szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Kényes témák

2007-08-22 | | Ideál Életmódmagazin

Azt mondják a szakemberek, hogy az intim együttlét során mindent szabad, amit a partnerek megengednek egymásnak. Tehát akkor van kényes téma, vagy nincs? A köztudatban mégis annak számít például a menstruáció napjaiban történő együttlét, vagy az orális szex. Cikkünkből néhány fontos kérdésre kaphatunk választ.

Szex és menstruáció?

orális szex, szex a menstruáció alattRégebben elképzelhetetlen volt bármilyen együttlét ezekben a napokban. Ma már tudjuk: ez csak attól függ, hogy a nő hogyan érzi magát. Egyesek különösen fogékonyak ilyenkor a gyöngédségre, mások csak nyugalomra és kíméletre vágynak. A pszichológusok azt tanácsolják, hogy ezekben a napokban mindenki hallgasson a saját testére, és ne tegyen olyat, amihez nincs kedve.

"Ha le akarok feküdni egy férfivel, mondjam meg neki, hogy menstruálok?"

Feltétlenül. Ez egyszerűen tapintat kérdése. Habár ma már nem tabu menstruáció alatt szexuális életet élni, partnerét mégse érje váratlanul az ön állapota. Már a szerelmi játék miatt is, mely ezekben a napokban kissé másképp történik, mint különben. Hiszen előfordulhat, hogy partnere ilyenkor bizonyos általa kedvelt és megszokott dolgokat nem szívesen tesz. Célszerű mindkettőjüket megkímélni attól, hogy a szerelmi játékot egyszer csak meg kelljen szakítaniuk. Kijózanítóan hat, és partnere úgy érezheti, hogy ön nem merte neki időben megmondani, hogy miről van szó. Ezenkívül sok férfinek ezekben a napokban nincs kedve a szexhez, inkább szívesebben várnak még néhány napot.

"Ezekben a napokban nem érzem igazán jól magam se fizikailag, se pszichésen. Barátom ilyenkor csalódott, hogy nem tudunk együtt lenni."

Nem kényszerítheti önmagát semmire, hiszen minden, ami stresszeli, még rosszabbá teszi közérzetét. Talán mégis volna kedve ahhoz, hogy például simogassák egymást, s ha önnek eközben máshoz is megjön a kedve, annál jobb. Ha az az érzése, hogy hüvelye ezekben a napokban túl érzékeny, barátja egy kis figyelmességgel, más módszerek segítségével is kellemes perceket okozhat. Ha a szex és a vérzés együtt kellemetlen, lehetséges, hogy partnere a külső nemi szerveit izgassa, s eközben a tampon a hüvelyben maradjon. Minden esetre azonban nyilvánvaló, hogy partnerének önre tekintettel kell lennie, és önt semmire nem kényszerítheti. Hiszen végül is ön az, aki nem érzi jól magát.

"A menstruáció alatt is kedvem van a szexhez, azonban kellemetlennek érzem, hogy ezt ki is mondjam."

Teste jelzi, hogy mire van éppen szüksége, s nincs oka arra, hogy emiatt szégyellje magát. Sok nő éppen a menstruáció alatt különösen izgatható. Hamarabb eljutnak a csúcsra, azt követően különösen pihentnek érzik magukat, sőt arról számolnak be, hogy a menstruáció alatt általában jelentkező hasi és hátfájdalmak eltűntek. Még az is lehetséges, hogy partnerének éppúgy, mint önnek, kedve támad a szexhez, de éppolyan gátlásos, mint ön abban a tekintetben, hogy ezt kimutassa. Beszéljen vele erről. Vagy mondja meg neki, hogy mi a helyzet, majd egészen egyszerűen kezdjen gyöngéden közeledni feléje. Rögtön észre fogja venni, hogyan reagál. Az mindenképpen hiba volna, ha nem árulná el neki kívánságait - hiszen ilyenkor egy olyan élvezettől fosztaná meg őt, mely önnek és testének éppen most tenne a legjobbat.

"Egy barátnőm mesélte nemrég, engedte, hogy beljebb csússzon a tampon, mert nem akarta, hogy partnere kijózanodjon. Vajon mennyire veszélyes ez?"

Az orvosok óvnak ettől. A tampon ilyenkor ugyanis olyan mértékben felcsúszhat, hogy csak nőgyógyász tudja eltávolítani. Ezenkívül partnere érezheti a tampont, és a helyzet kínossá válhat.

"Igaz, hogy a menstruáció alatti szex kockázattal jár, mivel a fertőzés veszélye nagyobb?"

Kétségtelen, hogy a méhszáj ezekben a napokban valamennyire nyitva van, fertőzés azonban csak ritkán fordul elő. Legföljebb csak akkor, ha a nő immunrendszere valamilyen okból éppen legyengült. Vagy a vérzés nem olyan erős, mint általában, ami azt jelenti, hogy a kórokozók a vérrel nem sodródnak ki.

"Barátom valahogy nem szívesen van együtt velem addig, amíg el nem múlnak a nehéz napok. Nálam pont fordítva: sokkal több kedvem van az együttléthez."

Sok férfit zavar ez az állapot. Ennek részben egyfajta misztikus félelem lehet az oka, másrészt gyerekkori nevelés állhat a háttérben. Semmit ne kényszerítsen, azonban beszéljék meg a dolgot. Mesélje el neki, hogyan érzi magát, s hogy ezekben a napokban különösen fogékony a gyöngédségekre. Talán ennek hatására elveszti gátlásait. Ezenkívül partnere számára is adódik lehetőség, hogy kielégítse önt. S itt nem kell feltétlenül rögtön a klasszikus értelembe vett szerelmi aktusra gondolni.

Orális - normális?

A szerelemben alig létezik még olyan téma, melyről ilyen sokat beszélnének, s melyet enynyire szégyellnének. Miközben egyesek számára ez a terület az erotika netovábbja, mások visszariadnak ezektől a módszerektől. A szexkutatók szerint a nők szívesen hagyják magukat ily módon kényeztetni, önmaguk azonban csak ritkán válnak aktívvá.

"Az orális szex esetében a 69 egy bizonyos helyzetet jelent - mi is ez tulajdonképpen?"

A partnerek ilyenkor úgy néznek ki, mint a 69-es szám. Képzeljük csak el: az egyikőjük feje lent, a másik feje fent. Ezen helyzet különös vonzereje az, hogy így egymást kényeztetik. Ebben a helyzetben nem az a cél, hogy mindketten egyszerre jussanak el a csúcsra. Klasszikus szexuális együttlétkor a férfi a csúcspontot követően egy darabig nem képes másra. Más szóval: ha a nő még nem jutott el az orgazmusig, partnere csak bizonyos idő elteltével, új erekcióval tudja hozzásegíteni a gyönyör érzéséhez. Orális szex vagy kézzel történő izgatás esetén azonban a nőnek nem kell megvárnia az újabb erekciót.

"Barátom számára majdhogynem válóok, hogy a magam részéről az orális szexet egyszerűen nem tartom normálisnak."

A szexuális életben nem játszik szerepet igazán az a kérdés, hogy mi a normális, vagy mi nem. Csak annak van jelentősége, hogy bizonyos szexuális játékok mindkét félnek örömet okoznak, vagy nem. Az is kérdés lehet, hogy képes-e az egyik fél a másik kedvét meghozni olyan figurákhoz, melyet az még nem ismer. Barátját az idegesíti valószínűleg, hogy ön lenézően beszél egy olyan figuráról, mely számára élvezetes. A szex esetében morális ítéletek gyakran alapulnak előítéleteken.

"Különös intenzitással élem át a csúcspontot, ha partnerem orálisan elégít ki. Én a magam részéről azonban valahogy idegenkedem attól, hogy ily módon okozzak neki élvezetet. Mi ennek a magyarázata?"

Ha egy férfi partnernőjét orálisan izgatja (anélkül, hogy az egyidejűleg aktív), többnyire jobban el tudja engedni magát, mint bármilyen más szexuális játék közben. Először is: ő nem látja önt - hiszen sok nőt zavar, hogy partnere orgazmus közben láthatja az arcát. Másodszor: a nőnek semmivel nem kell törődnie. Teljes mértékben arra összpontosíthat, hogy mit érez. Mindeközben a klitoriszt igen erős ingerek érik. A klitorisz területén történő orgazmus sok esetben intenzívebb, mint a vaginális, és könynyebben kiváltható. Habár sok nő ezt a változatot passzív módon élvezi, attól visszariadnak azonban, hogy partnerükön mindezt tevékenyen kipróbálják. Többnyire attól félnek, hogy társuk hirtelen ejakulál. Lehetőleg ne támadja le a férfi a barátnőjét, kezdeti gátlásait fogadja el, és pontról pontra le kell tudnia mérni, hogy partnernőjével meddig mehet el.

"Vannak férfiak, akik az orális szexet visszataszítónak találják. Talán emiatt vannak gátlásaim, hogy barátommal kipróbáljam?"

Félre kell tenni ezeket a gátlásokat. Sok nő szégyenkezik ok nélkül test-nedvei miatt, és azt képzeli, hogy rossz szagú. Azonban egy frissen zuhanyozott nő intim területei - a szerető férfi szemében - igenis kellemes illatúak. Orális szex előtt mindenképpen mellőzze az intim dezodorokat. Ha azonban a zuhanyozást követően is bizonytalan érzése támadna intim zónái illatával kapcsolatban, szerezzen be valamilyen fogyasztásra is alkalmas biominőségű illóolajat olyan aromával, melyet partnere szeret (pl. rózsaolaj, narancsolaj, mandulaolaj).

"Undorodom attól, hogy orális szex közben lenyeljem az ondóváladékot. Hogyan kerülhető ez el?"

Talán úgy, hogy egyszer kipróbálja az ízét... Másrészről: ha túl erős az idegenkedése, ne kényszerítse magát semmire. Barátja egyelőre vonja vissza ilyen irányú kívánságait, és arra figyeljen, ami önnek is örömet okoz. Egy jó szerető orális szex közben minden bevezetés nélkül csak úgy nem "lepi meg" társnőjét magömlésével, hanem fokról fokra kipróbálja, hogy felizgatja-e önt ez a helyzet, és azt, hogy egyáltalán meddig mehet el ezen a területen. Hiszen ha - bemelegítés nélkül - ejakulál, azt kockáztatja valójában, hogy ön megijed. Ezután második próbálkozásra nem mindig adódik lehetőség.

"Barátom szinte megvadul attól a gondolattól, hogy a számmal eljuttathatom az orgazmusig. Én is kíváncsi vagyok, de teljesen tapasztalatlan."

Csak arra kell figyelnie, hogy óvatosan bánjon társa péniszével és heréivel. Egy férfinek a herék és környékük a legérzékenyebb területei, és a legfinomabb durvaság is a mennyei élvezetek helyett pokoli fájdalmat tud okozni. Figyeljen arra, hogy fogai soha ne sértsenek, tehát ajkai takarják metszőfogait. Az említett területeken a legfinomabb rágcsálás is fájdalmas lehet. Ami fontos, hogy mozdulatai egészen finomak és ritmusosak legyenek. Ennél a szerelmi játéknál már szükséges némi türelem. Bizton állítható: gyakorlat teszi a mestert. Hagyja, hogy a helyzet magával ragadja, de mindig tartsa észben, hogy itt az óvatosság a legfontosabb szempont.

"Előjáték közben szívesen alkalmazom az orális szexet, partnerem ezt azonban egészen az orgazmusig akarja csinálni."

Ha az egyik fél bármi áron ragaszkodik egy bizonyos figurához, természetes, hogy a másik fél ellenáll. Hiszen mindkettőjük célja az élvezet. Mondja ezt meg barátjának fehéren-feketén. Hiszen ha ön az egészet rutinból csinálja, előbb-utóbb elmegy a kedve ez egész együttléttől. S ez barátjának sem lenne jó!


Kommentek

hercegnõ [NŐ] 50 2010-07-06 20:37
Sztem a kényes téma megfogalmazás egyénfüggő...van akinek már maga a szex szó is kényes, vannak, akikkel bele lehet menni a legintimebb témákba is mindenféle pironkodás nélkül :D Speciel én szeretem feszegetni a határokat egy egy beszélgetés alkalmával :D
[7087]
Poision Pen [NŐ] 36 2010-07-05 19:41
minek a puncira parfüm?
[7085]
laca04-14. [FF] 62 2010-07-01 22:22
Én csak anyit szolnék hozzá hogy a punci izgatás nyelvel igenis nélkülőzhetetlen a jó szexben(egy jó fürdés és csodálatos parfüm és mehet is a játék ami eltarthat egyorán keresztülis.
ffi társaim a női test csodálatos és felkell fedezni(mind Kolombusz Kristof amerikát) a punának van illata az igaz de nem
olyan hogy undorodni kéne töle. köszönöm hogy elolvastátok irásomat.
[7079]
Anthico [NŐ] 109 2009-09-24 13:29
G...:
Javaslom a Korai magömlés nevű topicot. Ott rengeteg hozzád hasonló férfi kért és kapott már tanácsot.
[6234]
G... [FF] 33 2009-09-24 12:44
Helló!!!

Ez nagyon gáz sztem!! de csak ezért regeltem... muszály, mert szeretem a b-nőmet, és nem akarom emiatt elveszíteni! Abban kérnék segítséget h nagyon szeretünk együtt lenni de nem bírom sokáig, főleg az elsőt! régen a 2. elég jol ment, de az is egyre rövidebb ideig tart!!! Kérlek segítsetek!!!!
Előlre is köszi!!!
[6233]

Tovább az összes (22) kommenthez!

Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

Gátlástalanul

Örömtelenül

Anális szex férfiaknak

Mi kell a jó szexhez?

Találkozás a régi szerelemmel

Szüzesség értéke manapság

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Maszturbálás
2021-05-04 - 15:09

Homoszexualitás
2021-03-28 - 18:47

Szüzesség elvesztése
2021-03-12 - 14:56

Beszélgetünk
2021-02-21 - 23:21

Hűtlenség, megcsalás
2021-02-18 - 00:43

Orális szex
2021-02-08 - 21:24

A méret a lényeg?
2020-12-26 - 11:35

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-12-07 - 06:15

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Anális szex
2020-09-13 - 03:21

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41