szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

A szexuális extázis művészete

2007-11-07 | | Ideál Életmódmagazin

Gondolt-e már arra szeretkezés alatt vagy után, hogy valami hiányzik..., hogy valahogy többnek kellene történnie? Ha igen, tartson velünk, hogy bepillantást nyerhessen a Margo Anand szexuálpszichológus által kidolgozott módszerbe, amellyel lehetővé válik a szexuális eksztázis megélése!

Első szexuális csúcsélményem Párizsban történt meg velem - írja könyvében Margo Anand. - Tizennyolc éves voltam akkor. Partnerem, Robert magas volt, jóképű, levett a lábamról. A szex nyers volt, primer és vad, teljesen megfelelt annak az elképzelésemnek, hogy miként viselkedik egy "igazi férfi" a nővel...

Eggyé válva...

"Egyik este a szokásos energikus módon szeretkeztünk, amikor megkértem Robert-t, lassítson egy kicsit, próbáljunk ki valami újat. Megálltunk, és egyszerűen lazítottunk, összefonódva. Én voltam felül, és ezért a szerepek megcserélődtek - úgy éreztem, partnerem nőiesebb, befogadóbb állapotba került. Percekig maradtunk ellazultan, mégis szexuális izgalommal a testünkben. Hamarosan valami meleg, ragyogó energia kezdett szétáradni egész medencémben.

A szexuális izgalmat fenn akartuk tartani, ezért, amikor lanyhulni kezdett, újrakezdtük megszokott aktív szeretkezésünket. Majd éppen az orgazmus előtti pillanatokban megálltunk, ellazultunk, és újra mozdulatlanok maradtunk. Többször elismételtük ugyanezt, és egyszer csak valami egészen váratlan történt. Hirtelen úgy tűnt, egy határtalan térben lebegünk, amit melegség és fény tölt ki. A testünk közötti határok feloldódtak, és ezzel együtt a különbség is megszűnt nő és férfi között. Egyek voltunk! Az élmény időtlenné vált, úgy tűnt, örökké így maradunk. Nem volt bennünk vágy az orgazmusra. Még arra sem, hogy szeretkezzünk. Nem volt szükség arra, hogy bármit tegyünk, nem volt már mit elérni. Eksztázisban voltunk."

Isteni villám

"A prométheuszi eksztázis úgy tör ránk, mint egy isteni villám, ami elpusztít minden korlátot, akadályt, és tökéletesen váratlan élményt hoz.

Az embert elárasztja a természetfölötti szépség fénye, és megtapasztalja a szent reveláció állapotát. Mélységes érzelmi, intellektuális és spirituális felszabadulást él meg, s a kozmikus inspiráció és felismerés lélegzetelállító birodalmaiba nyer bebocsáttatást."
(Stanislav Grof)

Égig érő szex

A szexuális extázis m?vészeteE meghatározó élmény után Margo Anand rádöbbent, hogy a szeretkezés a nemi szervi orgazmuson kívül más kívánatos állapotokhoz is elvezethet. Tudta, hogy a rendszeres gyönyör és a gyermeknemzés valóban nem a végső cél, ellenkezőleg, éppen csak a kezdet. Ezért eltökélte, hogy tanulmányozni fogja a szexualitással egybekötött eksztatikus állapotok elérési módjait. Elhatározását tettek követték, s 15 évnyi kutatómunka. Ez idő alatt megismerte és elemezte az eksztatikus szexualitás nagy tradícióit, mint például a tantrát, majd kifejlesztett egy olyan egyedülálló utat - égig érő szexnek nevezte el -, mely elvezet a szexuális eksztázishoz.

Újjászületés a szerelemben

Az égig érő szex az eksztázisra helyezi a hangsúlyt, és elhatárolja magát a szexuális forradalomtól. Ez utóbbinak köszönhető egyébként, hogy egyre több ember létesített jó érzéssel egyre több szexuális kapcsolatot, egyre több-mindenkivel. Könyvek és cikkek ezrei tanácsokat osztogattak, miként lehet az e téma iránt érdeklődőknek egyre több és egyre intenzívebb orgazmusuk, hogyan hangolják azt össze partnerükkel, és nyújtsák meg örömérzetük időtartamát. Sokan el is érték ezeket a célokat, de a pszichológusok és a szociológusok kimutatásai szerint az orgazmus elérhetővé válása sem pszichológiailag, sem érzelmileg nem hozott hosszú távú megelégedést! Az, hogy a szexhez úgy viszonyulunk, mint bármi más tevékenységünkhöz, önmagunk korlátaiba ütköztet. Egónknak az tetszik, ha kikapcsolódásból, szórakozásból élünk szexuális életet, vagy ezáltal szerzünk bizonyosságot arról, hogy még mindig vonzóak vagyunk.

Fontos! Ez azonban elvonja figyelmünket valós szexuális lehetőségeinktől! A szex ugyanis nem önmagáért való átmenti gyönyör, hanem eksztatikus énünk újjáélesztése a szerelemben!

Fejezetek a gyönyör útján

A szexuális extázis m?vészeteMargo Anand A szexuális eksztázis művészete című könyvét - azaz az égig érő szexhez vezető utat - tizenkét fejezetre osztotta. Íme, következzen egy-egy villanásnyi ezekből!

Égig érő szex és a tantra
E fejezet elénk tárja a szakrális szexualitást, ezért felül kell vizsgálnunk eddigi elképzeléseinket a szexualitással kapcsolatban.

Benső szeretőnk felébresztése
Összeismerkedünk benső szeretőnkkel, s szembesülünk azzal, hogy elsősorban önmagunkat kell szeretnünk ahhoz, hogy másokat szerethessünk. Nem partnerünk, hanem mi magunk vagyunk saját orgazmusunk forrása!

A bizalom kapujának megnyitása
Ahhoz, hogy védettnek érezhessük magunkat új törekvéseinkben, létre kell hoznunk egy szakrális területet. Ezt követően megkezdhetjük a nyílt kommunikációt partnerünkkel. Szívtől szívig érő kapcsolatot teremtünk partnerünkkel.

Az intimitás elmélyítése
Megtanuljuk eltörölni az unalmat és a hétköznapiságot párkapcsolatunkból. Elsajátítjuk a csábítás törékeny művészetét.

Az eksztatikus test értékelése
Felkészítjük testünket az eksztázis magas szintű energiájának üdvözlésére, befogadására, miközben felébresztjük érzékiségünket, megtanuljuk nagyra becsülni testünket.

A belső fuvola megnyitása
Megtanuljuk a belső fuvola, azaz a szakrális csatorna megnyitását, amely összeköti hét energiaközpontunkat. Így felkészülünk a teljes testet érintő orgazmusra.

Gyönyörszerző szertartások önmagunknak
Megtanuljuk önmagunk szeretetét és az önmagunknak való gyönyörszerzés művészetét, majd - túllépve a bűntudaton és a szégyen érzésein - megmutatjuk partnerünknek is, mi az, ami örömet szerez számunkra.

A benső nő és a benső férfi harmonizálása
A szerelemről és a párkapcsolatról tanulunk. Különböző szerepeket játszunk el - férfit és nőit, aktívat és passzívat, adót és befogadót -: mindezzel elősegítjük, hogy párkapcsolatunk kiegyensúlyozottá váljon.

Az extatikus válaszreakció felébresztése
Amikor mindkét partner testében kifinomul az energia, és a kapcsolatban megfelelő szintet ér el az intimitás és a harmónia, akkor készen állunk az eksztázis üdvözlésére.

Az orgazmus kiterjesztése
Megtanuljuk kigyógyítani szerveinket a korábban elszenvedett érzelmi és fizikai traumáikból, és nagymértékben megnöveljük az örömérzés képességét nemi szerveinkben.

Az orgazmustól az eksztázisig
Ha már teljes mértékben élvezni tudjuk a nemi szervi szexualitást, eljön az ideje annak, hogy megtanuljuk az orgazmus energiáját a belső "Fuvolán" keresztül felvinni az agyig, ahol eksztázisként tapasztalhatjuk meg.

A gyönyör hullámának meglovagolása
Az égig érő szex legmagasabb szintjének megtapasztalása: a gyönyör hullámának meglovagolása. Ez a szexuális eksztázis igazi művészete. A szerelmeskedés szubtilis, befelé forduló módja, ahol a belső "fuvolában" áramoltatjuk az izgalmi energiát partnerünkkel együtt, ezzel létrehozzuk az energia végtelen és eksztatikus körmozgását.

Eme végponthoz miért van szükség oly sok előkészületre? Margo Anand-t idézve: "Az eksztatikus szexualitás tantrikus hagyománya kihangsúlyozza a hozzáértő előkészületek fontosságát, hogy mire eljön az egyesülés ideje, addigra teljesen összeforrottnak és gyógyultnak érezhessük magunkat. Ekkor készen állunk majd e készségek beépítésére szerelmi életünkbe és arra, hogy a szeretkezés ünneppé váljon."


Kommentek

thymian [NŐ] 93 2007-12-06 15:55
"A benső nő és a benső férfi harmonizálása
A szerelemről és a párkapcsolatról tanulunk. Különböző szerepeket játszunk el - férfit és nőit, aktívat és passzívat, adót és befogadót -: mindezzel elősegítjük, hogy párkapcsolatunk kiegyensúlyozottá váljon."

újra elolvasva a cikket fontosnak tartom kiemelni ezt a pár sort, ugyanis igen gyakori gond szokott lenni a nőknél az, hogy nem tudják "elérni" az orgazmust. mindez sok esetben azért van, mert képtelenek azonosulni önmagukkal, azzal, hogy ők nők. a nőiesség átélésének hiánya miatt eljutnak addig a pontig, hogy mindjárt jó, de aztán mégsem. először önmagunkat kell rendbeszedni, mert csak úgy tud harmonikusan működni ez az egész. mert a nő alaptermészete a befogadás. persze maga a kor és a társadalom is felelős ezért a diszharmonikusságért, már-már közhelyszerű, hogy a nők hordják a nadrágot, ők irányítanak, ezáltal olyan tulajdonságokat vesznek fel, amik megbontják a nőben lévő harmóniát, identitást (elég csak arra gondolni, hogy karrier vs. nő/feleség vs. anya vs. társadalom)
[1476]
thymian [NŐ] 93 2007-11-13 10:24
érkezés=étkezés
[1219]
thymian [NŐ] 93 2007-11-13 10:23
pont ehhez hasonló kisfilmet linkeltem be úgy 1 hónapja a blogos részbe. a lényege az(mint ahogy a cikk is írja), addig nem léphetünk tovább a szexuális gyönyörök útján, amíg úgy viszonyulunk az együttléthez, mint a mindennap része, vagyis mintha csak kajálnánk, vagy bevásárolnánk. ha így viszonyulunk hozzá, akkor az rossz, vagyis lehet jó, de pont ez az extázis-élmény (a lényeg) kimarad, s így végülis nem jó. talán az érkezés hasonlat a legjobb, mert testi vágyainkat kielégíthetjük, de ennél sokkal magasabb szintű dologról van szó. nem csupán az éhségünket kellene csillapítani, hanem érezni az ízeket, azt hogy hogyan alakul át energiává bennünk stb. a szex is ilyen vagy ilyennek kéne lennie. hatalmas energiákat mozgat meg. és ha jó, akkor olyan, mintha egy másik világban lennénk arra a pár órára.
[1218]
hercegnõ [NŐ] 50 2007-11-09 09:34
Ezeket a dolgokat mi nem tanultuk, mégis rendszeresen átéljük a szerelmemmel. Legfontosabb, hogy a partnerek érezzék egymás legapróbb rezdüléseit is. Szerintem csak szerelmi kapcsolatban érhető el.
[1121]
Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

Tantra - A szerelem királyi útja

Tantra és a szerelem

Anne Hooper: Káma Szútra

Hát még nekem...

Szüzesség értéke manapság

Szerelem szülés után

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

A méret a lényeg?
2021-05-13 - 02:49

Maszturbálás
2021-05-04 - 15:09

Homoszexualitás
2021-03-28 - 18:47

Szüzesség elvesztése
2021-03-12 - 14:56

Beszélgetünk
2021-02-21 - 23:21

Hűtlenség, megcsalás
2021-02-18 - 00:43

Orális szex
2021-02-08 - 21:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-12-07 - 06:15

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Anális szex
2020-09-13 - 03:21

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41