szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Szextitkok (3.rész)

2006-12-29 | Kovács Rita | Ideál Életmódmagazin

Fásultság a szexben, erotika simogatással, újfajta szemérmesség – sokféle neve és prófétája van ennek az irányzatnak. Mégis a számok és tények magukért beszélnek: a legfrissebb felmérések szerint Németországban minden harmadik nő szíves örömest lemondana az ágybéli gyönyörökről. Hol van a hiba? S hogyan kaphatnának új lendületet a fásult párok?

Minden este ugyanaz a szertartás: először TV, azután irány az ágy, ölelkezés – s ennyi. A szexről szó sincs...

szextitkokMindig az étvágygerjesztő, ami más, ami új, amit meg kell hódítani. Mondjanak le egy időre arról, hogy egy ágyban aludjanak. A nappali-hálószoba megszokott beosztás helyett mindketten rendezzenek be egy saját szobát, szükség esetén csak egy-egy ággyal. Teremtsenek maguknak két külön világot, saját zenével, illatokkal, színekkel. Ezután ismét tudatosan kell egymást meghódítaniuk. Kényelmetlen? Igen, azonban még mindig jobb, mint így tovább...

Kell egy kis intimitás

Reggelenként együtt a fürdőszobában – megöli a vágyat? A férjem legalábbis a minap így nyilatkozott.

Férjének valahol igaza van. Mialatt az egyik a fülét tisztítja, addig a másik mellette a fogát mossa – ez eléggé kiábrándító. Ezenkívül férje végig szemtanúja annak, hogy egy kócos álomszuszékból ön milyen eszközök segítségével alakul át sugárzó szépséggé. És pontosan ez az, amiről ilyen részletességgel nem akar tudomást venni. Sokkal szívesebben veszi azt, ha önt már „átváltozva”, és kikészítve csókolhatja meg a reggelinél. A fürdőszobában együtt töltött idő sokak szerint illúzióromboló. Ez árt a romantikának, mely a szexuális vágy alapja. Tehát: tanácsos fél órával hamarabb felkelni, és esténként fél órát várni addig, amíg a másik elkészül. Inkább szerelemre felkészülve jönni ki a fürdőszobából, mint olyan nőként, akit a férje a fogselyem használata közben is látott.

Felélesztheti egy új frizura, új fehérnemű stb. ismét egy fásult férj szunnyadó szexuális kedvét? Önmagában véve ez ostobán hangzik, azonban...

Szükségtelen emiatt szégyenkeznie, és kaméleont se játsszon. Azt azonban, hogy a változatosság felébreszti az étvágyat, az étkezésben is tapasztaljuk: ha mindennap kaviárt eszünk, azt éppúgy megunhatjuk, mint a paradicsomszószos spagettit. Másképp fogalmazva: a mindennapos kiöltözés éppolyan unalmas, mint az állandó elhanyagoltság. Mielőtt azonban néhány új ruhadarabot beszerezne, próbálja meg kipuhatolni, hogy neki mi tetszik. Nem minden férfi lelkesedik a magas sarkú cipőkért. Egyeseket inkább a gyerekesen ártatlan fehér pamut fehérnemű izgat, másokat a tüskehaj, ismét másokat a nőies stílusú ruhák alatt viselt kissé közönséges fehérneműk bolondítanak meg.

Dühödt szex?

Érdekes módon sokszor éppen akkor kívánom meg partneremet, amikor dühös vagyok. Normális ez?

Teljes mértékben. Ugyanis az agresszió és a szex szorosan egymáshoz tartoznak. Csupán a rosszindulatú veszekedés teremt fagyos hangulatot az ágyban. Általánosságban igaz: ne a harmóniára való törekvés miatt nyomjunk el kisebb mértékű viszályokat és nézeteltéréseket, hanem inkább építsük ki a harcias hangulatot. Nem véletlenül beszélünk a szerelmesek harcáról, a nő és a férfi fegyvereiről. És ezt a harci kedvet mindenképpen ki kell élni – egészen az orgazmusig.

A vetkőzés izgalma

Régebben meztelenül aludtunk. Most: én egy bő pólóban, ő is egy pólóban, és egy boxeralsóban. Azóta alig élünk szexuális életet egymással.

Kétségkívül arról van szó, hogy a szerelmesek esetében egymás vetkőztetése olyan, mint egy ajándék kicsomagolása, nem beszélve a sztriptízről, mely különösen izgató. Az ön esetében azonban tudatos vetkőztetésről van szó, és nem egy bujkáló, takaró alatti vetkőzésről. Éjszakai viselete jelzi a másiknak: nem mindig van kedvem, és nem mindig „adj uram Isten, de rögtön”. Olyan ez, mint egy erényöv. A partner, aki meztelenül ön mellé fekszik, azt jelzi: itt vagyok, érzel? És ő is érzi önt teljes testével, szőröstül-bőröstül. Tapintja mellbimbója legkisebb izgalmát is, és ön is érezheti kedvese kezdődő erekcióját. Ez kezdetnek nem is olyan rossz...

A szexuális vágy edzhető

Egy pszichológus véleménye szerint: „Össze kell szednünk magunkat, és tudni kell újrakezdeni.” Ez esetben azonban a szexnek már nincs varázsa!

Ellenkezőleg. A pszichológusnak igaza van. Ugyanis a szexuális kedv úgy működik, mint az izom: edzeni kell. Nem mindig van úgy, hogy evés közben jön meg az étvágy. Ugyanakkor kimutathatóan növekszik a szex iránti igény, ha gyakran élnek szexuális életet. A szexet nem lehet elfelejteni, azonban sok pár véleménye szerint az idő múlásával szexuális életük egyre inkább ellaposodik. Érdemes tehát megszívlelni pszichológusuk talán kissé szigorú tanácsát.

A titokzatosság izgató

Soha nem voltak titkaink egymás előtt, és most már arról sem beszélünk, hogy alapvetően testvérekként élünk egymás mellett.

A „dürgés-viselkedés” biztosan idegen fogalom az ön számára. Azonban ez az, ami hiányzik a kapcsolatukból. Nem szabad abbahagyniuk az udvarlást csupán azért, mert úgy gondolják, biztosak lehetnek a másikban. Udvarláskor minden nő nőies oldalát mutatja, minden férfi férfias tulajdonságait. Ezáltal domborodik ki a másság, és pontosan ez izgató. Semmi fontosat nem szabad a másik elől elhallgatni, ugyanakkor mindent nem kell kitálalni az utolsó részletig partnerünknek. Bizonyos dolgokban meg kell őrizni titokzatosságunkat.

Önfeledt szenvedély

Az ágy mellé mindig odakészítek papírzsebkendőt, mely segítségével az együttlétet követően rendbe hozhatom magamat. Új barátomnak ez nem igazán tetszik.

Ennek az oka, hogy a párjának elmegy a kedve, mert tudja, már előre gondolkodik, és orgazmus után mindenekelőtt az ágynemű jár az eszében. Semmi sem ösztönöz egy férfit jobban, mint egy olyan nő, aki képes szex közben megfeledkezni önmagáról és minden másról. Egy férfi vágyát ugyanakkor a legbiztosabban az rontja el, ha társnője az ágyban is a háziasszonyt játssza. És ez teljesen érthető. Hiszen a szenvedély nem ismer előrelátást és körültekintést. Hogyha a szerelem nyomait rögtön eltűnteti, barátja úgy érezheti, mintha egy betegségről lenne szó, mintha az ő magömlését méltatlan, gusztustalan dolognak tartaná, melyet gyorsan el kell tűntetni. Hogyha egyébként is tisztaságmániás, nem ártana, ha felkeresne egy pszichológust.

Illúzioromboló alkohol

Partnerem havonta kétszer ellátogat kedvenc éttermébe, ilyenkor sörtől és röviditaltól bűzlik, nekem meg napokra elmegy a kedvem mindentől.

Ez érthető, ilyenkor egyszerűen tagadja meg tőle az együttlétet. Hogyha partnerének mégis éppen ezeken az estéken támad kedve a szexhez, ne kezdjen veszekedést. Hanem egy (józanul) jól sikerült szerelmes együttlét után mondja meg neki őszintén, hogy ilyen körülmények között a szex az ön számára élvezet, más helyzetekben azonban pusztán kínos kötelesség. Hiszen a szerelemmel kapcsolatos halálos vétek, ha a partner által kimondott „nem”-et a másik figyelmen kívül hagyja. Ezt barátjának is meg kell értenie.

Az elődök árnyéka

Hogyan beszélhetném őt arról le, hogy állandóan azt részletezze, mennyire jók vagy rosszak voltak régi barátnői az ágyban. Ezt hallgatva lassan elmegy a kedvem a szextől.

Úgy, hogy elmagyarázza neki, ez nemhogy nem izgatja fel, hanem ellenkezőleg: taszítja. Többnyire a férfiak imponálni akarnak, azért beszélnek korábbi tapasztalataikról. Az ilyen típusú férfiak maguk sem biztosak abban, hogy valóban jó szeretők-e, azaz ki tudnak-e elégíteni egy nőt az ágyban. Tehát egyszerűen magyarázza meg neki, nincs szüksége arra, hogy előnyös képet fessen magáról. Csak az számít, hogy szexuálisan (és más területen) hogyan értik meg egymást. Ezenkívül egy dolgot egyszer s mindenkorra le kell szögeznie: az, hogy elődjei milyen szeretők voltak, a legkevésbé sem érdekli, és kellemetlenül érinti, ha állandóan ezt kell hallgatnia. Már csak azért is, mert joggal tarthat attól, hogy a későbbiekben önről is hasonló módon fog beszélni. Ez a lehetőség egy nő kedvét mindentől elveheti.

Barátomat együttlét közben tréfából összehasonlítottam korábbi partneremmel. Azóta megszakadt kapcsolatunk.

Barátját ezzel csúnyán megsértette. Még akkor is, ha ezt nevetségesnek találja – ez lealacsonyító. Az az érzése támadhat, hogy egy harmadik személy van jelen legbensőségesebb pillanataik közben is, és ez teljesen visszaveti. Kiváltképpen akkor, ha még mindig nem tudta teljesen elfelejteni előző partnerét, vagy bizonyos távlatból csak most látja, hogy milyen kiváló szerető volt. Ebben az esetben barátjától nem lehet elvárni, hogy értse a tréfát. Ha ki szeretné újra engesztelni, ne sértődjön meg, és ne tegyen úgy, mintha még a barátja volna a hibás, aki nem érti a viccet. Győzze meg arról, hogy előző partnerével minden szempontból lezárta a múltat, s most csak őt szereti.

Nemrég barátom úgy nyilatkozott, ha nem vagyok hajlandó szexuálisan többet együtt lenni vele, kénytelen lesz örömlányhoz menni. Teljesen meg vagyok döbbenve.

Teljesen érthető, még akkor is, ha ezt partnere félig tréfásan értette – túllépve a megengedett határt. Fehéren-feketén mondja meg neki, hogy nem tűri a terrorizálást. A szexet nem kényszerből csináljuk, hanem szabad akaratunkból. A helyzet feloldásában segítségére lehet, megkérdezi tőle, mit tehetnének mindketten annak érdekében, hogy szexuális életük új lendületet kaphasson. Talán létezik megoldás.


Kommentek

BLANCHE [NŐ] 58 2009-10-12 12:21
Külön szoba??? Soha!!! Így nem alakul ki hatalmi harc, hogy ki kezdeményezzen, és nem lehet lefeküdni haraggal! És sokat és jókat lehet beszélgetni elalvás előtt!
És persze kizárólag hatalmas franciaágy!!! (A legutóbb sajnos olyan apartmant kaptunk, ahol két kölönálló ágy volt, a képeken ez nem látszott, így második este a párom folpackkal öszekötötte a lábakat... :))) )
Meztelenül összesimulva lefeküdni! Abból mindig valami jó sül ki, ahogy a cikk is írja...
Ha jó a szex, abból mindig többet és többet akar az ember, ezzel nem lehet betelni!!!
És kifelé a hálószobából a tv-vel!!! Annak a nappaliban van a helye!!!
[6287]
surci [FF] 53 2009-10-02 20:06
és most nagy baj hogyha megy a TV?!Azalatt is lehet szeretkezni.Pl:Én is.
[6270]
Ancsa87 [NŐ] 33 2008-11-03 09:02
Szerintem több pont sem igaz. Pl. felháborítónak tartom,hogy én legyek mindig titokzatos,és ne mossak fogat előtte,mert az illúzióromboló. Párom meg is döbbenne ha nem engedném be a fürdőszobába mikor bent vagyok. Ez egy természetes "folyamat",hisz reggel ő is ugyanolyan gyűrött,mint én. Az ilyen gyűtrött együttlétek a legjobbak,mikor ébredés után rögtön egymásra vetjük magunkat. Ez a cikk egy kissé azt sióugallja,hogy a nő legyen mindig tip-top,kicsit titokzatos,mindig változatos és nagyon szenvedélyes,miközben a férfinak csak az a dolga,hol élvezze a nőt. Igenis jópár éve együtt kezdjük a reggelt,és a szexuális életünkben nem romlott el semmi attól,hogy látott már fogatmosni. Ha szeret egy férfi,akkor a fáradt és nyűgös,esetleg kócos Ancsát is szeresse :) Hisz ez vagyok én,ez is hozzám tartozik.
[3664]
thymian [NŐ] 92 2008-11-03 08:14
a legtöbben ott cseszik el, hogy a hálószobában van a tv. és mire vége az esti filmnek, már inkább aludni akar az ember. én kiűzném az összes hálószobából a tv-t. mert olyankor, ha megy a doboz, nem kell egymásra figyelni, nem kell egymással törődni és magunkra sem kell figyelni.a tv-nézés passzívvá teszi az embert. és az ember könnyen elkényelmesedik...
[3663]
Név:
Hozzászólás:


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.

Cikkajánló

Szextitkok (5.rész)

Szextitkok (4.rész)

Szexualitás a terhesség alatt

Kényes témák

Szexbajok

Szeret! Nem szeret!

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Maszturbálás
2020-07-16 - 02:55

Erotikus játékok
2020-07-01 - 13:31

Beszélgetünk
2020-06-19 - 22:34

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-06-19 - 18:44

Szüzesség elvesztése
2020-06-19 - 18:31

A méret a lényeg?
2020-05-04 - 06:50

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Segédeszközök
2020-03-05 - 05:15

Orális szex
2020-03-04 - 14:50

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Anális szex
2020-02-04 - 16:41

Hűtlenség, megcsalás
2019-11-25 - 22:41

Merevedési zavarok
2019-11-20 - 11:45

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

A terhesség első jelei
2019-07-08 - 18:49

Nemi betegségek
2019-01-04 - 00:08

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41

Become a Patron!