szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Barangolás a tantrikus szex birodalmában

2007-07-18 | Mészáros Judit | MIX magazin (2007. április)

Születésünktől fogva vannak vágyaink, csak éppen a vágyakozásunk tárgya folytonosan változik. Am a lényeg állandó: mindig arra törekszünk, hogy örömöt szerezzünk magunknak. Majd egyszer csak az is fontossá válik, hogy másvalakit is boldoggá tegyünk valamilyen módon, akár úgy, hogy önmagunkat, a testünket, netalán a lelkünket is átadjuk. Ahhoz, hogy képesek legyünk erre, be kell lépnünk azon az ajtón, ahol a mindenséget is megkaphatjuk.

Legyen a tükröd a szemem!

A tantra valójában nem csak a szexre hangol rá bennünket, sokkal inkább utat mutat az életre. Egy jobb, egy szebb, egy még örömtelibb létre, amiben őszinte minden gondolat és minden tett.

Ez a fajta módszer több mint szex, hiszen ez egy olyan filozófia, egy olyan szemlélet, amely megváltoztatja az egész életünket. És mivel a szex minden ember számára fontos, így ezen keresztül sokkal könnyebb közel kerülni ehhez az életlátáshoz - vallja Watanabe, a tantrikus filozófia szlovén nagymestere, akit a tanítványai csak Tili-nek szólítanak. - A nyugati gondolkodás szerint élő emberek leginkább csak "csinálják" a szexet, anélkül, hogy a teljes lényüket átadnák annak a végtelen élvezetnek, és annak a földön túli gyönyörnek, ami rejlik benne. Ha vágyaik támadnak, gyorsan kielégítik, és közben egyáltalán nem élik át az igazi beteljesülést, ami a szexualitásban rejlik. Pedig ez az ősi tudás mindenkiben benne van, csak meg kell tanulnunk újra a felszínre hozni. Ehhez segít hozzá a tantrikus szex gyakorlása, ami teljesen más minőséget ad a szexuális együttléteknek, és ezáltal az életnek. S a párkapcsolatnak is, hiszen a tantra alapja a partnerség, amikor a nő és a férfi teljesen azonos értékűvé válik.


Watanabe, a tantrikus filozófia szlovén nagymestere, akit a tanítványai csak Tili-nek szólítanak

A nemzetközileg elismert tanító szerint nagyon fontos a napi gyakorlat, ami által a teljes lényünkkel átélhetjük a befogadás és az öröm gyönyörét. Soha nem a mennyiségre kell törekednünk, hanem arra kell koncentrálnunk, hogy amit teszünk, azt hogyan, milyen mélységben műveljük.

Ahhoz, hogy gyakorolni tudjuk a tantrát, mindenekelőtt meg kell tanulnunk egymás szemébe nézni - hangsúlyozza Tatár Anikó magyar nagymester, aki már több mint egy évtizede a tantrikus életszemlélet elkötelezettje. - Ha képesek vagyunk így, szemtől szembe megnyflni a másik előtt, képesek leszünk arra is, hogy befogadjuk magunkba a teljes lényét. Ehhez elsőként öszsze kell a párunkkal hangolnunk a lélegzetünket, majd arra kell figyelnünk, és azt kell megéreznünk, ahogy ezzel a speciális légzéssel energia áramlik testből testbe. Ezzel egy láthatatlan, ismeretlen kötelék keletkezik köztünk, egy végtelen erő, ami a másikkal összeköt. Aztán következik az érintés, hiszen ez által kapcsolódhatunk közvetlenül a szívcsakrához. Sokan azért menekülnek az érintés elől, mert attól félnek, hogy ha megnyitják a szívüket, elvesztik önmagukat.


Tatár Anikó magyar nagymester, aki már több mint egy évtizede a tantrikus életszemlélet elkötelezettje

Pedig ha nem félünk megmutatni magunkat, ha ki merjük tárni a szívünket, akkor képessé válunk arra, hogy érezzük egymást, és teljes egészében kitárjuk magunkat a párunknak. Ezzel teljesen más minőségben, más dimenzióban élhetjük meg magát az orgazmust. Ezt nemcsak a tantra mesterei állítják, hanem azok a párok is, akik a számtalan hagyományos együttlét után a tantrikus gyakorlatok útján élték meg a beteljesülést.

Felszabadulás és kiteljesedés

A tantra szó gyökerei két szanszkrit szóból erednek, melyek jelentése felszabadulás és kiteljesedés. Ez arra utal, hogy a tudat kiteljesítése felszabaduláshoz vezet. A tantra követői nem korlátozzák vágyukat, hanem eszközként alkalmazzák. Testüket tudatuk uralma alatt tartják, mivel hitük szerint a különböző létformákból csak emberi testből érhető el a megszabadulás. A tantra népszerűsége a korai kereszténység idején kezdett jelentőssé válni. Időszámításunk szerint 700 és 1300 között egész Ázsiában elterjedt, magába olvasztotta a hinduizmust, a buddhizmust és más vallásokat. Hatalmas vonzerejét annak köszönhette, hogy mindenki számára elérhető módon, élvezetes szertartások segítségével ígért felszabadulást (amit a szív varázslatának tartottak), az egész életen át tartó aszketikus gyakorlatokkal szemben.

A tantrának az a küldetése, hogy ledöntse azt a modellt, azt a fajta erkölcsi felfogást, mely szerint a szex az az eszköz, amellyel megismerjük a szerelmet, mert a szerelem nem más, mint szexuális energia. A tantra egy út, avagy technika, amelynek során megtanulható az elme elengedése és felfedezhető szívünk mélyén rejtező felettes Önvalónk. Ezzel a módszerrel megteremhető az ellentétek kozmikus egysége, azaz egyensúlya férfi és női energiák között. így könnyűszerrel búcsú inthető a dualitás világának. A szexuális energia átalakításával visszatérhetünk az Örök Egyhez (Egységhez). Ha felismerjük a szexualitás isteni lényegét, akkor az együttlétek nem degradálódnak kényszerű egészségügyi szükségletté, az elfojtások és önbüntetések helyett átalakíthatjuk szexuális energiáinkat. Az orgazmus átjáró egy másik síkra. Segítségével megtapasztalhatjuk saját belső energiánkat, egyesülhetünk saját belső lényünk egészével és a való világba juthatunk, az örökkévalóság állapotába. A tantra felemeli a nőhöz a férfit.

Én és a világmindenség

tantra tantrikus szeretkezésA normál szeretkezés végén, - jó esetben - a nő és a férfi is átélhet egy rövidebb-hosszabb ideig tartó orgazmust, aminek a vége minden esetben egy hatairrias zuhanás. Ennek oka pedig nem más, mint a szex alatti energiavesztés, ami után a test erőtlenebbé válik. A tantra gyakorlói viszont azt mesélik, hogy a tantrikus szeretkezés ehhez képest végtelen sok energiával tölti fel a testet. És a lelket is.

Azt az energiát, amit a szeretkezés alatt gerjesztünk önmagunkban és a párunkban - egy speciális légzéstechnikával -, az orgazmus előtti pillanatban feljebb emeljük egy még magasabb energiaszintre. Vagyis nem hagyjuk, hogy a legelső alkalommal beteljesedjen a vágyunk, hanem az orgazmus megélése nélkül folytatjuk tovább az aktust - avat be a titokba Losits Andrea, aki már tíz éve elkötelezett híve ennek a módszernek.'- Ezzel a korábbi fokozott izgalmi állapotot tovább visszük, tovább fokozzuk, aztán ezt még egyszer megismételjük, majd a harmadik emelés után végre hagyjuk, hogy be következzen az orgazmus. Ez pedig tíz szer, százszor olyan erőteljes és csodálatos, mint amit normál módon élünk át. Ehhez segítjük önmagukat és a partnerünket is, egészen addig, amíg a két, önmagában létező ember egyetlen lénnyé forr össze. Bármilyen hihetetlen, de akár órákig, napokig is eltarthat ez a végtelen érzés. Ez nem art jelenti, hogy ilyenkor az ember egyfolytában önkívületi állapotban van, hanem azt, hogy a legteljesebb módon egyesül a világmindenséggel.

Andi a tantra szex által - már egyetlen alkalom után - olyan érzeimi, lelki felszabadulást élt át, ami megváltoztatta a gondolkodását, a testéhez, a párjához, az emberi kapcsolatokhoz, ezáltal az egész élethez való viszonyát. Megadta számára azt, amit addig nem ismert, azzal, hogy a szeretkezések által eggyé vált a partnerével és a mindenséggel. Nem volt ő és én, csak ők együtt, rajtuk kívül semmi más. Vagyis a tantra segített neki abban, hogy lerombolja a maga köré épített korlátokat, azzal, hogy a szexuális extázis izgalmában olyan határtalanná válhatott, mint maga a Létezés.

Mire tanít a tantra?

A tantra a test finom energiáival dolgozik, ez a középpontja a gyakorlatainak. A többi aspektusának nagy része a hozzáállás megváltortatásával függ össze. Ezek a változások ősi technikák gyakorlásával érhetőek el, melyek által:

  • megtanulhatjuk a többlet energia (vitalitás) gerjesztését és fenntartását testünkben;
  • az energiát megfiatalodásra, önmagunk gyógyítására fordíthatjuk;
  • szabad teret engedhetünk életenergiánk áramlásának a belső akadályaink elmozdításával, problémáink feldolgozásával;
  • a szexuális energia átalakítóvá válik magasabb szintű rezgésekké;
  • megoldhatjuk saját szexuális problémáinkat: korai magömlés, orgazmuskészség fejlesztése, vágy-zavarok, stb;
  • kifejlődő látnoki képességre, sugallatra és a belső tudásra hagyatkozhatunk;
  • megtanulhatjuk szerelmünk felélesztését és fenntartását.
  • és ha megtisztul a finom testünk, felkészülhetünk a Kundalini felébresztésére.

A lét gyönyöre

A tantrában tehát a szex csupán eszköz és nem cél - ami óriási különbség! Az emberi életben a szexualitás az egyik legerősebb energiaforrás. Ezt az erőt pedig ezen módszer segitsegével megtanulhatjuk mozgatni, és ez a tudás az egész életünkre befolyással lesz. Kinyílik a világ, finomabb dolgokat fogunk észrevenni, kiteljesedettebb életet fogunk élni, megtanulunk jelen lenni a pillanatban és élvezni annak minden ízét. Így érzi ezt most már Andi kedvese, Lajos is, aki nem oly régen ismerkedett meg a tantrával, de már rövid idő alatt is nagyon sok tapasztalatra tett szert.

Losits Andrea és Novák Lajos tantra
Losits Andrea és Novák Lajos, akik már tíz éve elkötelezett hívei ennek a módszernek

Az a baj, hogy a tantra hallatán mindenki csak, a szexre gondol, pedig ez egy komoly hitrendszer, ami hozzásegít ahhoz, hogy elveszftsük a szexualitás testi kényszerét, és képessé váljunk lelkileg és szellemileg is megélni art. Mert a szexuális energia mindenképpen meg akarja élni magát, csak nem mindegy, hogyan teszi azt - összegzi Novák Lajos. - Nagyon sokat dolgozunk magunkon és egymáson is, így a mindennapi életben is megértőbbek, türelmesebbek vagyunk, nem műkődnek a kényszerek, az elfojtások. Nekem már eddig is nagyon erős minőségi változást, nagyon sok szép élményt, együttlétet adott a tantrikus szex. Sokan art hiszik, hogy káros a visszafogás, pedig éppen ellenkező hatás érhető el vele. Aki megfelelően működteti a szexuális energiákat önmagában, annak semmiféle erekciós problémája nem lesz. A tantra segfthet nekünk, férfiaknak a korai magömlést megakadályozni, de akár a merevedési zavarokat is megszünteti. Szabadságot ad, elmúlik az a fajta kényszer, ami sokunkat leblokkol. Már felettem sem az ellenőrizhetetlen ösztönök uralkodnak, hanem én irányftom és emelem még magasabbra a csodálatos és végtelen szexuális energiámat.

Tantra, tantrikus szeretkezésSzakítsuk meg ezt a felemelő gondolatsort egy pillanatra, és vezessük végig, hogy mi történik valójában, ha a férfiak visszafogják, és megfosztják a végtelenül szárnyalástól a belsőleg gerjesztett energiájukat.

Ha a szöveti feszülés bekövetkezik, akkor nem tanácsos visszatartania magát a férfiaknak, mert ez nem teljesen normális működtetés - vélekedi Papp György professzor, a Magyar Urológus Társaság Elnöke. - Gondoljunk csak bele, vissza lehet-e például a köhögést tartani, netalán órákig?! Főként akkor káros a szabad áramlás megakadályozása,, ha az ondóutak bármelyikében gyulladás van. Azok a mikrosérülések, és az ezután esetlegesen viszszamaradó hegek, melyek a szöveti feszülés következtében alakulnak ki, akár az egész rendszer elmerevedéséhez vezethetnek. Vagyis az a férfiú, aki rendszeresen és órákig visszafogja az ejakulációt, később képtelen lesz egy rendes orgazmust elérni. Persze, az más kérdés, hogy a trenírozás segfthet azokon a pácienseken, akik túl hamar produkálnak magömlést. De mi szükség van arra, hogy normál működés esetén szándékosan visszafogjuk magunkat?

Nos, ennek ellenére mégis sok férfi - és még több nő - esküszik a tantrára, arra, hogy ha teljesen átadjuk magunkat a természetes energiáknak, a legmagasztosabb élmenyekben lesz részünk. Nagyon sok tabu tűnik el a gyakorlás során, sok negatív töltés oldódik fel. A szexualitáson keresztül jutunk el olyan tudatossági szintre, ahol túlemelkedünk a gátakon. "Légy szerelmes, és feléd jön a szerelem!" -mondják a tantra mesterei, és mindenek előtt arra akarnak bennünket ráébreszteni, hogy ne kívülről várjuk a megoldást a problémáinkra, hanem önmagunkban, önmagunktól találjuk meg a megoldást okra. Mert mi magunk irányítjuk az életünket, és nem mások teszik azt vele. Önmagunkban kell megteremtetünk a szilárd talajt, a biztonságot a léthez, a mindennapokhoz, a boldogsághoz. És csak az az ember tud igazán boldog lenni, aki nem mástól várja a boldogságot, hanem önmagában hordozza azt. Ehhez szemléletet kell váltanunk, oly módon, ahogy azt sugallják a tantrikus tanítások. Ahhoz pedig egyáltalán nem szükséges elvonulni, hogy megélhessük a "mindennel eggyé válás élményét". Akik művelik, azok szerint az egész élet egy folyamatos szeretkezés. A levegővel, a napfénnyel, az ételekkel, a vízzel, vagyis bármivel, amit befogadunk. Ehhez meg kell tanulnunk befogadni a világot, annak minden rezdülését. Talán érdemes kipróbálni.


Kommentek

:) 2011-11-18 21:33
Na igen, én is elmélyülő irodalmat keresek ehhez.
Nagyon tetszik az utolsó pár sor!!!! Ezt még senkivel sem tudtam megosztani, hogy én nyáron valóban úgy élem meg, mintha szeretkeznék a nappal! A legcsodálatosabb:) mikor mesélem is (viccesen) tudom, hogy nem így értik mások a nap-szerető viszonyomat:) Pedig ez szó szerinti!
[8078]
Ejha-lányka 2011-09-19 18:35
HÁt ez nem semmi,. felfokozott állapotba kerültem még az olvasása alatt is...Én tudom mikor jó a szex, mikor érzek igazi orgazmust, ha minden külső körülmény kizárásra kerül, és önfeledt módon adjuk át magunkat a szexnek...BÁr úgy gondolom, hogy nagyjából mindegy kivel csináljuk (barát, szerető, férj, alkalmi" ha megvan a feszültség, a túlfűtöttség biztosan minden jól fog működni, akár vízen, földön levegőben, ágyban, vagy matracon, fűben, vagy mászókán...


Mindenesetre alaposan utána fogok nézni a tantrának...jó lenne megtanulni...amit lehet
[8015]
blablabla [FF] 29 2011-04-24 21:17
milyen szakirodalmat tudtok ajánlani hozzá? szeretnék kicsit jobban belemerülni a témába, először elméleti szinten.
[7606]
Gyöngy 2009-12-11 17:16
Nagyon tetszik, amit a tantrikus szexről írtok. Eddig nekem sem voltak pontos információim ezzel a filozófiával kapcsolatban. Jó volna, ha valaki hasznos olvasnivalót is ajánlana ezzel a témával kapcsolatban. Bár kellene hozzá egy tapasztalt partner is, aki megtanítaná ennek a lényegét, mert az olvasással csak a lexikális tudásom bővülhet, de megélni nem tudom azt, amiről itt írtok. Bár megesett már velem, hogy szeretkezéskor egy voltam a világmindenséggel és kiteljesedtem. Szerintem valami ilyen tipusú élményről írtok itt. Köszönet a hasznos információkért! Minden jót kívánok mindenkinek, aki ide téved!
[6489]
TANTRATANÁRNÕ [NŐ] 51 2009-10-14 17:43
Kedves Olavasgatók, Érdeklődők!

40 éves hölgy vagyok, 10 éves ellaposodott, megszakadt párkapcsolattal a hátamögött.
Bioenergetika (1 éves), kineziológia (1-9), agykontroll, extraszensz, intraszensz, reiki, auralátás, regresszió, progresszió tanfolyamokat végeztem 1998-2002 között.
4 éve vagyok "Gyógyító Örömlány".
Mivel felfigyeltem a szexuális problémák általános jelenségére, kezdve a korai magömléssel, majd a merevedési gondokkal folytatva, szükségességét éreztem annak, hogy változtassunk a szexuális szokásainkon.
A vendégeim kitartó, szorgalmas hozzállása alapján olyan kezelési sajátosságot sikerült kialakítanom, ami által látványos javuláson mennek keresztül, mind a hímvessző feszessége, mind az orgazmus küszöb reflexek irányítása területén.
Abszolút magabiztosan kezelek korai magömlést, akár lankadtan élvezést, merevedési problémákat súlyos libidó hiányos állapotból, impotenciának tűnő állapotból.
Akik szorgalmasan végigcsinálják az otthoni edzéseket, azoknak nem marad el az eredmény. Folyamatos javulás tapasztalható.
A Tantrikus élmény, MULTIORGAZMUS:
Az orgazmus előtt 1-2 lépések között lebegtetjük az izgalmi állapotunkat, ez az érzés a kiáradás, szétáradás élménye a forróság ponton túl. Kezdő szinten a 2-3 szintű izgalmak között lebegtetjük, itt a forróságpontba történő be- és kilépést gyakoroljuk. Az orgazmus küszöb független a merevedési energiától.
Tehát a potencia két változónak az együttes függvénye.
1., Az egyik, az el nem élvezett izgalmi energia felhalmozottságának mértéke, ez a gyönyör akkumlátor töltöttsége.
2., A másik az orgazmus küszöb reflexek hozzárendeltsége a különböző lemerültségi (hímvessző-feszességi) állapotokhoz.
Számomra teljesen egyértelmű, hogy nem létezik potencia zavar, csak a generátor-akkumlátor kapcsolat lehetőségének kizárása.
A potenciánkat egy életen át töltenünk kell és mellette az orgazmus küszöbünket mindig csak a legerősebb feszességen szabad megélni, ez az reflexeink helyes programozása.
Boldogságos szép napokat kívánok mindenkinek!
[6298]

Tovább az összes (9) kommenthez!

Név:
Hozzászólás:


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Cikkajánló

A szerelem iskolája

Kommunikáció szeretők közt - Segít a tantra

Szex-tett

Szex az agyban

Nőknek a férfiakról...

Nő és férfi

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Anális szex
2020-09-13 - 03:21

Maszturbálás
2020-09-13 - 03:18

Beszélgetünk
2020-09-13 - 03:18

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-06-19 - 18:44

Szüzesség elvesztése
2020-06-19 - 18:31

A méret a lényeg?
2020-05-04 - 06:50

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Orális szex
2020-03-04 - 14:50

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Hűtlenség, megcsalás
2019-11-25 - 22:41

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41

Become a Patron!