szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső
A hűtlenség áldozatai - Megcsalás utáni kibékülés KOMMENT

A hűtlenség áldozatai - Megcsalás utáni kibékülés

A legtöbb kapcsolatban hatalmas törést jelent, ha lelepleződik egy félrelépés. Néhányan sosem bocsátják meg párjuknak a csalfaságot, más kapcsolatokban a felek előbb-utóbb napirendre térnek a dolog felett, és helyreáll a házi béke... Teljes cikk

leviné [NŐ] 57 2014-03-10 12:03
nagyon tud fájni...
[8386]
daiana 2011-07-14 11:57
Az én párom megcsalt egy prostival ,de megbocsatottam neki ,igaz elfelejtenni nem tudom ,és faj ,de ez van . En ugy gondolom hogy ilyenkor a nö is tehet ha a párja megcsalja ,azert gondolom ezt mert nálunk is unalmas kezdett lenni a kapcsolatunk , már nem foglalkoztam magamal sem anyit mint regen ,meg mivel tudtam hogy ö a szexben mit szeret ,azt sem tetttem meg neki .Ö egy kicsit perverz ,én meg nem , ezert egy igazi prostinál kereste a boldogságot. Ezt ezert mondom hogy sokszor nem csak a megcsalo a hibás ,hanem mi is . Sok párok nem beszelnek eleget es nem tudják hogy a masiknak mi a szuksege ,vagy nem meri bevalani hogy azt szereti a szexben ,ezert vannnak a sok felrelépések is !
[7941]
Gábor 2011-05-24 09:36
Nem érzem magamat áldozatnak, legföljebb a saját balfékségem áldozatának, de a fórum témájához tartozik a történet.

A párom, akiről azt hittem, hogy életem párja, akivel házasságot és gyerekeket terveztünk 2 hónapos kapcsolat után, egy az ő számára nehéz napon nem érezte azt, hogy mellette állok, majd másnap lefeküdt egy másik férfival.

Amikor ez kiderült, úgy reagáltam, hogy megköszöntem neki az őszinteségét, majd megmondtam neki, hogy többé ne keressen, és látni sem akarom őt, amíg világ a világ. Ezt követően elrohantam.

Előtte volt bizonytalanság. Bizonytalan voltam abban, hogy akarom-e ezt a kapcsolatot úgy, hogy közben látom/ érzem annak a jeleit, hogy a párom érzelmileg nem független a családjától (én egyébként a családomtól független vagyok minden tekintetben). Ezeket el is mondtam neki, és azt az "ominózus" hétvégét szerettem volna arra felhasználni, hogy külön külön megnézzük azt, hogy hogyan boldogulunk a magunk életében, hogy "rövid szünet követően", megújulva lépjünk vissza a kapcsolatba, mintegy kitisztult fejjel. Én a magam részéről mindent megtettem ennek érdekében. ő állítólag félre értett, és úgy érezte, hogy el akarom hagyni őt (utaltam arra, hogy ha nem változik meg néhány dolog x időn belül, akkor ez és ez lesz a következménye)

Másik nőről, kalandról szó sem volt az esetemben, és előtte megbeszéltük, hogy egyikünk sem csalt meg még soha senkit, és ezután sem szándékozik. Szerelmes voltam, és amióta csak találkoztunk, mesébe illő volt minden. Villámcsapásként ért bennünket az első találkozás.

A kérdésem a kedves fórumozókhoz, hogy természetes dolognak tekinthető-e az, hogy én férfi létemre az életemben még soha nem csaltam meg senkit, és ezután sem akarok, mert tisztán szeretem a páromat, és hiszem azt, hogy a hűség fontos érték. És fogom-e valaha hiányát érezni a "megcsalás képességének" egy következő kapcsolatomban? Egyáltalán lehetséges-e az, hogy valaki soha ne lépjen félre? Teljesen kétségbe vagyok esve, mert még nagyon frissek az élmények.

Ha kérné, akkor legszívesebben adnék második esélyt neki, de nem teszem meg, mert már nem bízom benne, és nem hiszek a második esélyekben. Kisajátítani pedig nem akarom őt, mert szeretem.

Amikor ez kiderült, úgy reagáltam, hogy megköszöntem neki az őszinteségét, majd megmondtam neki, hogy többé ne keressen, és látni sem akarom többet, amíg világ a világ. Ezt követően elrohantam.

Köszönöm.
[7751]
jerry 2011-02-23 22:58
most volt 1 éves kapcsolatom a barátnőmmel,elég sok veszekedés volt közöttünk.Az anja már fel se enged hozzájuk,múltkor a barátnőmnek fájt a feje és fura hangokat hallottam a telefonból,azt éreztem hogy valaki fekszik mellette,mikor rákérdeztem lecsapta a telefont.Felmentem hozzá az anja az orrom elött becsapta az ajtót.Mondanom sem kell egyből arra gondoltam hogy ott éppen folyik a szex,eléggé elvagyok keseredve,és senki nem tud nekem segíteni.Én most is szeretem őt de érzem hogy az ő érdeklődése irántam már rég nem a régi.
[7466]
Pilluka30 2011-01-21 14:24
gbocsátottam ÉS kitettem, azon nyomban. Nincs különbség megcsalás és megcsalás között. Nem lehet úgy leélni egy életet, hogy folyton azon rettegsz, mikor teszi meg újra, mikor lép le véglegesen, és ha késik 5 percet, vajon hol van.
Megbocsátani meg lehet és meg is kell, elfelejteni a dolgot nem. Számomra a párkapcsolat pár-kapcsolat. Ha más kell neki, menjen. Én nem hiszek abban, hogy "elvesztette a fejét" meg hogy nem volt érzelmi kötődés. A hűség DÖNTÉS kérdése, és ő másképp döntött.
És abban sem hiszek, hogy "megváltozik". Ne változzon meg. A szeretet azt jelenti, hogy vagy olyannak szereted, amilyen, és nem akarod, hogy megváltozzon, vagy nem szereted. Nincs "de". Viszont nem muszáj hűtlenül is szeretni. De nézhetjük a másik oldalról is: ha szeretsz valakit, úgy szereted, ahogy NEKI jó, az, hogy te csak "jót akarsz", nem elég. Ez esetben ő nem úgy szeretett téged, ahogy neked jó, tehát nem igazán van mi után sírni.
Módszer? Az együtt töltött időből próbáld a szép emlékeket megőrizni, és tudatosítani magadban, hogy ő a múlt (amit nem lehet, és nem is kell kitörölni és elfelejteni! menekülni előle meg végképp nem, úgysem sikerül), a múltad hozzád tartozik, viszont lesz még jövő is. És erre a jövőre kell koncentrálni a mostani "gyász" után.
[7420]
Red666 [FF] 38 2010-11-10 13:28
Számomra teljesen mindegy, hogy mit érez, vagy mi hiányzik neki a kapcsolatból. Még nem csaltak meg (legalábbis nem tudok róla), és még én sem tettem senkivel: tisztelem a barátnőim. Sok kapcsolatom volt, de mindíg tisztán zártam őket, sosem aláztam meg senkit.
Lehet, hogy az én gondolkodásom fekete-fehér, de valaki vagy megcsal, vagy nem. Vagy szeret és tisztel, vagy nem. Utólag már nem érdekelnek a miértek, és nem adok igazat ennek a new-age girlpower "mindíg a pasi a hibás" politikának (Hallmark szindróma). Vagy belead mindent a kapcsolatba, vagy másnap már nem ismerem.
[7330]
mokus No 28 2010-05-15 14:33
igen en soha nem ertettem hogy miert kell megcsalni a masikat es ma sem ertem de sajnos tapasztalnom kellett a hutlenseget,fajdalmas dolog es meg fajdalmasabb hogy oda a bizalom es nem tudom meg bizhatok-e majd a paromban,ebbol ertheto hogy egyutt maradtunk.Megbocsajtottam de nem bizok benne,mindig ketelkedek es betegesen fetekeny lettem.Tudom azt is hogy mindez tonkre teheti meg azt is ami megmaradt.Szamtalanszor kert mar bocsanatot,es megbanast is lattam rajta(persze van egy gyerekunk)de en ugy gondolom sokszor hogy en leszek ki veget vet a kapcsolatnak.Sokat olvastam a hutlensegrol es mindig arra gondolok hogy erdemes megprobalni meg egyszer mindent ujra kezdeni.Soha nem gondoltam hogy kepes lesz elarulni,megalazni mivel olyan szerelem indult hogy meseben illo.Sajnos en is gondoltam mar arra hogy vissza adom had erezze o is azt amit en mar honapok ota.Egy dolog az biztos hogy mar nem bizok senkiben ha mar a paromban sem bizhatok,lehet hogy meg valtozik a velemenyem majd ha el jon az idelye,de az mondolya vagyok hogy erdemes oda figyelni a parunkra mert a ferfiak 10%-a nem csaja meg a parjat.
[6945]
perla 2009-05-29 13:08
Volt egy 20 éves házasságom(én részemről első szerelem)Szerelmes voltam belé,mégis megcsaltam,több hosszú kapcsolatom volt mellete,ami hiányzot belőle meg kaptam másoktól,sokszor gondoltam hogy lelépek a másikkal.Aztán volt egy nagy balesete ami rádöbbentett hogy nem tudnék nélküle élni,már nem akartam elhagyni,évekig ápoltam olyan sérülései voltak,hogy szexre képtelen volt,mégis szerettem,féltettem.Végül 4év után felgyogyult.Az orvosok azt mondták"köszönje nekem"Megköszönte, örökre elhagyott egy másik miatt.Nem csak engem a 17 éves kamasz lányát is.Azt hittem bele halok!!sokan mondthatják megérdemeltem.Sokáig én is így gondoltam,aztán utolag derült csak ki,hogy ő már sokkal előbb félre járogatott mint én.Az életemből 20 év hazugság volt.Nagyon sok bosszu,harag ,gyülölet volt bennem,megtudtam volna ölni.Ma már nem haragszom,a gyerekem apjaként gondolok rá.Rám talált az igazi,anélkül, hogy keresetem volna.Mellete eszembe nem jut más férfi,Boldog vagyok vele már 7éve.A volt férjemmel semmilyen kapcsolatom sajnos nincs ,mert az új asszony féltékeny és megtiltitta neki.Van két kicsi gyermeke,de tudom,hogy nem boldog.Sajnálom,szeretnék vele "legalább olyan szinten komonikálni mint a gyermekem apja. Ha már megcsaljuk a párunkat,vagy csak gondolunk rá,akkor valami már nem oké,minden problémát meg kell beszélni a másikkal,talán ez megoldás lehet.Irjátok meg a véleményetek a történetemről.Puszi mendenkinek!!!!!
[5782]
gyöngykagyló [NŐ] 49 2008-11-07 17:43
Érdekes téma ez a "megcsalás" - elgondolkoztam azon, hogy a jelenlegi kapcsolatomban - amely kb. másfél éve tart - tulajdonképpen szeretőm van, én borzasztóan szeretem, úgy érzem ő is komolyan érez irántam, de iszonyatosan nehéz elviselnem, hogy lehetséges, hogy soha nem lehet közöttünk normális együttélés, ugyanis ő nem tud hozzám költözni /anyagi és egyéb körülmények miatt/, az élettársával lakik egy fedél alatt, azért írom, hogy "lakik", mert 8 éve nincs köztük semmi, a partneremnek ez alatt a 8 év alatt volt egy rövidebb kapcsolata, ahol a nő csúnyán átverte, jelenleg úgy érzem, hogy mindketten egyfajta vigaszt is keresünk a másikban, viszont szexuális értelemben is és intellektuális értelemben is úgy érzem, hogy nagyon jól megértjük egymást! Sokszor elgondolkozom viszont azon, hogy tulajdonképpen nekem mennyi jut ebből a férfiból - bármilyen csodálatos is vele, és elgondolkozom azon, hogy vajon - van-e az élettársa és közte mégis néha-néha valami? Mert, akkor, ugye ez egy hülye helyzet: Hogy most engem csal meg? Az élettársát meg velem csalja meg? Kételyeim vannak néha, olyan érzésem van, hogy egyfelől érzelmileg és testileg is mindent megkapok ettől a férfitól, viszont sokszor úgy érzem, hogy azzal "csal meg engem", hogy nem lehet "teljesen az enyém". Ugyanakkor viszont elképzelhetetlennek tartom azt, hogy egy férfi -, ha a körülményeink úgy engedik minden éjszakát velem tölt, és ezen kívül iszonyatosan jó vele főzni, együtt lenni ... Csak éppen nem tudunk összeköltözni, mivel én például az édesanyámmal élek együtt, ezen kívül vannak egyéb akadályok /anyagi/ is. Szóval én úgy érzem, és ezt a partneremnek a kapcsolat kezdetén is megmondtam, hogy amennyiben alapvető tényben valótlant állít, és én rájövök, soha többet nem fogok tudni bízni benne. ő viszont bátran állította és állítja is, hogy nyugodtan kérdezzem meg az élettársát, hogy évek óta még csak a szexről sem beszéltek, nemhogy egymáshoz érjenek. Szóval ez egy irtózatosan bonyolult helyzet, ugyanakkor azt akarom mondani, hogy bizalom nélkül semmilyen kapcsolat nem működhet! Viszon, ha én rájönnék, hogy akármilyen kapcsolatban nekem alapvető kérdésben hazudtak - többé nem tudnék bízni az illetőben!
[3751]
tengerszem [NŐ] 35 2008-08-09 15:47
Carlos_X!!
Aki ELVÁRJA, hogy tiszteljem, azt valószínűleg kapásból meg is csalnám. Egy szerelemben a tisztelet nem elvárás kérdése, hanem evidens dolog, ami vagy jön magától vagy nem, de ha nem, akkor nem lehet elvárni, mert csettintésre nem jön tisztelet. Az ilyen embert pedig el kell engedni, aki nme tud engem magamért tisztelni. A másik meg az, hogy felőlem megcsalhat, csak aztán ne csodálkozzon, ha én is tartok egy szeretőt és ugynaazt megcsinálom, amit ő velem. De ha én nem csinálnám meg ezt, akkor is visszakapná valahol valakitől. Sokan keverik is a megcsalást a bosszúval.
[3000]
Carlos_x [FF] 45 2008-08-08 06:55
Mivel sajnos én is felszarvazott lettem, nagyon aktuális a téma és AlphaGirl hozzászólása fogott meg igazán. NAGYON IGAZA VAN...

"AlphaGirl [Nő] (30)2008-08-07 - 08:20:42

egyszerélünk táncsak nem p*cs*lök valakivel aki sza*ik rám.... vannak emberek akik szeretnek tisztelnek, ez azért érthető gondolom, hogy a több millió közzül miért őt választottam és miért rúgom ki ha átver... Nem áldozom fel az életemet van aki megteszi hát annak ÁMEN! :) Én boldogan akarom leélni és az a pár hónap amíg nagyon rossz csak kibírom mint bizonytalanságban élni egész életemben mint egy önbizalmat vesztett idijóta...direkt van benne a j :P"
[2991]
tengerszem [NŐ] 35 2008-08-07 14:49
Bár ha jól vettem ki a szavaidból, te se voltál őszinte vele, nem terítetted ki a lapjaidat elé, hogy te ezt komolyan gondolnád/tad volna.
[2984]
tengerszem [NŐ] 35 2008-08-07 14:47
Hát akkor meg épp az a gyanús, hogyha ilyen szépeket ígér. :S De ez az előző kommentedből nem derült ki.
[2983]
RocketGirl [NŐ] 35 2008-08-07 14:32
Ígért sok mindent, tán csak a csillagokat nem :D...
[2982]
tengerszem [NŐ] 35 2008-08-07 13:54
Ígért bármit is ez a pasi neked??? Szerintem itt nem csalt meg senki senkit. Amiben csalódhatunk, az maximum a saját előre felépített konstellációnk...
[2981]
RocketGirl [NŐ] 35 2008-08-07 13:50
Sziasztok,

Elnézést, hogy ilyen durván fogalmazok, de megintcsak nem a Ti véleményetekre leszek kíváncsi, de kapcsolódik a post-hoz az elmúlt napok eseménye.
Még mielőtt a lényegre térnék, bemásolom a korábbi hozzászólásomat:


"Bocsánat, ezt nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá.
Lehet pedzegetni a témát, hogy kinek mit jelent a megcsalás. Amennyiben két ember őszinte és tiszta szívvel szereti egymást, szerintem (!!!) ilyen nem létezik, mint fogalom. Megcsalás?!? Nem tud megcsalni az, akit szeretek és aki viszont szeret. Miért? Mert a szeretet elfogadást jelent, olyannak, amilyen ő, amilyen én vagyok. Ha elfogadom őt, akkor minden hibájával együtt szeretem. Ha másnál tölti az estét, vagy pár órát, az nem von le semmit az én értékeimből, de még az övéiből sem. A lényeg, hogy hozzám jön haza, és megtisztel hosszú távon a közelségével.
Szerintem az az ember, aki féltékeny nem szeret igazán. A féltékenység önzés. Mert meg akarja tartani magának a másikat. Pedig nem az övé, nem birtokolhatja. És akit szeretek és elfogadok olyannak amilyen, azt ha kell, el is fogom tudni engedni."

Tehát a lényeg:

Találkoztam egy "úriemberrel" (az idézőjel szándékos), aki kedves volt, romantikus és legnagyobb meglepetésemre még értelmes is. Lehetett vele beszélgetni, megnevettetett. Sármos volt és izgalmasnak tűnt. Mondta, hogy jelenleg párkapcsolatban él, de már eléggé megromlott közöttük a viszony. Ebből arra merészeltem (ó én bohó naiva) következtetni, hogy talán - bár most még harmadik lennék - később ebből még lehet valami. Találkoztunk párszor, amolyan igazi hollywoody filmes randik voltak. Jól éreztem magam, és úgy tűnt, hogy ő is. A viszonyunk (szándékosan nem írok kapcsolatot) az elmúlt napok egyik estéjén teljesedett ki/be. És azóta semmi hír. Most kb. úgy érzem magam, hogy átvertek, mint sz@rt a palánkon.

Már megfordult a fejemben az is, hogy a megcsalás nem klasszikus értelemben vett formájáról van szó: azaz, nem a barátnőjét csalta velem, hanem engem a barátnőjével.

Mellesleg csak az boldogít, hogy a bizonyos úriembernek nem lehet valami boldog az élete, ha ténylegesen erre és ilyen formában van szüksége.

Kérlek, tartózkodjatok az olyan kommentektől, hogy idióta vagyok, hogy egyáltalán belementem. Mentségemre szóljon, hogy normálisnak tűnt a fazon... És ennyi...
[2980]
Ancsa87 [NŐ] 33 2008-08-07 11:01
Anthico én arra gondoltam,hogy Szuszi beírt valamit,erre rögtön le kellett reagálnod hogy idézett. Igazából engem személy szerint nem érdekel,idézet-e,vagy sem. A lényeg,hogy leírta mit gondol,és mivel ezt egy könyvbeli szöveg szépen kifejezte (mármint a mondandóját), miért lenne baj,hogy bemásolta? Tulajdonképpen az a lényeg, hogy az ő gondolatait tükrözi. Ahogy a te idézeteidnél is az a lényeg, hogy az adott szöveg odavág, mindegy honnan írtad,könyvből,netről,vagy a saját fejedből.
[2975]
Anthico [NŐ] 108 2008-08-07 10:57
Ezt fordítva is mondhatnám...engem is kinézett pár ember, akik belémkötnek :) Mert ha más írja ugyanazt, akkor arra nincs ilyen reagálás :) De ha én, akkor egyből :)
Megjegyzés: én minden bemásolást idézőjellel jelzek (persze most nem azt mondom, h mkinek így kell, csak megjegyeztem :)).
[2974]
Ancsa87 [NŐ] 33 2008-08-07 10:54
Anthico,most Szuszi írt egy véleményt,erre te rögtön belekötöttél,hogy miért nem a linket másolta be.Mikor te idézel valahonnan,te se a linket másolod be,akkor miért zavar,ha más is idéz? Egyértelmű hogy kinéztél magadnak pár embert,akinek minden hozzászólásához kritikát fűzöl,és belekötsz.
[2973]
Anthico [NŐ] 108 2008-08-07 10:29
Amúgy a fórum arról szól, h MINDENKI leírhatja a véleményét, tapasztalatait, stb egy adott témáról. Visszaolvasva mások is hasonlóan vélekedtek ezzel a témával kapcsolatban, mások is hasonló véleményezést írtak, de azért Anthicoba bele kell kötni :)
Mindenki saját maga élete, tapasztalatai alapján ítél meg egy helyzetet és el kell fogadni, ha ő bizonyos szituációkban eléggé eltérő módon vélekedik. Ismét jelzem, h vagy 3 ember írt nagyon de nagyon hasonló véleményezést. De őket nem érte kritika, h ne okoskodjanak, csak engem :)
[2971]
Anthico [NŐ] 108 2008-08-07 10:26
Le a kalappal, h te egész könyveket is el szoktál olvasni :) Én csak dísznek vásárolom őket a polcra :D
De ne repkedj azért túl magasan, mert nemcsak a te szokásod a könyv lapjait bújni :)
[2970]
hercegnõ [NŐ] 50 2008-08-07 10:22
Én sze,ély szerint jobb szeretem mindjárt elolvasni a szöveget, mint linkekkel keresgélni. Azokat meg se nézem.
[2969]
Szuszi [NŐ] 33 2008-08-07 10:20
Semmi baj, nem haragszom, csak tudod míg te a neten bóklászol én olvasni is szoktam.... nem csak bizonyos részeit egy könyvnek, hanem az egész könyvet elolvasom..... ha ez meg van a neten is, akkor olvasd el ott a folytatást, én maradok a lapoknál.......

Tudod ez a fórum nem aról szól, hogy neked véleményezni kell mások hozzászólásait, és nem is arról, hogy majd te tudod, hogy más mit érez, hogyan érez, és mi a megoldás......

Arról szól, hogy mindenki leírja azt amit tud, legyen az könyvekből, a netről, vagy a saját fejéből leírva..... majd az, aki a kérdést feltette, értékeli, hogy melyik hozzászólás volt neki hasznos............
[2968]
Anthico [NŐ] 108 2008-08-07 10:15
Ohh...elnézést, csak minden szóról szóra megvan a neten is :)
[2967]
Szuszi [NŐ] 33 2008-08-07 10:09
Könyvekből van, tehát nem tudom neked belinkelni, hogy legalább valami értelmes is ragadjon rád.......
Az, hogy mindenkibe belekötsz, leírod azt amit mások átfogalmazva, megkérdőjelezel embereket, érzéseket, "tudást", ebből már mindenkinek elege van. Az, hogy most is rámkommenteltél 1: nem a témához kapcsolódik, 2 : okoskodás...... Szeretem amikor az okos emberek hülyéskednek, de amikor a hülyék okoskodnak, azt nem.

Ezzel azt akarom mondani, hogy inkább fogd vissza magad........


Senki nem kíváncsi rá, hogy te hogyan értékeled mások beírásat, mert ilyen alapon, én is elmondthatom, nem csak a magam nevében, hogy a te beírásaid másról se szólnak, csak aról, hogy elhitesd, milyen okos vagy...és tudod a jelentését???

A legnagyobb butaság amit csinálhat ember.......


További jó fórumozást, és legyél kedves szívódj fel a hsz-aimtól....... köszi! :)))
[2966]
Anthico [NŐ] 108 2008-08-07 09:58
Na, ezt nagyon érdekesen sikerült összekötnöd velem :D
Érdekes :) Magamból indulok ki? :))))))
[2965]
Szuszi [NŐ] 33 2008-08-07 09:55
Anthico: mindenki magából indul ki.......
véleményezd a saját beírásaidat..... ....
[2964]
Anthico [NŐ] 108 2008-08-07 09:38
Elég lett volna belinkelni a bemásolt szövegek oldalait is :)
[2963]
Szuszi [NŐ] 33 2008-08-07 09:32
Azt gondolom, a megcsalás utáni békülésről, attól, hogy botlás történt valaki részéről, még nem jelenti a kapcsolat végét.
Nem feltétlenül azért történt a megcsalás, mert a kapcoltatban valami hiány volt, hiszen a mondás is erre utal: " a kutya is jódolgában veszik meg!"......
Magamból kiindulva, azt hiszem, hogy meg tudnák bocsájtani.

Mit mondanak mások?

Az ego nem más, mint a valódi éned ellentéte. Az ego nem te vagy. Az egót a társadalom találta ki; ezzel cspnak be, hogy nyugodtan játszadozhass tovább vele, mint valami játékszerrel, és soha ne gondolkozz el azon, hogy mi is a valóság. Ezért mondom folyton, hogy amíg nem szabadulsz meg az egódtól, addig képtelen leszel megismerni önmagadat. ...

Az igazság keresése pontosan itt kezdődik: bármit is mondott neked a társadalom arról, hogy ki vagy, felejtsd el, verd ki a fejedből! Biztosan nem az vagy, amit mondtak, hiszen rajtad kívül senki nem tudhatja, hogy ki is vagy valójában... senki, csak te. Rajtad kívül senki nem léphet be léted titkainak kamrájába. Senki nem tudhat róla semmit, tehát bármit is mondtak az tévedés volt. Felejtsd el!

Tehát senki ne ítéljen, feltételezzen a másikról semmit, mert az nem úgy van..... mindenki csak magát ismeri, vagy még magát se....... tehát, ebből az önismereti hiányból is fakadhat a megcsalás.


Aztán valaki szóba hozta az intimitást.... hát.....
Mindenki fél az intimitástól.
Bizalmas viszonyra vágyunk, de nem mutatjuk meg magunkat.
Ez az egyik legfontosabb konfliktusforrás a barátok és a szerelmesek között: egyikük sem akar felhagyni a védekezéssel, egyikük sem mer teljesen pőrén, őszintén és nyitottan fordulni a másik felé, pedig mindketten vágynak rá. Ezért mindennapossá váltak a "cserbenhagyásos" kapcsolatok az olyan társadalmakban, mint a miénk, amely egyre inkább elfogadja az alkalmi szexet. Ugyanakkor hangsúlyosabban van jelen az az általános érzés is, miszerint hiányzik a valódi intimitás. E nélkülözhetetlen értéknek kevés köze van a testi érintkezéshez, bár a szex kétségkívül egy lehetséges ajtó. Azonban sokkal fontosabb legmélyebb érzéseink és sebezhetőségünk őszinte feltárása. A sebek nem tudnak begyógyulni, ha nem fedjük fel őket. Minél inkább rejtegetjük, annál veszélyesebbé válnak, halálos fekéllyé fertőződnek.......Aki bízik és hisz önmagában, csak az tud megbízni másokban. Ez az intimitás alapja. Arra vágyunk, hogy a másik valóban intim viszonyba kerüljön velünk, lemondjon a védekezésről, feltárja előttünk sebeit, levesse minden álarcát, s anyaszült meztelenül forduljon felénk?
Nekünk kell megtennünk a kezdő lépést.

Légy önmagad, nem törődve a következményekkel!
A színlelés vagy a mások tanácsai szerint élt élet elvesztegetett idő.Röviden ennyi........
[2962]
AlphaGirl [NŐ] 42 2008-08-07 08:20
egyszerélünk táncsak nem p*cs*lök valakivel aki sza*ik rám.... vannak emberek akik szeretnek tisztelnek, ez azért érthető gondolom, hogy a több millió közzül miért őt választottam és miért rúgom ki ha átver... Nem áldozom fel az életemet van aki megteszi hát annak ÁMEN! :) Én boldogan akarom leélni és az a pár hónap amíg nagyon rossz csak kibírom mint bizonytalanságban élni egész életemben mint egy önbizalmat vesztett idijóta...direkt van benne a j :P
[2961]
AlphaGirl [NŐ] 42 2008-08-07 08:17
hehe hát már nem tudom magam jobban kifejezni... :)))
[2960]
Anthico [NŐ] 108 2008-08-06 19:14
Érzik és mégsem tesznek semmit...inkább megcsalják egymást.
[2959]
Ancsa87 [NŐ] 33 2008-08-06 19:08
Szerintem ha valami nincs rendben,azt mindkét fél érzi,maximum saját magának nem ismeri be.Innentől kezdve a megcsaló és a megcsalt is hibás a kialakult helyzetért.Hogy ez helyrehozható-e,megmenthető-e a kapcsolat,az teljesen egyénfüggő.
[2958]
Anthico [NŐ] 108 2008-08-06 18:35
Pont ezért gyávaság, mert nemhogy otthon beszélné meg a párjával, inkább keres egy "könnyebb" megoldást: mást az ágyába.
Ha elmondaná, mi bántja, mit hiányol vagy mi sok neki, akkor megoldhatnák együtt kettesben. De legtöbben inkább csendben elégedetlenkednek, aztán majd szépen felszed valaki mást.
[2957]
Ancsa87 [NŐ] 33 2008-08-06 18:30
Szerintem egy párkapcsolatban mindig vannak felmerülő gondok,amiket együtt kell megoldani. Viszont mikor az egyik fél más ágyában keresi a boldogságot,ott azért abba is bele kell gondolni,hogy vajon miért tette. Egy megcsalás is két emberen múlik.
[2956]
Anthico [NŐ] 108 2008-08-06 18:19
Alphagirl, teljesen egyetértek veled és szerintem is ilyen egy normális párkapcsolat, házas élet.
[2955]
mikulashaver [NŐ] 26 2008-08-06 14:06
Aki más ágyába el akar menni, az menjen csak, de ne is jöjjön vissza többé...
[2954]
tengerszem [NŐ] 35 2008-08-06 13:06
Szerintem ez megint elvárás. Ha el akar menni, miért ne tegye??Legfeljebb én is elmegyek és nekem is lesz egy szeretőm. Ez olyan, mintha azt mondanám neki, hogy figyelj én szeretlek, de csak akkor, amikor ha szükségem van rád készen állsz körbenyalogatni az ánuszomat. Ha el akar menni, menjen. Ha épp beteg vagyok és ő akor megy, akkor legfeljebb kidobom, de el nem várhatom tőle, hogy ott legyen mellettem, ha ez önmagától nem jut eszébe. De eleve az milyen szerelem, amiben el kell várni, hogy ha beteg vagyok, akkor ott legyen mellettem, mert ez esetleg nem jutna eszébe magától??Az olyan szerelmet akarná a halál fenntartani. Ennyi erővel szerződést is lehetne írni, mert akkor legalább arra lehet hivatkozni. :)))
[2953]
AlphaGirl [NŐ] 42 2008-08-06 12:37
raphael

Csatlakozom Anthico-hoz és így már ketten vagyunk. :)


RocketGirl

"Sziasztok,

Bocsánat, ezt nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá.
Lehet pedzegetni a témát, hogy kinek mit jelent a megcsalás. Amennyiben két ember őszinte és tiszta szívvel szereti egymást, szerintem (!!!) ilyen nem létezik, mint fogalom. Megcsalás?!? Nem tud megcsalni az, akit szeretek és aki viszont szeret. Miért? Mert a szeretet elfogadást jelent, olyannak, amilyen ő, amilyen én vagyok. Ha elfogadom őt, akkor minden hibájával együtt szeretem. Ha másnál tölti az estét, vagy pár órát, az nem von le semmit az én értékeimből, de még az övéiből sem. A lényeg, hogy hozzám jön haza, és megtisztel hosszú távon a közelségével.
Szerintem az az ember, aki féltékeny nem szeret igazán. A féltékenység önzés. Mert meg akarja tartani magának a másikat. Pedig nem az övé, nem birtokolhatja. És akit szeretek és elfogadok olyannak amilyen, azt ha kell, el is fogom tudni engedni.

Nem leszek se nőies se kedves ne vedd magadra nem téged foglak bántani hanem a gondolkodásmódodat. És mivel érzelmi alapon működöm alapjáraton ezt nem tudom visszafogni előre is bocs...


"Megcsalás?!? Nem tud megcsalni az, akit szeretek és aki viszont szeret. Miért? Mert a szeretet elfogadást jelent, olyannak, amilyen ő, amilyen én vagyok. Ha elfogadom őt, akkor minden hibájával együtt szeretem. Ha másnál tölti az estét, vagy pár órát, az nem von le semmit az én értékeimből, de még az övéiből sem. A lényeg, hogy hozzám jön haza, és megtisztel hosszú távon a közelségével."

Kezdem!!!! Elfogadom olyannak a páromat amilyen, a betegségével együtt ami nem gyógyítható, a lustaságával, a testalkatával, azzal, hogy mindent széthagy és nem a szennyesbe dobja a ruháit hanem a lépcsőre. Elfogadom, hogy néha elég sértő tud lenni és olyan dolgokat vág a fejemhez ami nem szép tőle....de
a kur*a isten ne ba**a már meg, HOGY MÁSNÁL TÖLTI AZ ESTÉT???? Ha szeret velem akar lenni és semmilyen más nőcske miatt nem kockáztatja meg elsődlegesen az egészségemet!!!!!! Vagy mit gondolsz majd életünk végéig óvszethasználunk mert ki tudja kibe járt mikor és mennyit?????? EZ LENNE A TISZTELET???!!! Hozzám jön haza???? Naná én vagyok a felesége, ittvan a gyermeke, a gyermekünk... dolgozok mosok főzök,,, élem a közös életünket, a család, amit együtt teremtettünk, hogy boldogan egészségben tiszteséggel neveljük fel gyermekeinket és együtt öregedve egymás támaszai legyünk. H avalaki szeretőt tart hozzád se fog érni kedvesem, nem leszel neki csak feleség anya de Nő soha. Soha nem voltam féltékeny, de ha megcsal, nemhogy elengedem de kidobom az öszes cuccával együtt. Nem bejárónő vagyok nem is szakácsnő és nem mosónő és nem babysitter... ÉN IS Nő VAGYOK mindig is az leszek, azért teszem amit teszek mert szerelmes vagyok belé és a házaséletünk mellett családi életet élünk de ezt mindketten akartuk, akarjuk... és ha az ő számára már nem ez a boldogság akkor megette a fene az egészet... nem akarom birtokolni ő A PÁROM. aki ottvan ha szükségem van rá. Jól néznénk ki ha 40 fokos lázzal fürdetném a gyermekünket míg ő éppen hancúrozik mással... ez undorító és hogy tehet egy ember ilyet. ez gyávaság... mert jaj van egy gyerek meg csak kényelmes nekem így... ne csaljon meg vagy ha megteszi akkor viszontlátásra... A tudomány mai állása szerint EGY életem van.. Úgysem lennék mellette boldog soha ez csak önámítás és persze sokkal kevésbé fájdalmas mint kitenni a szűrét ellenben a másik egész életedben fájni fog, még akkor is ha nem veszel rőla tudomást. Ha ezek a dolgok nem állnak fenn akkor szerelemről szó sincs csak egy nagy adag szeretetről, de annak is a leggyengébb változata.


Elnézést!!!!!

félreértés ne essék, semmi ilyesmi nem történt és remélem sosem fog... én megteszek mindent ami tőlem telik....érte ugyanúgy mint magamért
[2952]
raphael [FF] 44 2008-08-06 12:23
Csak hogy RocketGirl szerint az is belefér egy kapcsolatba,hogy mindkét fél bármikor bárkit megkíván,azzal lefeküdhet.Nem hinném hogy ez lenne a teljes elfogadás...és hogy ilyen módon kellene a féltékenység hiányával visszaélni egy kapcsolatban.
[2951]
tengerszem [NŐ] 35 2008-08-06 12:14
Hercegnő az igazi szerelemben pont, hogy nincs féltékenység, tehát azt gondolom, hogy a tiéd igazi volt. Ott van féltékenység, ahol saját magunk fontosabb nekünk a másiknál, de az meg nem szerelem. Úgyhogy nincs ellentétben az, amit Rocketgirl leírt és a te érzlemeid, hanem éppenhogy kiegészítik egymást.
[2950]
hercegnõ [NŐ] 50 2008-08-06 11:29
RocketGirl
Nagyon furcsa szemüvegen át nézed a világot...
Nem értek egyet azzal, amit leírtál, mert az élet nem így működik. De szerencsés vagy, hogy így látod a dolgokat. Bár mindenki így látná, nem lenne annyi szerencsétlen és csalódott ember a földön.
Ja hozzáteszem, még életemben nem voltam féltékeny.
Pedig szerelmes voltam néhányszor, mint jelenleg is...
[2949]
Ancsa87 [NŐ] 33 2008-08-06 11:02
Ez nagyon igaz,amit írtál. :) Bár egyes részleteivel nem értek egyet 100%-osan, de lényegében igazad van.
[2948]
RocketGirl [NŐ] 35 2008-08-06 10:57
Sziasztok,

Bocsánat, ezt nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá.
Lehet pedzegetni a témát, hogy kinek mit jelent a megcsalás. Amennyiben két ember őszinte és tiszta szívvel szereti egymást, szerintem (!!!) ilyen nem létezik, mint fogalom. Megcsalás?!? Nem tud megcsalni az, akit szeretek és aki viszont szeret. Miért? Mert a szeretet elfogadást jelent, olyannak, amilyen ő, amilyen én vagyok. Ha elfogadom őt, akkor minden hibájával együtt szeretem. Ha másnál tölti az estét, vagy pár órát, az nem von le semmit az én értékeimből, de még az övéiből sem. A lényeg, hogy hozzám jön haza, és megtisztel hosszú távon a közelségével.
Szerintem az az ember, aki féltékeny nem szeret igazán. A féltékenység önzés. Mert meg akarja tartani magának a másikat. Pedig nem az övé, nem birtokolhatja. És akit szeretek és elfogadok olyannak amilyen, azt ha kell, el is fogom tudni engedni.

DE EZ MIND CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM, NEM SZERETNÉM, HA BÁRKI VITÁT NYITNA RÓLA!!!

Köszönöm
[2947]
tengerszem [NŐ] 35 2008-08-06 10:31
Általános véleményem:
Aki mások érzéseit képes megkérdőjelezni, az a sajátjaiban sem biztos. Épp ezért is kapaszkodik görcsösen a sajátjának vélt érzésbe. És minnél ragaszkodóbb, annál feltűnőbb lesz. De mindenkinek joga van a saját önámításaihoz.
[2946]
Ancsa87 [NŐ] 33 2008-08-06 10:29
Nézd hercegnő. Ha én elfogadom olyannak,amilyen,akkor ő meg fogadjon el ilyennek,amilyen én vagyok. Egyébként ez az a téma,amire "harapok",mikor más megpróbálja megmondani,mit érzek. És valóban elferdíti amit írok. Szóval nem azért reagáltam,hogy egy jót vitázzak,mert ez most arról szól,hogy az érzéseimet analizálja,és kritizálja. Másrészt tett a páromra egy megjegyzést,amit nem viselek. Ugyanis a párom egy őszinte férfi,és nagyon sok nőnek nem adatik meg,hogy ilyen társsal élje le az életét.Ezért becsülöm,és bárki,aki azt meri állítani,hogy félredobott,azt én megcáfolom,ugyanis őszintén elmondta hogy bizonytalan az érzéseit illetően,ezért szakít. Szóval megnézném melyik férfi teszi meg ugyanezt ahelyett,hogy megcsalná a másikat.
Mellesleg soha nem fogadja el,ha esetleg nem neki van igaza. Én is vitáztam már vele jót,de ez amit most "művel",ne haragudj, de ez nem sorolható oda,hogy próbálja megérteni a másikat. Minden mondatával megkérdőjelez.
[2945]
hercegnõ [NŐ] 50 2008-08-06 10:22
Mindig elolvasom, és van, hogy engem is felbosszant a kissé túlzásba vitt reagálásaival. De már majdnem másfél éve fórumozunk együtt, és elfogadtam olyannak, amilyen. ő ilyen és kész. Ha olyanokat írkál, akkor inkább nem folyok bele a témába, vagy felvállalok egy jó kis vitát. Van látod, amikor meg megegyezünk.
Valóban, nagyon jól kezeled a helyzetet, és nem is kell felháborodni azon, ha másnak más a véleménye. Nekünk az, nektek más. Hisz ezért van ennyi ember, hogy mindenki megtalálja a magához valót. Azzal meg, hogy sértegetjük egymást itt, csak rossz érzést okozunk másoknak, vagy esetleg magunknak is. Semmi értelme veszekedni.
[2944]
raphael [FF] 44 2008-08-06 10:22
"Anthico leírta hogy ő hogyan látja ezeket a dolgokat, a saját szemszögéből" Az a baj hogy ettől nem tud elvonatkoztatni...tehát nem érti meg hogy más ember másként is érezhet mint ő. "Látjátok, ti is mindjárt a torkának estek, mihelyt véleményt alkot. Miért ne tehetné." Megteheti,csakhogy direkt többször is elferdítette azt amit mondtak,ráadásul megkérték szépen többször is hogy hagyja abba,de nem tette.
[2943]
Ancsa87 [NŐ] 33 2008-08-06 10:17
Nem az a baj,hogy véleményt alkot,hanem hogy azt várja,mindenki fogadja el az ő véleményét. Egyébként voltam olyan ideges a hozzászólásai miatt,hogy majdnem írtam olyat,amit magam is megbántam volna,de nem tettem. Hol találsz agresszivitást a hozzászólásaim között?Ügyelmtem arra,hogy ne legyen,hanem normális hangnemben írjak. Mellesleg ha jobban elolvasnád,látnád a provokációt az írásaiban. Egyszerűen képtelen elfogadni,hogy valaki másképp érez,másképp éli meg a szerelmet,mint ő.
[2942]
hercegnõ [NŐ] 50 2008-08-06 10:14
Nem hiszem, hogy azzal, amit Anthico leírt, megkérdőjelezte volna Ancsa kapcsolatát. És azt sem, hogy szereti-e a párját, vagy az őt. Persze hogy mindenki más, és másként is él meg dolgokat. Anthico leírta hogy ő hogyan látja ezeket a dolgokat, a saját szemszögéből. Én pl. nagyon közel állok hozzá ebben a témában,mert hasonlóan érzek, értékelek. Volt, amikor mi is összezördültünk kicsit ezen a fórumon, mert más volt a véleményünk valamiről, de hát ezért fórum. És aki idejár, az ki van téve annak, hogy megkapja a magáét. Én is megkaptam annó a pasim miatt. És? Felvállaltam, hisz én jöttem ide, és én meséltem el magamról. De nem lett volna kötelező... Azt hiszem, hogy nem kéne mindjárt hajbakapni, hanem inkább értelmes emberek módjára vitázni. Az egészséges vitának van a legtöbb értelme. Látjátok, ti is mindjárt a torkának estek, mihelyt véleményt alkot. Miért ne tehetné.
[2941]
[ 1 ] 2 3 4

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

Hogyan bizonyosodj meg arról, hogy a szerelmed megcsal-e?

10 jel, amiből tudhatod, megtaláltad a nagy Ő-t!

Férfiszex (3.rész)

Férfi módra

A krízis szakaszai

Random

A szerelem ecsetje

A férfi nemi szervei

Fórum

Maszturbálás
2020-10-14 - 23:32

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Anális szex
2020-09-13 - 03:21

Beszélgetünk
2020-09-13 - 03:18

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-06-19 - 18:44

Szüzesség elvesztése
2020-06-19 - 18:31

A méret a lényeg?
2020-05-04 - 06:50

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Orális szex
2020-03-04 - 14:50

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Hűtlenség, megcsalás
2019-11-25 - 22:41

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41