szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Cicik, virgácsok, topánkák - Fetisizmus (2.rész)

2001-12-23 | | Internet Kalauz - INK www.ink.hu

A szexualitáshoz egyértelműen kötődő fétiseket érintve több olyan terület is létezik, ahol kivételesen nehéz meghatározni, hogy meddig tart az átlagos érdeklődés, és honnan kezdődik a fetisizmus. A pontos határok megrajzolásánál a legnagyobb bajban talán mégis a keblek vonatkozásában lehetünk.

Az előző cikkünkben megkezdett, a fetisizmus néha igen nehezen behatárolható területére tett kirándulásunkat a viszonylag szűk körben népszerű "köhögésimádat" után ezúttal folytassuk egy némileg látványosabb területen.

A szexualitáshoz egyértelműen kötődő fétiseket érintve több olyan terület is létezik, ahol kivételesen nehéz meghatározni, hogy meddig tart az átlagos érdeklődés, és honnan kezdődik a fetisizmus. A pontos határok megrajzolásánál a legnagyobb bajban talán mégis a keblek vonatkozásában lehetünk. Hiszen ha csak az utcán, kutyafuttában megnézünk egy nőt, biztosan szerepelnek a gyorsleltárban a cicik. Ha pedig szerepelnek, akkor egyből osztályozást is jelentenek, s talán itt választható el a legjobban a fetisizmus az egyszerű érdeklődéstől, mert a többség számára csupán egyetlen jellemző a sok közül, de egy igazi fetisisztának nemcsak a legfontosabb, hanem akár az egyetlen fontos szempont lehet. Természetesen a puszta méret mellett számos formai jellemző határozhatja meg, hogy kinek mely keblek az igazán szimpatikusak. E részletek nagyja persze csak akkor derül ki igazán, ha a keblek a maga kendőzetlen valóságában veszi szemügyre a tisztelt érdeklődő, amire a strandok örvendetesen "toplessedő", de szezonálisan szigorúan behatárolt lehetőségén, valamint az intim kapcsolatokon túl a hálózaton is számos hely ad alkalmat.

Kebelbarátok

Kizárólag mellekkel foglalkozó oldalból viszonylag kevés akad a keresőkben kutakodók horgára, s azok nagy része is fizetősnek bizonyul, de természetesen vannak kivételek. A hazai viszonylatban sajnos nem igazán találni a témának dedikált webhelyet. Az igazi kebelbarátoldalakon és némely általános, ám szigorú kategóriarendszerbe szervezett webhelyen gyakran csak a hatalmas, természetellenesen hegyomlásméretű keblek kerülnek terítékre, pedig vannak, akik számára bár a méret a lényeg, de éppen ellentétes előjellel, vagyis az anyaság szimbólumának is tekinthető halmokból a minimális méreteket kedveli. Itt viszont nagyon erős határvonal húzható - és meg is kell húzni - a rajongás tárgyai között. A kis keblek kapcsán ugyanis elkerülhetetlenül betolakszik a képbe a pedofília, ami viszont undorító aberráció, és nem fetisizmus. Egész más az apró és általában formás keblek iránti tisztelet, mint a fejletlen lányok utáni gyomorkavaró vágyakozás. A szerényebb méretű idomoknak megvan az a sajátos előnyük, hogy sokkal kevésbé hat rájuk a gravitáció cibáló hatása, nem szükséges azokat unos-untalan a melltartó kalodájába szorítani, s így sokkal szexisebbé tesznek egy megfelelően könnyed anyagú vagy éppen szorosan tapadó ruhát. Legyen szó azonban bármely méretről, az biztos, hogy egy szelíd kebelfetisiszta a legtöbbünkben megbújik, talán épp azért, mert az emlősök és az emberek fennmaradásának elengedhetetlen kelléke, és a faji emlékezet a tudatalattiból ki-kiszólogat. A kebelkörkép végére feltétlenül idekívánkozok az a közismert mondás, miszerint a női mell rokonságban áll a villanyvonattal: mert bár a gyerekeknek készült, mégis az apukák lelik benne nagyobb örömüket.

Hölgyeim, lábcsókom!

Láb, lábcsók, lábimádóMaradva a hölgyek azon jellemzőinél, amelyeket a férfinépség a szemrevételezés során sorra vesz, nem szabad megfeledkezni a lábakról. Egy formás nő láb sokunk képzeletét képes meglódítani, s a formássá tételre a női nem és a divatszakma igen sok rafinériát kitalált, elég csak a tűsarkú cipőkre gondolni, amelyek orvosi szempontból erősen az egészség elleni merénylet kategóriájába tartoznak, mégis sok hölgy szinte kizárólagos viselete a sarkat változatos magasságokba emelő és ezzel a vádlit hangsúlyozó, a bokát vékonyabbnak mutató körömcipő. A másik nagy rafinéria a harisnya, amelynek kapcsán sokan tartják: a nőket úgy alkották meg, hogy még szélsőséges időjárási körülmények között is elég legyen számukra ez a lábakat fedő és mégis megmutató ruhadarab. Az igazán érintettek egy részének erről azért más a véleménye, mert kicsit sarkítva úgy működik a dolog, hogy a hidegben mintha ott sem lenne a vékony nylon, melegben azonban a síruha hatásfokával vetekszik melegítőképessége. A fenti szempontokon túllépve, fetisizmus oldalról közeledve a lábak felé, legalább három rajongási célpontot hozhatunk szóba. Elsőként magukat a lábakat, a formájukat jól kiemelő cipőket és az egyszerre sokat mutató, mégis sokat takaró harisnyákat. Megint csak előjön a nagy kérdés, hogy honnan kezdődik a fetisizmus, mert azt hiszem, nem sokan vannak, akik nem szokták alkalomadtán - alapvetően nem is szexuális célzattal -, pusztán kedveskedésből, végigsimítani partnerük lábát. Autóban vagy kanapén ülve a kedvesünk térdén, combján nyugtatni a kezünket teljesen természetes dolog, az persze már egy másik kérdés, hogy a lábfej és a lábujjak csókolgatása kinek mennyire jelent élvezetet. Az pedig már biztosan a megszállottság kategóriájába tartozik, ha az illető csak abban leli örömét, ha szó szerint a partnere lábai előtt heverhet. Egyébiránt ezek a fétisek nemcsak a férfiak esetében jönnek szóba, hiszen a nők is imádhatják partnereik alsó végtagjait. Hazai viszonylatban elvétve lehet találkozni a témával foglalkozó oldalakkal, pontosabban oldalkategóriákkal, azonban ezek a képek szinte kizárólag extrém beállításokban ábrázolják a lábimádatot.

Tűsarok

TűsarokItt inkább az extrém fétisek kategóriáját boncolgatjuk, hiszen a tűsarkú cipő imádata igen gyakran kapcsolódik a megalázás vágyához. A fetisiszta az imádott hölgy lábát nem is érinti, cipőjét dédelgetve fejezi ki rajongását, és jutalomképpen akár lábtörlőként is funkcionálhat úrnője számára. A cipők is igen extrém fazonokat vehetnek fel, a 10 centis sarokmagasság a direkt fétisimádók számára gyártott modellek között jobbára az alsó kategóriát képviseli.

Nylon

Abban mindenki egyetérthet, hogy a fehérnemű egyáltalán nem közömbös az intim kapcsolatokban. Egy kihívó vagy sejtelmesen elegáns, a bőrre simuló vagy lágyan hullámzó, bő fazonú, szinte mindent megmutató vagy éppen sokat a fantáziára bízó darab mindenképpen hatással van a viselő partnerére. A harisnya ebből a szempontból talán azért kap kiemelt szerepet, mert leginkább ez a ruhadarab az, amely úgy viselkedik, mintha ott sem lenne, mégis jól érzékelhetően elválasztja egymástól a partnereket. Az már megint csak ízlés kérdése, hogy ez csupán egy kellemesen izgató, de mellékes elem, vagy e nélkül elképzelhetetlen az örömszerzés. Harisnyás képeket a szolidabb és a kimondottan pornografikus fajtából egyaránt szép számmal lehet találni hazai viszonylatban is az általában erotikával foglalkozó weblapokon.


Kommentek

àdám [FF] 37 2016-04-30 13:27
Lycra fényes anygu dresszt vennék m-es méretben.
[8422]
anonymus13 [FF] 55 2012-01-14 20:53
Nagyon tetszik Latexben Dresszben és Megujulo 2009. 12. havi hozászólása (bár azóta leült a téma), magamra ismertem. Kb. 1 éve hosszú idő után mertem bevallani feleségemnek, hogy én is hasonlóan viszonyulok a tornadresszekhez már általános iskolás korom óta. Most a 47. évemben járok, és ez az érzés nem változik. Feleségem megértette vonzalmamat, normális szexuális életet élünk, de azokon a bizonyos napokon tornadresszben elégíti ki szexuális vágyaimat. Egyébként a tornadresszt használom hálóruházatként és futáskor alsó öltözetnek is, amelyre szintén kiváló, mert jól szellőzik és védi a derekat.
Továbbra is várom a pozitív hangvételű hozzászólásokat tornadressz ügyben, bízom benne, hogy a téma újra felpörög az érdeklődők részéről.
[8149]
boszi 2010-10-10 16:41
a véleményem:
a keblek, illetve a lábak imádata nem fétis.
úgy látom a fogalom megmagyarázásánál is gondok vannak. a fetisizmus azt jelenti, hogy egy személy egy bizonyos élettelen dolog jelenléte nélkül nem tudja igazán élvezni az együttlétet.
élettelen.
egy kebel (illetve kettő) nem lehet fétis. ezzel szemben egy melltartó, bugyi, harisnya, cipő vagy akár egy kocka is lehet valakinek a fétise.
[7299]
Henry69 2010-05-10 13:01
Sajnálattal tapasztalom, hogy "kebel ügyben" valóban kevés weboldal létezik, pedig sokkal többen vagyunk "mellbolondok", mint amennyire van kínálat. Az is biztos, hogy rengeteg Hölgynek az a napi, első dolga, hogy a tükörben mustrálja pompás kebleit, minden irányból. Szóval, nincs egy olyan igazi, koedukált kebel oldal, ahol az ilyen beállitottságu "fetisiszták" megoszthatnák tapasztalataikat, vagy akár ismerkedhetnének. Magam részéről a hatalmas, szilkonmentes (akár derékig lógó) halmokat preferálom. Az utca tele van ilyen "adottságú" Hölgyekkel, miközben neten még a "fehér holló" is erős kifejezés...
Üdv mindenkinek!
[6930]
Latexben Dresszben [NŐ] 52 2009-12-29 09:36
Sziasztok Fiúk!

41 éves nő vagyok és véletlenül vettem észre ezt a topicot!

Én is szivesen hordok ilyen jellegű ruházatot rendszerességgel, de ez a nők számára "kiváltság, szerencse és jog"
Bizony a barátom is hord ilyen "cuccost" és kb. 4 éve jöttem rá a hajlamára!

( éve barátom és 4 évig teljesen elhalgatta, hogy szereti a női dresszeket, a latex anyagokat, a nejlon harisnyát, a szexis és szoros női fehérnemüt.
Elöször megbotránkoztam a gondolaton is, hogy vajon miféle az én partnerem. Majdnem szakítás lett belőle, persze a barátom nem tudta hogy rájöttem a dolgaira, és én is félreértettem.
Ez ugy derült ki, hogy a lakásában takaritottam és a szekrényében megtaláltam a nöi dolgokat! Főleg Latex holmit és dresszeket, ugy 20-30 darabot. Tehát véletlenül ennyi ruhadarab nem kerülhetett oda akárhogyan. Ráadásul a tekintélyes áru ruhadarabokról beszélek, mert tudom, hogy egy catsuit többezres árban beszerezhető, s egy sima fényes tornadresszt sem lehet meguszni 2-5 ezer alatt!
Mikor hazajött számonkértem a dresszekről, (elöször azt hittem hogy másik nő van a dologban aki fetisiszta) és akkor kénytelen volt bevallani a tettét!
Egyszóval nehezen viselte a dolgokat, és nekem is lelkifurdalásom lett a dolgokkal kapcsolatosan.
Miután bevalotta, hogy számára fontosak ezek a ruhadarabok, mert érzéseket vált ki belőle, elhatároztam hogy nem szakitok vele, hanem meglepem!
Egy hétre rá meghivtam a lakásomba (mert külön éltünk) egy kellemes vacsorára, hogy beszéljük át a dolgokat!
Eljött, és én persze egy igazi Puccos feszes dresszben alsódresszel, meltartós felsődressze kombinálva szinvariációkkal és forma meg egyéb bikinivonal tervezte alaki formával vártam otthonomba.
Alig állt meg a lábán, mikor az ajtót így nyitottam ki neki!
Vacsora közben megbeszéltük, a dolgot és meglepetésére neki is adtam egy dreszt hogy vegye fel, és ugy szeretkezzünk!
Mondanom sem kell, hogy a partnerem olyat tett velem amit életemben nem tudok elfelejteni. 41 éves nő létemre át tudtam élni, hogy mi is az az orgazmus, melyet előtte soha nem éreztem!
Sajnos ennek igy kellett kiderülnie. Azóta nemhogy ragaszkodom a dresszes közösülésekhez, hanem kifejezetten kérem a partneremtől, aki azóta a férjem és egy 3 éves kislány boldog apukája is egyben.
A férjem bevalotta, hogy gyermekkora óta alakult ki nála a dresszes függöség, és anélkül nem tud szexuálisan teljesíteni!
Azóta élek boldog házasságban, mióta erre a dologra fény derült, és nem hátat fordítottam a dolognak, hanem ösztönöztem a férjemet, hogy nem kell tovább szégyenkeznie.
Kiegyensulyozottá, anyagilag stabillá és érzelnileg kötödötté vált a férjem, és ugy szeret, mint eddig soha senki mást!
sajnos a nötársaim ezeken legfeljebb megbotránkoznak, de ha azt vesszük, hogy egy nőt sem lehetne elképzeni férfi alsógatyában, akkor szerintem nem mondtam ujat!
szilvi!

de aztán az egyik barátnőm elmesélte
[6529]

Tovább az összes (50) kommenthez!

Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

Keblek, tűsarkok, köhögés - Fetisizmus (1.rész)

Tévelygő szexualitás

Szexualitás a terhesség alatt

Orális szex

A szeretkezés pozíciói (1.rész)

A férfiak leggyakoribb szexuális problémái

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Maszturbálás
2020-10-14 - 23:32

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Anális szex
2020-09-13 - 03:21

Beszélgetünk
2020-09-13 - 03:18

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-06-19 - 18:44

Szüzesség elvesztése
2020-06-19 - 18:31

A méret a lényeg?
2020-05-04 - 06:50

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Orális szex
2020-03-04 - 14:50

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Hűtlenség, megcsalás
2019-11-25 - 22:41

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41