szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Munkahelyi szerelem

2007-02-12 | | Ideál Életmódmagazin

Nem biztos, hogy egy szórakozóhely, sportklub, vagy utazás a legjobb alkalom arra, hogy az igazit megtaláljuk. Ha körülnézünk a munkahelyünkön, rájöhetünk, hogy ott is bõséges a választék. És ott aztán nem nehéz rájönni, hogy kiválasztottunk valóban klassz fickó-e vagy csak egy szoknyapecér.

A nők mindent megbocsátanak annak, akit szeretnek, még a bűnt is. De semmit se bocsátanak meg annak, akit nem szeretnek, még az erényt sem!

Balzac

Munkahelyi szerelem

Jelentőségteljes pillantások, titkos kis csókok, ragyogó arc - amikor két kollégát bizsergető érzés vonz egymáshoz, a levegő is megtelik erotikával. A munkahelyi flörtöt bizonyára mindenki ismeri. De ki gondolná, hogy minden nyolcadik, 20 és 35 év közötti nővel előfordult már, hogy egy kollégájával ágyba bújt. És a tendencia fokozódik: egyre többen találnak szerelemre munkahelyükön. A párok 27%-a így ismerkedik meg. A modern vezetők ki tudják használni a szerelmesekben rejlő pozitív energiákat, ugyanakkor nekik meg arra kell vigyázniuk, hogy a munkahelyi szerelem, illetve flört happy enddel végződjön, ne veszélyeztesse karrierjüket.

Szexteszt

A hölgyeket tesztelve a következő eredmény alakult ki a munkahelyi szerelemmel kapcsolatban:
A nők 93%-a úgy vélekedik, hogy a munkahelyi szerelem egyáltalán nem tabu. Az erotika és a munka a lehető legjobban illenek egymáshoz. Érdekes, hogy minden harmadik nő szívesen "kalandozna" egy-egy kollégájával, de csak minden tizedik szeretné kipróbálni a szerelmet főnökével. A főnökök tehát vagy nem olyan szexisek, vagy a lehetséges következmények riasztják el a nőket.

Szárnyalás hétköznap

A szerelem, mint tudjuk, szárnyakat ad, így a szürke munkanapokat is megváltoztatja. A jó vezetők kihasználják a vegyes teamekben rejlő erőt és erotikus feszültséget. A nemek keveredésének eredményeképpen más dinamikájú csapat alakul ki, mint homogén team esetében. A szerelem új energiákat szabadít fel, és ez mindig jótékony hatással van a kreatív munkára. Ráadásul ez még a munkatársakra is átragad. Ott, ahol egy szerelmespár "fűszerezi" a légkört - természetesen odaillő módon -, jó a hangulat és eredményesebben folyik a munka. Igaz, sok esetben, hogy ez így is maradjon, praktikusabb a pároknak "elválniuk" egymástól, független térben, távol eső munkahelyen folytatni tevékenységüket.

Extra tippek

Hasznos lehet, ha a következő illemkódexet betartjuk munkahelyi szerelem esetén!

 • Gondoljuk át, valóban jólesne-e a kiszemelt kollégánk mellett ébredni. Főként, ha a munkahelyi bulin botlunk egymásba.
 • Ne kezdjünk megrögzött félrelépőkkel és nős kollégákkal. Vagy legalábbis már előtte tisztázzuk, mibe kezdünk bele.
 • őrizzük meg a saját véleményünket. Ha mindig egyetértünk a kedvesünkkel, egy idő után senki nem fog minket komolyan venni.
 • Ne használjuk a kapcsolatot arra, hogy a többiek ellen összefogjunk! Ezzel sem a kollégáknál, sem a főnöknél nem találunk elismerésre.
 • Ne hangsúlyozzuk túl, hogy szerelmesek vagyunk. A turbékolást és az incselkedő becézgetést hosszú távon - a páron kívül - senki sem fogja viccesnek találni.
 • A féltékenység és a "haragszom rád játék" nem a munkahelyre való.
 • A veszekedéseket halasszuk munkaidő utánra. Hiszen ezek úgysem olyan dolgok, amiben a kollégáknak véleményt kell nyilvánítaniuk.

Ha pedig a főnök a kedvesünk:

 • Ne legyünk arrogánsak! Ezzel egészen biztosan még a legkedvesebb kollégát is felhergeljük magunk ellen.
 • A kedvesünktől hallott bizalmas dolgokat kezeljük bizalmasan.
 • Lehetőleg korán fedjük fel kártyáinkat. Ezzel figyelmeztethetjük a kollégákat, hogy ne előttünk panaszkodjanak a főnökre.
 • Ne kétszínűsködjünk és ne engedjük kikérdezni magunkat - egyik oldalról sem.

Szexis munkatárs

Ugyan hol lehetne ilyen egyszerűen magunkhoz hasonló érdeklődésű, képességű és tapasztalatú embereket megismerni, mint a munkahelyünkön? Az együtt megélt jó és rossz helyzetek nemritkán erotikus hangulatot teremtenek, közel hozzák egymáshoz a kollégákat. A munkahely az az ideális hely, ahol a kiválasztottnak minden erősségét és gyengeségét megismerhetjük.

 • Megismerkedéskor az első benyomás megtévesztő lehet. Ha azonban kiválasztottunk sokszor velünk együtt dolgozik, előbb-utóbb napvilágra kerülnek mind a pozitív, mind a negatív tulajdonságai.
 • A munkahelyen a magatartási minták is láthatóvá válnak. Kiderül például, hogyan viselkedik a kolléga a főnökkel és a futárral szemben. Így lelepleződnek a nagyzolók, a behízelgők és a zsarnokok.
 • Minden munkahelyen beszélnek az emberek a magánéletükről. Így megismerhetjük a férfi hobbijait és gondolkodásmódját. Ha a férfi nagy, "szent" családról áradozik, a nő - amennyiben gyerekek helyett karriert szeretne - tudhatja, hogy nem ő a megfelelő partner számára.
 • A férfi szociális státusát illetően a munkahelyen egyáltalán nincsenek titkok. Fizetését, felelősségi területét, autójának márkáját és családi állapotát mindenki ismeri.
 • A munkahelyen (az unatkozástól a hajszáig, a konferenciától a munkahelyi buliig) sokféle alkalom kínálkozik a másik tanulmányozására. Vagyis elég pontosan megtudhatjuk, tulajdonképpen milyen emberrel állunk is szemben.

Több mint flört

Amikor a flörtből szerelem lesz, többé már nem olyan egyszerű a helyzet az irodában. A kapcsolat ugyanis a kollégák kedvenc témájává változik.
Ilyen esetben a legfontosabb parancs: játszszunk nyíltan, ne titkolózzunk. Szinte minden munkahelyi flört titkolózással kezdődik. Ha azonban hallgatunk új párunkról, azzal a bizalmatlanság alapját vethetjük meg vele. Hiszen az egymás vállalása a páros élet fontos építőköve.

Igazából a kollégáknak is van bizonyos joguk ahhoz, hogy tudomást szerezzenek erről a szerelemről, mivel a párok megváltoztatják a csoportdinamikát. Ez pedig féltékenységhez vagy irigységhez vezethet.

A "bújócskázás" ellenére a munkatársak többnyire sejtik, hogy valamit rejtegetnek előlük! A magyarázkodásba pedig könnyen belezavarodhatunk.

Persze ennek ellenkezője szintén lényeges: ne a munkahelyet használjuk "turbékolásra" és egymás becézgetésére. Sok munkahelyen a racionalitást kedvelik, az emocionalitásnak ezzel szemben csak mértékkel van helye. Egy fülig szerelmes nő, vagy egy behabarodott férfi rövid időn belül inkompetensnek tűnhet!

Szeret? Nem szeret?

Az alábbi öt árulkodó jelből pontosan rájöhetünk arra, hogy kollégánk sokkal több szeretne lenni, mint csupán teambéli társunk:

 • Kezét-lábát töri, hogy megismerje barátainkat, családtagjainkat.
 • Munkahelyünkön váratlan áldozatokat hoz értünk.
 • Munkahelyi vita során beadja a derekát - mi ez, ha nem szerelmi vallomás, hiszen a férfiak folyton győzni szeretnének?!
 • Kisebb-nagyobb meglepetéseket hoz, csokitól a parfümig.
 • Különösebb indok nélkül telefonálgat.

Főnök a "célkeresztben"

A főnökbe szerelmes kolléganőt egyhamar kettős ügynöknek tekintik. Az irigység és a káröröm keveréke lengi körül. Szabályszerűen ki is túrhatják a cégtől, azzal a módszerrel, hogy elhallgatnak előle fontos információkat, illetve ráfogják a hibákat! A főnökkel való szerelem játék a tűzzel. Ha neki már nincs hozzá kedve, akkor - ha úgy alakul a helyzet - akár a munkának is búcsút inthetünk. De a szakítás is mindenképpen nehéz. Ennek ellenére figyeljünk a következőkre:

 • ne folytassunk szerelmi háborút,
 • ne rendezzünk féltékenységi jeleneteket,
 • ne feketítsük be volt partnerünket,
 • ne adjunk közre intim részleteket.

A főnökkel folytatott viszony kellemetlenségeit elkerülhetjük, ha már akkor gondolkodni kezdünk, mielőtt az egészbe belekezdenénk!


Kommentek

titkos 2011-05-16 20:12
És mi a helyzet akkor, ha két fiatal (egyerdülálló, se család, se gyerek!)a munkahelyen találkoznak egymással, megszeretik egymást, de a kollégák mindent képesek elkövetni irónikus megjegyzéseikkel,hogy a két fél szétmenjen,mondván "házinyúlra nem lövünk"A két fiatal mondjon le a szerelemről?És hangsúlyozom az egyik fél napi 8 órában dolgozik a másik fél meg két műszakban.Kinek mi a véleménye erről?Kénék őszinte tanácsot,mit lehet tenni?
[7718]
Anci 2009-08-07 22:15
Nem éri meg a kockázat? Szerintem a gond ott kezdődik, hogy a legtöbb ember összetéveszti a szerelmet a birtoklással. Azért mert szeretek valakit még nem kell kisajátítani. Én 16 éve élek boldogan a férjemmel úgy, hogy mindig tudunk egymás kalandjairól. Sőt! Már 6 hónapja van egy szuper érzéki, gyengéd szenvedélyes kapcsolatom egy kollégámma, aki ráadásul a legjobb barátom is, és azóta a férjemmel is még szenvedélyesebb a szex.
[6084]
BLANCHE [NŐ] 58 2009-04-28 18:10
Fiatalon engem is dühített, amikor a kapcsolatunk kezdetén a párom megbámult egy-egy jó csajt, legszívesebben ott helyben jól bokán rúgtam volna, de aztán rájöttem, hogy kell ez a kis szórakozás neki, ettől én még nem leszek kevesebb. Neki meg kellett a kis lelkének a megerősítés, hogy másnak is tetszik-e. Sokszor ez nem is volt nála tudatos, hanem ösztönös.
[5606]
kanyim [NŐ] 59 2009-04-28 16:18
páromtól sme várom el jhogy vak legyne..lát 1 jó pasit..felőlem megnézheti..

én is ezt teszem a csinibb csajokkal..de amikor vele vagyok akkor cska vele törődök..ez alap...
[5603]
Ancsa87 [NŐ] 33 2009-04-28 15:47
Így van, szerintem is, Anthico.
[5602]

Tovább az összes (44) kommenthez!

Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

A szex örömforrás - vagy mégsem?

Házassági menedzsment

Szeretni tudni kell!

Boldog párok titka

A terhesség első jelei

Jó szexre vágyom!

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Homoszexualitás
2021-03-28 - 18:47

Szüzesség elvesztése
2021-03-12 - 14:56

Beszélgetünk
2021-02-21 - 23:21

Hűtlenség, megcsalás
2021-02-18 - 00:43

Orális szex
2021-02-08 - 21:24

A méret a lényeg?
2020-12-26 - 11:35

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-12-07 - 06:15

Maszturbálás
2020-11-05 - 11:07

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Anális szex
2020-09-13 - 03:21

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41