szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Szextitkok (2.rész)

2006-12-27 | Kovács Rita | Ideál Életmódmagazin

Minden TV showman azzal dicsekszik, hogy vendégei gátlás nélkül hozzák nyilvánosságra legintimebb ügyeiket. Ledőlnek a szemérem utolsó korlátai? Teljesen új értelmet nyer manapság a szex?

Megannyi komoly és csacska kérdés vár válaszra! Sorozatunkban szexológusok válaszaiból gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. Megtudhatja továbbá azt is, hogyan élvezheti az asszony a szerelmet az idő múlásával is...

Mennyit beszéljünk a szexről?

Milyen gyakran, milyen intenzíven, milyen hosszan – a szexuális élet minden részletét kiteregetik. Ez mégiscsak zavar egyeseket.

szextitkokA szerelemben nincs kényszer. Csak az számít, hogy mi okoz két embernek élvezetet. A szexuális élettel kapcsolatos kutatásoknak csakis azt a célt kell szolgálniuk, hogy eltűnjenek azok az előítéletek, amelyek a szex élvezetét gátolják. Következésképpen: hagyja magát izgatni, de ne kerüljön nyomás alá. Szerelmi élete végül is a legbelső ügye. Ezenkívül mindannyian különbözünk egymástól, és ez így van jól. A statisztikák ezért csak támpontok. Az egyes esetekben arról van szó, hogy fedezzük fel a saját és társunk testét.

Megszégyenítve érzem magam, amikor férjem baráti körben kitálalja legintimebb szexuális ügyeinket. Ezt ő „teljesen normális”-nak tartja.

Nem hiába volt mindig is tabu kívülállókkal a szexuális életről beszélni. Mindenekelőtt tágabb körben, vagy ha a partner ezzel nem értett egyet. Nem véletlenül beszélünk az ember intim szférájáról: ez egy olyan terület, melyhez csakis nekünk van közünk, s ez az a terület, mely két embert bensőségesen összeköt. Ennek a szférának egy részét is összetörjük akkor, amikor a másik erotikus titkait adjuk ki. Hogyha azt szeretné, hogy partnere leszokjon erről, először a következőt kell tudatosítania önben: azért beszél, hogy másoknak imponáljon vele. Tudatosítsa benne, hogy nincs erre szüksége, és hogy ezáltal öntől valamit elrabol, ami az összetartozás érzését erősítené, és a szexuális életüket intimebbé tenné.

Bizarr szex

A szadomazochizmusról ma már egyre többet cikkeznek a képes újságokban, és ez a talkshow-k egyik kedvenc témája is. Én ezt az egészet inkább visszataszítónak érzem.

Azok az emberek, akik ezt a gyakorlatban is alkalmazzák, nem is akarják ezt a tulajdonságukat eltitkolni – a TV-ben is a következő szabály érvényes: minél feltűnőbb vagyok, annál jobban tudom magam eladni. Tény, hogy éppen a nők azok, akik ilyenfajta vágyaikat általában nem ismerik be. Azonban képzeletükben gyakran foglalkoznak ezzel a témával. És éppen azért, mert legtöbbjük számára a szadomazochizmus még tabu, ezek a szexuális fantáziaképek izgatóvá válnak. Az orgazmus közeledtével elképzelik, hogy meg vannak kötözve, vagy kényszerítik őket a szexre, netán verik őket. S mindössze ezek a fantáziaképek elegendőek a teljes beteljesüléshez. Az a veszély viszont fennáll, hogy mivel a szadomazochizmus a nők szemében még mindig tiltott, emiatt rossz a lelkiismeretük. Ez azonban teljesen felesleges. Megnyugtatásul Freudot idéznénk, aki megállapította, hogy természeténél fogva minden ember polimorf (azaz sokoldalú), tehát képes a szexre sokféle, akár bizarr módon is.

Kapcsolatunkban, mely szexuálisan teljes mértékben kielégítő, csak egy tabut ismerünk, nevezetesen az anális szexet. Társamnak most jött meg a kedve, hogy kipróbálja ezt is.

Ez pszichológiai szempontból teljesen érthető: az ember Homo ludens is, azaz játékos fajta. Végül is szerelmi játékról beszélünk. Teljesen érthető, ha egy szerelmespárnak ahhoz támad kedve, hogy játékosan kipróbáljon minden lehetséges változatot, melyre korábban még gondolni sem mert. Azonban minden őszinteség ellenére egy dolog tudatosuljon barátjában: a szex csak akkor jó maradéktalanul, ha mindketten élvezik.

Beszéljük meg, ki mire vágyik

Korábban meggyőződésem volt, hogy a szexről nem beszélünk. Most azonban azt tapasztalom, hogy hihetetlen mértékben felizgat, ha egy férfi apró részletességgel elmeséli, hogy mit szeretne velem csinálni az ágyban.

Ezzel a véleményével nincs egyedül. Sok nőt felizgat a „piszkos beszéd”. Sőt ez még jobban ingerli többségüket, mint a „kényes” képek és felvételek. Éppen a fantáziadús és jó szónoki képességgel megáldott férfiak élvezik azt az érzést, hogy egy nőt ily módon képesek feltüzelni, majd szavaikat a gyakorlatba is átültetik.

A terhesség utolsó heteiben folytatott szexuális élet általánosságban még mindig tabunak számít. Nekem azonban kedvem van hozzá. Talán taszítónak találja a férjem közeledésemet?

Taszítónak semmi esetre sem. Azonban sok férjhez hasonlóan valószínűleg attól tart, hogy ez árthat a babának. Aggódása teljesen alaptalan. Ellenkezőleg: azok az asszonyok, akik a 9. hónapig szexuális életet élnek, a legújabb kutatások szerint felszabadultabbak, s ezáltal könnyebben szülnek. Egyetlen kivétel lehet a problémás terhesség, amikor az orvos a szexuális életről kifejezetten lebeszéli a várandós kismamát.

Szexuális álmodozás

A képzeletemben lejátszódó kaland számomra olyan, mint egyfajta mámor: pezsdítőbb, mint a józan valóság. Egyidejűleg azonban nyugtalanítanak ezek az álmodozások.

Álomvilágát a menny és pokol közti izgató utazásként éli meg. A fantáziavilágban nincsen tabu, akár a kalandfilmekben, vagy az erotikus témájú videokazettákon, melyek kétségtelenül izgalmasak és izgatóak, s pusztán a látványon keresztül hatnak. Alapvetően erotikus töltésű álmodozások gazdag fantáziavilággal megáldott emberekre jellemzőek. És egy pótlólag felépített álomvilág jelentős többletet is nyújthat. Azonban arról sem szabad megfeledkeznie, hogy a következő veszélye lehet ennek az állapotnak: netán szebbnek találja a fantáziavilágot, mint a valós testi kapcsolatot, sőt szabályosan vágyódik utána, és egyre kevésbé válik fontossá a partnerével folytatott szex. A „fantáziautazás” esetében is igaz: kirándulás „korlátolt felelősséggel”, azaz ebben az esetben is meg kell tanulni mértéket tartani.

Egyáltalán nincs kedvem a csoportos szexhez. Ennek ellenére felizgat az a gondolat, hogy milyen lehet esetleg hármasban. Mivel magyarázható ez?

A gondolat, hogy két vagy több férfi kívánja egyidejűleg, erősíti szexuális önérzetét. Ezzel átéli azt az érzést, hogy milyen lehet szexuálisan ellenállhatatlannak lenni. Ezenkívül a testi szerelemben két férfi közti versenynek kifejezetten izgató hatása van. Azonban ezen játéknak a gyakorlatban történő megvalósítása visszariaszthatja, mert attól fél, hogy az egészet utólag inkább illúziórombolónak fogja tartani. Képzeletében a legvonzóbb, leggyöngédebb férfiakat is a legelőnyösebb tulajdonságokkal ruházhatja fel, akik teljesítik legtitkosabb vágyait is – ez azonban a valóságban feltételezhetően nem így történne.

Egészen lázba hoz, ha arra gondolok, hogy egy vadidegen férfi orgazmus közben végig megfigyel engem...

A nőket izgatja, ha önmagukat mutogatják, exhibicionista kívánságaikat kielégíthetik. És a férfiak ettől lázba jönnek. Építse be ezt a szenvedélyt szerelmi életébe: partnerével együtt is felfedezhetik, hogy milyen izgató lehet, ha ő az ön izgalmának minden szakaszát megfigyelőként végigkísérheti, s közben testének minden porcikáját ismeri. Ne engedje, hogy helytelenül felfogott szégyenérzete ebben megakadályozza. Ezenkívül: az említett játék különösen izgató hatása abban áll, hogy a férfi fel van öltözve, a nő viszont meztelen. Hogyha nincs ellenére, partnerével fordítva is végigjátszhatják ezt. A nők közül is sokan találják ezt izgatónak.

Képzelet szárnyán

Egy véletlen találkozás, sokszor egy pillantás elég, és már önkielégítés közben elképzelem, hogy lefekszem ezzel az idegennel.

Ön valószínűleg nagyon könnyen izgatható, azonban nincs szándékában mégsem az első jöttmenttel lefeküdni. Egy, a végén kijózanító hatású futó kaland helyett erotikus kalandozásait inkább képzeletben éli ki. Miért is ne? A lényeg az, hogy ne felejtkezzen meg arról továbbra sem, hogy létezik valóságos flört, hús-vér férfiak, még ha a valóság olykor sokkal bonyolultabb is.

Gyakran képzelem, hogy egy idegen megkötöz és megerőszakol – ilyenkor halálosan elszégyellem magam.

Semmi oka nincs erre. Ilyenféle szexuális képzelete nagyon sok nőnek van annak ellenére, hogy a gyakorlatban semmi kedvük nem lenne ahhoz, hogy ezt valóban átéljék. A képzelet olyan veszélytelen terep, ahol olyan dolgok is lehetségesek, melyek a valóságban a testet és lelket veszélyeztetnék. A lélekre nézve akkor veszélyesek az álomképek, amikor társával már nem élvezi a szexuális életet, mivel fantáziáját az erőszakról alkotott képek mindennél jobban izgatják – s eközben társa semmit sem sejt az egészből.

Miközben partneremmel együtt vagyok, képzeletben olykor más férfire gondolok, s mintha vele csinálnék mindent. Társamnak sejtelme sincs erről.

Nincs is erre szükség. Saját magát is bántja, hogy szívvel-lélekkel nincs együtt vele, hanem egy másik férfi jár az eszében. Érdemes azonban elgondolkodnia azon, hogy miért nem képes a nagy pillanatokat társa karjaiban átélni. Vannak esetleg olyan erotikus álmai, melyekről nem mer beszélni neki? Legyen vele őszinte, a férfiak többnyire minden kísérletre nyitottak. S eközben mindketten élvezhetik az együttlétet, és önnek sem lesz rossz lelkiismerete.

Megijeszt, hogy újra és újra elképzelem, milyen lehet nőkkel együtt lenni. Lehet, hogy leszbikus vagyok?

Mindenki hajlamos a biszexualitásra. Ezért ne ijedjen meg ilyen indíttatású gondolataitól, illetve ne higgye rögtön azt, hogy képtelen lenne a testi szerelemre férfiakkal. Sokan ezeket a hajlamaikat képzeletükben alkalmanként élik ki csupán. Kétségtelen, hogy léteznek biszexuális emberek. Azonban a legtöbb esetben erősebb a vonzalom a másik nem iránt. S hogyha képzelete ellenére élvezetet talál társával folytatott testi kapcsolatban, minden érthető. Ha azonban mégis erősebb vonzódást érez a nők, mint a férfiak iránt, e mellett az érzés mellett is ki kell tartania. Ellenkező esetben a csalódás előre programozott – azon férfi számára is, aki önbe szerelmes.


Kommentek

Név:
Hozzászólás:


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.

Cikkajánló

Szextitkok (4.rész)

Szextitkok (3.rész)

Egyéjszakás kalandok

Egyéjszakás kalandok

36 kérdés, ami közelebb hoz egymáshoz

Fő a változatosság

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Maszturbálás
2020-07-16 - 02:55

Erotikus játékok
2020-07-01 - 13:31

Beszélgetünk
2020-06-19 - 22:34

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-06-19 - 18:44

Szüzesség elvesztése
2020-06-19 - 18:31

A méret a lényeg?
2020-05-04 - 06:50

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Segédeszközök
2020-03-05 - 05:15

Orális szex
2020-03-04 - 14:50

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Anális szex
2020-02-04 - 16:41

Hűtlenség, megcsalás
2019-11-25 - 22:41

Merevedési zavarok
2019-11-20 - 11:45

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

A terhesség első jelei
2019-07-08 - 18:49

Nemi betegségek
2019-01-04 - 00:08

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41

Become a Patron!