szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

A szerelmes férfi

2008-10-28 | | Ideál Életmódmagazin

A férfiak neveltetésükből adódóan, nem vagy alig szeretnek beszélni érzéseikről, érzelmeikről. Hisz egy férfi az erőt, a bátorságot, a higgadtságot, a cselekvést képviseli. Dacol a fájdalommal, keresi a veszélyt... Nos lássuk be, ezen jellemvonások mellé nehezen illeszthető be a legnagyobb érzelmeket jelentő szerelem önkifejezése...

Férfi szerelemMégis, vannak olyan "jelek", amelyek egyértelműen arról tesznek tanúbizonyságot, hogy a teremtés koronája szerelmes. Ezeknek a "szignáloknak" a dekódolása a hölgyek feladata. Természetesen a fárfiak is éreznek, csak másképp fejezik ki érzelmeiket - valójában sokszor nem tudják, mit is mondjanak. Mivel az érzelem kifejezése védőpajzsuk elvesztésének érzetét kelti sokukban - sebezhetőségük beismerését jelentené -, érthető leplező viselkedésük.

De ezt a mélységet színesíti még az a tény is, hogy ahány férfi, annyiféle szerelem van.

FONTOS! A férfiaknak különböző életszakaszaikban mást és mást jelent a szerelem. Egy nőnek mindig tudnia kell, hogy kit is választott és az érintettnek az adott időszakban mi is a szerelem.

Dekódoljunk!

A hölgyeknek a fentieken túl tisztában kell lenniük a szerelmes férfiaktól kapott egyértelmű, bár különböző kódolt jelek megfelelő tartalmával. Tehát dekódolni kell!

Jegyezzük meg! A férfiak négyféleképpen, fejezik ki érzéseiket a szeretett nő iránt:

Kimutatják vonzalmukat már a kapcsolat kezdetekor is. Ebbe az aspektusba beletartozik a kézfogástól kezdve, a puszin át, a szeretkezésig minden. A férfiak ugyanis az intimitás folytán tudják kimutatni leginkább érzéseiket, hisz egy szenvedélyes szeretkezés után érzik igazán, hogy szerették a nőt, de közben a nő is kimutatta szerelmét.

A testi kapcsolat lerombolja a fizikai gátakat, s ez erős közelségérzetet nyújt a férfi számára is. Amikor egy férfi rendszeresen törekszik a testi közelségre, sajátosan fejezi ki az érzéseit.

A hölgyeknek nem árt tudniuk, hogy a férfiak a szexet előszeretettel alkalmazzák egy esetleges probléma leplezésére, mivel úgy vélik, ha az ágyban rendben mennek a dolgok, oly nagy baj nem lehet. Tehát, ha nem elegendő, vagy netán nincs intimitás egy kapcsolatban, az egyértelmű jele annak, hogy valami komoly probléma van a két fél között.

A szülőknek való bemutatás egyértelmű jele a férfi mély érzelmeinek. Ekkor nem csupán büszke szerelmére, hanem létre akarja hozni a kapcsolatot választottja és a számára legfontosabb emberek között. Mi sem bizonyíthatja jobban, hogy választottja meghatározott szerepet kezd betölteni életében!

Sok nő - valljuk be, igen bután! - ezért sürgeti kedvesét, hogy az bemutassa családjának. Az erőszakoskodás azonban nem vezet jóra!

JÓ TUDNI! Az esetben, ha sokáig elmarad a bemutatás, biztosan nem lehet beszélni mély érzelmi kötelékről a két személy között!

A jelképesen kimutatott szeretet is egyfajta módja a "szeretlek" szó kimondásának. Ilyen, ha a férfi ajándékot ad, például: virágot, desszertet, plüssfigurát, stb. De az is ebbe a kategóriába tartozik, ha idejét - barátai, szülei rovására - osztja meg kedvesével. Igen sokat mondó az is, ha egy férfi a nehéz időkben a kedvese mellett áll, vagy az otthoni munkában helyettesíti, sőt randevúkat, programokat, utazásokat szervez. Ilyenkor - még ha nem is mondta ki soha, hogy szerelmes - joggal elvárja, hogy a nő tudja ezt!

Kimondja: szeretlek! Ez a "megoldás" a legegyértelműbb. Sőt a legnagyobb tett! Többet jelent, mint az érzés kifejezését.

Hisz ezzel egyfajta ígéretet tesz arra, hogy a szeretett nőt óvja-védi-támogatja, mellette és érte él. Némelyik férfinek olyan ez, mintha egy életre szóló kötelezettséget vállalna. Sokaknak közülük éppen ezért vészjósló e szó.

Kapcsolat korlátok között

A férfiak is csoportosítják kapcsolataikat. Vannak, akikkel csak randiznak, akikkel csak szexuális életet élnek, s vannak, akikért rajongnak, akikbe beleszeretnek, s hosszú kapcsolatot, sőt házasságot terveznek velük.

Tehát az érintettnek elég megfigyelnie, hogy partnere kiknek mutatja be, s máris levonhatja a következtetést, hogy mire számíthat: vajon a férfi életének teljes részét képezi-e, avagy korlátok közé szorított kapcsolatról van csak szó...

Jó tanács nőknek

A szerelem legmélyebb értelemében egyenértékű azzal, hogy önmagunkat teljesen megosztjuk a másikkal. Ha valós képet szeretnénk kapni kapcsolatunkról, nem árt, ha megfigyelünk minden apró kis jelet, lebontva akár egy-egy napra. Próbáljunk precizitásra törekedni, s tekintsünk vissza, hogy az elmúlt nap mit "kaptunk" imádott férfitársunktól, így például érdeklődő telefonhívást, egy kedves SMS-t, e-mailt, otthon egy meglepi vacsorát stb.! Az ideális kapcsolatban, ha jobban utánagondolunk meg fogunk lepődni, hogy partnerünk milyen sokféle módon fejezi ki érzéseit!

TIPP: a felsorolás abban is segíthet, hogy mi is új módokat találjunk szerelmünk kifejezésére!

Újfajta családmodell

Egy kapcsolatban sajnos a kedves és jó emlékek mellett nagy arányban vannak jelen a rosszak is. Sokak szerint manapság nem csak a házasság intézménye, de az "igaz" szerelem is halálra van ítélve. Egyre jobban kitolódik a házasságkötések időpontja s a gyermekvállalás ideje is. Mindemellett egyre emelkedik a válások száma, ezáltal pedig nő az egyszülős, illetve a "mostohaszülős" családmodell, és gyarapszik a "hétvégi" apukák és anyukák köre is.

Válságban...

A fogyasztói társadalomban, miként láthatjuk-tapasztalhatjuk, a szex élvezeti cikké redukálódik, így érthető a házasság intézményének válsága. Holott ezzel egy időben minden fiatal kétségbeesetten vágyik a szerelemre, a boldog családra.

Polihisztorok kellenek!

Egy jól működő, boldog család létrejöttéhez sok nehéz feltételnek kell egyidejűleg teljesülnie. Már nem csak egy családfenntartó apára, vagy egy jó családanyára van szükség, hanem "kapcsolat-polihisztorokra", akik hű szeretők, szórakoztató társak, a legjobb barátok, egymás bölcs, segítő megértői, mindemellett kereső, gondoskodó szülők.

Csúcsélmény

Adni tudni kell!

Ne feledjük: minél többet adunk egy kapcsolatba, annál többet kapunk vissza, mert ez öngerjesztő folyamat! Nemhiába mondják, hogy szeretni azt nem lehet, aki nem tud szeretni...

A szerelem fantasztikus dolog! Kialakulhat akár első látásra, vagy futó kapcsolatból, netán barátságból. Amikor kezdődik, a fellegekben járunk, s ez az eufória csak fokozódik, később a jól működő szexnek köszönhetően. A szerelem életünk egyik érzelmi csúcsélménye. Egy kapcsolat, szerencsés esetben, pár hónap alatt mindkét fél számára testi-lelki kielégülést nyújtó, biztonságos kötődést ad. Ám a hónap múltán a szenvedély elenyészhet, elfáradhat... Ennek pedig mi a következménye? Vagy kulturáltan, vagy nagy drámai jelenetekkel szakad félbe, netán lassan elhal...

A szerelem tele van ellentmondásokkal, mint minden, ami élvezetet okoz.

Gyakorta fájdalommal jár, ezért többségünk nagyon megszenvedi a szakítást, ne adj' isten!, a válást. Holott lehet, hogyha elég időt, türelmet, empátiát, figyelmet szentelnénk a másiknak - ha már máskor nem, akkor legalább a válság idején -, esélyünk lenne a szépnek indult, majd kissé megkopott kapcsolatot megmenteni. Hisz ne feledjük: az unalom álarca alatt általában még ott rejlik a szenvedély lüktető ereje!


Kommentek

leviné [NŐ] 57 2014-06-20 20:44
homlokon csókol az is szerelem!
[8390]
leviné [NŐ] 57 2014-03-10 11:49
A szép szavak az érintések, a jo eggyütlét ez csak jelent valami kotodést, vágyat.
[8385]
kanyim [NŐ] 58 2009-09-09 11:49
ezt érezni kell persze..
de azért ha egy 1 éves kapcsiban 1x sem mondja ki hogy szeretlek akkor ott már bibi van..

vagy nem biztos az érzéseiben..

vagy a pasi rendesen szorong ettől a szavacskától..esetleg a verbális kommunikációtól...

nem ezt kell folyton mondani..de azért nem árt néha ezt szóban is kinyilvánítani..

(de ez kb olyan mint a szüzesség..kicsit túlzottan nagy feneket kerítenek neki...)
[6206]
jáspis 2009-09-05 22:39
5968 Csilla,
én ugyanezt élem át és a kérdés fel sem merül bennem,sőt azt érzem mindezen megnyílvánulásaiból újra és újra hogy imád. Nincsenek kétségeim bár ez csak pár hónapos kapcsolat ... mondhatná talán a bűvös szót,de ha mindennep hallanám biztosan értéktelenné válna a számomra. :)
[6200]
ember 2009-08-16 22:36
Kedves Csilla.
Magamon tapasztaltam , mint férfi , hogy valamiért nehéz kimondani a szeretlek szót. De tulajdonképpen nem is fontos, szerinted ez probléma ha a párod nem mondja ki? A szó nem fontos.Ha virágot kapsz és kedves érdeklődő telefonhívásokat azok magukért beszélnek. És igaza van a baratodnak. Érezni kell nem mondogatni. Kimutatni. És ez így rendben is van. Szerintem. A verbalis kommunnikáció sokszor hazudhat.Kimondani hogy szeretlek többször is, és nem kimutatni ki az rosszabb. :)
[6119]

Tovább az összes (49) kommenthez!

Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

Férfi módra

Az "ismeretlen eredetű" meddőség gyógyítása

Változó szerepek

Varázslatos szerelem

A női test

Frigiditás. Létezik-e frigid nő?

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Maszturbálás
2020-11-05 - 11:07

Beszélgetünk
2020-10-30 - 08:55

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Anális szex
2020-09-13 - 03:21

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-06-19 - 18:44

Szüzesség elvesztése
2020-06-19 - 18:31

A méret a lényeg?
2020-05-04 - 06:50

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Orális szex
2020-03-04 - 14:50

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Hűtlenség, megcsalás
2019-11-25 - 22:41

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41