szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Szexözön

2003-02-02 | | szexologia.hu www.szexologia.hu

Miért NE nézze a Claudia/Mónika "show"-t a TV-ben. Talán ez is lehetne a címe Dr. Lux Elvira írásának! Korhatár karikák ide vagy oda, az ORTT gyerekes próbálkozása az ifjúság megvédésére ismét kudarcba fulladt, hiszen a délutáni műsoridőben ömlik a TV-ből a szexualitással nem megfelelően foglalkozó műsorok sora. És mivel az emberek nagy részének ez a szellemi táplálék, érdemes lenne tenni ez ügyben valamit, különben a hatás nem marad el! Íme Dr. Lux Elvira klinikai szakpszichológus figyelmeztető írása.

A televízió ontja a szex témát. A Nagy kukkoló testvér, a Valótlan világ, C. és J. délutáni adásai igen jól elszórakoztatják válogatott közönségüket. Azok a gyerekek, akik délutánonként tanulás helyett a tv.-t bámulják, nem kevés téves információval lesznek "gazdagabbak". A papa, mama, akik éppen hazafelé tartanak munkahelyükről nem is sejtik, hogy kulcsos nebulóik tiltott területen kalandoznak. Amikor nyílik az ajtó, egyetlen mozdulat és kattanás, s a gyerek megszakítja az "izgis" adást. Kielégítetlen kíváncsiságát aktuálisan kénytelen elfojtani, eltenni "holnapra". Nem baj, majd máskor, hiszen a tisztelt műsorvezetők elég gyakran szerepelnek a kamerák előtt, ha nem is mindig szex témában butítják a tanulékony nézőközönséget.

Az egyik műsorban szó volt egy olyan pincéről, amely nyilván a tudatalattit hivatott szimbolizálni. Itt szexuális kiszolgálást lehet kapni, önkéntes partnerektől -potom 1000 Ft.­ belépti díjért. Ez valóban jóval olcsóbb, mint a prostitúció valutája. A pincét népszerűsítő, tv. meghívott vendégei bátran vállalták nemi hovatartozásukat. Az egyik biszexuális, a másik homoszexuális, a harmadik -feltehetően - transzvesztita volt. Csak éppen a saját nevüket nem vállalták. Elképesztő amoralitásról tettek tanúságot.

szexözönA tudatalatti vágyak pincéjében van egy terem, melyben az érdeklődő vendégek figyelik mikor ürül valamelyike a 14 fülkének. A fülkék különböző ínyencségeinek lelőhelyét táblák mutatják. Irány a heteroszexuálisok, biszexuálisok, melegek hetedik "mennyországa" felé. A fülkék falán tenyérnyi lyukak biztosítják a kommunikatív jó szomszédságot. Így lehet orális kiszolgálást kapni a "klub-társtól", hogy nem is kell megismerkedni az örömszerzővel csak át kell dugni a falon a hímvesszőt, aztán lesz, ami lesz. A műsort ezzel a csábító lehetőséggel reklámozta az ominózus csatorna előzetes műsorajánlója Nem hiszek a szememnek és a fülemnek. Ez lesz a holnap délutáni műsor program. Harmincöt éve foglalkozom szexuális probléma megoldással, de mégsem éreztem magam elég "fejlettnek" ahhoz, hogy elfogadjam a nemiségnek ezt a fajta megcsúfolását. Meg kell néznem ezt a műsort.

Úgy látszik még mindig tudok csodálkozni .Figyelmemet a reklámszöveg frivolitása ragadta meg. Elismerem, a reklám valóban figyelemfelkeltő volt. Tény, hogy minden reklámnak ez a dolga, de nem minden áron és módon. Megnéztem az adást, ha úgy tetszik: "hivatalból", mint a Magyar Szexológiai Társaság elnöke. Megdöbbentett a töménytelen ízléstelen gátlástalanság. Gondolom ez az ajánló bejátszás nemcsak az én figyelmemet keltette fel, hanem a délután tanulás helyett tv. néző tizenévesekét is.

Hát itt már mindent szabad a demokrácia zászlaját lengetve? Délután. a tanuló ifjúság fő műsoridejében:? Arra buzdítják az ifjúságot, hogy legyen a vendégük?

Ez után a műsor után közvetlenül a pornó film nézésére buzdított a műsorvezető és vendégeinek zöme. Egy férfi, pornósztár azonnal bemutatta egy vetítő vásznon, árnykép formájában, hogy ő képes bárkit, bármikor. Neki minden "korál". A. közönség zavartan röhögcsélt, a műsorvezető nő hangosan vihorászott. Két szép fiatal lány volt a meghívottak között, akik tiltakoztak a pornó nézés ellen. Bíztatták őket, hogy mondjanak érveket miért utasítják el ezt a lassan kötelezővé váló "ajzószert"? Hát ezt kell megmagyarázni, nem azt, hogy miért az a jó, ha valaki pornó film nézése közben szeretkezik a barátnőjével, vagy éppen a feleségével. Talán azért, mert máskép nem megy?

Egy egészséges szexualitású férfinek nincs szüksége szexuális mankóra. Ha mégis van, akkor beteg. Vajon miért nem az egészséges szexualitás hibáinak javításán tüsténkednek a kereskedelmi adások irányítói? Pedig igen nagy szükség lenne rá. Hiszen a házasságoknak hazánkban a fele válással végződik, szaporítva a válási árvák számát. Ók azok, akik majd "újratermelik" a szülők hűtlenségét, válását, hiszen, mint tudjuk a leghatásosabb nevelési eszköz a példa. Ez akkor is így van, ha a gyerek számára fájdalmas szüleinek a válása.

A válások hátterében jelenleg szexuális problémák húzódnak meg. Válási ok:

"Elhidegültünk egymástól". Mit jelent ez? Kihűlt a szexuális vágy, amivel nem tudtak a felek jól gazdálkodni, mert valóban a szexuális kultúra nálunk igen alacsony színvonalú. A szexuális kultúra nem a devianciák, az eltévelyedett nemi vágyak tárgyának vállalásában rejlik, s nem a pornófilmek "oktató - nevelő" információinak ismeretében.

Micsoda szellemi eltévelyedett az, aki ezt gondolja, hogy egy ócska barakkba kell mennie, lyukon át szexelni és akkor mindjárt kultúrált lesz az, akinek ez tetszik. Vártam, hogy mikor propagálják már a kecskét. Könnyebb lenne beletalálni biológiai berendezésébe falon át, mint a női hüvelybe. Meg is kérdezte az egyik nővendég, hogy a nők megint kimaradnak a "jóból"? Mert, hogy ők mit dughatnak át a kis "szerelmi" nyíláson?

A televízió feladata a vizuális és auditív műsorközlés szintézise. Információ közlésre való, felvilágosításra, nevelésre, ízlésfejlesztésre, helyes szemlélet kialakítására, morál formálásra stb. .Jó találmány. Sok mindent lehetne profitálni az adásokból, amelyek személyiségünk fejlődését szolgálhatnák, s épülésünkre hasznosíthatnánk. Ezek a műsorok nem szolgálják a szexuális kultúrát hanem megbecstelenítik azt, csakúgy, mint egymást azok, akik egy lyukon át paráználkodnak. Az ember nem egy két lábon járó nemi szerv. Vagy mégis? Ilyen szegények volnánk, hogy ilyesmire fanyalodunk, mert máskép nem megy?

Sajnálatos módon egyéb területeken sem villogunk nagyon kulturális képességeinkkel.

A kulturális igényt szolgáló kvíz- műsorok műveltség növelő célzatú adások. A tisztes törekvés csúfos bukásának megdöbbentő demonstrációi. Általában az derül ki, hogy "ki mit nem tud"? Ugranak a milliók.

Az általános közműveletlenség miatt zavarba jövök, s gyakran kerül kínos helyzetbe a műsorvezető is. Csodálom őt, hogy bírja cérnával? Csak ritkán önti el az epe, s nagy szerencséje van, hogy még nem ütötte meg a guta. Majd fogja. Beleképzelem magam a kérdező és a kérdezett helyébe. Legtöbbször kínos érzéseim vannak. Elképzelem mi lenne, ha én nem tudnám azt, amit tudnom illenék. Nem így a diplomás, egyetemet végzett egyének , ­akik pironkodás nélkül kérnek segítséget ahhoz, hogy megtudják végre, mikor is volt a mohácsi vész? Ám, leginkább az bosszant, amikor valaki azt mondja: "nem ugrik be". Nem ám, mert soha nem hallott, olvasott arról, amit kérdeznek, de ő legalább röstelli. .Úgy tesz, mint az egyszeri diák: "Tudtam, csak elfelejtettem." Hol van már az az idő, amikor a fiatalságot arra bíztatták, hogy tanuljanak meg valamit, amiben kiválóak lehetnek? S oly sokan lettek is. "Ki mit tud"-ok helyett, most olyat játszunk: "ki mit nem tud" és a "ki miben tudós" helyett azt, "ki miben tudatlan? S ez senkinek nem tűnik fel?

Visszatérve témámhoz. A szexuálisan deviáns, beteg emberek adnak példát arról, hogy mi is a helyes szexuális magatartás? Olyanok, akik még csak nem is hallottak sem erkölcsről, sem tisztességről, de esetleg soha nem is volt részük normális nemi történésben. Kioktatják a szegény kis hülyéket, - minket tv. nézőket is - arról, hogy mi vagyunk ketrecben és ők a "szabadok". Érzelmekről, szerelemről, tisztességről, hűségről szó sincs, hiszen az "baromság". szerintük. Jobb, ha tőlem tudják meg: a normális szexuális attitűd nem szégyen.

Hasonlóan bugyutának néznek minket "nagy testvéreink". Panem et circenses. Kenyér a szereplőknek, cirkusz a népnek. Közönség-sztárt csinálnak nem szereplő szereplőikből. Aztán majd jön az ejtés. Roppant érdekfeszítő, hogy mit is csinál hetekre összezártan "12 dühös ember," azon túl, hogy áztatják magukat a pezsgőfürdőben. Mindnyájan győzni akarnak és ennek velejárója, hogy egy-egy sorstársukat kiutálják a 15 millióból. S, aki nyer miért fogja kapni a több, mint 10 évre szóló anyagi biztonságot? Ez ma nálunk a semmittevés alap - díja?. Így kell ezt csinálni, Gyerekek!

A magyar ember keresi a pénzt, a német megszolgálja, az olasz, a spanyol és a francia nyeri, az angol csinálja. Erre utalnak a nyelvi vonatkozások. A társadalom exhibicionista luxus heréinek nem kell keresgélnie a milliókat, mert némi önmutogató produkcióval már meg is nyerik azokat. Nem ők az elsők Magyarországon akik nem keresik, hanem találják a pénzt. Esetleg egy kis szexeléssel a paplan alatt, vagy fölött, ami nem kerül pénzbe. "Pénz az ablakban", a rendelő gavallérosan fizet. A pornó sztárokat sem fizetik jobban.

Megéri, jöhet a következő kukkoló kamera. Paranoiditás kizárva, hiszen vannak olyan "elmebetegek",. akik feljelentik a kukkolót, mert nem szeretik, ha benéznek életük intimitásának ablakán. Nem, itt a luxus körülmények közötti semmittevést díjazzák. És azt, hogy valaki kiütéseket kap, ha nincs meg a heti betevő orgazmusa. Ugyan már, Mancika! Mi kukkolunk és drukkolunk nekik, hátha a mi keresetünket is ők találják meg. Soha nem hittem volna, hogy ennyi voajőr van kis hazánkban. Az élet intim szféráiba való betörési merénylet az emberi méltóság ellen való. Kár, hogy ezt a tévések nem tudják, sem itthon, sem külföldön. Szerencsétlen marionett-bábúikon akarnak meggazdagodni. A "Fülemüle" nekik fütyül.

Még szerencse, hogy ez a mézes Eldorádó-börtön nem arra sarkallja a résztvevőket, hogy megöljék egymást. Hiszen három hónap permanens frusztrációitól ez elvárható lenne. Nem, még nem az agresszió dominál, legfeljebb abban merül ki, hogy hetente egy-egy társukat eltávolítják. Hulljon a férgese! Ez a megoldás az agresszió levezetésére kiválóan alkalmas. Nyomába lép érzelmi párja a :depresszió. Elsiratása a kihullott tagoknak. Ez a fő téma. Persze érthető, nem babra megy a játék.

Maradnak a színtelen háttér figurák. Ettől viszont a műsor egyre unalmasabb lesz. Már csak attól kap némi színt az előadás, hogy a "szereplők" összekötő szövegeinek obszcén szavait egy fütyülő hang ál-kiszűrése tarkítja. Azért a káromkodásokat jól lehet érteni. Miután ilyen szavak másodpercenként hangzanak el, mégsem lehet az egész szöveget "kifütyülni", mert akkor nem marad semmi mondandó, abból, ami nem is volt. Káromkodni is jól megtanítanak a "nagy testvér" kis bugyutái, ha valaki nem tudna nélkülük is rondán beszélni.

Az én agresszióm ez a kritika. "Rossz kedvünk tele" egyet jelent ezzel bemutatással.

Állítólag ilyenek vagyunk. Ezt esszük. Már akinek nem akad meg a torkán ez a morális nihil. A műsor -állítólag - népszerű. Ki tudja miért? Csak nem azért, mert ilyenek vagyunk? Similis simili gaudet. Hasonló, a hasonlónak örül. Hasonlóak volnánk? Szeretném nem ezt hinni.


Kommentek

Bizony 2010-03-18 00:03
Több fórumot kellene adni az Ön látásmódjának kedves Elvíra! Nagyon fontos, hogy megértsék a felnövekvők, hogy hogyan működnek, mit válasszanak és mitől óvakodjanak. Az egészséges morált ne kelljen szégyellni!
Hajrá Lux Elvíra!
[6787]
thymian [NŐ] 93 2007-07-21 16:19
a ker,tévéket jól megbüntetném. annyira, hogy elmenjen a kedvük az ilyen műsorok sugárzásától. engem még az is felháborít, hogy este 8ig simán lenyomják az ember torkán az ilyen jellegű szennyet(gondolok itt aktív fókusz meg nem is tudom mik mennek még ott, de tele az aktuális celeb mellplasztikájával, meztelen testekkel stb) nem vagyok prűd, félre értés ne legyen, viszont tényleg a fiatalok simán meg tudják nézni, mert úgymond nézhető időben vannak. s mit lát a 10-15 éves a tv-ben? az a sikeres, az a jó, akinek ennyi lóvéja van, meg agyon van plasztikázva meg elmegy meztelenül fotóztatni magát, meg épp xy celeb ezzel meg azzal kavar vagy egyszerre mindkettővel.meg ugye a valóságsók, amik a szexre voltak kihegyezve...

a fiatalok szexuális fejlődése, a másik nemmel szembeni elvárásai teljesen eltorzulnak. vagyis már el is vannak...
a neten is mondjuk ezek után már meg sem lepődök a privis pucsító, k_vának kinéző éppen hogy 12 éves kiscsajokon akik bátran hírdetik bájaikat,ill. hogy pasit keresnek. vagy volt itt a fórumban is olyan 16 (?)éves, aki tanácsot kért mert annyira kiégett a kapcsolata szexuálisan...[nincs persze ellenvetésem az ilyen fiatalkorbeli szexuális kapcsolattal]
a gyerekek, az igen fiatalok meg képesek sajnos ezt a sok maszlagot elhinni. hiszen manipulálhatók, nyitottak mindenre, kíváncsiak. és ha meg nincs senki mellettük, aki "megóvja" őket, elmagyarázza a dolgokat, akkor sajnos ez lesz nekik a normális a példakép stb. szomorú.
a ker.tv-k meg megoldják annyival, hogy kiteszik a karikát osztjónapot vagy ha büntetést kapnak, olyan idősávba sötétítik el a képernyőt, amikor a kutya is csak véletlenül kapcsol oda...
s mi lesz itt még??a lejtőn ugye nincs megállás...:(
dióhéjban ennyi.
[375]
Ige 2007-04-25 21:33
Jó volt egy olyan ember véleményét olvasni, aki megerősítette a saját véleményemet!
Idáig értünk, hogy a tíz éves kislányom a kurvaságot tanulja, hogy szégyenlem női mivoltomat, hogy a valót eltakarja a talmi, a látni--akartatni!
Irányított gondolkodás, fogyasztói társadalom és értékek nélküli emberek!
....mint fenn, úgy lenn...
[157]
Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

Szex 2000 - Beszélgetés dr. Lux Elvirával

Hát még nekem...

Nemi úton terjedő betegségek

Esélytelen férfiak

Karrier vagy szex?

A szexualitás mint út

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Homoszexualitás
2021-03-28 - 18:47

Szüzesség elvesztése
2021-03-12 - 14:56

Beszélgetünk
2021-02-21 - 23:21

Hűtlenség, megcsalás
2021-02-18 - 00:43

Orális szex
2021-02-08 - 21:24

A méret a lényeg?
2020-12-26 - 11:35

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-12-07 - 06:15

Maszturbálás
2020-11-05 - 11:07

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Anális szex
2020-09-13 - 03:21

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41