szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Nőknek a férfiakról...

2007-05-05 | | Ideál Életmódmagazin

Tudta, hogy Friedrich Nietzsche, a filozófus – nőgyűlölő, aki feltehetően sohasem találkozott az igazival – nem volt hajlandó egy szobában kettesben maradni egy nővel? Nietzsche feltűnő szégyenlősségét sokféleképpen magyarázhatjuk, ám minket ennél sokkal jobban érdekel, hogy napjaink férfiai mitől félnek, milyen elvárásaik, a hetedik mennyországot ígérő álmaik vannak. Emellett persze az sem közömbös, hogy mi minden lohasztja le a kedvüket. Cikkünkben arra is keressük a választ, hogy ők mit akarnak valójában, s mi is jut mindebből a nőknek...

Nőknek férfiakrólMilyen a férfi? Mit akar? Mit tud? Miről álmodik? És mindenekelőtt: mi hozza tűzbe igazán? Egy lélegzetelállító dekoltázs, avagy Marilyn Monroe-féle térdhajlításos popsiringatás? Vagy inkább egy szemérmetlen pornófilm?

Igen és ismét csak igen. Legalábbis ezt állítja John Bancroft, a skót szexuálismagatartás-kutató. Egy kísérletben az alanyoknak hónapokon keresztül önmegtartóztató életet kellett élniük. S mi lett ennek a következménye? Potenciazavar! A résztvevőknek gyakorlatilag megszűnt az erekciós képességük. Legalábbis addig, amíg meg nem nézhettek egy pornófilmet. Ekkor azonnal férfivá váltak.

A kérdés tehát így hangzik: a nők miként tudnak közel kerülni vágyuk "lángjához", ha az esetleg ennyire nem ismeri saját testét sem?

A válasz nagyon egyszerű: ahhoz, hogy egy erődítményt bevegyünk, először azt fel kell deríteni. De hogyan? Nos, a következő szexpraktikák bevetésénél minden hölgy elérheti, hogy partnerét gyönyörteli ismeretlenbe kalauzolja.

Térkép a férfi testén

A legtöbb férfi álmában sem gondolja, hogy a testén található erogénzónák milyen változatos örömöket nyújthatnak számukra. Itt van mindjárt a fül, ami különleges kéjérzetet keltő hely. Vagy a frenulum, másképpen a "húúúúú" pont. Erről sokszor még a férfiak maguk sem tudnak. A frenulum (szegély) tulajdonképpen egy ínszerű bőrránc a pénisz alsó részén, a makk és a nyél között. Ennek a simogatása az egyik legkiválóbb szexuális bevezető játék. Ha egy másik "forró pontot" gyengéden masszírozunk, még a fáradt férfi is rögtön új életre kél. Ez az S pont a tarkó tájékon található, a koponyacsonttól körülbelül 3 cm-rel lefelé és 1 cm-el oldalirányban. Óvatos simogatása – a leírások szerint – éppen olyan érzéseket kelt, mint az orális szex. Hasonlóképpen lehet izgatni a nyaktájékot az ádámcsutka alatt, a lapockák közötti zónát, a közvetlenül a köldök alatt elhelyezkedő pontot, illetve a comb belső részét. Végül, de nem utolsósorban a férfi testtérképén ott van a W pont is, amit gyökérpontnak neveznek a szakemberek. Helye a pénisz alsó része, ahol az "kilép" a testből. Ezt a részt gyengéden izgatva könnyedén kiváltható a férfi orgazmusa.

Szex-tett

A férfiaknak igencsak sok problémájuk van a szexszel. Egy felmérés tanúsága szerint a 20 és 40 év közötti férfiak 54 százaléka szenved potenciazavarokban, 44 százaléka korai magömlésben, 17 százaléka orgazmusnehézségekben, 15 százaléka szexuális érdektelenségben. Gátlásaik legfõbb oka az, hogy legbensõbb kívánságaikat elhallgatják. Emellett sokan még csak nem is ismerik saját testük működését.

Mi szem-szájnak ingere...

Érdekes megfigyelés, hogy míg a hölgyeknek elsősorban érzelmekre van szükségük ahhoz, hogy igazán lázba jöjjenek, a férfiaknak elég a szimpla látvány is. Azaz szinte azonnal mechanikusan reagálnak az őket érő optikai hatásokra. A dús kebel, a gömbölyű popsik, a hosszú, karcsú lábak éppen ebben a sorrendben mágnesként vonzzák a tekintetüket. Majd a legtöbb esetben automatikusan kiváltják az erekciót. A pornófilmek is hasonló hatást idéznek elő. A férfiak az "objektiváció" – a tudattartalom kivetítése – révén "egybeolvadnak" a filmen szexet folytató személlyel, és rögtön lendületbe jönnek.

Különbség a szerelem és szex között

Megcsalja önt férje, élettársa? Biztosan nem. Vagy talán mégis? A statisztikák szerint a férfiak 21 százaléka már kapcsolatuk első évében megcsalja azt az asszonyt, akit tiszta szívből szeret. A szexuálpszichológusok szerint ezért a gének a felelősek. Természetesen léteznek szexuálisan-erotikusan beteljesült partnerkapcsolatok, de az egészen biztos, hogy a férfiak messze nem tulajdonítanak akkora jelentőséget egy félrelépésnek, mint a nők. Míg a nőknél egy szexuális kirándulás kapcsán feltétlen elsőbbséget élveznek az érzelmek, addig a férfiak képesek olyan szexuális kapcsolatot is létesíteni, aminek az érzelmekhez semmi köze sincs. Mindössze fellobbanó vágyukat akarják kielégíteni, majd gyorsan elfelejtik kielégülésük lángját, a nőt.

Ha nem megy...

A férfiak vágyálma, hogy potensek legyenek. Ugyanis ezzel kapcsolják össze férfias kisugárzásukat, vitalitásukat, hatalmukat, öntudatosságukat. Éppen ezért legtöbben egyenesen rettegnek attól, hogy a döntő pillanatban csődöt mondanak az ágyban. Vizsgálati eredmények szerint a férfiak több mint 10 százaléka szenved impotenciában, egyharmaduknak pedig időszakosan kell szembenézniük azzal, hogy úgy áll, hogy lóg. Az impotenciának egyébként gyakran vannak egészségügyi okai. Például keringési rendellenességek, avagy elmeszesedett artériák a medencében, cukorbetegség és prosztatamegnagyobbodás. A legtöbb esetben a baj okát a hibás életvitelben kell keresni. A túl sok cigaretta, ital, a mértéktelen evés, állandóan intenzív stressz és a sport hiánya előbb-utóbb gondokat okoz a szerelmi életben. Ezenkívül sok esetben a férfi saját maga által kiszabott teljesítési kényszere is ludas lehet. Akárcsak egy empátiára képtelen partnernő. Egy zavarodott férfi, akinek egyszer tüzes-vad, máskor gyengéd, a következő pillanatban pedig közönséges szeretőt kell játszania, gyorsan harcképtelenné válik!

Férfititkok

A pszichológusok nap mint nap szembekerülnek azzal a ténnyel, hogy a férfiak nem tudják jól kommunikálni szexuális vágyaikat. Nem tanulták meg, hogy igényeiket megfogalmazzák. Így az asszonyra hárul a feladat, hogy a férfit "megfejtse". És most következzék néhány megfontolandó javaslat az okos asszonyok számára.

 • Soha ne kritizáljuk partnerünk szexuális viselkedését. Ezt ugyanis személyes sértésnek tekinti.
 • Jelezzük, ha testi közelségre vágyunk. A férfiak jeleket, gesztusokat várnak. A kimondott szavakkal nem sokat tudnak kezdeni, zavarba hozza őket.
 • Időnként lepjük meg partnerünket valamilyen erotikus változatossággal – de sohase követelőzzünk, mert az bizonytalanná teszi a férfit.
 • A férfiak a szemükkel szeretnek, éppen ezért kedvelik a félhomályt és a kellemes színhatásokat. Sokat jelent számukra, ha láthatják is mindazt, amit megcsókolnak.
 • Nagy boldogságot jelent a férfiak számára, ha a nő is kész a szexre akkor, amikor ők akarják vagy éppen képesek rá.
 • A férfiak lelkessé válnak, ha ki tudják elégíteni partnernőjüket. Ezért hát hozzuk a tudomásukra, milyen nagyszerű szeretőknek tartjuk őket.
 • A férfiakat teljesen leveszi a lábukról, ha a hölgyek a szex során nemcsak hogy elfogadják, hanem részt is vesznek titkos és erotikus fantáziálásaikban.
 • A férfiak jó néven veszik, ha partnernőjük kacérkodik velük, például lassan vetkőzik, beolajozza magát...
 • A férfiak annak örülnek, ha a hölgyek hamarabb jutnak a csúcsra, mint ők, mivel így a továbbiakban stressztől mentesen adhatják át magukat az élvezeteknek.
 • A férfiak nagyon hálásak azért, ha a légyottot követő kimerültségükben aludni hagyják őket.

Milyen az ideális méret?

A legtöbb férfi sajnos elégedetlen férfiassága méretével. Azt hiszik, hogy túl kicsi, túl puha és túl gyors. Persze ezért leginkább az irreális összehasonlítgatások a felelõsek. Az átlagos pénisz 9, merevedett állapotban pedig 14 cm hosszú. Egy olyan asszony, aki a férfi eme nemes részét dédelgeti, becézgeti, minden férfi ideális szerelmi partnere.

Elfojtott vágyak...

Ha a férfiak élvezik a szemüknek szóló izgalmakat – legyen az egy partin, szaunában vagy éppen a strandon –, s ez szemmel látható következményekkel jár, egyáltalán nem kell meglepődni. Sőt, kifejezetten káros, ha az ilyenkor jelentkező erekcióját zavarónak vagy természetellenesnek tekinti! A vágy elnyomásának végzetes következményei lehetnek. De mi is zajlik le ilyenkor – sajnos – a férfifejekben?

 • Kínosnak tartják, szégyenlik természetes izgalmukat.
 • Félnek, hogy kinevetik, rámenősnek vagy kéjencnek tartják őket.
 • Szemrehányást tesznek maguknak, és bűntudatot éreznek.
 • Azt hiszik, hogy nem normálisak.
 • Nem mernek erről másokkal beszélni.
 • Megpróbálják vágyaikat elnyomni, harcolni ellenük.
 • Kerülni kezdik az olyan helyzeteket, amelyekben valami "tisztességtelen" történhetne velük.
 • Szorongani kezdenek még a "megengedett" szexuális alkalmakkor is.
 • Túlzott félelmük, szégyenük és bűntudatuk mind nehezebbé teszi számukra, hogy élvezzék szexuális vágyaikat.
 • A szükségesnél gyakrabban próbálják meg szexuális vágyaikat félretolni. Ez pedig a későbbiekben különféle pszichés zavarokat okozhat, vagy legalábbis kedvező talajt biztosít ezek kialakulásához.
 • Félnek attól, hogy a túl sok "felesleges" erekciójuk miatt később esetleg szexuális működési zavaruk lesz.
 • Egyre inkább félnek attól, hogy partnernőjüket a döntő pillanatban többé nem lesznek képesek kielégíteni.

Férfivágyak

A férfiak sok tekintetben sokkal jobban hasonlítanak a nőkre, mint azt általában feltételezzük – állítják a pszichológusok. Bármennyire is meglepő, de ők is vágyakoznak gyengédségre és elismerésre.

És persze még sok egyébre, amint az az alábbiakból kiderül. Hölgyeim, véssék az eszükbe a következő férfivágyakat!

 • A nők ne kategorizáljanak minket mindenben úgy, hogy tipikusan férfidolog.
 • Vegyék tudomásul, hogy a péniszünk csak egy kis része a testünknek.
 • Tartsák tiszteletben, hogy mi inkább hallgatunk, ha érzünk.
 • A szexben odaadást várunk el a nőktől.
 • Kiábrándít bennünket, ha a nő csak egyet tud: a magömlést kiváltani, ugyanakkor képtelen az izgalmi állapotunkat meghosszabbítani.
 • Az ejakuláció nem azonos az orgazmussal, és nem mindig kapcsolódik a legnemesebb érzésekhez, például a szerelemhez.
 • A vágyunk akkor is fennállhat, ha a férfitagunk nem.
 • Mi partnerek szeretnénk lenni, nem pedig domináns hímek.

Kommentek

alluvion [férfi] (23) 2009-11-19 19:56
Azért a gyakorlatlan lányok ebből a cikkből nem tudják meg, hogy a testkontaktus és a nők szaga is erősen hat a férfiak izgalmi állapotára. (Ugye a nőkére meg főleg, de az se szerepel itt) Nemtom, talán mindenkire más mértékben hat, és rám jobban.
Itt kifejteném, hogy szerintem a férfiaknál a "pettingszüzesség" elvesztése fontosabb a rendesnél. (Én egyiket se vesztettem még el, a véleményem változhat.) Valamint a mély érzelmek, mellett pont a másik véglet, az orgazmus is kevésbé fontos dolog, mint a nők számára, minden más pedig nagyobb jelentőséggel bír.
[6410]
Narancsoskacsa 2009-10-21 05:25
Azért nehogy már jaj szegény férfiak,mindent nekik,porno,szerető élvezetek?A nő meg csak igyekezzen megfelelni,kielégíteni,ingerelni?És mi kell egy nőnek?És amikor egy nő igyekszik,és rá kell jönnie hogy mégse elég?Persze,majd megsimogatom apuka fejét miközbe feláll neki a strandon,hogy ügyes vagy drágám,nem akarod a lányt hazahozni?Neked bármit,csak kielégült legyél.Hé csajok,ébresztő!
[6334]
kanyim [NŐ] 59 2009-02-17 08:58
hááát.. érdekes írás...
vannak benne nagyon nagy hüleségek... sok-sok általánosítás..
de közben jó gondolatokat közöl...

bár ha valakinek már ezek észrevételéhez is ilyen cikket kell olvasnia annak nem lennék a pasija helyében;))))

most nagyobbat mondok..szinte minden 2.-3.pasi simán megcsalja párját..még ha tisztán szereti is.. mert max nem keresi a kalandot..de ha adódik..nem bizti hogy kihátrál...

párt.. lelki társat is keresünk..de nekünk nagyon nagyon fontos a testiség..ha az nincs.. a pasi sem leccc ott sokáig... idővel el fog menekülni.. vagy máshol oldja meg..


és a fő hiba!!!
a legtöbb pasinak ott 1 gigantikus törés következik be az önértékelésében..lelki világában...ha az ágybeli képességeit nagy mértékben kritizálják... technikáját fikázzák...stb..
és ezt persze az ezt közlő partnerre hárítja...zúdítja...

hát még ha a méretére tesznek lekicsinylő megjegyzést.. még ha csak viccesen is..ott szinte beláthatatlan dolgok következhetnek ami a pasiban olyan folyamatot indít el hogy szakításba gyűrűzik...

szoval ilyen dolgokat max nagyon finoman..utalgatva..hogy neked hogy lenne kicsit jobb.. sok-kis lépésben lehet adagolni...
[5085]
Ditte [NŐ] 31 2009-02-15 12:06
Jah és fél éve mondogatom neki..szépen leültetem és elmagyrázom hogy ne neki kelljen kitalálni....
[5070]
Ditte [NŐ] 31 2009-02-15 12:05
Nah pont ez az, hogy én sztem minden gyengédséget megadok neki figyelek á, nem vagyok egy gép romantikus alkat vagyok és nagyon ki tudommutatni a gyengédségemet iránta...
[5069]

Tovább az összes (26) kommenthez!

Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

A fogamzásgátlás három szabálya

Férfi módra

Ha stressz a szex...

Szex-tett

Szerelem, szerelem

Mi kell a jó szexhez?

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2021-06-26 - 08:04

Anális szex
2021-06-01 - 10:16

A méret a lényeg?
2021-05-13 - 02:49

Maszturbálás
2021-05-04 - 15:09

Homoszexualitás
2021-03-28 - 18:47

Szüzesség elvesztése
2021-03-12 - 14:56

Beszélgetünk
2021-02-21 - 23:21

Hűtlenség, megcsalás
2021-02-18 - 00:43

Orális szex
2021-02-08 - 21:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-12-07 - 06:15

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41