szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Erotikus masszázs (4. rész)

2008-07-02 | | Pierre Ives: Az erotikus masszázs című könyve alapján

Nem lenne teljes a masszázs a test összefüggő simogatása nélkül. Minthogy partnere most amúgy is hason fekszik, így folytassa a masszírozást a háton. Az erotikus masszázs e második része a szexuális vágy fokozására szolgál. Ehhez először is meg kell találnia az átmenetet az imént befejezett relaxáló, lazító és erotikus masszázs között.

Lássuk a technikákat:

Masszírozás behajlított ujjakkal

Az ismerős fogást ezúttal a test egész felületén, a háton, a combokon és a láb hátsó részein alkalmazza. Ujjait hajlítsa be, hogy úgy álljanak, mint a gereblye fogai, majd apró "fogásokkal" haladjon lefelé a vállaktól a háton keresztül az alsó lábszárig. Ne feledkezzen meg az oldalakról sem.

Nyomás

Kezeit helyezze egymás mellé partnere egyik bokájára úgy, hogy az ujjak egymással ellentétes irányba nézzenek. Erős nyomással csúsztassa őket végig az egyik lábon - mindvégig szorosan egymás mellett -, majd ugyanezt a mozdulatot folytassa a fenéken és a háton. A lapockához érve csökkentse a nyomást, vezesse vissza kezeit a bokára és ugyanezt a gyakorlatot ismételje meg a másik lábon is.

"Medvetalp"

Igen erőteljes, izgató gyakorlat. Helyezkedjen partnere mellé, és egyik kezét tegye a felsőtest Önnel ellentétes oldalára. A mozdulatsort az egyik kéz kezdi, a másik csak később kapcsolódik be. Először tehát helyezze bal kezét a hónalj magasságában partnere gerincoszlopa mellé úgy, hogy az ujjak a hónalj felé nézzenek. Ekkor egész testsúlyával nehezedjen erre a kezére, nyomja erősen. Közben jobb kezét helyezze a bal alá, s mikor ez utóbbi megszünteti a nyomást, folytatja a másik. Ily módon tehát két kezével felváltva "lépked" partnere testén a lapockától a bokáig. A bokához érve menjen át partnere másik oldalára, és most a bokától kiindulva ismételje meg a gyakorlatot.

Pihekönnyű simogatás

A lazító masszázs befejezéseképpen olyan mozdulatsort ajánlott, melyek az előző gyakorlatot összekötik az ezután következő, erotikus masszázzsal. Eközben mindvégig csak ujjheggyel dolgozzon, minimális nyomást kifejtve. Pillekönnyű, folyamatos mozdulatokkal simogassa végig partnere egész testét, a nyaktól a talpig. A fontos az, hogy lassan, nyugodtan és nagyon lágy mozdulatokkal dolgozzon. Mindez csak még jobban ellazítja partnerét, akinek végül már ezek a pihekönnyű, alig érezhető mozdulatok is hihetetlen gyönyört fognak okozni.

A test összefüggő simogatását szakítsa meg egy rövid arcmasszázs erejéig. A rövidség itt nem gyorsaságot jelent, hanem azt, hogy csupán néhány pihentető mozdulatot végezzen az arcon, ne teljes masszázst. Az arcmasszázs után folytassa immár a mellkas, a has, a lábak elülső részeinek könnyed simogatását. Olyan sokáig kényeztesse partnere testét, ameddig csak mindkettőjüknek jólesik, sőt, a gyönyör fokozása érdekében még segédeszközöket is használhat ehhez: tollpihét vagy akár puha szőrmekesztyűt. Persze ügyeljen arra, hogy ne csiklandozza partnerét, de feltételezve, hogy már jól ismeri őt erről az oldaláról is, engedjen szabad utat képzeletének.

Sokféle trükk létezik, mellyel még jobban felizgathatja partnerét (és önmagát is): például az ujjakkal végzett masszírozás helyett a leheletével is simogathat: fújja gyengéden partnere mellét, hasát. A masszázs után fantasztikus hatása lesz. A szeméremcsont, a mellek és a nemi szervek gyengéd fújása jelentősen növeli a szexuális feszültséget, a nemi vágyat.

Az erogén zónák simogatása

erotikus masszázs teljes test masszázsAz erotikus masszázs harmadik fázisa következik. Az emberi testnek a nemi szerveken kívül még sok olyan pontja, tájéka létezik, melyeket megfelelően ingerelve a szexuális vágy magasabb fokára juttathatja partnerünket. Ebben a fázisban először még ne időzzön túl sokáig a nemi szerveken, inkább a már ismert masszázs-fogásokat alkalmazza egy-egy testtájon. Természetesen ne úgy masszírozzon, mintha lazító masszázst végezne: mozdulatai sokkal finomabbak, lágyabbak legyenek. A test teljes felületén kizárólag ujjheggyel dolgozzon.

Az erotikus masszázs célja tulajdonképpen az, hogy az egész ember, az egész test intenzív állapotba kerüljön, és ehhez nem elég csupán néhány testrészre koncentrálni. Továbbá keverje, vegyítse a különböző masszázs-mozdulatokat. Így például a mellek masszírozása után simogassa végig néhányszor az egész testet, majd térjen át egy másik erogén zónára, és megint vissza az egész testre.

Melyek ezek az erogén zónák? Az alhas, a szeméremcsont, valamint az ehhez kapcsolódó területek, úgy mint a köldök feletti részek, a comb belső felülete, a csípő, a fenék, a derék és természetesen a mellek. De még számos más testtáj izgatása is hozzájárul a szexuális feszültség növeléséhez: a fülek, a nyak, az ajkak, a tenyér, a könyök- és térdhajlatok, a hónalj, sőt még a lábujjak is.

Itt az idő, hogy bebizonyítsa erotikus "tehetségét". Hagyatkozzon képzelőerejére! Simogassa a füleket, ujjaival taposassa körbe a fülkagyló belsejét. Simítsa végig a szemhéjat, az orcát, az orrot, a felső ajkat...mindig csak ujjheggyel, vagy a nyelv hegyével. A meleg lehelet is igen izgató hatású lehet, ha megfelelő testrészekre fújja. Mindenképpen ajánlott a nyak és a tarkó lehelése, fújása. Simogassa a könyökhajlat nyelve hegyével, majd a mellbimbókat is lágyan, de ritmusosan. Ugyanezt folytassa a mellkason, a melleken és a hason. Nyelvével, ujjaival fedezze fel a köldököt...a szeméremcsontot, a melleket fújja, lehelje körbe. A térdhajlathoz érkezve végezzen ujjhegyével könnyű, körkörös mozdulatokat, ugyanígy haladjon végig a combok belső oldalán (de még ne érintse meg a nemi szervet). Térjen át a fenékre, ahol a gyengéd nyomást váltogassa simogatással, ujjheggyel és nyelvvel. A gerincoszlophoz érve nyalogassa, fújja ezt a területet, majd nyelvével apró köröket leírva csókolgassa végig az egész hátat. Végezetül harapdálja végig a nyakat, a váll izmait, simogassa a fülek mögötti területet.

Az erotikus masszázs e fázisának befejezéseképpen lássunk egy olyan technikát, amely az emberi test energiáival hozható összefüggésbe: egyik mutatóujját helyezze partnere fejének tetejére, a másikat pedig a végbél és a nemi szerv közt félúton elhelyezkedő gátra. Mérsékelt nyomást kifejtve közelítse egymás felé az ujjait, egészen azok találkozásáig. A gyakorlatot nagyon lassan végezze, legalább egy percig tartson. Eközben mindvégig figyelje sajátlégzését, próbálja átadni energiáit partnerének, s közben természetesen Ön is átveszi az ő ritmusát. Ezután finoman, alig észrevehetően engedje el partnerét, vagy járja be annak testét egy utolsó, széles, simogató mozdulattal.

A nemi szervek fokozatos bevonása a masszázsba

Az erotikus masszázsnak ez a negyedik fázisa, ami alig különíthető el az előzőtől. A masszázs célja nem az, hogy újabb szerelmi eszközzel gazdagítsa már meglévő gyűjteményét, hanem az, hogy finomítsa érzéki reakcióit, összhangot teremtsen partnerek közt és rávegye őket arra, hogy "hallgassanak bele" egymás testébe.

Ebben a fázisban már bevonjuk a masszázsba a nemi szerveket is és ezzel a vágy az egész testet magával ragadja. Ez a vágy, gerjedelem, bár a nemi szervek lágy simogatása váltotta ki, nem csak a genitáliákra korlátozódik, hanem innen kiindulva birtokába veszi az egész testet. Ez a szakasz tehát elsősorban a nemi szervekre és azok környékére koncentrál, eközben azonban más testrészekre, sőt, néha az egész testre kiterjed. Így például a hüvely simogatása végződhet a lábon vagy akár a háton is.

Először simogassa végig ujjheggyel partnere egész testét, a melleket, a hüvelyi ajkakat, a lábat, a talpat. Mozdulatai legyenek lágyak és könnyedek. A sebességet is változtassa: kezdje egészen lassan, majd gyorsítson, majd megint lassabban. Nem szükséges mindig egyenes vonalban haladnia: írjon le kisebb-nagyobb köröket, spirálisokat, hullámvonalakat, vagyis rajzoljon partnere testén. Adja át magát érzékeinek!

Masszírozza partnere mellét, ezúttal azonban előtte és utána kapcsolja össze az egész test simogatásával, ujjaival fedezze fel a hüvelyi ajkakat, kezével, nyelvével és leheletével kalandozzon a combok belső felületén, a melleken, majd ismét simogassa végig ujjheggyel az egész testet. Kérje meg partnerét, hogy feküdjön hasra, majd alkalmazza a már ismert, vérkeringést serkentő masszázst az alábbi módon: gyakorlat közben két kezét felváltva használja, majd a fenékhez érve finoman húzza szét, gyúrja, masszírozza a két félgömböt. Ezután balját a csípőjére tolva, jobb kezének ujjait csúsztassa a félgömböket elválasztó résbe és simogassa a hüvelyi ajkakat, majd térjen vissza a combokra és ismét hozza szinkronba a két kezet. A gyakorlat végén vegye kézbe partnere lábfejét, melengesse egy ideig, majd igen óvatosan tegye le.

Helyezkedjen partnere egyik oldalára, egyik kezét csúsztassa a nemi szervre, a másikkal simogassa végig a combok közét, a hátgerincet, a nyakat, majd váltsa fel a másik kezet a nemi szerven és az így szabaddá vált kezével ismételje meg az egész gyakorlatot, és így tovább... Ezután apró, körkörös mozdulatokkal dörzsölgesse végig a nemi szerv és a comb közti területet, a combtő környékét. Az ujjhegyek vibrálásával időzzön el a gáton. Ez a terület kiváltképp érzékeny, amit gyakran sajnos hajlamosak vagyunk elhanyagolni.

Mindezek persze csupán javaslatok. Olvasás közben biztosan Ön is kitalál különféle gyakorlatokat, melyekkel a nemi szerveket bevonhatja a masszázsba. A legfontosabb a lassúság, a lazaság, gyengédség és főként az ügyesség. A fő aranyszabály mégis az, hogy őrizzük meg a mozdulatok folyamatosságát és a partnerek közötti állandó fizikai kontaktust. Simogatás közben ne idegenkedjen a száj, az ajkak és a nyelv használatától sem. Partnere nemi szervén is alkalmazhat orális fogásokat...De figyelem! Még ne siettesse a dolgokat! Mindennek megvan a maga ideje, most az a cél, hogy partnere szexuális energiáját annak egész testében szétterjessze. Csakis ezután léphet tovább az erotikus masszázs utolsó fázisába...

A nemi szervek simogatása

Emlékeztetni szeretném Önt, hogy az erotikus masszázs elsődleges célja a szexuális vágy, izgalom szétárasztása a testben. Ha tehát csupán a nemi szervekre koncentrál, orgazmushoz vezeti ugyan partnerét, de anélkül, hogy eközben a szexuális feszültség az egész testet hullámszerűen birtokba venné. Inkább emelje partnerét a "hetedik mennyországba"!

Tud róla, hogy külön módszer létezik például a hüvely masszírozására? Persze ez utóbbit már nehéz szétválasztani magától a szeretkezéstől, de tény, hogy a hüvely nagyon gyakran feloldatlan feszültségek halmozódási pontja. Így belső falain ugyanolyan izomgöbök alakulhatnak ki, mint például a nyak-, a hát- vagy a vállizmokban.

A gyakorlatot nagyon lassan és óvatosan végezze, miközben a belső hüvelyfalat végigmasszírozza a méhnyakig. Fontos, hogy partnere beszéljen a gyakorlat közben. A hüvelynek vannak érzéketlen részei: erre a partner is rá fog jönni, miközben Ön ujjheggyel simogatja a nemi szerv belső falát. Ezt az érzéketlenséget pont azok az izomcsomók okozzák, melyek a felhalmozott méreganyagok következtében jönnek létre a szövetekben, és melyek feloldása a hüvelymasszázs. Ahányszor csak partnere érzéketlen pontot fedez fel, jelezze Önnek. Ekkor Ön ujjai hegyével körkörös mozdulatokkal masszírozni kezdi a hüvelyfalat, egészen addig, míg a kérdéses terület "érzővé" nem válik. A masszázsnak ez a formája meglepő módon fokozza a hüvelyfal érzékenységét.

A férfiaknál a végbél illetve a herék masszírozásával érhetünk el hasonló eredményeket. Ha egyik ujját bevezeti a végbélnyílásba és ott finom körkörös mozdulatokat végez vele, miközben másik kezével a herezacskót masszírozza: nos, ezzel nemcsak felizgatja a férfit, hanem elősegíti a herék jó működését is.

Lássunk még két technikát:

Hüvely masszírozása

Hüvelykujjait helyezze pontosan a gátra, mely a végbél és a nemi szerv közt félúton helyezkedik el. Mérsékelt nyomást kifejtve csúsztassa ujjait az ajkak mentén a csiklóig. A csiklóhoz érve az egyik ujjával balra, a másikkal jobbra haladva a kis- és a nagyajkak között haladjon vissza a kiinduló helyzetbe. A gyakorlatot többször végezze el.

Hímvessző masszírozása

Mutató- és középső ujját helyezze a gátra, majd szorosan egymás mellett csúsztassa őket lassan felfelé. A herezacskóhoz érve válassza szét ujjait, és kövesse velük a herék vonalát, majd a hímvessző tövénél ismét zárja össze őket. Kezét ily módon csúsztassa fel a makkig, majd ismét válassza szét az ujjait és a hímvessző egyik illetve a másik oldalán haladjon vissza a herezacskóig. Ott ismét zárja össze és térjen vissza a kiindulási helyzetbe.

Hát ennyi! Felesleges ennél sokkal többet foglalkozni a kifejezetten csak a nemi szervekre irányuló simogatásfajtákkal. Számtalan egyéb technika létezik, de ügyeljenek arra, hogy ezeket a mozdulatokat mindig a test egészének simogatásával kombinálják.

Ne szégyellje használni kezét, száját, nyelvét: fedezze fel, járja be velük partnere nemi szervét.

És ne feledje:

"Szeresse magát, szeresse a testét. Hisz a test az ember temploma, minden alkímia olvasztótégelye. Bánjon vele jól és mélységes titkok nyílnak meg Ön előtt."
(Bhagwan Shree Rajneesh)

Kapcsolódó cikkek:


Kommentek

kishere [FF] 35 2012-05-30 17:37
Nagyon jó írás, hasonlóképpen szoktam én is csinálni, természetesen nem tudatosan... ezen túl már igen!
Azt vettem észre, hogy nem szabad leragadni egy helyen, váltogatva kell a nemi izgatást, az erogén zónák masszírozását, és a hagyományos, de sokkal lágyabb, simogatóbb jellegű masszírozást csinálni, és akkor nagyobb a hatás a partneren!
[8212]
zozoo [FF] 40 2012-05-03 20:54
Pontosan így van ! Tetszik az írásod.
[8211]
Beez [NŐ] 43 2009-05-31 21:14
Én ösztönösen csináltam ilyesmit. Toll helyett a hjtincsem végével. A fújást pedíg levezetésnek csináltam és nagyon beindult. Fontos, hogy közben nézd partnered reakcióit és azt csináld amit leginkább élvez. És nagyon feltüzeli, ha pl az erős maszírozó mozdulatokat váltogatod az alig érek hozzá selymes mozdulatokkal...
[5793]
Viki 2008-10-31 20:49
Nagyszeű lehet ez a masszázs én már csináltam hasonlót a páromon. De segédeszközöket toll szőrme ilyesmit nem alkalmaztam. De köszike ezt is kipróbálom.És igazatok van ebben a szexuális játékban nagyon fontos,hogy szeresd a saját tested.
[3614]
Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

Erotikus masszázs (1. rész)

Erotikus masszázs (3. rész)

Szerelem szülés után

Vágykeltők

Szifilisz

Izgató szerelmi ceremóniák

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Maszturbálás
2020-11-05 - 11:07

Beszélgetünk
2020-10-30 - 08:55

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Anális szex
2020-09-13 - 03:21

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-06-19 - 18:44

Szüzesség elvesztése
2020-06-19 - 18:31

A méret a lényeg?
2020-05-04 - 06:50

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Orális szex
2020-03-04 - 14:50

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Hűtlenség, megcsalás
2019-11-25 - 22:41

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41