szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Tantra - A szerelem királyi útja

2006-11-23 | K. Judit | Ideál Életmódmagazin

A hamis szégyenérzet elvesztése, gazdag fantáziák megélése, a teljes odaadás élvezete, a partner elkápráztatása és felvillanyozása, a kozmikus orgazmus közös megtapasztalása - mindez mennyeien hangzik. Ez az, amit a tantra ígér. De milyen titkokat rejt a tantraszex?

A szerelemmel sok embernek megvan a maga baja. A rutin elkedvetlenít, a villámszex magányossá, a mellőzés pedig keménnyé és csalódottá tesz. A tolakodó fecsegés, a suta mozdulatok és a néma buzgólkodás pedig igazán lélekölő. Csakúgy, mint azok a férfiak, akik a világért el nem engednék magukat.

Ilyen az élet

A csalódás egyeseket újabb és újabb - általában kiábrándító - kalandok felé sodor, míg mások a pszichiáternél kötnek ki. A terápia a zsákutca felismerésével kezdődik, amelyben az érzések a kapcsolatbörtönök kapuján dörömbölnek. A titokzatos tantra szó azt az óindiai szerelmi művészetet jelenti, amely meditáció és koncentráció segítségével gazdagítja a szeretkezést, és fokozza annak élményét. A tantra ezen a kettős úton képes a gyógyító erőket mozgósítani. "A tantra veled kezdődik, amilyen éppen vagy. A te hajlandóságoddal, hogy élvezd az életet és a szerelmet, elfogadd szexualitásodat, és önmagad légy!" - mondja egy neves tantramester. A tantra éppen ezért vonzza azokat az embereket, akik kapcsolataik során megsérültek. A hosszadalmas előkészületek, az izzasztó transztánc és a megerőltető testi munka jutalma a "megrendezhető", korábban soha meg nem élt orgazmus.

Mit jelent?

A tantra (szanszkrit szó, jelentése szövedék, fonal, lánc) rituális és vallási rendszer (tantrizmus), továbbá annak szent írásai; az ebből létrejött módszer, amely a szexuális energiát a szellemi és a spirituális energiával összeköti. Olyan technika vagy életmód, amely során a szexuális orgazmus a legmagasabb szellemi eksztázissá alakul át. Tantra haladók számára: noha a vágyfokozó testhelyzetek légiesen könnyűnek tűnnek, kivitelezésük lélegzetelállítóan nehéz.

Az ész és a test egysége

tantra csakraA tantra, amely a szanszkrit nyelvben az "összefüggés" és a "szövedék" szó megfelelője, rituálé és vallási rendszer is egyben. Először összekuszálja spirituális érzékeinket, hogy azután lenyűgözzön és kiegyensúlyozzon a szexualitással. A tantra a kíméletes meggyőzés erejével él, és az egyéni fejlődést, valamint a partnerek közötti kölcsönös odafigyelést egyaránt fejleszti, tehát a fej (az ész) és a test folytonosan egymásra van utalva benne.

A kendők, a távol-keleti dekoráció, az illatok, az olajok és az egyszerű hangszereken vagy CD-n megszólaló zene elengedhetetlen kellékei a tantrikus környezetnek, csakúgy, mint a megfelelő fűtés vagy a nyárias időjárás, ugyanis a lehető legrövidebb idő alatt minden kényszer nélkül le kell hullaniuk a lepleknek, hiszen a meditációs, légző, simogató és ellenőrző szertartásokat a csupasz testen lehet a legjobban elvégezni. A lazítást a legtöbb tantraiskolában maszszázs- és szaunahelyiségek is könnyítik. Ha pedig még ezek után is maradna valakiben gátlás, azt legyőzheti az új tudás segítségével (lásd a "tantraábécé"-t), amely a vágy forrásaként működő szervek és praktikák megnevezésére szolgál.

Az interaktív csoport az első intenzív ismerkedés után arra összpontosít, hogy a tanár vezetésével minél előbb elérje a sokat ígérő csúcspontokat. Mint minden első óra, ez is kiadós bemutatkozó körrel kezdődik, de rövid idő múlva már a résztvevők felfedezik és élvezik a tantrikus teret, megtapasztalják az erotikát, az örömöt, a minden érzékre kiterjedő gyönyört csakúgy, mint az elfogódottság és az együvé tartozás pillanatait.

Mi az a Csakra?

A test hét energiaközpontja, amelyek működését légző- és érintési gyakorlatok segítségével befolyásolhatjuk. A keleti gyógymódok a csakrák aktivitását és a köztük keringő energiát próbálják meg harmonizálni.

 • Szexcsakra (Muladhara): a medence területe az ott található valamennyi szervvel együtt, életenergiánk és jó közérzetünk kezdőpontja; a túlélés, az egyensúly és a Földdel való kapcsolat szimbóluma.
 • Köldökcsakra (Svadhistana): a test fizikai és érzelmi emésztést végző "kályhája", az áramlás és az egyensúly jelképe.
 • Napfonatcsakra (Manipura): a légzés, a hatalom és az önérzet központja, a kisugárzás és a kiterjedés szimbóluma.
 • Szívcsakra (Anahata): a test alkímiai transzformátora, az energiafelszállás fordulópontja; a szeretet és az együttérzés jelképe.
 • Torokcsakra (Vishudhha): ugródeszka a kreativitáshoz, a lélek és a szellem magasabb dimenziói felé; a kommunikáció és az igazság kinyilvánításának szimbóluma.
 • Homlokcsakra (Ajna): "harmadik szem", a mély, nem verbális kommunikáció központja a szem felett; a teremtést jelképezi.
 • Koronacsakra (Sahasrara): a lélek székhelye, kapu az átélhető "kozmosz" felé.

Lassított élvezet

A tantra gyakorlásához senkinek nem kell hívővé válnia, sem pedig Kaliban vagy Shaktiban, a két, meglehetősen szexközpontú indiai istennőben hinnie. A "varázslatot" némiképp azonban segíti, ha a tantrikus körben emlékhelyet rendezünk be a két szépségnek, a nehéz illatú füstölőkkel, virágokkal és csengettyűkkel díszített oltárszerű építménnyel. A tantra ugyanis - ideális esetben, amikor a folyamatot nem rövidítik le durván - "spirituálisan" halad előre: először bűvöletbe ejt, és csak ezután alakítja át a "mentális" energiát "vitálissá". Az "energiát" azonban csak saját testünkön és testünkben érezhetjük. Ez az, amin a legtöbb tantracsoportban céltudatosan dolgoznak. A gyakorlópartnerek egymás lelki érzékenységét masszírozzák, manipulálják és stimulálják. Olyan banális dolgokkal gyakorolnak, mint hogy miként fejezzék ki kívánságaikat, és hogyan teljesítsék partnerük óhaját.

A tantra hívei általában elragadtatással állapítják meg, hogy azelőtt még soha nem éltek át ilyen élvezetesen lassú gyönyört. A tantra új időérzéket visz a testi szerelembe: a végcél az éber "együtthálás", amelyet beavatott körökben "tantrikus egyesülésnek" neveznek. Órákig, sőt egyes "szertartások" esetében napokig is eltarthat, amíg a vágy rendszeresen fel- és leépített feszültségben-ellazulásban csúcsosodik ki, még mielőtt a férfi "elpazarolná" azt, amit egyébként minél gyorsabban szokott. Haladók számára különleges páros szertartásokat, úgynevezett "tantrikus esküvőket" is szoktak rendezni. Ezek alkalmával a vágyfokozó türelemjátékok olyan testhelyzetekhez vezethetnek, amelyek az indiai templomi szobrokon légiesen könynyűnek tűnnek ugyan, de csak lélegzetelállító mutatványok árán utánozhatóak le. A tantraiskolai képzések jutalma egy új testérzet, amelyhez az érzelemszabályozás könnyedsége is társul.

Aki a tantratechnika segítségével megkeresi és végül különböző fokon élvezni tudja ezt az élményszerzési képességet, az partnerét is minden esetben magával ragadja. Még ha ő esetleg kevesebb megértést tanúsít is a tantra iránt az izgalmas, új nyitottság és a hosszan tartó élvezet biztosan elbűvöli. S talán néhány elemet, a felsoroltak közül, az is beépíthet szexuális szokásaiba, aki semmilyen tanfolyamra nem jár. Egészen egyszerű dolgokkal, kisebb változtatásokkal meghökkentő eredmények érhetők el. Ne legyünk restek, megéri az odafigyelés!

Tantra Ábc

A tantra követői újrafogalmazzák és újszerűen élik meg spirituális és szexuális világukat. Aki tantratanfolyamon vesz részt, először is megtanulja egy sor ismert dolog új elnevezését. Ennek előnye, hogy az új szavak jelentését nem terhelik a hozzájuk kapcsolódó képzetek. Így mindenki szégyenérzet nélkül beszélhet kívánságairól és testrészeiről.

 • Játék a belső fuvolán: A szexuális főmeridián ingerlése a medencefenéktől (Perineum) a hét energiaközponton (csakrán) keresztül.
 • Jóni (szanszkrit szó, jelentése kozmikus öl): mennyei lótusz, rózsakert, barka, becses ékszer, mohás barlang, aranybarázda, aranygyümölcs, cinóberbarlang, jádebarlang, egyben a vagina (hüvely) neve.
 • Kundalini (hindi szó, jelentése kígyóerő): fizikai erő, amely a gerincoszlop alján felgöngyölve pihen; szexuális vagy lelki technikával feléleszthető és a testben érezhető módon felfelé áramlásra bírható - míg végül a koronacsakrán (a fejen) áthatolva a kozmikus energiával egyesül.
 • Linga (tibeti nyelven Vajra is): aranypálca, mennydörgő ék, cseresznyeszedő, varázsvessző, jogar, egyben a pénisz neve.
 • Maithuna: Shiva és Shakti szexuális egyesülésének rítusa, melynek során a kundalini (l. ott) felébred, és a szexuális energia ellenőrzés alá kerül.
 • Mantrák (az erő szava, varázsige): az energia és az észlelés ébresztésére, illetve a vágy ellenőrzésére szolgáló szent hangok vagy szavak.
 • Shakti (istennő): a női tantrikus erő, a tiszta energia megtestesülése, egyben az asszonyi/istennői partner megnevezése.
 • Shiva (isten): a férfi tantrikus erő, a tiszta öntudat megtestesülése, egyben a férfiúi/isteni partner megnevezése.
 • Yab-Jum (az "apa-anya" tibeti elnevezése): olyan testhelyzet, amelyben a két partner felegyenesedve, ölüket egymáshoz szorítva szexuálisan egyesül, közben egymás arcát látják, és teljesen szabadon mozoghatnak.
 • Yantra (figura, hindi nyelven): a koncentráció fokozására szolgáló misztikus diagram.

Kommentek

Kati 2012-08-29 10:35
Ki szeretnénk próbálin a párommal a tantra jógát. Nem tud valaki egy oktatót, aki magánórát adna Budapesten?
[8240]
Arany Farkas 2010-10-08 15:58
Lent jártam dél - indiai Kriya Jyoti Tantra Society tantra oktató Asram-ban avatott tanárok, tantra oktatókkal találkoztam. Elértem, s megértettem sokmindent a Világegyetemmel kapcsolatban,teljesen új értelmet nyert a spiritualitásról alkotott képem.gyakorolva több évtizede a krija- jógát,s ezáltal a tantrát,meditáltam és böjtöltem Mivel hallottál a tantráról, ez a szerelmetes szó először a szanszkrit nyelvben bukkan fel, a tanoti, vagyis ,, kiterjedés" , és a trjati, vagyis , felszabadulás kifejezésekből ered. A tantra gyökerei India hindu és buddhista felekezeteihez nyúlnak vissza,ezekbe az országokban még ma is ugyanúgy gyakorolják, ahogy több ezer évvel ezelőtt tették. A tantra útja ugyan egyszerű,de korántsem mindig könyű. Álmodoztam arról,milyen élveztes lessz a veled való együtlét.Összefonódva a kettőnkben táncoló lángokkal,és füstként kígyózik az ég felé.Olyan mélyreható ez a táncoló melegség,mintha kettőnk között jelen lévő erő megáldaná régóta várt egyesülésünket.Narancsba és sárgába hajló, mély, vörös árnyalatok játszanak a testünkkel,mjd zöld, kék és ibolyaszin hűt le.Ez a szinek orgazmusa:testünk körvonalai elmosódnak, a gyönyör kilép belőlünk,magával ragad bennünket,és eggyé válunk a minket körülvevő éterben létező eksztázissal. Namaszté - fejet hajtok a benned lakozó istenség előt.

Bocsánat,igazán ez egy bölcs gondolat áramlása,amilyen a Tantra maga Üdvözlettettel mohenjodaroban@gmail.com
[7295]
Meske [NŐ] 48 2010-05-14 23:28
Mi is már múveljük a párommal. Előtte, csak olvastunk róla. Nem lehet leírni, milyen csoda. Érdemes megélni
[6944]
TANTRATANÁRNÕ [NŐ] 51 2009-09-20 03:58
A tapasztalataim arra utalnak, hogy nem elég a szerelem az igazi mély kapcsolathoz, ismerni kell testünk rejtelmes működését, a MULTIORGAZMUS-t, ami lehetővé teszi a potencia megőrzését és az extázisban történő lebegést, ezt úgy tudod elképzelni, hogy mire az aktusban a partnerem 50-szer van orgazmus közvetlen közelében (TAO-ponton), addig én 30-szor legkevesebb. Általában a szeretkezésünk 1 óra, mivel én ezt kezelési időtartamra korlátoztam. Itt kezdődik a szeretkezés. Ha kérdésed van nyugodtan hívj!
[6225]
Surya Dakini 2009-02-11 20:37
"igy ugy köttetnek házasságok hogy nem ismerjük elég jol egymást és csak egy pár év után derül ki hogy nem vagyunk teljesen harmoniában egymással.ennek a következménye hogy megcsaljuk társunkat"

Egyáltalán nem erről van szó - teljes tudatlanság a cikk irójától.
Persze jól jönne kifogásnak ugye?

Az hogy nem megy a szex az már egy belső lelki szintű dolog következménye. Csakhát matarialisták ezt sosem értik meg mert nem hisznek a lelki dolgokban és nekik csupán egy test a másik ember.
Az inkompatibililtás egészen másból jön és nem szexuális eredetü.
[5008]

Tovább az összes (10) kommenthez!

Név:
Hozzászólás:


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Cikkajánló

Kommunikáció szeretők közt - Segít a tantra

A szerelem iskolája

A szeretkezés pozíciói (1.rész)

Más állapot a szerelemben

A here és mellékhere gyulladásai

Karrier vagy szex?

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Anális szex
2020-09-13 - 03:21

Maszturbálás
2020-09-13 - 03:18

Beszélgetünk
2020-09-13 - 03:18

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-06-19 - 18:44

Szüzesség elvesztése
2020-06-19 - 18:31

A méret a lényeg?
2020-05-04 - 06:50

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Orális szex
2020-03-04 - 14:50

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Hűtlenség, megcsalás
2019-11-25 - 22:41

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41

Become a Patron!