szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

A férfiak titkos vágyai

2008-12-28 | | Ideál Életmódmagazin

A férfiakat mi izgatja? Mi taszítja? Miről álmodnak? Íme egy 20-45 éves férfiakat megszólító közvélemény-kutatás meglepő eredménye, s néhány szakértő véleménye...

"Forró nyári nap. Az egzotikus, ismeretlen naptejtől síkos kezei lassan egyre feljebb csúsznak Tamás combjain. Ahogy közelítenek sortjához, úgy érzi, hogy ágyéka egyre forróbb..." Semmiféle finom pornóról nincs szó, csupán egy személyes fantáziáról. A 34 éves reklámszakember bámul ki irodája ablakán a környező szürke háztömbökre, miközben vágyai és fantáziája játszik vele. Bizony ez nemcsak rá jellemző!

Titokzatosság, szenvedélyesség, spontaneitás - ezek az erős nem gyenge pontjai?

Fantáziaképek, s még ennél is több...

Férfi vágyakBármilyen megdöbbentő is - a lényeg nem az öv alatti zónákban, hanem "felsőbb" régiókban játszódik le. Átlagosan a férfiak 69%-a "indul be" a fantáziaképektől. S ez így rendben is van, hiszen ideális esetben együttlétkor is a psziché uralja a testet. Minél kreatívabbak az erotikus álmodozások, annál kiteljesedettebb a tényleges szexuális élet. Nincs olyan aktus, mely ne a fejben kezdődne el. Izgató képzeleteink aktivizálják szexuális hormonjainkat, s ilyenkor másodlagos, hogy a helyszín a régi, a partner a megszokott. A férfiak 52%-a álmodozik a tengerparti szexről, s aki valójában kipróbálta ezt, nagyon jól tudhatja, hogy a homok nem éppen a legideálisabb helyszín...

Rejtőzködő ősember

A pornó is felpörgetheti az erotikus motorokat. Minden harmadik férfi nyúl műsoros pornókazettához, DVD-hez egy kis izgalom kedvéért. Sokan kérdezik, hogy vajon nem öli-e meg a vágyat, ha a képernyőn két egymásnak idegen ember sóhajtozik, nyög, és minden olyan mechanikus? A pszichológusok szerint a férfiakban rejtőzködő ősember ilyenkor lép előtérbe. A férfiaknak ugyanis sokszor teljesen más a szexszel szembeni elvárásuk, mint a nőknek. Míg a nő figyelmességet és gyöngédséget keres, addig a férfi jóval erősebb mértékben fizikailag orientált. S kifejezetten akkor, amikor a férfihormonok a gyors nyomáskiegyenlítésre törekszenek, épp egy pornókazetta a legalkalmasabb eszköz a maga akusztikai és optikai eszközeivel arra, hogy feszültségeket levezessen és megkönnyebbülést hozzon.

Elgondolkodtató!

A pornó nem is annyira a meglévő partnernővel folytatott szerelmi játék izgalmi forrása, sokkal inkább a maszturbációt szolgáló tipikus afrodiziákum. A nők részére kitalált "külső segítség"-ek már kevésbé izgatják fel az erősebb nemet. A vibrátort legértékesebb testrészük konkurenciájának tekintik. Nem véletlen az sem, hogy miért is hozza őket izgalomba a megbilincselés. Ebben a helyzetben ugyanis ők a hatalmas, erős, uralkodó, leigázó férfiak. A férfiak mintegy 10%-a szívesen bilincseli meg partnernőjét, azonban csupán 5% veszi magára a védtelen szerepét. A szakértők véleménye szerint két egymásban bízó ember számára csupán fantáziájuk szabhat határt.

Szerelmi vallomások és piszkos beszéd

A megkérdezettek véleményéből kiderül, hogy a férfiak nagyobb része nem híve a hallgatásnak: a megkérdezettek 52%-a szívesen hallgatja, ha partnernője szavakba önti kívánságait. A férfiak legszívesebben a szerelemi vallomásokat hallgatják. S ez bizonyíték arra, hogy az erősebb nem számára is összefüggés van a szex és az érzelmek között. Az, hogy a férfit ösztönei sokszor erősebben hajtják, mint a nőt, még korántsem jelenti azt, hogy az ágyban teljesen kikapcsolja érzéseit.

Jegyezzük meg!

Az érzelmek jelenléte elevenebbé, érdekesebbé teszi az együttlétet, s ezáltal válik az orgazmus is intenzívebbé. S mi a helyzet a piszkos beszéddel? A férfiak csupán kis részére lehet hatni vele. Olyankor ugyanis "kiesnek a ritmusból". Csupán 19% élvezi, ha a nő felébreszti bennük az alvó oroszlánt, hogy gátlástalanul fejezzék ki testi vágyaikat és érzéseiket.

A gyors menet

Apropó: gátlástalanság. Filmekben gyakran látunk olyan testhelyzeteket, melyek izgatóak, a legtöbb férfi azonban mégis szívesen átengedi ezeket a hollywoodi rendezőknek. Ezek a jelenetek ugyanis korántsem az ellazulásról szólnak.

Ha a nők rendeznének ilyen képeket, biztos, hogy a "fordított felállás"-t részesítenék előnyben: ő fent, a férfi lent. A nők számára ugyanis ez az együttlét legőszintébb és legintimebb formája, hiszen ilyenkor két ember egymás szemébe néz. Ilyenkor a férfi teljesen a saját élvezetére összpontosíthat, hiszen a nő az aktív. Ezenkívül mindkettőjüknek esélye van arra, hogy kezüket is használják. Nem csak a látvány izgató, hanem ilyenkor a férfi is könnyebben képes magömlését kontrollálni.

Az ősi, "állati" ösztönöket "hátulról" testhelyzettel élhetik ki a férfiak, s ez a megkérdezettek 48%-a esetében nagyon népszerű. Ez a testhelyzet személytelen, ugyanakkor a nő teljes odaadását feltételezi.

A tükröm, tükröm...

Függetlenül a testhelyzettől a férfiak mintegy 39%-át izgatja, ha a hálószobában nagy tükrök vannak. Vajon miért? Mert így pontosan követheti, hogyan és mivel okoz a másiknak élvezetet. Ez legyezgeti is az erősebb nem hiúságát, növeli önérzetét, s a tükörben megfigyeltek fokozzák izgalmát is. Ráadásul olyan, mint egy saját rendezésű erotikus film...

Érdekesség!

A férfiaknak csupán 6%-a szereti, ha szex közben mások is nézik őket.

A férfi-kívánságlista előkelő helyén áll a csók - 78% - mely a szexuális odaadás jele. Nem véletlen, hogy a prostituáltak számára egyenesen tiltott.

Jó tudni!

Nemcsak a női nemi hormonok indulnak be a mellek nyelvvel történő izgatásától, a férfiak 65%-a is élvezi ezt. Ez a testtáj ugyanis a férfiaknál is tele van idegvégződésekkel, és bizony az ő esetükben is erogén zóna!

Csábító és elcsábított

Sok férfi értékeli, ha a nő elcsábítja. Izgatónak találják, ha nem mindig ők az aktívak, hanem a gyengébb nem is átveszi néha a kezdeményezést. A hódítás persze a férfi dolga, ez felel meg a társadalmi elvárásoknak is. Ugyanakkor az örök Don Juan-szerep bizony fárasztó, és jó érzés tudni, hogy a másik közeledésével testi vágyát jelzi.

Érdekes statisztikák

Mi izgatja a férfiakat szexuálisan?

Szexuális fantáziálgatás 69%
Pornófilm 34%
Romantikus zene 33%
Erotikus olvasmány 29%
Erotikus film 27%
Alkohol 26%
Csábító fehérnemű 23%
Gyógyszertári szerek 6%
Bilincselés 5%
Vibrátor 4%

Mivel teheti a nő igazán boldoggá a férfit?

Gyakrabban hódítsa meg 50%
Fantáziadússággal 45%
Élvezett orális szexszel 42%
Csábos fehérneműkkel 41%
Gyengédséggel 32%
Néha-néha anális szexszel 14%

Mit hallanak a férfiak legszívesebben?

Szerelmi vallomást 55%
Szexuális kívánságokat 52%
Érzéki álmodozást 36%
Bókokat 32%
Konkrét ötleteket 27%
Piszkos beszédet 19%
Perverz fantáziálgatást 18%

A férfiak kedvenc testhelyzetei

A nő felül 57%
A férfi felül 53%
Hátulról 48%
Oldalról 31%
Állva 19%
Ülve 16%

Együttlét közben szereti a férfi, ha a nő

Szájon csókolja 78%
Nyög 71%
Mellbimbóját csókolgatja 65%
Nézi a testét 41%
Minden oldalról tükörben látható 39%
Intim területei le vannak borotválva 32%
Meg van bilincselve 10%

Mit szeretnek leginkább a férfiak?

A hímvessző orális stimulációját 76%
Egyidejű orális stimulációt 61%
Szájban történő orgazmust 42%
A herék orális stimulációját 38%


Kommentek

Laci DA 2011-05-26 10:38
nem tudom, miért lenne a cikk "rossz". Ha a nö szereti és kivánja a pasiját, és a pasi is a nöjét, akkor "mindent szabad" - ne higgye a nö, hogy a pasit a pornofilm jobban izgatja,ha szereti és kivánja a nöjét. A problémák vagy "irigykedések" akkor kezdödnek, ha valamelyik "ezt vagy azt" nem akar,vagy elkezd "mit képzelsz"-meg hasonlókat. Persze nem durvaságról vagy eröszakról van szó. De szégyellni magunkat sem szabad a másik elött. Nekem mindig is a barátnöm tetszett, és 2 év után is találtam rajta/benne valami újat,szépet,izgatót.És fel is izgulok rá mindig.Férfi vagyok,és imádom a testét,a lényét, a hangját,az érzéseit,minden rezdülését.
[7771]
szuzán 2009-07-05 00:21
Minden embernek vannak titkos vágyai ,amit ha nem jó a párkapcsolat máshol ,vagy csak álmodozik róla .de van, mikor nem is figyelnek egymás kívánalmaira .vagy nincs benne már romantika kedveskedés ? hát sajnos néha ez nem statisztika ez való világ ,Mikor a férj csak akkor mikor szüksége van ,Vagy nincs más
[5974]
Dee Dee 2009-03-21 14:16
Sztem is naon általánosító. Ok, statisztika ezt meg ezt mutatja, de...
az a legfontosabb, h bízzunk meg a másikban, beszéljünk meg mindent. Minden ember más. Például az én párom imádja ha kikötözhet, de ő sem viszolyog ha uezt én teszem vele. az ember ha igazán odafigyuz a másikra, tudja mi kell neki és nem cikkekből fog infót szerezni.
[5336]
kopppka 2009-03-03 20:19
Szerintem is túl általánosító a cikk...bár ez olyan téma, amiben nem lehet így általánosítani. Egy női szerzőnek ez olyan érthetetlen terület, mint ha egy pasi írna a nőkről... miről álmodik a pasi? Én pl. csoportszexről a párommal, heves szeretkezésekre. De a kikötözés sose jutott eszembe. Mindig azt mondtam a páromnak: Ha főzni, mosni, takarítani akarsz csak, akkor az anyámat hívnám. Nekem olyan nő kell, aki a világ legjobb szeretője és a legyjobb barátom. A többi nem érdekes.
[5218]
cp 2009-03-02 18:15
sztem ez a cikk ugy rossz ahogy van...

en egyet mondanek, ami mindket nemnel es minden embernel mukodik.

oszinten nyiljunk meg es figyeljunk oda a masikra,

ennyi.
[5214]

Tovább az összes (15) kommenthez!

Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

Férfi módra

Más a homoszexuálisok agya

Anális szex

Szüzesség, érettség, élekor

Szextitkok (4.rész)

Szingliből dinki

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2021-06-26 - 08:04

Anális szex
2021-06-01 - 10:16

A méret a lényeg?
2021-05-13 - 02:49

Maszturbálás
2021-05-04 - 15:09

Homoszexualitás
2021-03-28 - 18:47

Szüzesség elvesztése
2021-03-12 - 14:56

Beszélgetünk
2021-02-21 - 23:21

Hűtlenség, megcsalás
2021-02-18 - 00:43

Orális szex
2021-02-08 - 21:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-12-07 - 06:15

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41