szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Az elszorításos technika

2002-01-25 | | n/a

Korai magömlésről akkor beszélhetünk, ha a férfi szándéka ellenére nem tudja megfelelően kontrollálni magömlésének idejét a hüvelybe vezetés előtt, illetve közösülés közben, a nő kielégülése előtt jut el a magömlésig.

Az elszorításos technika, a magömlés késleltetésének egyik leghatékonyabb módja:

A "squeeze" technika leírása

Korai magömlésről (tudományosan ejaculatio praecox-ról) akkor beszélhetünk, ha a férfi szándéka ellenére nem tudja megfelelően kontrollálni magömlésének idejét a hüvelybe vezetés előtt, illetve közösülés közben, a nő kielégülése előtt jut el a magömlésig.

Az időre vonatkozó statisztikának itt kisebb jelentősége van. Ha a petting, az előjáték elégséges volt, a nők akár 2-3 percen belül képesek eljutni a hüvelyi orgazmusig. (Akinek erre kialakult a képessége.) De ez sokszor 8-18 perces közösülést is igényelhet a nő részéről. Holott a férfiak átlagban kb. 3-6 perc közösülés után eljutnak a magömlésig, illetve annak előrejelzési szakaszáig. Ebben az előrejelzési szakaszban a férfi még képes magömlését késleltetni. Pl. szünetelteti a közösülő (frikciós) mozgásait, és eközben más módon ingerli partnere erogén zónáit. Az időbeli meghatározásoknak nincs lényeges jelentősége.

Vagy testhelyzetet változtatnak, és közben alkalmazzák az elszorításos technikát. Az elszorításos, vagy "squeeze" technikáról sok tévképzet él az emberekben. Nem arról van szó, hogy a makkon, a húgycsőnyílást be kellene szorítani. Nem is a hímvessző tövét kell elszorítani.

Squeeze technika, korai magömlésA hímvessző, vagy pénisz alsó oldalán, a makk pereme eltűnik, egybeolvad a hímvessző törzsével. Kb. itt, közvetlenül a makk alatt aránylag erősen megszorítjuk a hímvesszőt, ez meggátolhatja a magömlést. Akkor, ha megfelelő helyre, megfelelő időben, és megfelelő erőséggel alkalmazzuk az elszorítást. Ez tanulás, gyakorlás kérdése. Minden férfinál működő biológiai reflexműködés ez. Ezen a helyen vezetnek azok az idegpályák, melyek a magömlésért, illetve annak blokkolásáért felelősek.

Figyelni kell, azonban, hogy nehogy túl későn alkalmazzuk. Az ejakuláció előtt van egy 4-8 másodperces elkerülhetetlenségi szakasz, amikor már sehogyan sem akadályozhatjuk meg a magömlést. Ilyenkor beindul az ejakuláció szimpatikus idegrendszer által vezérelt reflexfolyamata, ami ilyenkor mindig végigfut.

A férfiaknak meg kell tanulniuk érezni, tudatosan felismerni, azt az előrejelzési szakaszt, amikor érzik, hogy, ha folytatják a közösülést, a hímvessző ingerlését, kb. 7-20 másodperc múlva bekövetkezne a magömlés. Ekkor van itt a cselekvés ideje, vagy egy kicsit korábban.

A közösülést, vagy a pénisz egyéb ingerlését óvatosan megszakítva, alkalmazzuk az elszorításos technikát! A legjobb, ha ezt a férfi először saját magán gyakorolja be, ismeri meg a technikát. (Pl. önkielégítés alkalmával.) Figyelje az időzítést, az elszorítás helyét, erősségét, és az elszorítás időtartamát. A hatékony időtartam változhat 5-10 másodperc között is. Ezután megszűnik az ejakulációs inger, az izgalmi szint kissé visszaesik. Kis idő után folytatható a szeretkezés, vagy öningerlés.

A következő lépés, hogy az elszorításos technikát a partner alkalmazza a párján, amikor ezt a férfi jelzi. Ezt a legkönnyebb megtanulni, begyakorolni a hímvessző kézi ingerlésnél, vagy a fellációnál, amikor a nő szájjal és kézzel is ingerli a péniszt. Előnye az, hogy, a partnernek a makk alatti rész a hüvelykujjára esik. Ezért célzottabban alkalmazható az elszorítás, mintha a férfi saját magának csinálná. (Mutatóujjra és középső ujjra esik, saját elszorításnál.)

Az elszorításos technika többször egymás után is alkalmazható. Semmiféle káros hatása nincsen. Esetleg, ha az elkerülhetetlenségi szakaszban próbálkozunk, kellemetlen, éles érzés mellett következik be a magömlés. Az elkerülhetetlenségi szakasz férfiaknál és nőknél is azt a szakaszt jelenti, amikor az orgazmus reflex-szerű szakasza beindul, és már semmit sem tudunk tenni, hogy ez ne következzen be. Ilyenkor, inkább, hagyjuk, hogy a magömlés spontán folyamatában bekövetkezzen. Azaz ne alkalmazzuk, vagy hagyjuk abba a "squeeze" technikát.

Hangsúlyozom, hogy a szeretkezéseknél legjobb, ha leginkább először a nő elégül ki. A férfi lehetőleg várja be partnerét. Vagy 5-20 perces refrakter fázis után újra próbálkozzanak. A refrakter fázis, olyan ingerelhetetlenségi szakaszt jelent az orgazmus után, amikor optimális szexuális ingerlésre sem jön létre szexuális izgalmi állapot. Az időszakasznak itt sincs kitüntetett szerepe. Egyénileg igen változó.

Megjegyzem, hogy a korai magömlés kezelésének más módszerei is vannak.

Mikor korai a magömlés? Nehéz ezt a kérdést időintervallumhoz kötni. Ha a behatolás után a nő 2-4 percen belül orgazmusig eljut, ezután a partnere is, nem beszélhetünk korai magömlésről, hiszen, a partnerek kölcsönösen kielégítették egymást. És ha a női partner 15-25 perc után sem jut orgazmusig, de a partner ejakulál, beszélhetünk korai magömléstől? Feltehetően nem. Lehet, hogy az előjátékban a férfi partner nem volt elég gyengéd, kitartó. A pettingnek eléggé finomnak, hosszan tartónak kellene lennie, a behatolás előtt. Így a nő is hamarabb eljuthat a csúcsig.


Kommentek

szexuálpszichológus [NŐ] 54 2012-02-24 05:04
PC izomfelhúzások

A PC izom jelentőségét Nyugaton az 1940-es években fedezte fel egy nőgyógyász, Arnold Kegel. ő dolgozta ki a híres Kegel­-gyakorlatokat, amelyek sok terhes nőnek segítettek a hólyag irá­nyításában, és a szülést is könnyítették. A nők azt is felfedezték, hogy ezek a gyakorlatok fokozhatják a nemi vágyat, mélyíthetik az orgazmust, és jó szolgálatot tesznek a többszörös orgazmus kész­ségének elsajátításában. Ennek az izomnak az erősítése – amint azt korábban már említettük – ugyanilyen fontos a férfiak medence­űri egészsége valamint szexuális élvezete szempontjából is.

Sokféle PC izomerősítő gyakorlatot tanítottak Nyugaton, a leg­többjük Kegel eredeti módszerének adaptációja. Mindegyik az izom összehúzását, majd ellazítását tanítja, bár az ismétlések száma és a feszítések kitartásának ideje változó. A következő gyakorlat azon a taoista meglátáson alapul, miszerint a test körkörös izmai (köztük a szem, a száj, a gát és a végbél környékiek) kapcsolatban állnak. A szem és a száj körüli izmok megfeszítésével növelhetjük a PC izomfelhúzások erejét.Pc izom gyakorlatok
1. Lélegezzünk be, és összpontosítsunk a prosztatára, a gátra és a végbélre.

2. Kilégzés közben húzzuk össze a PC izmot a prosztata és a végbél körül, ezzel egy időben feszítsük meg a szem és a száj körüli iz­mokat is.

3. Lélegezzünk be, és lazítsuk el a PC izmot, a szem- és a szájizmo­kat.

4. Ismételjük a 2. és 3. lépéseket, feszítsük meg az izmainkat ki­légzés, majd lazítsuk el belégzés közben, kilenc-harminchat al­kalommal.

A legkönnyebb ülve gyakorolni ezt, később azonban végezhető álló vagy fekvő helyzetben is.

Bár a szem és az ajkak megfeszítése segít a PC izmot megszorí­tani a prosztata és a végbél körül, de a gyakorlat legfontosabb része az, hogy annyiszor feszítsük meg és lazítsuk el a PC izmot, ahány­szor csak tudjuk, ezt pedig gyakorlatilag bárhol végezhetjük - au­tó vezetés, tévé nézés, értekezlet alatt is. Megfigyelhetjük, hány felhúzást tudunk végrehajtani, avagy ki tudunk-e tartani egyet, míg a közlekedési lámpa zöldre vált.

Próbáljuk meg gyakorolni ezt legalább naponta kétszer-három­szor - de lehet többször is, ha megtehetjük. Izmaink sajoghatnak, csakúgy, mint a fekvőtámaszok vagy súlyzózás után. Ne hajszoljuk magunkat túlságosan-fokozatosan emeljük a gyakorlások és az is­métlések számát. Az egyenletes, kitartó gyakorlás fontosabb, mint a mennyiség. A napi gyakorlásra úgy szoktathatjuk rá magunkat, ha összekapcsoljuk a mindennapos teendőinkkel, például a felkelés­sel, tisztálkodással vagy a lefekvéssel.

A The G Spot szerzői szerint egy férfi egészséges PC izma se­gítségével könnyedén tud emelgetni egy törölközőt a merev péni­szén. (A haladó szintű taoista gyakorlatokban súlyzókkal is erősít­hetjük a medencei izmokat.) Mostanra érjük be a törölköző emel­getésével, de ha lehet, ezzel se lépjünk fel a nyilvánosság előtt. Mint ahogy a The G Spot szerzői helyesen rámutatnak: „a teljesítmény utáni hajsza a férfi erekciójának ősellensége".

A pc izom összehúzása
Mint már korábban említettük, a PC izom körülveszi a prosztatát, amelyen keresztül az ondófolyadék áthalad az orgazmus kilövellé­si (expulziós) szakaszában. Ha megtanuljuk összeszorítani a prosz­tatát az összehúzódásos orgazmus során (amikor önkéntelenül összehúzódik), akkor könnyebben elkerülhetjük a következő, ki­lövelléses szakaszba lépést. (A kontrakciós és expulziós fázis kö­zött található az elhíresült „ szakadék " széle.) Az egyik multi orgazmusos férfi a következőképpen ír tapasztalatairól: „ Egyszerűen a PC izmot a megfelelő időpontban megfeszítve tartom vissza a mag­ömlést. Kellett hozzá némi idő, hogy begyakoroljam, de az ered­mény bőségesen kárpótol az erőfeszítésekért. "

Egyéni örömszerzés és egyéni gyakorlás
A következő feladat szexuális érzékenységünk fejlesztése. Az ilyen irányú éberség kialakításának legkönnyebb módja az egyéni öröm­szerzés, az önkielégítés. Sajnálatos, hogy a legtöbb nyugati nem olyan légkörben nőtt fel, ahol a szexet és a szexuális energiát az át­fogó egészség természetes és szerves részének ismerik el. Az első alkalommal, hogy ismerkedni kezdtek volna „bizalmas testrésze­ikkel", a szülők burkoltan, netán kevésbé burkoltan értésükre ad­ták, hogy tartsák a kezüket a takaró felett illetve a nadrágon kívül. Bár ez valószínűleg nem tartotta vissza őket a háló- vagy fürdőszo­ba bezárt ajtaja mögötti „felfedező expedíciók"-tól, az önkielégí­tés miatt meglehetős adag szégyen és bűntudat alakulhatott ki ben­nük. Nem is kevesekben.

A kereszténység szexszel kapcsolatos ambivalenciája, különö­sen a gyermeknemzést nem célzó szexuális együttlétre vonatkozó hittételek máig hatnak a nyugati társadalomra és nemiségre. Pél­dául 1994-ben Dr. Joycelyn Elders, az Egyesült Államok tiszti-főorvosa kénytelen volt visszavonni a nyilvánosság előtt tett kijelen­tését, miszerint az önkielégítés „az emberi nemiség része". Ezért érdemes talán megemlíteni, hogy a maszturbálás – amit egy idő­ben onánia néven emlegettek – keresztényi tiltása a bibliai Onan történetének téves értelmezésén alapul. Onant azért büntették meg, mert megtagadta elhalt testvére feleségének megtermékenyí­tését, amit akkor szokás szerint meg kellett volna tennie. „Bűné­nek" semmi köze az önkielégítéshez.

Játék önmagunkkal
A taoista szexuális praxis az orvoslás, nem pedig az erkölcstan egyik ágaként alakult ki. Ezért az emberi szexuális tevékenység semmi­lyen formáját nem tiltja, csak megpróbálja megtanítani az embe­reket arra, hogyan maradjanak egészségesek, ha már foglalkoznak vele. A taoista mesterek az önkielégítést, amit egyéni gyakorlás­nak vagy nemi szervi gyakorlatoknak neveztek, a magömlés-szabályozás kifejlesztéséhez és a szexuális energia keringetéséhez nélkü­lözhetetlen módszernek tekintették. Az így nyert energiával ugyanis megőrizhető a test fiatalossága. (Megjegyzendő, hogy az egyéni gya­korlásnak, amire egyéni örömszerzésként is fogunk utalni, nem ré­sze a magömlés.)

A taoista tanítások szerint a játék a tanulás egyik legjobb mód­ja, és a „játék önmagunkkal" tehát kitűnő módszer nemi szerveink és szexuális energiánk erősítésére. Sokan aggódnak amiatt, hogy „túl sokat" maszturbálnak, de a taoisták tudják, hogy ilyen dolog nem létezik - legalábbis azoknak, akik megtanulják a magömlés szabá­lyozását. A túl sok magömlés a gond: elvonja a férfi erejét, ám ez ugyanúgy megtörténhet közösülés, mint önkielégítés alkalmával.

Kinsey kutatásai szerint csaknem minden fiú – és a legtöbb férfi – maszturbál, és ezt az újabb felmérések is megerősítik 3 Ez a gyer­mek természetes szexualitásának része, a tiltása, az emiatti meg­szégyenítés szexuális tolvajt csinál a fiúkból, arra kényszeríti őket, hogy lopják az élvezetet. Könnyen lehetséges, hogy sok férfi korai magömlésének oka, hogy serdülőkorukban megpróbáltak azelőtt „végezni", mielőtt „lebuknak". Dr. Wardell Pomeroy, a Boys and Sex (Fiúk és a szex) című könyvében kifejti, hogy mivel szinte min­den fiú maszturbál, inkább arra kéne megtanítani őket, hogy el­nyújtsák, így mikor aktív nemi életet kezdenek, hosszabb ideig tart­hasson a szeretkezésük.

A taoisták ezt azzal egészítenék ki, hogy tanuljanak meg mag­ömlés nélkül örömet szerezni maguknak. A fiatal fiúk és a tizen­évesek, akik túl sűrűn engedik ki a magjukat, megfigyelhetik, hogy más tevékenységre jelentősen csökken az energiájuk és a hajlandó­ságuk. A jelen könyv egyik szerzője, Mantak Chia, Thaiföldön ne­velkedett. Egy olyan fiú mellett ült az iskolában, aki négyszer is­mételte a negyedik általánost. A fiú négyszer-ötször maszturbált minden nap az iskolában, és a magját egy üvegbe gyűjtötte. Ez nyil­vánvalóan szélsőséges eset, de a taoista tanítások szerint tanulmá­nyi kudarca teljesen érthető. Szó szerint kimerítette, mind saját ma­gát, mind az agyát. A „kiszívja a velőd" kifejezés igen találóan írja le az ismételt magömlések utáni kábult letargiát.

Sok házas vagy párkapcsolatban élő férfi (és nő) a kapcsolata alatt is folytatja az önkielégítést. 1972-ben az Amerikai Orvosi Szövetség arról értesítette az orvosokat a Human Sexuality (Emberi szexualitás) című könyvben, hogy „a férfiak és nők valamennyi kor­osztálya maszturbál,gyakran a házastársi együttlét kiegészítéseképpen, a nők pedig általában egyre gyakrabban végeznek önkielégí­tést, ahogy idősödnek". (Becslések szerint a házas férfiak – és nők – kb. 70 százaléka szerez magának örömet így.') Az önkielégítés nem veszi át a partnerrel élt nemi élet helyét, de értékes kiegészítője­ként szolgálhat. A Chicagói Egyetem által támogatott egyik újabb szexuális felmérés megállapította, hogy a (partnerrel) rendszeres nemi életet élők valójában többször végeznek önkielégítést, mint azok, akiknek nincs partnerük.

Az önkielégítés segíthet a felgyülemlett feszültségek levezeté­sében, ha inkább szexuális megkönnyebbülésre, mint meghittség­re vágyunk. Továbbá akkor is, ha a partner fáradt, nem ér rá, vagy kisebb a szexuális étvágya. (Ha partnere szexuális vágyai általános­ságban véve is mérsékeltebbek, ajánlja figyelmébe a 6. fejezetet, majd mindketten olvassák el a 9. fejezet „ Nemi életünk szakasza i" című részét.) Ha bármilyen okból úgy érzi, nem képes (vagy haj­landó) egyedül örömet szerezni magának, partnere segítségével is multi orgazmusossá válhat. Legfeljebb valamivel több időbe telik, ennyi az egész. Ugyanúgy végezheti a már megtanult gyakorlato­kat, a hasi légzést, a száz légzést, az áramlás megállítását és a PC izomfelhúzásokat.Az önkielégítésre nemigen tanítottak bennünket. Az Elders tiszti-főorvos bejelentését követő felháborodást tekintve, amikor azt indítványozta, hogy az „ önkielégítést valószínűleg tanítani kellene ", a közeljövőben aligha kerül be az önéletrajzokba efféle tanfolyam. A legtöbbünk sietve, egymaga tanulja meg az önkielégítést, vagy más, hasonlóan tapasztalatlan fiúktól. Ezen feltételek egyike sem kedvez a valódi érzékenység - vagy különösebb jártasság - kifejlő­déséhez, ezért adnánk néhány javaslatot.Derítsük fel a Millió dolláros pontot

Önkielégítés közben derítsük fel a gát környékét és a Millió Dolláros pontot (a vég­bélnyílás előtt). Ennek a pontnak a megnyomása magömlés előtt segíthet leállítani az ejakulációs reflexet, de most ezt is csak az öröm kedvéért fedezzük fel. Ennek a pontnak a nyomása több vért pré­sel a hímvesszőbe, ami élvezetes lüktetésre készteti. Az itt alkal­mazott erőteljes, ritmikus nyomások az összehúzódásos fázisbeli or­gazmussal járó prosztata-összehúzódásokat is imitálják.

A Millió Dolláros pont merevedés után, erős izgalmi állapot­ban ingerelhető a legjobban, mivel a test elölről hátrafelé jön izga­lomba. Ha nem érzünk semmit, netán kellemetlenséget, hagyjuk abba, és várjuk meg, amíg izgalmi állapotunk fokozódik. Ha az ol­vasó nem lelkesedik e pont szexuális ingerléséért, visszatérhet a hímvessző és a here izgatásához.
A Millió dolláros pont megnyomása.
Az egyik legősibb taoista módszer a Millió Dolláros pont megnyo­mása a PC izom összehúzása közben. Ez segít késleltetni a magöm­lést mind a figyelemösszpontosítás, mind az ejakulációs reflex meg­szakítása révén. Egyszerű és hatékony. Először keressük meg a Mil­lió Dolláros pontot, amely közvetlenül a végbél előtt található . Ha a megfelelő pontot megnyomjuk, egy kis bemélyedést találunk. Az ujjunkat az első ujjperc hosszával azonos mélységben nyomjuk be. Az egyik multi orgazmusos férfi beszámolója szerint: „ A Millió Dolláros pont megnyomása bizonyos ideig kicsivel csökkenti az erekcióm, de a magömlés veszélyét sokkal nagyobb mér­tékben. " Később közösülés közben a hímvessző kihúzása nélkül is tudjuk majd alkalmazni ezt a módszert.

­Éljük át a saját örömünket

Ha pornográf vagy erotikus lát­ni – vagy olvasnivalóval izgatjuk fel magunkat, próbáljuk meg – már izgalmi állapotban - átterelni a figyelmünket a testi érzeteinkre. A pornográfia, bár gyarapíthatja a szexuális energiát, ugyanakkor eltereli a figyelmet, így megnehezítheti az összpontosítást saját érzeteinkre, mialatt közeledünk az orgazmus felé. Sok férfi a pornog­ráfiával tanulja meg az önkielégítést, és bár nem feladatunk, hogy itt vitassuk meg az Alkotmány első pontjának módosításai vagy a szex ipar mellett és ellen szóló érveket, fontos belátnunk, hogy a pornográfia akkor sikeres, ha elvonja a figyelmünket önmagunkról. Ebben a gyakorlásban befelé vezet az út, a saját örömünket kell meg­tapasztalnunk, és nem valaki más elgondolásait az örömről.Ingereljük a teljes hímvesszőt.

Fontos, hogy megpróbál­juk a teljes hímvesszőt ingerelni. A legtöbb férfi, főként a péniszé­nek felső részére, a leginkább erogén területre összpontosít. A kí­nai gyógyászat szerint azonban a hímvessző egyes részei a test kü­lönböző tájainak felelnek meg . Egy-egy testrész túlinger­lésének elkerülése érdekében próbáljuk meg a teljes hímvesszőt dörzsölni, a szárát éppúgy, mint a felső részét.

Érintsük meg a heréket

Amennyiben a herezacskó simo­gatása nem része a „ szokásos " módszerünknek, nem árthat kipró­bálni. A herék különösen érzékenyek lehetnek a gyengéd érintés­re, bár néhány férfi élvezi az enyhébb húzásokat is. A herék simo­gatása fokozza a tesztoszteron-termelést, amely mind a potenciát, mind a spermaszámot, mind pedig az általános egészségi állapotot javítja. A következő szakaszban ismertetjük a herezacskóprést, amely segíthet kés­leltetni a magömlést, de most csak örömszerzés céljából tanuljuk meg megérinteni a heréket.

Ne siessünk

Fontos, hogy hagyjunk elég időt arra, hogy él­vezzük és megtanuljuk a magömlés késleltetését. „ Több, mint ezer eset tanulmányozása után - szól Hartman és Fithian jelentése – ­megállapítottuk, hogy ha a férfi képes tizenöt-húsz percig kitarta­ni az önkielégítés során, úgy a szeretkezést addig nyújthatja el, amíg kívánja. Ez az időtartam (tizenöt-húsz perc) látszik kritikusnak. Ha túljutott rajta, megvan az irányítás. Ilyen egyszerű. "

Ez hosszú időnek tűnhet, különösen, ha hozzászoktunk a 2-3 perces durranásos vágtákhoz. Egy multi orgazmusos férfi így magyarázza a különbséget: „ Amikor régebben magamhoz nyúltam, három-öt perc alatt végeztem, pusztán a feszültség vagy az unalom elűzése, meg ilyesmi miatt. Az egyéni gyakorlás más. Megpróbá­lok addig játszani magammal, amíg csak lehet, anélkül, hogy elmen­nék. Némi gyakorlással akár húsz percig is sikerül. Amint multi orgazmusossá válunk, többször is a csúcsra juthatunk e tizenöt-húsz perc alatt (magömlés nélkül), és keringetni tudjuk ezt a fiatalító, gyógyító energiát az egész testünkben. Ahogy azt egy másik multi orgazmusos férfi írta az egyéni gyakorlásról: „ Valahol a masz­turbálás és a meditáció között található. "A legutolsó dolog, amit akarunk, hogy az önkielégítés gépiessé vagy nyomasztó teherré váljon, és csakúgy, mint a szeretkezésnél, nincs rá előírt vagy megfelelő idő, sem kötelező orgazmus szám. Mindkettő a helyzeten múlik, a rendelkezésre álló időn és az izgal­mi állapot szintjén. Ha unalmasnak érezzük, kérdezzük meg ma­gunkat, mi az unalom oka. Visszaesünk valamilyen régi szokásmin­tába? Már csak gépiesen simogatjuk magunkat? Túlságosan a nemi szervekre összpontosítunk? Elkalandozik a figyelmünk? Ha nem tu­dunk koncentrálni, próbáljuk ki a következő fejezetben leírt légző gyakorlatokkal, ami helyreállítja a kapcsolatot a testünkkel.Testünk érzékenységének fokozását, önmagunk kényeztetését általában nem tekintjük túlságosan férfiasnak, holott az öröm leg­alább annyira férfias, mint a fájdalom – csak sokkal szórakoztatóbb. Segíthet, ha a gyakorlást forró fürdővel kezdjük (esetleg egy kis csil­lapító hatású szezám- vagy olívaolajjal), ráadásként egy kis masszázzsal. Hangulatvilágítás vagy egy égő gyertya könnyítheti az összpontosítást. Leülhetünk egy tükör elé is (gyertyával vagy anél­kül), és megfigyelhetjük, milyen a testünk. Próbáljuk felderíteni érzékenységét. Érintsük meg és érzékeljük kezünket és karunkat, a lábfejünket (ha elérjük), a lábunk szárát, combunkat. Érintsük meg a mellkasunkat, sőt a mellbimbónkat is. Játék közben próbál­juk megmasszírozni a combunkat és a hasunkat, mielőtt a nemi szer­veinkre vetnénk magunkat.Ápoljuk a szeretetet


Bár a legtöbb férfi végez önkielégí­tést (bűntudattal vagy anélkül), csak nagyon kevés képes szeretet­teljesen csinálni, azaz a szeretetet ápolni – szeretkezni önmagával. Az önszeretetet ápolása elengedhetetlenül fontos, hogy magunk is szeretetteljes partnerek lehessünk. A szexuális energia csupán fel­erősíti a testünkben lévő – akár pozitív, akár negatív – energiát. Ha szeretünk, nemi vágyaink a szeretetet nagyítják fel. Ha gyűlölünk, akkor a gyűlöletet. Nagyon fontos, hogy megértsük, mi módon erő­síti fel a szexuális energia az érzelmeinket, mind a szóló, mind a páros gyakorlás során. Ha a szexuális energia szeretetet, gyengéd­séget táplál, megkönnyíti a magömlés visszatartását - ez ugyanis sokkal nehezebb, amikor gyűlöletet vagy türelmetlenséget érzünk.A hímvessző elszorítása


Sok szexológus ajánlja a hímvessző megszorítását – ezt a módszert eredetileg a „korai" magömlésben szenvedő férfiaknak találták ki.

Nagyon egyszerű. Az egyik kezünk mutató- és középső ujjával alul­ról, a hüvelykkel felülről szorítsuk meg a hímvesszőt (8a. ábra). Van, akinél a kerékpárkormány-fogásban alkalmazott szorítás (hüvelykujj elöl vagy lent) enyhíti az izgalmi állapotot (8b. ábra). Bár ezek ha­tékonyak lehetnek egyéni gyakorláskor, elég furán hatnak közösü­lés közben, hiszen végrehajtásukhoz ki kell húzni a hímvesszőt a hü­velyből. Felkészülésképpen megpróbálhatjuk pusztán gondolati úton megfeszíteni a pénisz végét. Végül képesek leszünk megfe­szíteni úgy, hogy csak rágondolunk, és elkerülhetjük az esetlen ma­tatást. Egy másik jó módszer a hímvessző tövénél alkalmazott szo­rítás (ne feledjünk gondolatban is szorítani). Ez segít, hogy kézben tartsuk az izgalmi állapotunkat, emellett kiterjeszti és erősíti a me­revedést .
[8186]
ASD 2011-10-23 15:55
Én ha ezzel próbálkozok, akkor nagyobb a inger és elmegyek. De ha a péniszem tövénél próbálom akkor se történik semmi. :S
[8051]
Red666 [FF] 39 2010-11-17 14:38
Durva nem? Tv van rá, hogy hamarabb megy el a nő? Miért nem siet jobban :-D!
Ez az elnőiesedés, nem a metroszexualitás :-D :-D!
[7363]
Zoli 2010-01-23 14:55
Eddig voltak félelmei, hogy korai magömlésem van, pedig 10 percig simán ment. Most kipróbáltam önkielégítés közben ezt a technikát. Majdnem fél órásra sikerült, két elszorítással. Köszi.
[6618]
bakk 2009-11-04 21:37
A legjobb ha a péniszed tövénél szorítod. Akkor nem ér semmit ha közben íingerli a makkodat a párod mert akkor a szorításból is kilövell a fütyid.A legjobb technika ha pisilésközben próbálod többször visszatartani vagy ha a barátnőd ingerli a péniszedet/veri ki/.
[6375]

Tovább az összes (7) kommenthez!

Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

Karrier vagy szex?

Spermakrízis

Szexözön

Mit kell tudni a Chlamydiáról?

Cicik, virgácsok, topánkák - Fetisizmus (2.rész)

Egyéjszakás kalandok

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

A méret a lényeg?
2021-05-13 - 02:49

Maszturbálás
2021-05-04 - 15:09

Homoszexualitás
2021-03-28 - 18:47

Szüzesség elvesztése
2021-03-12 - 14:56

Beszélgetünk
2021-02-21 - 23:21

Hűtlenség, megcsalás
2021-02-18 - 00:43

Orális szex
2021-02-08 - 21:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-12-07 - 06:15

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Anális szex
2020-09-13 - 03:21

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41