szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Orgazmustitkok

2009-10-10 | | Ideál Életmódmagazin

Orgazmus - a boldogság csúcspontja! Kár, hogy minden második nőnek problémája van vele. Ezen változtatni kell! Ezt akkor érhetjük el, ha tudjuk, mi is izgathatja fel olyannyira az érzékeinket? Hogyan edzhetjük kéjérzetünket?

Először is egy jó hír: elvileg minden nő képes elérni a legmagasabb fokú izgalom csúcspontját. Legtöbben tudják is, hogyan: ha önmagukat izgatják. Ha azonban egy partner is belekerül az élvezetes játékba, már csak 50%-uk esetében következik be az orgazmus!

orgazmusAz orgazmus... - fizikai és lelki tényezők, reakciók komplikált összjátéka, melynek titkait máig sem sikerült igazán megfejteni. Minden nő másként éli meg, és ugyanazon nő esetében is más és más! Az alsótest bizsergő pulzálásától kezdve az egész testet megrázó, a hajszálaktól kezdve akár a fogínyig ható, robbanásszerű élményig. Néha a test látszólag önálló életet él, olykor csak csendes élvezetről beszélhetünk. Sokaknál ilyenkor összehúzódik a mellbimbó, másoknál nem. Ami biztos: az orgazmus folyamán egyenletesen emelkedik az izgalmi görbe, valamikor eléri csúcspontját, majd az elégedettség érzését eredményezi.

Önkéntelenül adódik a kérdés: ami egyedül olyan simán funkcionál, miért nem "működik" sokszor a partner jelenlétében? Ennek elsődleges oka az, hogy a legtöbb nő még mindig a csikló izgatását alkalmazza. Végül is már számos szexológus bebeszélte nekünk, hogy enélkül nem megy. Ostobaság! Hiszen a női testnek fantasztikus adottságai vannak, mutatják a legújabb kutatások, amikor arról van szó, hogy átélhessük a boldogság érzésének legbizsergetőbb formáját!

Gigantikus csikló

A legmegdöbbentőbb: ausztrál tudósok kiderítették, hogy a csikló sokkal nagyobb, mint eddig gondolták. Ezen szerv kívülről látható része befelé egy kereken 10 cm hosszúságú piramis formában folytatódik, majd két, egyenként maximum 9 cm hosszúságú nyúlvánnyal rendelkezik, melyek összeköttetésben állnak két másik, a hüvely elülső faláig érő barlangos testtel. Az egész szervet érzékeny idegszálak hálózzák be, melyeknek ingerlésekor az egész csikló megduzzad, és ez vezet végül az orgazmushoz.

Ez a magyarázata annak, hogy sok nő számára a legmagasabb fokú kéjérzetet az jelenti, ha a hímvessző kitölti a vagináját. A hímvessző medencealapi izmok feszítésével és lazításával járó körülzárása ezt az érzést még erősítheti is, ilyenkor beszélünk hüvelyi orgazmusról. Sok nő viszont már saját tapasztalatból pontosan tudja, hogy bizony az igazi orgazmus ennél jóval többet jelent. Az "ellentábor" azon a véleményen van, hogy a fenti módszerrel jobban és biztonságosabban érzik magukat, hiszen aktívan képesek irányítani az egész folyamatot.

Megmutatni a lényeget

Ahhoz, hogy a kéjérzet új dimenzióit felfedezhessük, elegendő néhány egyszerű gyakorlat elvégzése. A vagina izomzatának erősítésével a nők pontosabban képesek érzékelni, mi is történik a genitáliák területén, s így tudatosabban irányíthatják az orgazmust is.

Meg kell említeni a G-pontot is. Az elnevezés a felfedező, dr. Ernest Gräfenbergtől ered. Igenis, létezik ilyen, a kutatók egységes véleményre jutottak ebben a tekintetben, miután évtizedekig vitatkoztak. Kétségtelen ugyanakkor, hogy az a kis terület, mely a hüvelyben közvetlenül a szeméremcsont mögött található, a számtalan finom idegszál ellenére nem minden nő esetében egyformán érzékeny. Amennyiben a G-pontot ujjbeggyel, vagy a hímvessző dörzsölésével ingerlik, ez a terület jelentős mértékben megduzzad. Az ekkor keletkező izgató érzések elősegítik a csúcsponthoz vezető utat.

JEGYEZZÜK MEG!
Pusztán ennek a területnek az izgatása nagyon ritkán képes orgazmust kiváltani.

A testi folyamat utolsó fázisa mindig a csiklótól ered - teljesen mindegy, hogy belülről, a hüvelyi izmoktól, vagy kívülről ered az izgatás - s végül eredményezi a robbanásszerű élményt. Legtöbb férfi azonban - valószínűleg tájékozatlanságból - figyelmen kívül hagyja ezen testrész szerepét. Ilyenkor érdemes őszintén megmutatni vagy elmondani párunknak, hogy mi hoz minket igazán lázba.

TIPP: sok férfi felettébb izgatónak tartja, ha szerelmese együttlét közben ezen a ponton önmagát simogatja. A fizikai stimulációnál talán még fontosabb azonban a felek közti tűz, bizsergés. Íratlan törvény az ágyban: mindent szabad, ami jólesik mindkét félnek!

Legerősebb izgalom...

Szerepjátékok, édes álmok...hagyjuk fantáziánkat szabadon szárnyalni, és avassuk be társunkat is! Ám csakis azt tegyük, ami valóban örömet okoz! Ha például szexis harisnyatartóban nem érezzük jól magunkat, biztos senkinek sem hoz örömet az együttlét ezen kiegészítője.

ELGONDOLKODTATÓ: sok nő tudatosan fékezi saját magát, nem meri átadni magát az orgazmus élményének.

  • Ez általában közvetlenül a csúcspont bekövetkezte előtt történik, amikor úgy érzik, hogy már "kifutottak". Ez az érzés összetéveszthető a húgyhólyag nyomásával, s ez a valóságban nem más, mint a női ejakulátum távozása, azaz annak a vízszerű nedvességnek a megjelenése, melyet egy, a húgyvezetékek közelében található mirigy termel. Tévedés, hogy ez kínos, éppen ellenkezőleg: a legerősebb fokú izgalom kifejeződése.
  • Sajnos vannak olyanok is, akik még szeretkezés közben is kínosan ügyelnek külsejükre: "Biztos nagyon eltorzult az arcom..." Az efféle fékektől, gátaktól és gondolatoktól érdemes minél hamarabb megválni, hiszen az igazán beteljesült szerelem egyik legfontosabb előfeltétele a feltétlen odaadásra való készség.
  • Nem egyszerű ez azokban az esetekben, amikor a nők attól félnek, hogy fokozódó izgalom esetén elvesztik önkontrolljukat, és partnerük előtt kiszolgáltatottá válnak. Ilyenkor a szex félelmet okoz, hiszen a másik ebben a helyzetben különlegesen közel kerül. A két ember között erősödő bizalom hatására azonban önmagától megszűnik ez a probléma.
  • Az orgazmus másik ellensége: a partnerrel szembeni elnyomott harag. Amennyiben a feszültség már hosszabb ideje tart, ajánlatos a kapcsolatot közösen átbeszélni. A fejben kialakult blokádoknak sokféle banális oka lehet. Hétköznapi stressz, munkahelyi gondok... ilyenkor bizony nem könnyű a szexhez szükséges oldott légkör megteremtése.

TIPP: tudatosan tereljük el figyelmünket, utazzunk el, vagy szokatlan helyzetben, időpontban, helyszínen csábítsuk el partnerünket! A lehetőségek száma végtelen, csakis fantáziánk szabhat határt...

Erotikus tréning

Az alábbi gyakorlatokkal medencealapi izomzatunkat célzottan erősíthetjük:

  • Üljünk laza testhelyzetben egy székre, hátunkat görbítsük, medencénket nyomjuk könnyedén előre! Lassú kilégzés közben végbelünket és hüvelyünket a lehető leglassabban erősen húzzuk össze! Ezt követően a feszítésnél hosszabb ideig lazítsunk!
  • Üljünk egyenesen, és súlypontunkat helyezzük a hüvelyre! Ismét lassan lélegezzünk ki, a hüvelyi izmokat felváltva feszítsük és lazítsuk! Ezen gyakorlat előnye, hogy bárhol végezhető anélkül, hogy mások észrevennék - autóban, metrón, otthon stb. Célszerű naponta legalább 80-szor feszíteni, lazítani.

Kommentek

izy 2011-01-09 16:07
Nagyon erdekes dolgokat irnak le eggyesek ,tenyleg.Jelen pillanatban van eggy baratom akivel nem reg ismerjuk egymast a sok beszelgetes soran nagyon szimpatikussa valt szamomra.Az orgazmus tenyleg jo erzes de ha ket par szereti egymast meg jobb.Sorra kerul majd hogy le fekudjek vele de kicsit felek mert meg ezen nem estem at vagyis nem volt kontaktusom ferfival .Nem tudom valajaban hogy fogom magam erezni de nem akarnam el rontani a pillanatot azomban zavarban vagyok ha mar csak ra gondolok.
[7411]
alexabarbara20 [NŐ] 31 2011-01-07 18:11
Van olyan h valaki akkar a 1oo dik alkalomnal veszitse el?mert en igy jartam 19 evesen fekudtem le eloszor egy fiuval aztan 1 evig semmi utana volt meg egy fiu meg egy alkalom aztan megint 21 eves koromig sennki most van komoly baratom egyutt vagyunk 8 honapja 6 honapja naponta szeretkezunk es a multheten ,mas pozitcioban voltunk egy elege erdekes pozban es ereztem vmit es vereztem....es utana most telyesen mas a szex jobban elvezem nedves vagyok igaz meg mindig nem elveztem el de remelem mostmar elfogok tudni mi a velemenyetek errol?
[7409]
Ani [NŐ] 41 2011-01-04 11:30
Hát sajna nem minden nő él át ilyen orgazmust, sőt, még egyáltalán orgazmust sem.(nemhogy olyat, melyben az egész teste remeg stb.)vannak olyan nők, akik észere sem veszik, hogy orgazmusuk volt, mert nincsenek sajnos ekkora frenetikus jelei.
[7405]
lufesz [FF] 46 2011-01-03 22:40
A Csodás Női Orgazmus! Egy csudaság,mikor látom,hogy a barátnőm többször egymás után átéli,teste megfeszül,ropog,majd egész teste remeg,legfőképpen combjai belső fele.Négy-hat orgasmust él át egymás után,másnap még izomláza is van.Igaz,hogy sajna egy-két hetente találkozunk.Imádom őt,és amit átélünk együtt!!! :-)
[7404]
Molnár Tamás [FF] 60 2011-01-01 19:48
Igen, ráismerek a nőkre, ráismerek a volt barátnőimre és a páromra.
őszinte, igaz sorok. De ezt a cikket nem csak a nőknek kellene elolvasniuk, hogy kielégítően szexelhessenek. Én minden férfinek is feladnám kötelező olvasmányként.
Köszönjük, Ideál Életmódmagazin! Köszönjük Kovács Rita!
Szexa (Tamás61)
[7402]

Tovább az összes (28) kommenthez!

Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

Az orgazmus tanulható

A nők "magömléses" orgazmusa azaz a női ejakuláció

Szextitkok (1.rész)

Erotikus masszázs (2. rész)

Karrier vagy szex?

Munkahelyi szerelem

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2021-06-26 - 08:04

Anális szex
2021-06-01 - 10:16

A méret a lényeg?
2021-05-13 - 02:49

Maszturbálás
2021-05-04 - 15:09

Homoszexualitás
2021-03-28 - 18:47

Szüzesség elvesztése
2021-03-12 - 14:56

Beszélgetünk
2021-02-21 - 23:21

Hűtlenség, megcsalás
2021-02-18 - 00:43

Orális szex
2021-02-08 - 21:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-12-07 - 06:15

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41