szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

A legelső alkalom

2002-06-01 | | részlet Sylvia Schneider "Válaszok fiúknak" c. könyvéből

A fiúk félelme az "első alkalomtól" a legtöbbszőr hasonló a lányokéhoz: nem "mond-e csődöt" a hímvesszőm, nem következik-e be túl korán a magömlés, megtalálom-e a hüvely bejáratát, remélhetőleg az elég nedves lesz, hogy ne okozzon fájdalmat.

első alkalomHa teljesen tárgyilagosan vizsgáljuk: a szexualitás az emberi nem fenntartására szolgál. Gondoskodik arról, hogy gyermekek szülessenek, ezáltal az emberiség fennmaradjon. Ezért a természet úgy rendezte, hogy a szexualitás öröm forrása legyen.

A szexualitás igen szoros kapcsolat két ember között, és a szerelmet és az összetartozást olyan intenzitással fejezi ki, ahogyan más módon nem is lehetséges. A közelségnek, az intimitásnak és a másik emberhez fűződő mély érzéseknek egészen különleges megnyilvánulása.

A szexualitás és a gyengédség egy kapcsolatban jóval több az egymással töltött éjszakánál. Mielőtt "lefeküdnének" egymással, a fiatalok meg akarják ismerni egymást, bizalmas kapcsolatot szeretnének kialakítani a másikkal. A legtöbb esetben ez a fiúknál ugyanúgy van, mint a lányoknál. A legelső alkalom egészen különleges dolog. Persze az mese, hogy a szex kezdettől fogva csupa élvezet. A nő és a férfi más-más ütemben reagálnak a nemi vágyra, és először meg kell tanulniuk "beállni" a másikra. Ráadásul a legtöbbször két tapasztalatlan fiatal kerül össze. A vágy és a kielégülés nem jelennek meg parancsszóra. Sok fiatal testi fájdalomról, idegességről, stresszről. túl kevés tapintatról és időről, az egymás iránt tanúsított megértés hiányáról számol be.

A testi szerelemnek sok formája van. Az egymás iránti vágy, a hangulat és az határozza meg, hogy a partnerek mire készek. Sok ember abba a hibába esik, hogy a szexualitás és a nemi aktus közé egyenlőségjelet tesz. Minden, ami két ember között szexuális vágyból történik, szex. Fiataloknál általában a petting az első lépés. Ez alatt az intenzív csókolózás, egymás testének simogatása (a lányoknál elsősorban a mell, a csikló és a hüvely, a fiúknál a hímvessző és a herék simogatása) értendő. A test bővelkedik úgynevezett erogén zónákban, amelyek érintésére kellemesen megborzongunk. Ki kell tapasztalni, hogy melyik a legkellemesebb hely.

A szexuális érintés, amelynek során két ember megismeri és felfedezi egymás testét, nagyon izgalmas és bizsergető érzés lehet. Az intenzív és a megfelelő helyen történő simogatás megfelelő nemi izgalommal párosulva eljuttathatja az embert a tetőpontra. Ez a legjobb előgyakorlat a közösüléshez. Ha a pár megmarad a pettingnél, nem kell még fogamzásgátlásra gondolnia, amíg valóban nem közösülnek. De arra ügyeljenek, hogy a szerelmi játék során ne kerüljön ondó a hüvely bejáratához - például a kézzel, a magömlés után. Erre különösen a fiúknak kell figyelnie. Ha azonban elszánják magukat a közösülésre, feltétlenül meg kell oldaniuk a fogamzásgátlás kérdését.

"Szigorúan technikai" szempontból a közösülés abban különbözik a pettingtől, hogy a férfi a hímvesszőjét a nő hüvelyébe vezeti. Azoknak a lányoknak, akik addig nem láttak merev hímvesszőt, ez eleinte félelmetes lehet. Ennek többek között az az oka, hogy mezítelen nőket mindenütt és mindenféle beállításokban lehet látni, ruhátlan férfiakat merev hímvesszővel viszont szinte soha. Ha egy lány fél ettől, bizonyosan nem érett még a testi szerelemre. Tapasztaltabb, érzéki nők számára az utóbbi látvány persze nagyon izgató lehet.

A nők csiklója megduzzad, és valamennyire szintén "feláll". Szexuális izgalom esetén a hüvely nedves lesz azért, hogy a merev hímvessző becsúszhasson. Ha a pár közösülni akar, a férfi vagy a nő (vagy ketten együtt) kézzel segíti be a hímvesszőt a hüvelybe. A hüvely és a hímvessző úgy passzol egymáshoz, mint a zárhoz a kulcs. A hüvely az izgalom állapotában alkalmazkodik a hímvessző nagyságához, mivel kissé kitágul.

Ha a hímvessző behatolt a hüvelybe, a közösülők olyan mozdulatokat végeznek, hogy a kéjérzet fokozódjon. A legtöbb nő számára fontos ilyenkor, hogy a csiklóját ilyenkor simogatás érje. Ez persze függ a testhelyzettől is. A leggyakoribb az olyan helyzet, amikor a nő a hátán fekszik, a férfi pedig fölötte hason, és elölről hatol be. Ez a helyzet azért volt olyan hosszú időn át népszerű, mert az emberek nem engedték szabadon a fantáziájukat. Szeretkezésnél azonban minden elképzelhető helyzet lehetséges - fekve, ülve, állva vagy más módon, ahogy az éppen örömet okoz.

Némely helyzetben például a csikló automatikusan jobban ingerlődik, mint a "klasszikus" fekvő helyzetben, más pozíciókban pedig a férfi tud erőteljesebb mozdulatokat végezni. Hogy kinek melyik helyzet okozza a legnagyobb élvezetet, az az egyéni adottságoktól függ.

Nem feltétlenül szükséges, hogy a petting vagy a közösülés minden esetben orgazmussal fejeződjön be. Az együttlét anélkül is nagyon boldogító lehet.

A fiúk félelme az "első alkalomtól" a legtöbbszőr hasonló a lányokéhoz: nem "mond-e csődöt" a hímvesszőm, nem következik-e be túl korán a magömlés, megtalálom-e a hüvely bejáratát, remélhetőleg az elég nedves lesz, hogy ne okozzon fájdalmat. Sok fiú pedig attól fél, hogy "bennmarad" a hüvelyben, ha a lány túlságosan görcsös. Ez ugyan még soha nem történt meg, ám az aggodalmat az ismeretlen női "barlangtól" való félelem magyarázza.

Az ismeretek nagyon sokat segítenek, akkor is, ha az ismeretlentől való félelmet nem tudják teljesen kiküszöbölni. Ez az "első alkalom" természetében rejlik, és azzal a szituációval lehet összehasonlítani, amikor olyan társaságba mész, ahol senki sem ismersz.

A lányok is félnek az első alkalomtól, mert a legtöbb esetben a szűzhártyájuk is bereped. Ilyenkor gyenge vérzés is előfordul, és az első órákban a lány "sebzettnek" érezheti magát. Ez persze nem jelenti azt, hogy sérült, és hogy gyógyszereles kezelésre van szüksége. A hüvelybejáratnál lévő finom, körkörös hártya ugyanis tágulásra képes nyílással rendelkezik, és sok lánynál teljesen "érintetlenül vészeli át" az első testi szerelmet, sőt néhány asszonynál a szülést is. Sok esetben a szűzhártya már korábban, sportolás vagy játék közben bereped. Ezt tudnod kell, hogy megnyugtathasd a barátnődet, ha aggódik, hogy nem hiszed el, hogy eddig érintetlen volt.

A fájdalomtól való félelem az első szexuális kapcsolatnál nem megalapozott akkor, ha a partnerek óvatosan és szeretettel közelednek egymáshoz. Ha a lányban is felébred a nemi vágy, egyáltalán nem, vagy csak nagyon kis fájdalmat érez a behatolásnál. Ezért lenne értelmes dolog a lányra bízni, hogy mikor történjen a behatolás. Ez a fiú számára is jobb, hiszen akkor nem okoz fájdalmat a fiúnak sem a behatolás, ha a lány hüvelye eléggé nedves.

Már a legelső alkalommal is kötelesek vagytok védekezni. Mindenképpen használj kondomot. Ha nincs benne gyakorlatod, nyugodtan gyakorolj otthon "szárazon" - esetleg önkielégítésnél.

Sok lány elővigyázatosságból Antibébi-tablettát irat fel magának. De nem szabad erre hagyatkoznod, neked is elővigyázatosnak kell lenned. Ezenkívül a kondom az egyetlen olyan szer, ami a nemi betegségek ellen is védelmet nyújt.


Kommentek

kanyim [NŐ] 58 2009-11-18 08:24
betegség..de inkább a rá kapott gyógyszerek kicsit tologathatják a mensit..

pláne hogy írtad hogy még rendszertelen..
de egy beálltat is simán eltolhat egy kis stresszfaktor..
pl vizsgaidőszak..stb.. lehet hogy első alkalom.. meg az utána való izgulás nálad ezt hozza ki..
ha jól védekeztetek nuku probléma lehet..

sok boldogságot nektek
[6402]
kanyim [NŐ] 58 2009-11-18 08:22
ha megjött és még a teszt is negatív akkor szinte biztos hogy nem vagy terhes...
(ha mégis akkor az enyhén csoda lenne...)
[6401]
miácska [NŐ] 28 2009-11-17 22:29
nekem most volt az első, és most kicsit megvagyok ijedve,pedig védekeztünk is.Azért félek egy picit mert v.mikor most kellett volna megjönnie,de pontosan nem tom mikor mert renszertelen néha a menszeszem.De lehet hogy csak feleslegesen aggódom,mert most megvagyok fázva(nátha,hányiger,fejfájás,láz,torokfájás)lehet benne játszik a dologban.Mert úgyebár szűz voltam,de vasárnap és hétfőn is volt vérzésem az együttlét után.Most nem tom hogy mi lehet!hogy csak beteg vok vagy terhes?
[6400]
Mesike [NŐ] 29 2009-11-17 20:37
ugye ez mar jot jelent es biztos?nyugtassatok meg!koszi
[6399]
Mesike [NŐ] 29 2009-11-17 20:19
hm...a menstruaciom is megjott es meg tesztet is vettem ami negativ lett ugy hogy nincs gond:)
es tobbet nem leszek ennyire meggondolatlan:D
koszonom a valaszokat!
igen meg olvasgattam azutan:D
[6398]

Tovább az összes (20) kommenthez!

Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

A tizenévesek szexualitása és a fogamzásgátlás

Szüzesség, érettség, élekor

Szex, szerelem, változatosság

Kényes témák

Jó szexre vágyom!

Gátolt fogamzás

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Maszturbálás
2020-10-14 - 23:32

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Anális szex
2020-09-13 - 03:21

Beszélgetünk
2020-09-13 - 03:18

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-06-19 - 18:44

Szüzesség elvesztése
2020-06-19 - 18:31

A méret a lényeg?
2020-05-04 - 06:50

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Orális szex
2020-03-04 - 14:50

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Hűtlenség, megcsalás
2019-11-25 - 22:41

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41