szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Szerelmi reflexológia

2005-04-08 | | Idézet a "Szerelmi reflexológia" c. könyv bevezetőjéből

A szexualitas.hu olvasói között a két legnépszerűbb könyv a "Multiorgazmusos férfi" és a "Multiorgazmusos pár" című könyvek. A szerző, Mantak Chia megjelentette a könyvek folytatását "Szerelmi reflexológia" címmel. A következő kis cikkel eme új kötetbe nyerhetünk bepillantást.

Szexuális reflexológia

Mantak ChiaA könyvben ismertetett módszerek Chia mester első négy könyvének anyagára épülnek, amelyeket a gyógyító szerelmi energiáról írt: "Taoista szerelmi titkok", "Gyógyító szerelem", "A multiorgazmusos férfi", "A multiorgazmusos pár". A szerzők kiemelik a reflexológiát a talpmasszázs témaköréből, és áthelyezik a belső energia áramlási vezetékei, a szerelem és az együttérzés területére, így kalauzolják olvasóikat a szerelmi reflexológia megismerése felé.

Új megközelítés szerelmespárok részére

A szerelmi reflexológia tanulmányozása segít a pároknak, hogy felfedezzék szexuális energiapotenciáljukat, és megállapíthatják, mennyire illenek össze. Meghatározhatják, mennyire férnek össze belső energiáik, megmutatja jellemzőiket és hajlamaikat, mindebből felmérhetik kapcsolatuk várható természetét.

Könnyen elsajátítható módszerek szerelmeseknek

Akár egyedül, akár partnerrel gyakorlunk, az itt bemutatott módszerek segítségével mélyebbre merülhetünk egy romantikus kapcsolatba. A taoisták sok évszázados kutatásai során kifejlesztett művészet újra feléleszthető napjainkban, hogy egyfajta "elragadtatott akupresszúra" által tovább növelhessük a szerelmesek gyógyító erejét.

Mit árul el a testünk a nemi életünkről és lehetséges partnerünkről?

A szerelmi reflexológia lehetőséget nyújt, hogy külső jegyei alapján kiértékeljük egy ember belső energiájának szintjét, ezzel együtt nemi szerve méretét és alakját. Egy személy külső megjelenése és jellemző vonásai elárulhatják erősségeit és gyengeségeit. Megmutatja egy párról, összeillenek-e, sőt, tájékoztat jövendőbeli szerelmesünkről.

Előszó - "Szerelmi reflexológia"

Szexuális reflexológiaAz emberek többsége, ha meghallja a "reflexológia"kifejezést, a talpmasszázsra gondol. A Nyugaton széles körben ismertek az alábbihoz hasonló térképek, amelyek a test különböző területeit vetítik ki a lábfejek megfelelő részére.

Az ehhez hasonló táblázatok alapgondolata az, hogy az emberi test kezdete egyeden sejt, amely tartalmazza az egész test tervrajzát. A testet növekedése során energia-meridiánok hálózzák be, és a test kulcsfontosságú részei újra és újra feltérképezhetők ezen eredeti tervrajznak megfelelően. Egy hologramra - a minden egyes részében az egészet tartalmazó háromdimenziós képre - emlékeztetően, a test minden egyes része leképezi magát a testet. Az efféle energetikai térképek rendszeres használata jellemzi a keleti gyógyászatot, és egyre inkább elfogadottá válnak a Nyugaton is.

A lábfejek mellett a leggyakrabban előforduló energiatérképek a kezekről, a szemekről, az arcról, a fulről, nyelvről, a csuklókról és az alhasról készülnek. Az alábbiakban ezen testrészek reflexológiai térképeit vázoljuk.

A reflexológia arra az alap tételre épít, hogy minden egyes szervünk rendelkezik reflexpontokkal a test különböző pontj ain. A megfelelő pontokat a test zónákra osztásának segítségével találhatjuk meg. Az egy bizonyos területen elhelyezkedő szervek aztán stimulálhatóak a megfelelő reflexzónában elhelyezkedő reflexpontok segítségével. A tradicionális keleti gyógyászatban, az akupunktúrában és a shiatsu-ban használt meridiánok szintén a test energetikai útvonalainak térképei.

A taoisták már nagyon régen felismerték a test minden részére kiterjedő megfeleléseket, és azokat felhasználták a taoista gyógyító művészetben. A fent említett reflexkapcsolatok mellett a taoista irodalom a férfiak és nők nemi szerveinek reflexkapcsolatairól is szól. Ezek a férfi és női reflexzónák képezik e könyv alapvető tartalmát. Ugyanúgy, ahogyan egy talp-reflexológiai kézikönyv leírja, hogyan kell masszírozni a különböző talp-reflexpontokat, a Szerelmi reflexológia című könyv arról szól, hogyan használjuk a szexuális reflexpontokat szeretkezés közben. Ez a felfogás segítséget nyújt a pároknak, illetve az egyéneknek is, hogy a nemi aktust gyógyításként alkalmazzák.

Ily módon a közösülés egyfajta eksztatikus akupresszúrává válik. A test legerőteljesebb reflexpontjai a nemi szerveken helyezkednek el. A nemi szervek az egész testtől nyerik energiájukat, illetve ezek stimulálása az egész szervezetre hat (szervekre és mirigyekre egyaránt). A taoisták a közösülést "gyógyító szerelem" -nek hívják, elismerve annak mélyreható gyógyító erejét.

A könyv egyik fejezete tartalmaz ún. "szexgimnasztikát", taoista gyakorlatokat, amelyek fejlesztik a szexuális energiát, illetve a reflexhatások útján érintett szerveket és érzékszerveket, továbbáhozzásegítenek a kielégítőbb szerelmi élethez. Emellett a partnerek fizikai vonásainak figyelembevételével a könyv segítséget nyújt az összeillőség mértékének meghatározásában is.

Mivel a szexuális energiák helyes megértéséhez el kell tudnunk képzelni, hogyan is kering az energiák összessége a testben, alapvető háttéranyagként beiktattunk olyan taoista meditációs gyakorlatokat, mint a Mikrokozmikus Pálya, a Belső Mosoly és a Hat Gyógyító Hang. Ezeket a taoista gyakorlatokat Mantak Chia mester más könyvei részletesebben is taglalják. A Szexuális reflexológia olyan alapvető fontosságú kézikönyv, amely a klasszikus taoista szexuális szövegeket kombinálja a modern reflexológiai elmélettel. Haszonnal forgathatja minden olyan pár vagy egyén, aki meg akarja ismerni saját szexuális energiáját és azt, hogy hogyan hasznosíthatja ezt az energiát saját jóléte és egészsége megőrzésének és helyreállításának céljábóL. Jelentős bővítést tartalmaz Mantak Chia korábbi, férfi és női szexuális energiákról szóló könyveihez és megjelenése az Egyetemes Tao összes tanítványának nagy örömére szolgál.

Jim Wolfe, Egyetemes Tao-tanítvány 2002. január 4.

szerelmi reflexologia

Tartalomjegyzék

A szerzőkről
Köszönetnyilvánítás
Figyelmeztetes
Előszó:"Szerelmi reflexológia"

Bevezetés
Előkészítő gyakorlatok és meditációk
A Belső Mosoly és a Hat Gyógyító Hang
A Mikrokozmikus Pálya

I. fejezet
Férfi és női energia
Yin és Yang

II. fejezet
Szexuális energia: a taoista nézőpont
A szexualitás, az energia és a kapcsolatok
A szexuális refiexológia története

III. fejezet
Reflexológia
A hímvessző és a hüvely összeillősége
Gyűrűsizmok
Gyűrűsizom-gyakorlatok

IV. fejezet
Szexuális gyógyító testtartások
Nyolc szexuális gyógyító testtartás férfiak részére
Hét szexuális gyógyító testtartás nők részére
Az energiacsere mint szexuális gyógyító ima

V. fejezet
Szexuális energetizáló testtartások
Kéztartások
A Gyógyító Szerelmet gyakorló párok energetizálják az érzékszerveket
Szemmozgás alkalmazása a gyógyító szerelmi testtartások során
A Gyógyító Szerelem Pozitúrái az Egyetemes Tao gyakorlataihoz
Az energetizáló testtartások Nyolcszoros Gyógyító Hatása

VI. fejezet
A magkibocsátás, illetve a menstruációs ciklus irányítása
A magkibocsátás irányítása
A magkibocsátás gyakoriságának szabályozása
A szabályozott érintkezés technikáinak mesteri szintű elsajátítása
A magömlés-szabályozás gyakorlása
Légzőgyakorlatok
A farizom-gyakorlat
A kályha befűtése (férfiak részére)
A petefészek-masszázs
A kebelmasszázs
A tojásgyakorlat és a hüvelyi súlyemelés
A tojásgyakorlat
Súlyemelés a chi-vel
Fizikai szexgimnasztika
A herék és a mell rázása
A csípő és a farkcsont spirális mozgatása (férfiak és nők részére)
A titkos taoista vizelési módszer (férfiaknak és nőknek)
Napozás (férfiak és nők részére)

VII. fejezet
A szexuális reflexológia és a fizikai jellegzetességek
Fizikai vonások
Az arcvonások
Az ajkak
A szem
A szemöldök
A szemöldök közötti rész
A fogak
Az állkapocs vonalai
A pofacsontok
A fülek
A fenék
Az orr
Összegzés: A férfi arcvonásai
Összegzés: a nő arcvonásai
Az arc masszírozás a Kezek és ujjak.
A férfi ujjai
A nő ujjai
A kézmasszázs
A szőrzet
A nyak
A mellek
A női test

VIII. fejezet
Összeillőség
A szeretkezés energiái
A kínai asztrológia
Az Öt Elem asztrológiája
A Tizenkét Állat asztrológia
A Kilenc Csillag taoista asztrológiája
A kínai asztrológia szerinti összeillőség

IX. fejezet
Szexgimnasztika
Szexuális légzőgyakorlatok
Mély alhasi légzés (férfiak és nők részére)
Energialégzés (férfiak és nők számára)
Szexuális masszázsgyakorlatok
Heremasszázs
A Sárkánygyöngyök kopogtatása (férfiaknak)
Hímvessző-erősítő nyújtógyakorlat
A "Forró Kéz" melegítőgyakorlat
A szexuális energia és az agy
APC-izom és a Fejőgyakorlatok
A nemi szervek és az agy
A Chi-izom
PC Chi-izom gyakorlatok
Herenyújtó gyakorlat
Erősítő Fejés
A Fejés és a Tartás összegzése

X. fejezet
A belső szervek és az Öt Elem
A vesék és a Víz Elem
A női veseenergia
Vesemasszázs
Fülmasszázs
A szív és a Tűz Elem
A Nyelv Kung Fu
A mellkas masszázsa és a szív megnyitása
A tüdő és a Fém Elem
A tüdőpont masszÍrozása
A máj és a Fa Elem
A lábfejek masszÍrozása
A lép
A hasi masszázs

XI. fejezet
A Jáde Kamra titkos művészete
A Titokzatos Lány kilenc eredeti testtartása
A Harminc Misztikus Testtartás

XII. fejezet
Szerelem a Holdbarlangban
Előjáték
A Holdbarlang simogatása
A Jáde Rúd simogatása
Szerelmi játékok
A kilenc legfontosabb szerelmi pont
Az erotikus masszázs
A Három Forrás
Fuvolajáték

XIII. fejezet
Összegzés
Irodalomjegyzék
Universal Tao információk

Kapcsolódó cikkek:


Kommentek

Poszátka 2009-01-02 06:04
Sziasztok! A szerelmem reflexológiát tanul, és ő maga is jár ilyen jellegű kezelésre, régóta és rendszeresen. A problémám ez utóbbiból adódik, amivel kapcsolatban tanácsotokat szeretném kérni. A párom egy gyönyörű nő, és kedvenc talpmasszőre (pontosabban gyógykezelője) egy szingli jóképű pasi. Voltam már a kezelésen személyesen is, ilyenkor egy kissé irigykedve nézem, ahogy a kezelő simogatja kézben fogva kedvesem talpát. Azért nézem irigykedve, mert párom nekem nem szívesen engedi ezt együttléteink alkalmával. Mint minden normális férfi-női kapcsolatban, számomra hozzátartozna kedvesem talpainak szeretgetése, szeretkezésünk alatt akár a csókolgatása is, de ezt nem engedi. Ódzkodik ettől. Pedig a számtalan idegvégződés miatt ez igazán igzalmas élményt okozna neki, és ezáltal nekem is. Úgy gondolom, talán "szakmai ártalom" lehet nála a talpai általam való kikerülése, de szerintem ezt a gyógymódokkal nem szabadna összekeverni. Leendő feleségemről tudom, hogy hűséges, érte tűzbe tenném a kezem, ezért az, hogy talpkezelője egy akármilyen pasi, nem lehetséges, hogy megcsal vele. De ennek ellenére úgy érzem, mintha párom talpai csak az övé lennének, neki engedi a símogatást is. Véleményeteket, tanácsaitokat várom, hogy érhetném el, hogy párom talpai úgy lennének az enyémek, mint bármelyik másik testrésze, amit minden ellenkezés nélkül "odaad" nekem...
[4421]
thymian [NŐ] 93 2008-04-30 07:35
ott vettem... na de most úgy döntöttem szétnézek a többi könyvesboltban is
beleolvastunk kedvesemmel a párosba(nagyon tetszett neki:D), és megerősítést nyert bennem az, hogy igenis fontos a jóga:) mégpedig azért, mert az egész multiorgazmusosság a légzésen alapul (tömören megfogalmazva) és ugye a jóga egy része pedig a légzés és a test mozgásának az összhangjára törekszik.
szóval, mégegyszer írom:) aki tudja szerezze meg ezeket a könyveket, és persze azokat sem árt(ana), amik a bibliográfiában vannak, mert az ajánlott könyvek egy része az alapját képezik a taoista életfelfogásnak, ami szerintem szükséges a magasfokú szexuális örömök elsajátításához.
[2265]
Anthico [NŐ] 109 2008-04-29 15:29
Alexandra Könyvesboltokban mindkettő kapható és a férfi kiadása is csak 1800 Ft :) Én a párosat,párom a férfiasat bújja :D
[2259]
thymian [NŐ] 93 2008-04-29 13:48
megvettem a multiorgazmusos pár-t, sajnos csak ez volt meg a boltban, de a többit is meg fogom szerezni. :-) én is -csak úgy mint a többiek a fórumon- ajánlani tudom mindenkinek, és szerintem az ára sem húzós, legalábbis a párosnak nem(ca. 2000 ft)
[2257]
Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

Szodoma százhúsz napja

Buli és szexualitás

A nemi öröm - Gyakorlati útmutató

A szexuális extázis művészete

Szex 2000 - Beszélgetés dr. Lux Elvirával

Beszéljünk erről...

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2021-06-26 - 08:04

Anális szex
2021-06-01 - 10:16

A méret a lényeg?
2021-05-13 - 02:49

Maszturbálás
2021-05-04 - 15:09

Homoszexualitás
2021-03-28 - 18:47

Szüzesség elvesztése
2021-03-12 - 14:56

Beszélgetünk
2021-02-21 - 23:21

Hűtlenség, megcsalás
2021-02-18 - 00:43

Orális szex
2021-02-08 - 21:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-12-07 - 06:15

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41