehetjük meg, hogy most elvállaljuk és ugy döntsünk felneveljük. Már 2éve együtt vagyunk, 25 évesek mind a ketten, külföldön dolgozunk azért, hogy egy pár év mulva, eltervezve, közösen vállaljunk babát. Most még nem. Nincs itt az ideje.
Az orvosom azt mondta, hogy nem él... Talán meg is nyugtat, hogy "Ö" is tudja nem kell még megszületnie...
Ilyen az élet... Rohanunk, önzöek vagyunk, de csak azért, hogy a késöbbiekben egy biztos jövöt, boldog családot tudjunk összetartani, amelynek az alapja a boldog, nevetéstöl hangos, gyerekektöl hemzsegö ház!!
Én igy gondolom...
[1877]
Viri [NŐ] 52 2008-01-14 21:53
Egy hasznos cikk http://egeszseg.origo.hu/cikk/0802/981001/20080109_korai_szexuali tas_fogamzasgatlas_terhesseg_tinedzser_ambulancia_2.htm
[1750]
kanyim [NŐ] 58 2008-01-09 20:37
mondjuk ez részben gondolkodás kérdése is..mert ha valaki nagyon álomvilágban él..és épp ott a pinki köd..akkor még örül is hogy igy összekötik az életüket..aki meg realista..az gondol a jövőre...

amúgy nem minden a pinz..simán betudnék vállatatni még x gyereket őseimmel..de tudom hogy mostani fejemmel menynit törődnék velük..és az meg mindennél többet ér egy gyereknek hogy a szülőkkel legyen..közöl élmények stb...
két..(csövibb) fiatalnál..meg a gyerekkel nem is lesznek..mert güriznek hogy a nagy boldogságot fennttartsák...
[1728]
Viri [NŐ] 52 2008-01-09 19:27
Én azt sose írtam, hogy helyénvalónak tartom.
Azt hiszem, ismered az álláspontomat. A szexuális élet korai elkezdését se tartom jónak, hát még a korai szülővé válást..
Mindennek megvan a maga ideje.
Viszont itt annyi dolgot kell figyelembevenni, hogy nehéz kérdéssé válik a döntés.. Nem akarok belemenni ebbe most jobban.
Itt a prevencióval van gond.
[1727]
Anthico [NŐ] 108 2008-01-09 18:28
Viri, egy olyan pár, ahol egyik fél sem érte még el a 20at,szted mire számítson? Nekik kőkemény élet lesz, de főleg a srácnak, akinek 3 emberért kell majd güriznie :S
[1726]
Anthico [NŐ] 108 2008-01-09 18:27
A másik dolog: egy gyerek az életre szól és én mindig csak ámulok azokon, akik 1-2 hónapos kapcs (nem is együttélés) után megtartják a gyereket. Szinte nem is simerik egymást, nem tudják, h tudnának együtt élni, főleg nem egy gyerekkel pluszban.
Ha már gyereket vállal valaki, akkor egy biztos kapcs legyen mögötte, azaz egy olyan társkapcsolat, ami már bizonyított (együttélés, közös háztartás...). Mert aztán csak válás lesz, a gyerek meg csonka családban fog éldegélni..
[1725]
Viri [NŐ] 52 2008-01-09 18:26
Én is így gondolkodom, persze.
De nem kell azt gondolni, hogy ha majd meglesz a gyerek, minden idődet, még az életet is fel kell áldozni érte.. És besavanyodni..
[1724]
kanyim [NŐ] 58 2008-01-09 18:02
azért sok fiatalnak most nem vigasz hogy majd 3-5év múlva lehet 2ben is csinálno prógramokat...

én ha összeköltözöm párommal..lehet hogy el is veszem(szoval 4-5év min még;) akkor is 1-3évig csak a fiatal-gondoktól mentes-frissdiplomások életét akarom élni..hogy most este étterem..hétvégén utazás..télen-nyáron külföld..bulik..stb...

aztán majd ha "felnőttem"..jöhet a bővités..
[1723]
Viri [NŐ] 52 2008-01-09 17:44
Szerintem attól még lehetnek álmai az embernek baba mellett is, nics vége mindennek.. Csak bele kell illeszteni a gyereket is..

Lehet mellette tanulni is, lehet gyerekkel utazni, kirándulni, kikapcsolódni, persze, hogy más lesz, hisz foglalkozni kell a gyerekkel, de ha szeretik a szülők, jól érzik magukat vele és természetessé válik.
Később, már kicsit szabadabbak lehetünk, mert felnőtt a gyerek, külön, kikapcsolódni is elmehet az ember.. Vagy nagyinál hagyni annyi időre.
[1721]
remény [NŐ] 32 2008-01-09 17:34
Anthico!
Kinek írtad,hogy nem olyan,mint te?
[1720]
kanyim [NŐ] 58 2008-01-09 16:28
jaja..mások (mint én) meg még keményen élni akarnak..szabadon és kötöttségektől mentesen.. és 1 baba azért sok kompromisszummal jár...

mindenki más felfogású...
de ez kb olyan mintha a vegák elkezdenék a husevőket állatgyilkosozni...
[1719]
Anthico [NŐ] 108 2008-01-09 16:14
Ok, vannak olyanok,mint te, akik egyből vállalnák, de vannak (sokan) olyanok, mint én, akiknek céljai vannak, vágyai, álmai és még szabadon szeretne élni...ez van. Ettől nem kell mindenféle utolsó szemétnek elmondani azokat, akik olyanok, mint én.
[1717]
szekler [FF] 36 2008-01-09 13:29
Kicsit rohejes,hogy az abortusz szo cikk alatt diplomakrol beszelunk.Ami az en sajat velemenyem az,hogy nem kell mindenkinek egyetemet,foiskolat vegeznie,sot.Szemelyes tapasztalatbol mondom,hogy egy jol kepzett szakmunkas konnyebben kap allast.Lassan odajutunk,hogy meg az utca sepronek is egyetemi diplomaja lesz.Kerdem minek???Egy csomo bunko,hulye is lassan mar egyetemi diplomaval rendelkezik, tisztelet a kivetelnek.Lassan az a papir amit adnak nem er semit.Mindenesetre en nem fogom a gyerekemet egyetemre foiskolara kuldeni,mint ahogy az ma divat,ha csak nem erez elhivatottsagot valamilyen szak irant.Es megegyszer:hanynom kell ettol a karierista,penzhajsza vilagtol.Es az abortusztol is.
[1713]
remény [NŐ] 32 2008-01-09 12:47
Visszatérve a diplomás gyári dolgozókra... Nem egy semmitmondó diplomával dolgozik gyárban,hanem komoly szakmával.
És az anno (5 évvel ezelőtt) 17 éves lánnyal kapcsolatban még annyit,hogy annak ellenére,hogy folytatta a tanulást,miután meglett a kisbaba,sokat tudott a kicsivel lenni,és foglalkozik vele.
[1712]
remény [NŐ] 32 2008-01-09 12:42
Megmondom őszintén,nekem nem tetszik ez a túlon túl karrierista hozzáállás,de vannak,akik Anthico-hoz hasonlóan gondolkodnak. Tehát nem ő az egyetlen...
Azzal is egyetértek,hogy fiatalon gyermeket vállalni és családot alapítani nagy felelősséggel és áldozatokkal jár.
DE nem minden esetben ilyen kilátástalan a helyzet,mint ahogyan néhány fórumozó írta, (pl. gyárban 3 műszakban dolgozni) és gondolom,így is gondolja. Ne feledjétek,biztosan ti is hallottatok már olyanokról,akik egy,két,sőt akár három diplomával is gyárban dolgoznak,és nem vezető beosztásban...
A fiatal kort kifogásolva mondanék egy pl.-t. Egy helybeli lány 17 évesen teherbe esett. Nem éltek együtt a barátjával,csak úgymond "jártak". Az osztálytársai és az osztályfőnöke is le akarta beszélni arról,hogy megtartsa a kisbabát. De ő nem így döntött. Megtartotta,a párjával összeházasodtak,a babát megszülte,és néhány hónap múlva ott folytatta,ahol abbahagyta. Elvégezte levelezőn az iskolát,leérettségizett,és folytatta a tanulást. Azóta már a második kisbabájukat várják. És nem árt még azt is tudni,hogy nem pénzesek a szülők,sőt... Mégis minden erejükkel támogatták a fiatalokat és egyáltalán nem sínylették meg,sem a szülők,sem a fiatal pár,hogy annak idején így döntöttek. Akkoriban lenézték őket,ma meg már irigykedve néznek rájuk.
Hát én ezzel az élő pl.-val szeretnék segítséget nyújtani a bizonytalanságban lévőknek.
Még annyit szeretnék,hogy senki ne feledje,minden eset más,legfeljebb vannak hasonlóak!
[1711]
Ági 2008-01-09 11:28
Én csak drukkoni tudok a gyermeket vállaló fiataloknak!

Kitartást és sok boldogságot kívánok Nektek.

Egyébként a nyugati világ már is fokozottan gondban van, mert a fogyasztás oltárán feláldozta a születendő magzatokat - nem csoda, ha a 3. világ fog végül fölébe kerekedni, pusztán létszámából kifolyóan.
[1710]
kanyim [NŐ] 58 2008-01-09 10:48
amúgy..tény..hogy valamilyen szinten gyilkosság..mert élet lett volna belőle..de én azért még nem tekintem ezt olyannak...

más...
beszélgettünk ilyet ismijeimmel..és pl én azon az állásponton vok hogy szeretteimért..habozás nélkül kioltanám bárkinek az életét..

amúgy..most ezen lehet háborogni..de pl én az amerikai törvényekkel..pláne a texasival értek totálisan egyet.. hogy a javaink védelméért is lehet bármit alkalmazni...
míg nálunk..éjjel a nappalim közepén találok 1 cigót 1 baltával..aki persze lehet hogy lecsap...nem lőhetem le habozás nélkül..mert akkor még engem hurcolnak meg.... mert vajh mit is keresett ott szegény megélhetési bünöző???
(bár én sztem lelőném..csak utána a nyomokkal kéne pepecselnem;))))
[1709]
kanyim [NŐ] 58 2008-01-09 10:44
ott egész más a szitu hogy ha pl a pasi 30..és már keres..akkor a lány simán vállahatja az egyetem uccsó éveire is tán...
de két diák..ott a szülők nevelik lényegében...
és azért pl egy diákszerelmet(pláne két 19évesnél) nem lehet egy már együttélő..dolgozók.. párkapcsolatához mérni..amikor is még sok tervezés..előkészítés..aztán lemondással jár..persze rengeteg örömmel is....

amúgy tény..nem feltétlenül jelenti hogy gazdag ha valaki tud fedelet adni.. mert pl vidéken..már millákért adnak kecókat...

most más hogy pl pesten 10..de inkább 15milla alatt max 8.ker és havannai bűnbarlangok maradnak..ami mondjuk kisbabával tán nem a legjobb...
[1708]
Anthico [NŐ] 108 2008-01-09 10:28
Persze sok nő van, akik a ejlenlegi életüket eldobva, örömmel vállalnak gyereket...Bennük buzog az anyai ösztön... Bennem szikrája sincs és talán ezért vélekedik így errőla dologról..no meg azért láttam pár példát volt oszttársak, bnők között,akik MÁR megbánták az egszet, pedig a család segíti őket.De akkoris életük végéig bennük fog motoszkálni, h ha nem vállalom be, akkor élhettem volna még pár évig felszabadultan, tanulhattam volna, utazhattam volna, ismerkedhettem volna...
[1707]
Anthico [NŐ] 108 2008-01-09 10:26
Érettségi nem egyenlő szakma. Attól,h valaki megcsinálja a gimit,még semmihez nem ért, csak levizsgázott matekból, töriből, irodalomból, stb.
Én azt mondom, h esélytelen, h tapasztalat, szakma nélkül olyan állást kapjon, ahol 3 embert el tudna tartani. Ilyenkor jöna 2 műszak, a hajszolás, a belefáradás és a megbánás....
[1706]
thymian [NŐ] 92 2008-01-09 10:23
anthico, miért gondolod azt, hogy nem lehet baba mellett tanulni? annyian meg tudják oldani. még a legideálisabb ilyenkor a levelező, az max 2 nap az ember életéből, a többin meg tudna a gyerekkel foglalkozni. nagyon sok erő, kitartás kell hozzá természetesen, de nem kivitelezhetetlen. ha a család támogat(főzés, mosás, gyerekvigyázás) és nem értem, miért hiszed azt, hogy nem lehet érettségivel boldogulni. ha jó a szakmája a fiúnak, akkor elég jól is kereshet.
[1705]
Anthico [NŐ] 108 2008-01-09 10:19
Szekler, melyik részét nem értetted annak,amit írtam? Én védekezek, de ha besikerülne, elvetetném. Én nem egy felelőtlen csitri vagyok, hanem felelősségteljes nő, de nem taratnám meg.

Thymian, ami példákat említettél, ott az egyik fél kereső ember, Viszont a lenti példában egyik fél sem dolgozott még, sőt képzettségük sincs. Azaz a gimiből kikerülva a pasinak egyből annyit kell keresni, h 3 embert tartson el. Ilyen mellett sztem ne álmodozzon senki egyetemről.
[1704]
szekler [FF] 36 2008-01-09 10:17
2-3 elet elcseszeset megoldanad egy gyilkossaggal.Eleg egyszeru es konnyu megoldas.minek kuzdeni,ugysem vedekezik majd az a baba amikor meg akarjak olni.
[1703]
thymian [NŐ] 92 2008-01-09 10:15
csak hogy a karrierről legyen szó és az abortuszról. ismerősöm a bme-t csinálja a már 2éves gyereke mellett. boldogulnak, mert kedvese kereső ember. az egyetemünkön is van pár anyuka, akik ha befejezik 5 éves lesz a gyerekük. családi segítség van (amúgy azt nem tudom, miért kell azt gondolni, hogy pénzes vki, ha a család egy házat szerez a párnak, tuti hitellel megy az ilyen 90%ban...) a munkavállalók meg örülnek, ha a gyerek már nagyobb és elvan az oviban, nem,sokára iskolás lesz.
ugyan korán kötik össze az életüket, na de ha most nekik ez nem nagy teher(persze még nem tudják, mit vállalnak ezzel, de biztos százszor, ha nem többször átgondolták, család is tud róla stb) vagy úgy érzik készen állnak rá.

persze ha én lennék a lány helyében, tuti elvetetném, mivel még élni akarnék. nem akarom azt, hogy mert nem éltem ki magam fiatalon, a gyereket meg folyton lepasszolom, nem törődök vele rendesen.
de ha most lennék terhes, a lehető legboldogabban újságolnám mindenkinek, s mégha be sem fejeztem az egyetemet, akkor sem vetetném el.
[1702]
Anthico [NŐ] 108 2008-01-09 10:12
Mellesleg szekler...aki 19 évesen érettségivel akar gyereket vállalni, úgy h egyik fél sem dolgozott előtte és semmi végzettsége nincs egyiknek sem, hát vállalják be és majd 25 évesen sírnak, h 2 műszakban dolgozhatnak, h a 3tagú családot eltartsák.
Tudom, h egy szemét ember vagyok, mert csak akkor akarok majd gyereket, amikor anyagilag mindent meg tudok neki adni, nem pedig akkor, amikor reggel 7-től este 8ig tartó munka miatt meg sem ismerné a szüleit.
A szerelem szép dolog, de önző módjára kicsit gondoljon az ember magára is...a gyerek ajándék, de egy ilyen ajándékot kényeztetni kell, mindent megadni neki, nem pedig hitelt hitelre halmozni, h a minimum szintet megüssük...
[1701]
Anthico [NŐ] 108 2008-01-09 10:04
Szekler, én mindig védekezek, felelősségteljesen gondolok erre. De ha becsúszna valami balszerencse folytán, akkor abortuszhoz folyamodnék. És nem azért, mert nem törődöm a védekezéssel, vagy mert nem érdekel, h ez gyilkosság, hanem mert nem akarnék elcseszni 2-3 életet egy gyerekvállallással.
[1700]
szekler [FF] 36 2008-01-09 09:42
En kerek-perec kimondom: velemenyem szerint az abortusz GYILKOSSAG!Sokan gyilkossaggal oldjak meg azt amit elmulasztottak.Sokan szexelnek felelotlenul,abban a tudatban,hogy vegso esetben ott az abortusz.Ha a parom teherbe esne veletlenul, mi biztos nem vetetnenk el,barmilyen nehez is lenne boldogulni a gyerekkel.Sokan konyelmuen beszeltek az abortuszrol, ajanlom,hogy nezzetek meg par youtobos filemet rola(ha kell majd este tudok linkeket is kuldeni) es kivancsi vagyok mi lesz utana a velemenyetek.Peti sok kitartast es erot a szuletendo gyerekhez.Utalom azt amikor olyanokkal jonnek,hogy karrier,tovab tanulas,blabla... es el kell vetetni a gyereket.Egy rohadt karrierista es penzcentrikus vilagban elunk.
[1699]
kanyim [NŐ] 58 2008-01-09 09:41
jéé..valamiben tökéletesen 1-t értünk ismét;) jól indul ez a nap;))))

amugy tény..a gyerek sinyli meg.. és nehogy az legyen hogy pl 4-5év múlva..mikor felnéztek..hogy elment a fiatalság..güriztek éhbérért.. és kiderült hogy csak tini szerelem volt..és már rég vége lenne..ha nem jönne ez a gyerek...
nehogy agy alatt kicsit..burkolt gyerek hibáztatássá alakuljon...
[1698]
Anthico [NŐ] 108 2008-01-08 22:29
Épp ma beszélgettem szüleimmel, h első diploma után milyen másoddiploma szakot néztem ki,h milyen terveim vannak.Apum csak annyit mondott, h nehogy besikerüljön egy baba, mert elcseszhetem az egész életemet, a céljaimat.
21 éves , fülig szerelmes nő vagyok, aki 16 hónapja él boldog párkapcsolatban.
Petiék viszont 19 évesek..mindketten most csöppennek bele az életbe. A gimis évek szinte csak szórakozás, semmi felelősség, semmi meló. Viszont most nagy hassal érettségizni, és azután egyből elmenni gályázni...Persze ilyekor segítenek a szülők,de ekkor jön az, h a gyerek többet lesz velük, mint a szüleivel, mert azok a megélhetésért fognak gürizni. Tapasztalatlanul csöppennek bele az életbe felsőfokú végzettség nélkül és egyből 3 embert kell eltartaniuk.
Szép dolog a lila köd, a szerelem...bár azt mondom, h 7 hónap semmi...nem is éltetek együtt egy pillanatot sem. Azt se tudjátok, h a nap 24 órájában h tudnátok egymáshoz alkalmazkodni.Attól,h heti 3-4 talival a felhők felett repkedtek, még nem jelenti azt, h egy családot is tudnátok alkotni.
Én nem bántásképp mondom, de ezeket mindig a születendő gyerek sínyli meg (az ilyen elkapkodott dolgoknál).
Aztán 20on évesen mit fogtok csinálni? A munkában fogtok szenvedni, h megéljetek..és csak irigyelni fogjátok azokat a fiatalokat, akik felhőtlenül szórakozhatnak, utazgathatnak, ismerkedhetnek...
Munkahelyen nem szívesen fogják párodat alkalmazni, mert friss anyuka, továbbtanulásról szintén lemondhattok...

Azért mérlegelni kell,h mi lesz 10-20év múlva, mert egy gyerek az egy nagy felelősség, és nem mindig elég az 1-2hónapos rózsaszín felhő...
[1696]
kanyim [NŐ] 58 2008-01-08 20:25
az most másik kérdés..most kérdésedből..meg abból hogy megfordult tán az elvetetés..arra következtetek ez nem tervezett gyerek...
most 19évesen nem volt annyi eszetek hogy védekezésre is gondoljatok? nehogy elcsesszétek az életeteket???
bár tudom hogy ez most épp a szerelmetek megpecsételésének tünik..........
[1695]
kanyim [NŐ] 58 2008-01-08 20:24
Peti...
nagyon bátrak vagytok..ezért szurkolok nektek...de ez az idealista..majd csak jó lészen gondolkodás tőlem olyan messze áll..
gondolom nem sokadik kapcsolaottok?..mert az oks hogy nagy a szerelem..de ha lenne tapasztalatottok..tudnátok hogy 7hónap az még semmi..pláne 19évesen.. mi garantálja hogy ha pl 2hónapig együtt éltek akkor is imádni fogjátok 1mást?
meg most érettségizetten nem tudom mennyit tudtok összekaparni..nem léhet mindig az ősökre számítanui..mert ez kb olyan hogy szinte ők vállanak ismét 1 gyereket..

gyorsan felnőttök..és ez vissza fog ütni.. mert nekem 2oszt.társam annó már 20évesen család+gyerek...
hát mikor volt oszt.tali..messze a legnyúzottabb-öregebb arcuk volt...iszonyuan kiszívta az erőt a szemükből a csillogást ez.. mert ennyi idősen még nem biztos hogy erre készen is vagytok...
és ha beindul..nincs az hogy most 3hónap mulva eleged van az éjjeli felkelésből...stb...

meg pl én párommal..8hónapja vok együtt..de ha ez beütne..akkor is elvetetnénk... mert legalább 2-3éve kéne ehhez járni..és nem 1-2hónapot együtt is élni..hogy megtudd télleg össze is tartoztok...
nekem is volt sok hatalmas tini szerelmem..persze hogy a miénk örökké tart majd...és hol is vannak?

na mind1...és nem támogatnám..és lebeszélném minden ismimet..
ha nagy a szerelem..akkor átvészelik..és enyhül az érzés ha majd 2-3év múlva közös gyerek ismét...

de azért kalappla nektek...
[1694]
Djena [NŐ] 28 2008-01-08 20:01
Anyukám, miután engem megszült megint terhes lett. ő lett volna a harmadik, mert van egy nővérem. Viszont apukámmal megbeszélték a dolgot és az abortusz mellett döntöttek, azért mert apu elég idős volt már akkor ahhoz, hogy még egy harmadik gyereket is felneveljen.(főleg, hogy én ez előtt születtem)Szóval, szerintem sem lehet álltalánosítani...egy gyereket nem szabad csak úgy a nagyvilágba megszűlni, hogy nyugodt legyen a lelkiismeretünk, mert nem vetettük el. Fel is kell valahogy nevelni. Szóval...ha én ilyen helyzetbe kerülnék, mondjuk 18 évesen, nem hiszem, hogy megtartanám. Bár bízom benne, hogy ez nem fog megtörténni!
[1693]
remény [NŐ] 32 2008-01-08 15:47
liza 23 !
Művi vetélés,vagy természetes volt?
Pontos választ szerintem senki sem tudna adni itt a fórumon,ha csak nincs köztünk egy szülész-nőgyógyász.
Egyetértek veled abban,hogy ne bántsák azokat,akik átestek ezen,mert sokaknak közülük ez az egész életükre rányomja a bélyegét. Mindenkinek meg van a maga keresztje.
Viszont... Ami igaz,az igaz. Borzalmas egy tett. És többen érzik is ezt azok közül,akák átestek rajta.
[1692]
liza 23 2008-01-08 10:14
Engem az érdekelne hogy az abortusz után mi az esélye annak, hogy egy egészséges gyerek fog születni? Nekem tavaly októberben volt egy vetélésem. Sajnos nem lökődött ki a baba ezért megműtöttek. És most úgy gondolom terhes vagyok. Hogy finoman szóljak eléggé félek attól hogy most mi lesz. Nem szeretném még egyszer végigcsinálni azt amit az elsőnél.
És szerintem meg ne bántsátok azokat akik egy nem kívánt terhességet megszakítanak, higyjétek el akinek van egy kis lelkiismerete az szörnyen érzi magát nem csak előtte de utána is nagyon sokáig. Szerintem így már megkapják az általatok kért bűntetést.
[1690]
Peti 2008-01-07 20:14
Köszönöm remény azért segitett a véleményed. És ne higgyétek azt hogy nem fordult meg a fejünkben hogy elvetessük a gyermeket. Sokat gondolkoztunk rajta, de aztán rájöttünk, hogy inkább felnevelünk egy gyermeket ami a kettőnkl és szeretni védeni foglyuk mindentől, minthogy egy borzalmas műtét után a párom lelkileg teljesen összeomoljon és utána csak a szomorúság maradjon neki, amit lehet hogy pár hét alatt kihever, de soha az életben nem felejti el. Mindig kísérni foglya az egész életén át, és amikor csak rágondol, hogy megölette a saját gyermekét, a szíve annyira összeszorul, hogy a világ legnagyobb fájdalma is kicsi ahhoz képest. Szerintem jól döntöttünk hogy megtatrtjuk. Ma voltunk orvosnál, 1,5 hónapos a pici :):):)
[1686]
remény [NŐ] 32 2008-01-07 17:59
Peti 2008-01-06 - 22:17:15

Én azt tanácsolom,ha módotokban áll,és van,aki támogasson titeket,vállaljátok fel! Előfordulhat,hogy több dologról is le kell majd mondanotok,és igazat adok thymian-nak is,hogy hamar fel kell nőnötök,de szerintem megéri! Nem tudom,milyen beállítottságúak vagytok,de ennyi idősen,már valamilyen szinten érettek lehet(né)tek erre. Ne féljetek! És jusson eszetekbe,hogy szüleitek is (biztosan) nem egy áldozatot hoztak értetek,mikor kicsik voltatok.
A terhességmegszakításba már csak belegondolni is borzalmas,nem még átélni. Nem is igazán testileg viselné meg (főként) a barátnődet,mind inkább lelkileg. Hány és hány lány/nő ébredt a műtét után úgy,hogy patakokban folyt a könnye,és egyre csak zokogott. Olyanról is tudok,hogy a fiatal nő,hetekig nem tudott sírás nélkül tükörbe nézni,és undorodott magától.
Bármelyik utat is választjátok,mindkettőnek meg van a maga nehézsége. De majd meglátjátok,feltéve ha megtartjátok,hogy milyen boldogsággal tölt el egy kisbaba,ami ráadásul a kettőtöké.
Nekem két évfolyamtársam is most alapít(ott) családot. Az egyiknek a napokban született meg a kislányuk,a másik lány pedig félidőben van. Bármilyen "party arcok" is voltak,le tudtak mondani a bulizásról és a sokak által hőn áhított karrierről. És remélem,azt ti is tudjátok,ez nem jelenti azt,hogy mindent fel kellene adnotok. Néhány év múlva ott folytathatjátok,ahol abbahagytátok (suli,szórakozás,stb). Ilyenre is tudok élő pl. hozni,ha bárki hitetlenkedne.
[1685]
thymian [NŐ] 92 2008-01-07 09:45
Peti2008-01-06 - 22:17:15

jó bátrak vagytok! ritka az ilyen. de ami pozitívum, hogy a család támogat titeket. és gyerek mellett is lehet tanulni, ha megvan a szülői segítség(vigyáznak rá).
viszont, amit nem irigylek: nagyon hamar fel kell nőnötök.
[1682]
Anthico [NŐ] 108 2008-01-06 23:42
Még valami:7 hónap az szinte még semmi. Ha sok-sok éve lennétek együtt, még megérteném, h megfordulna a fejetekben a közös jövő...de 7 hónapnyi kapcs után elég hülyeség (szerintem!). Bár ti tudjátok, csak aztán nehogy megbánja, h ilyen rövid kapcsba érettségikor szült egy gyereket...:S
[1681]
Anthico [NŐ] 108 2008-01-06 23:41
Hát ha egyből érettségi után meglesz a gyerek, akkor neked kell eltartani mindhármotokat...Lehet, én vagyok elég borúlátó, de manapság 19 évesen gyereket vállalni úgy, hmindkét félnek csak egy érettségije van :S Hááát...bár ahogy olvastam, eléggé pénzesek a szülők, szóval majd ők eltartanak titeket is...
[1680]
Peti 2008-01-06 22:17
sziasztok. 19 éves srác vagyok, juniusban érettségizek. A párommal (19) nagyon szeretjük egymást, igaz, még csak 7 hónapja vagyunk együtt, de már terhes lett. Nem akarjuk elvetetni, inkább megpróbáljuk megoldani a dolgot. Én érettségi után munkát nézek, az ő szülei segitenek nekünk mindenben, és lehet hogy még egy házat is kapunk, az én szüleimtől.
Remélem meg tudjuk majd oldani így és fel tudjuk nevelni a picit. Először kilátástalan volt a helyzet, de ha az abortuszra gondolok, akkor már kiráz a hideg, és nem is akarok hallani róla. Szerintem ha van segítsége az embernek akkor érdemes megtartani a gyereket.
[1679]
kanyim [NŐ] 58 2007-12-28 23:57
ha jól tudom 1/3ával drágíthatják meg a dolgot..
de pl szülésnél is egész máshova fogunk majd menni mnit ahol lakunk...
komolyaknál én inkább nem bízok a lestrapált államiakban...
[1627]
Anthico [NŐ] 108 2007-12-28 23:37
Hát én nem tom, h most h van ez a "nem a hozzád kijelölt kórházban végzendő műtétes" dolog, de nem 1-2 ronggyal lenne drágább, hanem 10ezrekkel, mint a szülés (múltkor 100ezer valamennyit hallottam).
[1626]
kanyim [NŐ] 58 2007-12-28 23:24
azért most 1 ilyen műtétnél sztem nem azon a néhány rongyon fog múlni..mert inkább fizetek többet csak jó doki csinálja és ne légyen komplikáció hogy késöbb is lehessen baba.. pl ha most párommal beütne valami baj..

de ezért védekezek és nem csinálok hüleséget sosem...
meg nemsoká bogyizunk is végre;)))))
[1625]
remény 2007-12-28 21:23
Nem tudom,függ -e attól,hol végeztetik el,de szerintem,ha nem magánklinikán,hanem közkórházban kerül rá sor,akkor (alapesetben) mindenkinek ugyanazt az összeget kell befizetnie.
[1623]
remény 2007-12-28 21:18
Kedves fórumozók! Úgy vélem,fölösleges azon vitázni,hogy mennyibe kerül. Ez nem old meg semmit.
( Zárójelben jegyezném meg,és csak tájékoztatásul mondanám,hogy 2007 szeptemberében 28.540 Ft-ba került egy ilyen műtét. )
És most külön hozzád szólnék kedves Anthico! Nem tudom,kitől tájékozódtál,de biztosan állítom,hogy vannak különböző kedvezmények,amiket más-más jogcímen lehet igénybe venni,így akár közel a felére is csökkenhet ez az összeg.
Ha valaki úgy dönt,hogy ezt az utat választja,a családvédelmi szolgálatnál pontos felvilágosítást kap(hat) többek közt erről is.
[1622]
Anthico [NŐ] 108 2007-12-28 21:18
Amúgy lassan az se lesz mindegy, h hol végezteted, mert ha nem a te településeden, akkor bizony drágább...olé...
[1621]
thymian [NŐ] 92 2007-12-28 21:01
"A megszakítás költségeit az anya állja, amit csekken fizet be az Országos Egészségbiztosítási Pénztár számlájára. 2007-ben ez az összeg 25 584 Ft volt"
forrás: wikipédia,ami olyan linkre mutat, ahol egy ezressel többet írnak...
persze nem ezen múlik, viszont azt nem értem, miért nem találok a neten semmilyen adatot, milyen beavatkozás mennyibe kerül. vagy menjek be a kórházba vagy ahová kell és kérdezzem meg ott?:/ és mi van, ha különböző árak vannak? az egyik ezt mond a másik meg tök mást??előfordulhat??olvastam közben valamit kedvezményekről, na de ezer éves dolgokat(nem aktuális árakról, s lehet azóta olyan kedvezmény már nincs is, vagy átalakították), az oep oldalán semmit nem találtam, vagy vaksi vagyok, rossz helyen keresgéltem...
minden esetre érdekes...vagy elszomorító ez a "káosz" nem csak itt a neten e témában.
[1620]
Anthico [NŐ] 108 2007-12-28 18:04
Bocsi, de az 4 éve volt és a cikk se éppen mai. Nekem fél évvel ezelőtt 22000 Ft lett volna.
[1619]
angesz [NŐ] 35 2007-12-28 17:58
15000,nem láttad a cikk elején??
...hihetetlenül rossz érzés..én sírva ébredtem a műtét után,életem legborzasztóbb időszaka volt,főleg,h az orvos mutatott képet..és megmutatta ,h 11hetesen már keze,ujjai vannak..soha nem tenném meg mégegyszer!de 18évesen ez volt az ésszerű!
[1618]
Anthico [NŐ] 108 2007-12-27 21:30
1 éve még max 22000 Ft körül volt és erre nem szokás kedvezményt adni...
[1611]
remény 2007-12-27 19:16
Kedves Mazsi! 28.500 Ft körül van,ha a teljes összeget kell kifizetni. Ha bármiféle kedvezményre jogosult valaki,akkor valamivel kevesebb.
[1610]
Mazsi 2007-12-23 21:09
sziasztok!érdekelne hogy manapság kb. mennyibe kerül egy abortusz? mert sehonnan nem tudok tájékozódn... köszi
[1586]
Cukky 2007-11-29 20:32
Nos... Nekem van egy barátnőm, aki jelenleg 15 éves, és már volt abortusza... Hihhetetlenül könnyen veszi, sőt igazából nem is érdekli és ennek ellenére is csak gyógyszer és gumi nélkül szexel... Nem képes felfogni hogy a védekezés nélküli sexnek nem a terhesség a legnagyobb veszélye.
[1441]
Anthico [NŐ] 108 2007-11-14 17:54
Ha ideális időben vállal a pár gyereket, akkor nem nagyon kell ilyesmi áldozatokat hozni, lemondani bármiről is.
[1255]
thymian [NŐ] 92 2007-11-14 17:23
én speciel ideális esetről beszéltem, amikor az apa-anya együtt maradnak és csak a suliidőre kell a gyereket csúnyán mondva lepasszolni valahová (ovi,nagyszülők) aki meg nem tudja, mik a korlátai, mennyit vállalhat, az igencsak nagy bajban van/lesz, valamiről le kell mondani valaminek/valakinek a részére.
[1252]
Anthico [NŐ] 108 2007-11-14 16:39
A család segíthet, de ha valaki túl sokat vállal magára, a végén meg se simeri a saját gyereke, annyit van a nagyszülőknél...hasonló helyzetben van unokatesóm, aki egyedülálló anya 24 évesen.
[1251]
Vivike 2007-11-14 16:00
Sziasztok.

Mennyi az esélye hogy egy abortusz után még lehetek terhes?
Valami más mód nincs csak az abortusz.
Gondolok itt valamiféle tablettára, injekcióra.
Vagy arra hogy pl. a 2-3 hónapban meginditsák a szülést.
Erre azért gondoltam mert szomszédomnak 4 hónaposan vették észre hogy a baba nem fejlődik rendesen és ha megszületik akkor sem fog sokáig élni. :(
Ha ezt 4 hónapos terheségnél meg lehetett csinálni hamarabb nem lehet? Azóta persze már a 2 babájuk van. :)
[1250]
thymian [NŐ] 92 2007-11-14 15:07
lucy:ha van támogatásotok,szeretitek egymást, akkor miért ne. nekünk is az egyetemen van pár lányka, akiknek már ovis a gyereke, ő csinálja a sulit, apu dolgozik, család segít. és mire elvégzi az egyetemet, a gyerek már nagycsoportos/kisiskolás lesz. mindjárt jobban fog tetszeni a munkáltatónak, hogy nagyobb a gyerek, nem pedig 1-1,5 éves, akire jobban oda kell figyelni, nonstop mellette lenni. karriert baba mellett is lehet véghezvinni. barátom anyukája is gyerekkel végezte el az egyetemet, ráadásul párhuzamosan 2t! mindössze annyi volt a titka az egésznek, hogy segített a család, amíg suliban volt és még nagyon kicsi volt a gyerek, addig vigyáztak rá, utána meg bölcsi/ovi.

most munka szempontjából: a nőknek tök mindegy, ha van gyerek/születni fog, máris a munkáltató elgondolkodik, hogy felvegye-e.tudom, diszkrimináció, de ez van. és csak húzogatják a szájukat, ha a nő bejelenti, gyereket szeretne, most megpattanna pár hónapra, amíg megszül, meg kicsit nagyobb lesz a gyerek, aztán ennyi idő alatt ki is rúgják, mert simán pótolható...a nőknek ilyen szempontból elég nehéz.
[1249]
hercegnõ [NŐ] 50 2007-11-14 14:34
lucy
A másik cikk kommentjében azt írtad, reméled, terhes vagy. Most is csak azt mondom, így nem szabad pasit fogni magunknak. Remélem, nem erről van szó. Sose felejtsd el, egy nő mindig magának szül. A pasik bármikor fogják magukat, és lepattannak.
[1248]
Anthico [NŐ] 108 2007-11-14 13:21
Bár....lehet azért írok ilyeneket, mert karrierista nőszemély vagyok nuku anyai ösztönökkel :)))
[1247]
Anthico [NŐ] 108 2007-11-14 13:01
Amúgy a mai világ nem olyan, mint 20-30 évvel ezelőtt. Sajna egyre nagyobb a hajtás, stressz, követelmények, egyre nehezebb érvényesülni és míg régen nem volt gond elhelyezkedni ilyen fiatal anyaként, most szinte vért izzadnak...
Persze szeretet is fontos, de a mai világban inkább a pénzre fektetik a hangsúlyt, azaz te szeretheted, imádhatod a gyereked, de fújhatod, ha 2 műszakban kell melóznod emiatt...
[1246]
Anthico [NŐ] 108 2007-11-14 12:58
A sorsnak szerintem ehhez semmi köze, csak a rossz védekezésnek. Aki márpedig odafigyel, nem csúszhat be ilyen baki. Bár aki nem akarja magában keresni a hibát, az felfoghatja, h jaj a sors akarta így.
Egy anyagilag biztos háttérrel rendelkező párnak is nagy döntés a gyerek...nem is beszélve egy ilyen fiatal párról. Tanulni esélyed sincs, mert a megélhetés miatt a munkahelyeket fogod hajkurászni. Ahova szerintem meg inkább gyerekteleneket fognak felvenni (bocs).
Amúgy ha barátod szintén 19-20 éves, akkor (nem akarok gonosz lenni), de nem sok jövőt jósolok a kapcsnak.
[1245]
lucy [NŐ] 32 2007-11-14 12:52
19 éves vagyok a párommal épp most költöztünk össze és terhes lettem.Nem volt tervezet.Sokat gondolkodtunk az abortuszon, de rájöttünk hogy ez gyilkolás lenne.Tudjuk hogy nehéz lesz.De ugy gondoljuk hogy ha a sors adja meg azt hogy gyerekünk legyen akkor az nem ok nélkül.Megprobálunk mindent megadni érte,de szerintem egy gyereknek nem csak anyagira van szüksége,hanem szeretetre is.Ja a szüleim támogatnak mindenben minket,az ö szülei meg kitiltottak ezért.
[1244]
kanyim [NŐ] 58 2007-11-14 11:31
Márti:
"A rossz körülmény nem ment fel senkit! Ha nincs pénzed, megölsz vkit, h. ehess? Mi jogon döntöd el, hogy a gyermeked élete borzalmas lenne?...."

most lehet hogy én vok romlott...

de pl én nem feküdnék csak úgy mint a csövesek az utcán... és éheznék stb...
nem fogok ilyen helyzetbe kerülni..da ha a puszta létem lenne a tét..nem döglenék meg csendben a sarokban... innen messziről könnyű beszélni..de sztem ha kajára kéne..ölnék is érte...

vagy pl elkövetnék valamit..és irány a dutyi..ahol meleg van és napi 3x étkezés;)))))
[1243]
kanyim [NŐ] 58 2007-11-14 11:28
érdekes felfogásokat olvastam itt...

én úgy vagyok ezzel hogy nem szép+jó dolog az abortusz..de ha beütött a baj (most felelőtlenség..vagy baleset-hiba-stb) akkor nem kell 2ember és a jövendőbeli gyerek életét nyomorrá tenni... mert pl két 20éves diáknak sztem kötelessége elvetetni..nem hazahozni a szülőknek hogy nagyszülők lettetek...
persze más-más felfogás..és ezért védekezek mindig..de ha baj lenne.. meglépném..és ezt párjaimmal is mindig közlöm...
[1242]
hercegnõ [NŐ] 50 2007-11-14 10:56
Márti
Igen érdekes a felfogásod...te csak akkor szexelsz, amikor gyereket akarsz??? Tehát az életedben max.20alkalommal, ennyi alatt talán össze lehet hozni 2 gyereket....
Hát őszinte részvétem.
[1241]
Anthico [NŐ] 108 2007-11-14 08:29
Dorka17 írására reagálva (kicsit későn):
1: eseményutánit egy ciklus alatt csak EGYSZER szabad bevenni,nem 4x
2: majd ha tanulsz kicsi biológiát, rájössz, h amit a magzatnak adnak, az bekerül az anya szervezetébe...ergo, ha megmérgezed, az nem tesz jót az anyának sem. Így az a módszer, ami nem ártalmas az anya egészségére, az a művi abortusz (bár itt is megsérülhet a méh nyálkahártyája).
[1237]
Anthico [NŐ] 108 2007-11-14 08:13
Nekem pár hónapja volt néhány olyan napom, amikor is egy pozitív teszt miatt azt hittem, h terhes vagyok. Szóval kicsit belekóstoltam ebbe az állapotba és hiába vagyok 21 éves, nem tartottam volna meg. Párom is támogatott volna mindenben...mindent elterveztünk és bármiben segített volna. ő állta volna a műtétet is.
Hogy én miért döntöttem volna az abortusz mellett??? Mert vannak céljaim, mert van, amit el akarok még érni az életben és 22 éves anyaként ezek mind elillannának. Nem tudnám befejezni az egyetemet és ott állnék állást keresve egy gyerekkel a hátam mögött. Persze mondhatjátok, h érettségivel is el lehet helyezkedni...tudom...de én nemcsak megélni akarok, hanem jobb életkörülményt is teremteni...biztos anyagi hátteret majd a későbbi családomnak. Annyi mindent szeretnék még átélni, amitől egy baba szintén megfosztana. Hogy honnan tudom mindezt? Talán, mert anyum 22 évesen szült és láttam, h milyen volt az életük. Nekem midnent megadtak, de tudom, h sokmindenről lecsúsztak miattam.
Egyszóval míg ki nem építem a karrierem, tuti nem tartanék meg egy babát sem. Bár aki ésszel él és rendesen védekezik, annak nem kell ilyeneken agyalnia. Én pedig 4 éve ezt teszem...
[1236]
Anthico [NŐ] 108 2007-11-14 08:05
Márti, attól, h én lefekszem a szerelmemmel, még nem jelenti azt, h megtartanám a besikerült babát. Általában az emberek ezzel így vannak, azaz nemcsak akkor szexelünk, ha éppen gyereket tervezünk.
[1235]
Mariann 2007-11-14 00:51
Sziasztok.
Nagyon sokat olvastam az abortuszról, láttam róla filmeket és ellene is voltam.
Most viszont döntés előtt állok én is.
22 éves vagyok, a párommal még nem akartunk babát, de mégis megfogant. A páromnak nem merem elmondani hogy még nem szeretném. Elvetetni félek nehogy később ne lehessen babám, megtartani viszont még tényleg korai.
Nem tudom hogy döntsek vagy mit csináljak és sajnos beszélni sem tudok erről senkinek, félek valamitől.
Nagyon szeretem a gyerekeket, jó velük foglalkozni dédelgetni őket, és ilyenkor mindig a közös babára gondolok. Anyagilag sem állok/állunk még ugy hogy megtartsuk a babát. A párom viszont akarja, már azt is kiszámolta mikorra várható.
Ti mit csinálnátok? Hogy döntenétek egy ilyen helyzetben?
[1230]
Márti [NŐ] 36 2007-11-13 22:51
Ezt én nem is értem! ha nem vagyunk képesek életet adni, akkor nincs jogunk elvenni!!! Az a magzat egy ember!!! Ha már annyira nem akarsz gyereket egy ilyen meg oylan férfitől, akkor miért fekszel le vele? Miért nem csak akkor, ha el tudod képzelni, hogy éppen élet is foganhat? A rossz körülmény nem ment fel senkit! Ha nincs pénzed, megölsz vkit, h. ehess? Mi jogon döntöd el, hogy a gyermeked élete borzalmas lenne? Ha adott időpontban jó anyagi feltételek között élsz, az már biztosít téged arra, hogy ez így is marad? Akkor sem biztos! nem tudhatod a jövőt!!!
Embert ölni minden körülmény között óriási bűn! Nem ítélem el azt, aki megtette, mert bűnhődik ő maga eleget miatta!
[1228]
Márti 2007-11-13 22:41
Elszomorítóak ezek a hozzászólások!!! Arra senki nem gondol, hogy esetleg ha nem akar gyereket, akkor ne is adjon rá alkalmat, hogy élet foganhasson? A legcsodálatosabb dolog a világon TEHER??? Hol élünk? Tudunk Mi életet adni? Nem mi adjik az életet!!! Mi nem tudunk teremteni!!!
Ha pedig már nem tudjuk megtartóztatni magunkat, akkor miért nem védekezünk? ha pedig védekeztünk, és mégis megtörténik a csoda, akkor semmi jogunk nincs megölni ezt a kis éleltet!!! Bármilyenek is a körülmények! ha nincs pénzed kenyérre, akkor leütöd a boltost, hogy elvihesd a kenyeret??? Akkor legalább szüld meg a babát, és add oda egy árvaháznak!Ja, hogy akkor nehéz lesz az élete? Miért? Honnan tudod? Az, hogy vki egy adott pillanatban jó anyagi körülmények között él, az még nem biztosíték arra, hogy ez később is így lesz. Honnan tudod, hogy mi elsz a jövőd? Semmilyen körülmények között nem szabad ölni! Nem vetem meg azokat, akik már átestek ezen, eléggé megvetik ők saját magukat! nagyon sajnálom őket!
[1227]
remény 2007-10-29 03:54
Egy dolgot biztosan tudok. Gyávaságból és/vagy félelemből megválni tőle a legfájdalmasabb és legnehezebben feldolgozható dolog.
Tudom azt,hogy ha választanom kellene a karrierépítés és a jobb anyagi megélhetés közt,NEM az UTÓBBIt választanám. Ezeken kívül azonban még számos más élethelyzet létezik,amikor döntést kell hozni ez ügyben...
Mindenki követ el hibákat,ki kisebbet,ki nagyobbat,de úgy gondolom,és erre az évek során jöttem rá,nincs jogunk elítélni bárkit is a tetteiért. Mindenki cipelje a saját keresztjét.
Egy nőnek,egy anyának,de ugyanúgy az apának is,sokkal nagyobb fájdalom az,ha valamilyen okból,de meg "kell" válnia a kettejükből létrejött új élettől,mintsem mások megvető pillantásait elviselni,vagy éppen azt,hogy összesúgnak a hátuk mögött. Külső szemlélők,akik nem estek át ezen,nem tudhatják,mi is zajlik pontosan.
Meg ne tévesszek senkit sem! Nem támogatom az abortuszt,de van,hogy mégis ez a választott út,s aztán jön a mérhetetlen lelki fájdalom.
Ha csak bántani tudjátok a másikat,akkor inkább ne szóljatok! Ami megtörtént,azt már se így,se úgy nem tudjátok meg nem történtté tenni. Ezt ne feledjétek! Mindenkinek lehet véleménye,s kell is,hogy legyen,de nem feltétlenül kell minden esetben hangoztatnia.
Nem egy felvételt és képet láttam ebben a témában. Mondanom sem kell,borzalmas és hátborzongató. De hiszem,hogy az abortuszt választó nők/párok nagyobb része is szembesült már ezzel,ha más nem a családsegítő szolgálatnál való kötelező megjelenés és elbeszélgetés alkalmával. Szóval higyjétek el,tudják miről van szó!
Csak jótanácsként mondom,védekezni kell,mert megéri. Több szempontból is. Továbbá így nagyobb az esély arra,hogy megmeneküljünk egy feleslegesnek mondható lelki sokktól vagy rosszabb esetben egy esetleges lelki terrortól.
[1005]
Csumpi [NŐ] 33 2007-10-01 12:32
Kalefaktor

Én se tartanám meg, halottam már nőről aki megtartotta, mert a gyermek nem tehet róla. De amit thymian mondott avval teljesen egyetértek.
Egész életembe arra emlékeztetne ami történt velem, valószínüleg szeretném, de nem lenne olyan a kapcsolatom vele mint kéne. Én nem tartanám meg.
[887]
thymian [NŐ] 92 2007-09-29 16:52
Kalefaktor [Nő] (18)2007-09-29 - 16:21:26
én elvetetném, mivel a gyerek egész életemben arra emlékeztetne, hogy megerőszakoltak. lehet, hogy szeretném, sőt biztos, de magamat ismerve ez beárnyékolná a kapcsolatom a gyerekkel. miközben szegény tényleg nem tehet semmiről.
de ez nagyon sokmindentől függ. de 85-90%-ban az abortusz mellett döntenék.
[886]
Kalefaktor [NŐ] 31 2007-09-29 16:21
Sziasztok!
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy mi a véleményetek arról, ha valakit megerőszakolnak és terhes marad utána, mit kellene tennie?
Sokan úgy gondolkodnak, hogy az abortusz gyilkosság és még ilyen helyzetben is megtartanák, hiszen az a gyermek ártatlan és nem tehet semmiről! Nektek mi a véleményetek erről?
[885]
Csumpi [NŐ] 33 2007-09-28 15:19
Eszti!

Mivel 17 vagy először is, mond el a szüleidnek, és gondoljátok végig barátoddal és családoddal együtt, meg tudjátok e tartani? Tényleg szeretnétek e? Ha a szüleid nem túl elfogadóak, először gondoldod végig te miért szeretnéd? Tényleg szeretnéd? Aztán beszélj barátoddal? Biztos annyira a kapcsolatotok vagy ha nem maradtok együtt akkor is segít e? És együtt mondjátok el a szüleidnek, szüleiteknek, és ész érvekkel beszéljétek meg, amúgy 16éves kor után az orvos megvizsgál szülői engedély, felügyelet nélkül is. De ha abortuszra kerül a sor, a szüleidnek is bele kell egyeznie. Fontos döntés, ha értelmesen átgondoljátok meg lessz a megoldás.
[877]
Annangel 2007-09-27 14:32
Most hogy láttam a képeket azt hiszem soha nem fogom feldolgozni. Sajnos nekem már volt. Nincs kivel beszéljek róla. Nagyon megbántam és nem tudom visszacsinálni. Még mindig azzal a fiúval vagyok akitől lett volna a kisbabám. Azt a napot várom amikor helyre hozhatom és szülhetek egy egészséges kisbabát. REMÉLEM ÍGY LESZ.
[873]
thymian [NŐ] 92 2007-09-25 18:46
Eszter:ezt neked kell tudnod. gondolj bele: ha elhagyna barátod, képes lennél felnevelni a babát, lesz segítséged(anyagi és lelki támaszod)???karrier?miből teremted elő a szükséges pénzt?
én amúgy biztos nem tartanám meg, de ez privát vélemény.oka: egyszerűen túl fiatalnak találnám magam, még érettségi előtt állnék, lehetőségeim teljesen le lennének korlátozva emiatt.
tényleg nem akarlak rábeszélni sem egyikre, sem másikra.csupán leírtam, hogy én mit tennék.de mondom, neked kell tudnod és érezni. ez tényleg egy felelősségteljes döntés lesz részedről, akárhogy is döntesz.
[868]
PICIKE 2007-09-25 15:43
Csumpi,sztem nagyon is igazad van,és sajnos a mai világban nem sok olyan ember van.aki így gondolkozik...és ez a baj :(
[867]
Eszter (17) 2007-09-24 11:27
Én egy 17 éves lány vagyok.Úgy nézki terhes.Félek orvosshoz elmenni,mert még kiskorú vagyok.Pedig Én megakarom tartani a babát.Párommal több,mint két éve vagyunk együtt,ő is nagyon szeretné a babát.Mit csináljak?
[865]
Csumpi [NŐ] 33 2007-09-19 13:44
Az abortusz kérdés mindig is nagy viszhangot fog kelteni és 2 részre fogja osztani a világot.
Nem vagyok abortusz ellenes, holott már 17évesen is megmondtam a barátomnak, ha terhes leszek, akkor megtartom.
De miért kell valakit elitélni azért ha ezt az utat választja? Miért?
És hogy az anyagi megfontolás, nem fontos? Miért nem az, ha a gyerek egész életében rosszul él, néha az állam gondoskodására bizzák az jobb? Miért kell azokat elitélni akik nem készültek fel rá? Ne törődjön a gyerekkel, ne szeresse? Nem tudom miért kell elitélni valakit ezért! Jobb ha a kukába dobja? a wc-be fojtja, eldobja, nem szereti, nem tudja etetni, nem tudja meg adni ami kell egy viszonylag jó élethez?????? Egy óriási döntés és egyetlen egy ember se adja rá könnyen a fejét, de ha meg kell tenni, meg kell tenni...
[849]
Flóri 2007-09-18 15:37
Nos nemtudom...annyi mindent lehetne sztem erről az egészről írni és talán a legtöbbet csak azt tudja aki átesett ezen az egészen...sajnos én is!és ezért igaából csak magam okolom.szerencsére a barátom mellém állt és támogatott,még akkor is mellettem állt amikor azt hittem végleg mindennek vége és nem bírom tovább.szüleimet is eléggé megviselte,és nekik is nagyon nehét volt elfogadnih ez a családján belül is megtörténhet.nem mondtam el senkine,csak a család tudta,nagyon sokszor kiíkvánkozott belőle,de nem...lelkileg nagyon megvilselt,de próbáltam feldolgozni és néha még ez mostanába is előjön.az orvosok azt mondták nem lehet baj a későbbiek során...hát reménykedek benn.együtt érzek mindenkivel,aki ilyen dolog előt áll,hiszen nem könnyű ezt túlélni és ezekben az időkben fontos h vki ott legyen veled...:(
[846]
Katicabogár [NŐ] 40 2007-07-31 08:41
Szerintem nem lehet se elitélni, se mellé állni. Minden eset más és más! Nem lehet általánositani.
Én 19 évesen estem teherbe, hozzáteszem akkor épp dacoltam az élettel és nem is védekeztünk. Eszembe se jutott, hogy elvetessem. Pedig még a középsuli ötödik évét jártam. Addig amit megszereztem, összesen egy érettségi volt...
Édesanyámnak kb félidőben mondtam el. Féltem a reakciójától, bár akkor már nem volt mit tenni. Teljes mértékben mellém állt és segitett. Aztán szokásos vizsgálatok jöttek, amikor kiderült vmi érték nagyon magas, lehet nyitott gerinccel fog születni és a 20-21 héten élve kell megszülnöm, akkor már ilyen az abortusz. Féltem, kétségbeestem. Aztán kiderült, hogy mégis egészséges. Senkinek nem kivánom, amit azokban a hetekben kiálltam. Már lassan 8 éves!
De a lényeg. Hülye voltam, hogy védekezés nélkül történt, de az abortusz meg sem fordult a fejemben. Viszont nem itélem el azokat, akik az anyagi és lelki háttér miatt elvetetik.
Mindenki maga dönti el a sorsát!
[389]
Eszti 2007-07-27 23:43
Én is láttam egy videót egy abortuszról 17évesen.Már elötte is úgy gondoltam,bármit hozzon az élet,nem tenném meg semmi áron.21évesen szültem meg a kislányomat,akiben rengeteg örömöm telik párommal együtt,meg sem fordult a fejemben,hogy ne tartsam meg,annak ellenére hogy harmadéves lettem volna fősulin.Tudtam van lehetőségem halasztani,majd visszamenni. Most jött el ez az idő,és lehet a sors keze,úgy tűnik megint terhes vagyok,amit nem terveztünk,védekezés mellett történt,és itt állok a dilemmámmal a jövőm felépítése,ezáltal a családom ellátása a későbbikekben terhesség megszakítás után ,vagy mindez feladása és kétgyerekes anyának lenni,lemondva eddigi céljaimról de nyugodt lekiismerettel,hogy nem öltem meg magamból egy részt.Húgom lelki fájdalmát az abortusza után soha nem fogom tudni elfelejteni,egyidősek lennének a gyerekeink.Neki nem volt ki mellette állt volna,fiatal volt,az én magzatomnak lenne apja.Nagyon nehéz dolog de megértek minden nőt,bárhogy is döntött hasonló esetben,mert eljutni a döntés meghozásáig már egy hatalmas és nehéz,egyben fájdalmas elszomálás magunkkal szemben!Én nem a világ felé tartozom elszámolással,ha párom és családom ill. önmagam szemébe nézhetek nyugodtan,egyetértést látva az övékben,nekem elég.Édesanyám hetünknek adott életet,abortusz nélkül,minden érvem ellenére lehet másképp teszek vessen rám követ aki úgy gondolja nem kerülhet ilyen élethelyzetbe!
[383]
Athos 2007-07-21 01:14
Én úgy gondolom, hogy a 6 milliárdos emberiség 90%-a szegény, a maradék 9% eléldegél kicsit jobb módúan, a másik maradék 1% meg annyira gazdag, hogy fogalma sincs mit kezdjen a pénzével, és kitalál olyan dolgokat(baromira unatkozhat), hogy őrizd meg a blokkot egy liter tej után, mert megbüntet az apeh, ha nem így teszel. Megpróbálnak rólad mindnen bőrt lenyúzni, közben azt látod a tévében mennyi ember éhezik, egyre több természeti katasztrófa van. Kérdem én! Ezek tudatában merjek felvállalni egy vagy esetleg több gyereket rossz anyagi körülmények mellé?
Egyébként családcentrikus vagyok és szeretem a gyerekeket, de úgy gondolom mindenkinek joga van választani! Érdekes módon a legszegényebbek szaporodnak a legjobban. Ez miből következik? És egyáltalán nem ciki 19évesen terhesnek lenni, ha van miből fedezned a költségeidet, és van mögötted egy szerető család aki támogat, míg befejezed a tanulmányaidat, akkor miért lenne ciki?
Ha van lehetőség örökbe fogani, vagy adni az jó dolog, ha megszülöd és berakod a kukába az elítélendő. Na és persze a fogamzásgátlók sem 100%-osak, az már más tészta ha valaki nem is használja őket.
[374]
füles [NŐ] 32 2007-07-17 17:47
teljesen egyetértek az elöttem szóló dorka álláspontjával. a világ gonosz és kegyetlen.folyamatos küzdés kell a túléléshez. talán jobb lenne ha nem kéne ujabb ártatlan csöppségeket erre a földre szülni hogy aztán felnöve ök is szörnyekké váljanak.
persze nem minden esetben,de a nemkivánt terhességek csak növelik ezt az átlagot. a rengeteg pszichés probléma gyökere a családi háttérben rejlik.manapság meg egyre több a csonka család és az egyre növekvö eröszak.
nehéz döntés a gyermekvállalás.tisztelem és irigylem azokat,akiknek van bátorságuk és szeretö hátterük egy uj élet elinditásához,de elitélem a hanyag önzöségböl született v megnem született gyerekek szüleit. mert nem csak az anya a felelös.hiszen ketten kellenek ehhez a teremtéshez. sokszor az apa minnösithetetlen viselkedés okozza az anya abortuszra valo bolintását. hiszen ki szülne olyannak akit megvet? de talán hinni kéne a sorsban. ugyanis véletlenek nincsenek bár a döntés látszolag a mi kezünkben van. tudni kell helyesen dönteni. hiszen lelkiismerete a leggonoszabb gyilkosnak is van. aki embert öl annak meglesz a büntetése.mert mindig van megoldás,bizni kell a megérzésekben. az anyai ösztön pedig mindennél erösebb.
ugyh csak kitartást és bizalmat kivánok minden fiatal anyukának.merjék vállani a tetteiket bármmilyen nehéznek tünik is egyvalaki mindig mellettük lesz és vigyáz rájuk.odafönntröl.
[361]
Anita 2007-07-17 12:26
Nekem van egy 20 hónapos kislányom akit 3 hetes kora óta egyedül nevelek.19 hónap után össze jöttem egy sráccal.Szetem a gyogyszert és mégis terhes lettem.Ráadásul mondtm neki hogy terhes vagyok el is hagyot hogy neki nem kell gyerek.most akkor mit csináljak megint neveljek 2 gyereket egyedül és anyagilag sem állok jól.Most akkor elitélnének azok aki abortusz ellenesek?Bele gondoltak ilyen helyzetekbe is?
[360]
Edina 2007-07-13 20:49
Nagyon bonyolult kérdés ez, sokat gondolkodtam már rajta.
Szörnyű dolog az abrtusz, én mégsem ítélem el azt, aki él vele, inkább együttérzek vele!
Van egy ismerősöm, egy fiatal, egyedülálló lány, akinek "becsúszott" egy terhesség. Tapasztalatlan volt, félt elmenni orvoshoz, szüleivel sem tudta megbeszélni, és sajnos már túl késő volt...meg kellett tartania a gyereket. A kicsi már 3 éves, az anya nem nagyon törődik vele, egy családtag látja el... mégis milyen élete lesz így a gyermeknek???? Lelki sérülései végig fogják kísérni az életét! Szerintem csak akkor vállaljunk gyermeket,hogyha vállaljuk azt is, hogy minden szeretetet és törődést meg fogunk adni neki! Van néhány ember, aki nem alkalmas erre a feladatra!
Én mindigis felelősségteljes voltam, ám velem is megtörtént már, hogy okom volt az aggodalomra (az óvszer lecsúszott, nem vettük észre egyből, igaz még időben abbahagytuk amikor felűnt- ki gondolta volna, hogy baj lehet, persze utána nem jött meg időben!) Ha így teherbe esnék én elvetetném,mert nincs állandó kapcsolatom, sem megfelelő állásom, és mindemellett egyáltalán "nincs semmi közöm" a gyerekekhez, nem tudom elképzelni magam anyaként! Jó lenne ez egy gyereknek?!!
Egy abortusszal véleményem szerint sok további probléma megelőzhető. ez nem emberölés, nem véletlenül húzták meg azt a határt ameddig van rá lehetőség!
[354]
zsu 2007-06-26 15:00
két gyermeket szültem mind a kétszer veszélyeztetett terhességből. második gyermekem oxigén hiányos állapotban született. amikor születésének következményeivel szembesültünk az ő fejlődését előre helyezve ,úgy gondoltuk nem vállalunk több gyermeket. fogamzásgátló eszköznek spirált választottam.megkaptan a tájékoztatást, hogy ez sem 100% de ki gondolná, hogy ő lesz hiányzó rész a 100%-hoz?
én már voltam hiányzó rész!az első gyanú, hogy terhes lehetek a kérdések lavináját indította el.hogy történhetett, hiszen védekeztünk?miért pont én vagyok a majdnem 100% hiányzó része?mihez kezdjünk? melyik gyermekemet válaszam azt, aki már megszületett és segítségre szorul az életben vagy azt aki még csak születni készül?soha senkinek ilyen döntést ne kelljen meghoznia!!milyen anya az, aki eldobja egyik gyermekét a másikért?hosszú átvirrasztott és átsírt éjszakák után a terhesség megszakításra mentem.a beavatkozást megelőző procedurán éreztem magam eddigi életemben a legmegvetendőbnek.ha a gyermekeimre néztem a szívem szakadt meg a harmadikért.de nem tehettem mást...
annak a napnak az emléke bennem él örökké. fájdalmasan. gyötrően.nincs olyan nap ,hogy eszembe ne jutna mit tettem.és bár két gyermekkel élek , de nekem három gyermekem van!!
azoknak akik elítélik amit tettem csak annyit mondanék , hogy egyetértek velük és kívánom hogy soha ne kerüljenek ilyen helyzetbe!
[319]
Erika 2007-06-21 21:45
Mióta eszemet tudom és tisztában vagyok ezen dolgokkal, abortusz ellen vagyok. A mai világban számtalan dolog létezik, amivel magakadályozható egy terhesség. Nem értek egyet azzal, hogy azért vetetik el , mert nincs pénz, vagy kialakulóban van egy állás. Ezek mind olyan problémák, amikkel előtte is tisztába kell lenni. Egyetlen formáját fogadom el az abortusznak- ha bűncselekmény áldozata a nő. De a szomorú az, hogy ezeket a borzalmas képeket, a felelőtlenség miatt kel ma látnunk. Minden "anyukával" végig nézetném ezeket a videókat, még a nagy tettük előtt, és utánna a mellkasára tenném a maradványokat. Lehet, hogy sokakat bántok ezzel, de életemben nem tettem ilyet, mégis évek óta küzdök egy gyerekért. Más pedig: Megöli!!
[308]
Add 2007-06-16 13:56
En most per pillanat terhes vagyok de az igazsag az, hogy egyreszt szeretem a papat es mindketten akarjuk a gyereket, masreszt mar eleg idos (27 eves) vagyok, elso gyerek, nem engednem meg magamnak azt a "luxust" hogy abortuszra menjek, igy hogy szeretem az apjat. Viszont apa nelkul nottem fel es hat eves koromban jelentettem ki eloszor- meg most is ehez tartom magam, hogy: ha gyermekem lesz, annak apja lesz! Szerintem abbol amit irtal, kiderul a valasz is, vagyis te az abortusz mellett vagy, csak epp a kornyezeted akar befolyasolni. Egy tipp: mindenkinek egy elete van, edesanyad sem elheti le helyetted az eleted, es neked kell dontened: akarod ezt a gyereket, Onmagaert, vagy elhalasztod, azzal a kockazattal, hogy tobbet nem lehet gyereked(foleg elso gyereknel nagy a kockazat, de mindenkepp kerd ki egy szakember velemenyet aki partatlan). Ez annyira kell a te dontesed legyen, hogy senkinek ne rodd fel a kesobbiek soran, es ne is band meg. Ezt csak te tudod eldonteni.
[296]
Manó 2007-06-15 19:46
Sziasztok!

Végig olvastam amiket írtatok... Engem Édesanyám mindig ugy nevelt hogy bármit csinálok az abortuszt felejtsem el... Most 21éves vagyok... Volt egy párom 9 hónapig (aki nem fiatal)... Az utolsó 2hónapban csak kényszer miatt feküdtem le vele... mert nem találtam a megfelelő idöpontot a szakításra... Ebbe a 2 hónapban ő csak arra használt... Majd ebben a hónapban késett a menstruációm... Anyukám nyüstölésére megcsináltam egy tesztet ami pozitív lett... Tegnap voltam orvosnál az orvosom is ugyanazon az álláspontotn van mint anyukám... ő nem öl gyereket... Csak kérdem Én mire kéne ezt a szerencsétlen babát megszülnöm, hisz anyukámnak van egy 33nm2-es lakása amiben 6an élünk... Egyedül nevel minket, tehát adott hogy alig van sokszor már hó közepén arra pénze hogy egy kiló kenyeret vegyen... Nekem meg van az érettségim, de nem rég kirugtak a munkahelyemről, mert volt egy autó balesetem... Kérdem én mit csáljak???
[292]
szunyi 2007-06-09 16:54
de férjnél voltál, és olyan embertől vártad a gyermeked akit szivből szerettél. ez mindennél fontosabb, anyagi okok miatt én sem váltam volna meg a magzatomtól. viszont olyan embernek szülni akit látni nem birsz, hát sose lennék képes rá. nem tudhatom milyen ránézni egy gyermekre aki belőlem és egy általam nem szeretett személyből van.tudom h nem a gyermek a hibás, de nem lennék képes életet adni olyan gyermeknek aki nem szerelemből, őszinte tisza, győnyörű érzésekből fakadt.
[275]
Judit 2007-06-07 12:02
Én egy 19 éves anya vagyok!!!!!!!!!!!!mikor megfogant a kislányom többem mondták hogy menjek abortuszra,de se én se a férjem nem akartuk.akkor albérletben laktunk,én érettségiztem,egy fizetésből éltünk mégis megtartottuk.Anyagi okok miatt vissza kelett költöznünk a szüleimhez,persze nem ingyen.ezzel azt akarom mondani hogy sok aldozatot kell egy gyerekért hozni,de nem fontos pl:15000ft-os babakocsit venni.szóval azért nem dönt nyomorba minket a kisbaba!ja és terhesen utaztam napi 3 orat hogy legyen szakmám.Anyamnak kb 6 abortusza volt!kiráz a hideg tőle...........
[272]
MA 2007-06-05 13:35
Mi a helyzet akkor, ha egy szokványos spirálcsere folyamán, az orvos utasításait betartva, sőt túlteljesítve szex nuku és mégis teherbe esik a nő. Majd kiderül, hogy valószínűleg a már jóval korábban megtermékenyített pete beágyazódását tette lehetővé az orvos a spirál rosszul időzített levételével. De erről kérdés, info nem esett, mint lehetőségről. Mindez már két gyerek után.
Az eredmény teljesen elletétes a céllal. Mi ez műhiba? Ilyenkor ki tehet a dologról. Szörnyű nehéz döntés!!
[266]
szunyi [NŐ] 32 2007-06-03 16:12
szia, amig nem kerülsz ilyen helyzetbe foggalmad sincs miylen hatalmas lelki nyomás ez egy nő számára. Megismerkedtem egy sráccal szedtem a tablettát, elutazott egy hajóra úgy volt h ott is marad. abbahagytam a tablettát, de ő egy hét után visszajött és nem örültem neki. nem kezdetem újra tabit szedni azt hiszem körülbelül ét aktusunk volt a hazajötte után, már látta ő is h ez nem fog működni.25éves férfit kértem arra h vigyázzon, vegye ki időben, és habár úgy tett, a fele mégis bennem landolt. érezte h vége lesz és később elismerte h szándékosan tette, nme akrt levesziteni. nem tudod elképzelni azt amit iylenkor érez egy nő...rá voltam utalva a terhességmegszakitás miatt anyagilag és mivel elég nehezen viseltem a terhességet(hányás,fáradékonyság plusz a lelki teher=enyhe depresszió) . számoltam a perceket h túl legyek rajta és hatalmas bpoldogsággal töltött el a tény hogy nincs többé az a magzat. az abortusz előtti méhszájtágitás miatt hatalmas fájdalmakat életem át. pokol volt. oda akarpok kilyukadni h habár hibás vagyok h megbiztam valakiben és nem védekeztem, nem tudok bűntudtatot érezni a btettem miatt(abortusz), hatalmas ajándéknak tartom ezt a lehetőséget. nem vállaltam volna egy olyan ygermeket aki olyan embertől származik akit igy szivből megutáltam, és ara és képtelen lennék h árvaházba adjam a babát. Senkinek nincs joga megitélni a másikat, Te szived joga ha inkább gyermeket szülsz 18évesen mint elvetesd, de mindenkinek a saját erkölcsei szerint kell és johga azt lerendezni. Ezért fordul fel a gyomrom azoktól az ambaraktől akik abortusz ellen tűntetnek, hiszen más dolgához semmi közük őket meg senki nem kényszeriti erre a tettre.ennyit szerettem volna hozzáfűzni a mondandódhoz és én tartom szégyennek hogy a 21. században lehajtott fejjel kell mennie annak és szégyellni magát aki mesterséges terhességmegszakitáson esett át. Nem kivánom neked soha h ilyen helyzetbe kerülj.üdv orsi
[256]
... 2007-06-02 12:41
Én úgy gondolom, hogy a mai világban sok abortusz azért van, mert az emberek önzőek. Persze nem azokról beszélek, akiknem tudnák felnevelni a babát, vagy még túl fiatalok ehhez. Azokra gondolok akiknek megvan mindenük, minden héten "kell" neki vagy 2 új cipő és az alakjának tökéletesnek kell lennie. Nos az ilyen önző emberek azért nem akarnak gyereket, vagy 1 gyereknél többet, mert akkor nem tudná kialudni magát, nem járhatna annyit edzeni stb. A mostani világban nem divat lemondani a saját örömről a másik örömére.....
[250]
Dorka (17) 2007-05-08 10:22
Nem rég néztünk abortusz-videót tanórán. Igaz, hogy a nyolcvanas évek Amerikájából jött, de akkor is hitelesnek találom. Borzalmas! ! ! Vödrökbe gyömöszölt csecsemők... betört koponyák... hol egy láb, hol egy kéz.... Senkinek nem kívánom ,h így végezze ! Az a legszomorúbb, hogy sokan nem veszik emberszámba a kicsit ! Pedig három hónaposan pont olyan mint egy igazi ember csak miniben !
Tény, hogy ciki lenne terhesnek maradni 19 évesen , de kérdem én nincs más csak az abortusz ????????????????
Fogamzásgátlásról nem hallottak ezek a lányok? És még egy részeg éjszaka után is ott az eseményutáni tabletta, (bár havonta max. 4 engedett...) . De (sajnos? / szerencsére? ) sok olyan fiatal anyát ismerek , akik 15-19 évesen szültek ! Anyaotthonba vonultak, mellette suliba járnak és , ha az első pár hónap után nem akarják a babát , akkor még mindig otthagyhatják az otthonban, mert egyben "csecsemő-otthon" (árvaház) is.
Persze a szülők és tanárok felelőssége is nagy !!! Ha nem lenne tabu a szex, fogamzásgátlás és családtervezés a suliban és családon belül , akkor talán (!) megelőzhetnénk a BAJt...
Megértem a hölgyet aki elhajtatja a babát 2 gyerek után, anyagi okokra hivatkozva, de sajnálom, hogy nem gondolnak az örökbeadásra, mikor több család akár feketén VENNE gyereket.
És sorry , de gyűlölöm azt aki mindezeket képes végre hajtani !!! Ötödikes korom óta szeretnék szülész-nőgyógyász lenni... Mikor láttam az abortusz-videót megfordult velem a világ ! Nem lennék képes embert ölni! De néha orvosi kötelesség a gyilkolás !?
Még egy kérdés merült fel bennem ! Vajon nem lehet valami magzatelhajtó bogyót kitalálni? Az egyhónapos magzat menekül az ultrahangos felvételen az orvos műszereitől... a kutyámnak beadna altatót az állatorvos! Adjatok mérget a babának ha muszály megölni, de NE ÉLVE NYÚZZÁTOK ki az anyaméhből, ami számára a legbiztonságosabb hely kell, hogy legyen !!!!!
Sajnálom, hogy a XXI. században gyilkolnunk kell a legártalmatlanabb embereket is... nem tudom hova vezet ez... végül kihalunk? Ember öl embert ! Nem akarok felnőni egy ilyen világban !
[188]
Mária 2007-05-04 10:38
35 évesen két gyerek után újra teherbe estem. Az egzisztenciám még alakulóban; új autó, új lakás némi hitellel; már szinte túl szép volt. Egy hét keserves kinlódás után a férjem 80%-os hatására a megszakítás mellett döntök. Valószínűleg.
Az ellenségemnek sem kívánom amit most is érzek.
Ennél nehezebb dolgot el sem tudok képzelni! Szégyenlem magam és megértem aki ezt elítéli, de nézze meg a másik oldalt is!
Nem biztos, hogy lesz lelki nyulgalmam és hogy valaha is őszintén tudok a világ felé nevetni; a két csodálatos gyermekem szemébe nézni!!!
[174]
Tamás 2007-04-26 09:13
Azért azt vedd figyelembe, hogy sokkal szégyenletesebb, ha a lány terhes marad fiatalon és tehát, tegyük fel, 19 évesen anya lesz... Már meg ne haragudj, de Én is az abortusz ellen vagyok MEGFELELő ANYAGI- ÉS LELKIHÁTTÉR MELLETT. Hogy egy életre lelkinyomorékká tesz, abban biztos vagyok, de...
Apa nélkül, pénz nélkül, lakás nélkül hol nevelnéd fel a gyereked? Az utcán? Szerinted az jobb lenne? Mégis hogy nőne fel az a gyerek? Úgy hiszem, azért azon is el kell gondolkodni, sőt, ez a fő szempont, hogy a gyerek szeméből nézve mi lenne a leghelyesebb... Nem?
[158]
Kata 2007-03-29 19:16
Nagyon elszomorító ahogy ezeket a dolgokat olvassa az ember! Nemrég képeket láttam az abortusszal kapcsolatban, de a szíve megszakad az embernek! Mikor az ember azt a szót hallja, hogy abortusz igazából fel sem lehet fogni, mert aki nem éli át az nem tudja mit is jelent, de ezeket a képeket látva szörnyű és elborzasztó, hogy az állat is jobban megvédi a kölyökét, mint az ember! Csak elítélni tudom ezt a dolgot és azt, hogy egy "embernek" és "anyának" nevezett személy ilyenre vetemedik!!!! Nem tudom, hogy van az ilyeneknek lelki nyugalmuk és hogy tudnak a világ felé nevetni!!!! Szégyelnivaló a világ!
[134]

Cikkajánló

Alap-testhőmérséklet - Fogamzásgátlók nélkül (3.rész)

Buli és szexualitás

Hogyan kerülhetem el a korai apaságot?

A tizenévesek szexualitása és a fogamzásgátlás

A rejtőzködő Candida

Hogy kaphatom el a nemi betegségeket?

Friss

A nyitott kapcsolatokról

Fórum

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Anális szex
2020-09-13 - 03:21

Maszturbálás
2020-09-13 - 03:18

Beszélgetünk
2020-09-13 - 03:18

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-06-19 - 18:44

Szüzesség elvesztése
2020-06-19 - 18:31

A méret a lényeg?
2020-05-04 - 06:50

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Orális szex
2020-03-04 - 14:50

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Hűtlenség, megcsalás
2019-11-25 - 22:41

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41