szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Szex-tett

2006-11-19 | | Ideál Életmódmagazin

A megkérdezett európai nők háromnegyede bevallja, hogy már tett úgy az ágyban, mintha orgazmusa lett volna. Az ok? Gyorsan, kérdezősködés nélkül túl akart esni a dolgon, vagy nem akarta megsérteni az egyébként szeretett férfit. Csakhogy a kielégületlenség dühöt, az állandó csalódás undort idézhet elő, és végül szex-ellenessé tehet! Következzen 10 példa arra, hogy a megkérdezett nők mi mindent rónak fel a férfiak hibájaként.

szex tett orgazmus

A bevezetés, ráhangolódás

Gyakran a férfiak "szemérmetlenebb", természetesebb hozzáállása a szexhez is gond lehet. Így például sok nő, főleg ha hosszabb ideje nem ölelkezett már, előbb akklimatizálódni szeretne. Hozzábújni a másikhoz, beszélgetni, hosszú előjáték után normál pozitúrában, úgymond konzervatívan szerelmeskedni. Ez nem jelenti azt, hogy másra nem kaphatók, csak szeretnének még egy kis időt... Sajnos a férfiak a kezdeti ódzkodást általában elutasításnak, sőt frigiditásnak veszik.

Tipp: napközben(!), vádaskodás és sértődés nélkül kell megbeszélni (de nem túlbeszélni) a dolgot, s megértetni a partnerrel az okokat.

A higiénia

Manapság egyre több férfi jár kozmetikába, illatozik drága parfümöktől a nők örömére. Mégis sok olyan férfi van, aki nem fordít kellő időt a higiéniára, értsd: szimpla mosakodásra sem. Sok nő undort érez - s tegyük hozzá, okkal -, ha soha nem látja kedvesét szeretkezés előtt mosakodni. Hiszen a szex intim együttlét, maximális testközelség. A probléma megoldása persze nehézkes: ha rászól a hölgy a partnerére, hogy mosakodjon meg, vagy kitör a botrány, vagy visszavág a férfi, hogy "nem vagyok piszkos".

Tipp: Ha csak alkalomszerű a probléma, kedvesen vonjuk be "piszkos Fredet" egy erotikus fürdőzésbe. Krónikus esetnél jobb elgondolkodni, valóban "hasonszőrű"-e egyáltalán az illető partner?

A rutingyakorlat

Hosszabb együttélés után a legklaszszabb szerető is gyakorlottá válik. Hozzászokott ahhoz, mi esik jól a másiknak, pontosan tudja a módját, hogyan legyen kettőjüknek egyszerre orgazmusa. Csakhogy a jóból is megárt a megszokott! Ha pontosan tudható, mikor, hol nyúlnak hozzánk, mikor, milyen lépés következik, elvész a friss, izgató erotikus érzés. Csakhogy erről nagyon nehéz beszélni. Hogyan magyarázható el, hogy az ágytorna klassz, csak vágynánk egy kis kiszámíthatatlanra, erotikus másságra? A legtöbb asszony magában keresi a hibát, úgy érzi, nem elég izgató, s ezért halványult el a szenvedély. A férfiak pedig a nő unott arcát látva többé-kevésbé ugyanezt hiszik.

Tipp: együtt kell új trükköket kitalálni! Mindkettőjük számára elfogadható extra ötleteket megvalósítani. Újra nászútra menni, hétvégére hotelszobát foglaltatni.

Az erogén zónák

Sok férfinak konkrét, megmásíthatatlan véleménye, dogmája van a női test erogén zónáiról. Ezeket rejtett szexkapcsolóknak képzelik, melyeket megdolgozván teljes gyönyör a válasz. Ilyen erogén zóna többek között a mell. Miközben a nők elfelejtik, hogy ez a testtáj a férfiaknak is érzékeny része, a férfiak elfelejtik, hogy nem minden nő egyforma! Az eritozálhatóság ráadásul nem függ ezen testrész méretétől. A kis mell is lehet hiperérzékeny, s a nagy pedig "hiperfájós", ha hozzáérnek.

Tipp: a tudatlanság nem szégyen. Meghitt kapcsolat esetén vicces időtöltés lehet egy szextanácsadó könyv ábráin végigmenni, s gyakorlatban kipróbálni, mi a hatásos. Egyébként pedig az a legjobb, ha dicsérjük a partnert, mikor azt csinálja, ami tetszik. A rosszra pedig nem szólunk semmit. Nemcsak Pavlov kutyája idomítható!

Az orgazmus

Sok nőnek még soha életében nem volt orgazmusa, s ettől alacsonyabb rendűnek hiszi magát. Habár elfogadott ténynek tűnik, hogy frigid nő nincs - csak ügyetlen szerető, a kielégüléshez vezető út sokak számára ködös. Hiszen mindenki másként elégül ki. A legkisebb azon nők száma, akik külső ingerlés nélkül képesek erre. A nemi szervek felépítése sok mindenre lehrtőséget ad. Az őszinteség fontos: a szex nélküli ölelés és az orgazmus nélküli közösülés is lehet nagyon kellemes. Egymás megismeréséhez azonban őszinte visszajelzések szükségesek, hogy megtaláljuk a sikeres utat.

Tipp: ismerjük meg önmagunkat! Ha mi tudjuk, mi jó nekünk, kedvesünkkel is megértethetjük.

Az előjáték

A leggyakoribb panasz, hogy a férfi "csak úgy" nekiesik a partnernőnek, mint "tót a vadkörtének". A közösülés így rosszabb esetben fáj, jobb esetben nincs "bemelegítve" a szenvedély, azért az egész élmény taszítóvá válik. Más esetben, mikor a teremtés koronája végre elolvasta a szakkönyvben, hogy kell előjáték: idedörgöl, odabök, s tíz-másodperces késéssel lát neki a közösülésnek. Sajnos a férfiak gyakran sajnálják az időt arra, hogy kényeztessék a nőt, hiszen konkrét eredményt nem vesznek észre. A nő pedig dühös, hiszen azt érzi, hogy a másik nem szívesen ér hozzá, amit elutasításként él meg.

Tipp: erotikus légkör, vacsora, kezdeményező simogatás, a szeretkezés elodázása megéri a fáradságot. Van persze olyan is, aki nem igényli az előjátékot, nyersebben szereti.

A színjáték

Milyen lelombozó érzés, ha a partner saját testét villogtatva pördül, forog a nő felett, mintha kamerának játszana. Sajnos a testkultusz évtizedében egyre több az öntetszelgő, kigyúrt Mr. Body, akik saját kedvtelésükre, egoista módon "használják" a nőt. Habár sokuktól megszabadulunk, mert férfipartnert választanak, sok jut belőlük a nőknek is. Fontos leszögeznünk, hogy a szeretkezés közös időtöltés, s nem lehet csak az egyik fél szórakozása. A színészkvalitású szerető csapda, hiszen látványos, és elhiteti a nővel, hogy ő a gyakorlatlan liba.

Tipp: Az egocentrikus Mr. Izomagyat nagy ívben kerüljük el! A más nők által komponált programot bemutató urat átnevelhetjük, de csak ha valóban megéri.

Az orális szex

Az orális szex tabutéma. Nem meri senki felhozni, ha partnere nem kezdeményezi. És ki merné, hiszen sokan kijelentik - főleg nők -, hogy: fújj! Márpedig a felmérések azt mutatják, hogy a férfiak vágyálma, hogy így elégítsék ki őket, a nőknél pedig gyakran valóban a kielégülés biztos módszere. Mivel azonban a férfi a közösülésnél is ki tud elégülni, fontos, hogy ne csak a nő "szolgálja ki" orálisan a férfit! Úgy kell kitalálni a programot, hogy a nő, aki apránként jut el a csúcsra, ugyanúgy jól járjon, mint a férfi.

Tipp: Beszélni róla nehéz, s a visszautasítás borzasztó. Sokan pedig talán azt sem tudják, mi a jó az orális szexben. Egy bizonyos fokú összeszokás után, megfelelő hőfokon felszabadulnak a gátlások. Amíg nem válunk gondolatolvasókká, addig talán beszéljük meg a dolgot...

A megjátszott orgazmus

A nők nagy része szinte művészi szintűre fejlesztette azt a képességét, hogyan hitesse el párjával, hogy kielégült, miközben nem... Az orgazmust meg nem élő nők két táborra oszlanak: az egyik csoport gyakran megélte, de amikor nem, nem akar vitát, inkább úgy tesz, mintha... A másik tábor pedig az, amelyik még soha nem élte meg, nem is tudja hogyan sikerülhetne, de fél, hogy "lebukik", és frigidnek kiáltják ki. Higgyük el, hogy az orgazmus nélküli szeretkezés a férfiaknak is csodás, pihentető lehet. A felizgulás, a másik megkívánása olyan állapotot hoz létre, melyből szinte automatikusan következik a kielégülés. A kérdést tehát úgy kell feltenni, hogy kívánja-e istenigazából a nő is a férfit? Vagy csak az elvárásnak kíván eleget tenni, nem akarja elveszíteni, nem tetszik, de nincs más...

Tipp: Lehet, hogy nemcsak a partnerválasztással, hanem a körülményekkel (gyermekek közelsége, szülői ház stb.) és a módszerrel (előjáték hiánya, durvaság) is gond van. Ezeken gondolkozzon el, s ha ismeri saját testének kívánságait, próbálja a partnert is rávezetni a helyes útra! Ha igazán akarja, megtalálja a siker módját.

A gyengédség

Szinte minden nő arra panaszkodik, hogy az aktus után a férfi úgy viselkedik velük, mintha nem is léteznének, másik oldalukra fordulnak és békésen horkolni kezdenek. Sokuk cigarettázik, elmegy fürdeni stb., miközben kedvesük az utójátékra várna. Az összebújásra, együtt elalvásra. A másik, ugyanezen problémakörhöz tartozó gond, hogy a heves udvarló sem ad puszit nyilvános helyen, nem mutatja be partnerét barátainak, és nem öleli át, sőt mások előtt hűvösen beszél kedvesével. Csak akkor közeledik, ha az ágy a végcél. Mindkét vád azonos természetbeli különbségre vezethető vissza: a férfiaknál a közeledés, a tanácskérés a "magányos farkas" imázsának feladása, a gyengeség jele. A szerelemet mások előtt nyíltan kevés férfi vállalja, mert túl büszke ahhoz, hogy "gyengének" mutassa magát.

Tipp: Vajon mondta egyáltalán partnerének, hogy szeretné, ha szex után öszszebújnának, vagy ha bemutatná, ha társaságban megcsókolná? A férfiak racionálisak, így a szóból értenek. Ha például Ön arra hivatkozott, hogy reggel korán kel, ne csodálkozzon, ha a szex után "békén" hagyják aludni.


Kommentek

Tomi 2011-10-26 22:25
Hmmm... Érdekesnek tartottam ezért végig olvastam,párommal nem rég óta vagyunk együtt,de tudom hogy neki még sose jött össze,ezért keresek ötleteket ,és tanácsokat,ez a cikk most adott pár ötletet amit érdemes próbálgatni,remélem én leszek az aki össze hozza neki az orgazmus... :)) ,Annyit furcsállok hogy a nők nagy része azt hiszi hogy a férfiak nem éreznek semmit meg ilyenek ... ,nos hát igen is érzünk,és legtöbbször többet is érzünk mint a nők ,és a férfiak ugyan úgy elvárják azt hogy a nő oda bújjon hozzá,ölelje,érezze azt hogy törődnek vele... !!
[8064]
Kispárna [NŐ] 28 2011-05-15 00:36
sztem az itt leírtak teljesen igazak, sok illik is ránk a párommal. de a cikk úgy érzem segített. remélem ezek után kevésbé fog passzolni ránk ;)
[7689]
darklife [NŐ] 29 2010-11-25 14:51
kanyim női cikk több szót nem is érdemel? pff Írj jobbat kiváncsi lennék
[7380]
Annie/Nő/ 2010-05-09 16:08
Én is végignevettem, de csak azért, mert annyira igaz.Én nem éreztem, hogy nő irta, bár gondolhattam volna...és irigylem azokat, akik párjának nem volt újdonság 15-20 év után, hogy jééé..tényleg, előjátékról is pöntyögtek, na akkor idebökök..stb.Hiába mondtam el kedvesen, hosszan, röviden, mit hol, hogyan szeretnék...volt, amikor próbálkozott /szimpla hátsimogatás, nem valami extra/, de 3 db fel-le sikerült és ez volt minden.Szóval nagyon is igaz, hogy"gyengének" mutatni magát a férfi,a magányosfarkas típus nem akarja.Azt gondolom nem is jut sokszor az eszébe.Igen, nálunk is csak akkor számítok személynek, ha a végcél egyértelmű.Nyilván nem ez a kapcsolatunk főtémája....bár nem érti a párom, hogy mi is a baj, mert ő már végre elolvasta....stb.
Azért kibirtunk már majdnem 40 évet, sok minden szép volt együtt, ez a téma, bár évente kb.majdnem ezerszer előfordul/utánaszámoltam/...hát túl lehet élni.Engem az zavar, hogy a tulajdonának tekint "akkor", de utána 10 perccel egészen a következő elejéig mehetek amerre akarok.Nem egy gondoskodó féle, és ezt nem is lehet beláttatni vele.Mostanában egyre több film és cikk írja le ezt a viselkedésformát, most már könnyebb.Amig 25-30 évig egyedül éreztem magamat evvel , nehezebb volt, most már tudok nevetni is rajta.Tanulság: nem kell magányos farkashoz menni feleségül vagy válni kell ha már már rájöttél és keresni egy odaadóbbat.
[6925]
marjoe16 [férfi] 2009-10-19 22:21
a cikket tényleg nő irta. az irónak és "dixy"-nek is igaza van.de vannak érzelmes tipusu férfiak is. igaz ritka. de sokszor általánosítanak. A cikk irójának 100%-ig igazat adok
[6329]

Tovább az összes (10) kommenthez!

Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

A nők szexuális problémái

Jó szexre vágyom!

Milyen érzést nyújt az orgazmus?

Erotikus masszázs (2. rész)

A rejtőzködő Candida

Fájdalmas menstruáció

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2021-06-26 - 08:04

Anális szex
2021-06-01 - 10:16

A méret a lényeg?
2021-05-13 - 02:49

Maszturbálás
2021-05-04 - 15:09

Homoszexualitás
2021-03-28 - 18:47

Szüzesség elvesztése
2021-03-12 - 14:56

Beszélgetünk
2021-02-21 - 23:21

Hűtlenség, megcsalás
2021-02-18 - 00:43

Orális szex
2021-02-08 - 21:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-12-07 - 06:15

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41