szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Az orgazmus tanulható

2006-11-14 | | Ideál Életmódmagazin

Orgazmus - hallomásból mindenki jól ismeri a szót. De vajon hányan tapasztalták meg személyesen is ezt az élményt? És aki még nem, vajon miért? Mi a leggyakoribb oka a frigiditásnak, illetve az impotenciának? Esetleg legyőzhető néhány egyszerű gyakorlat segítségével?

orgazmus gát tanulás"Ma ne, drágám, fáj a fejem!" Ugye milyen ismerősen hangzik? Ez az egyik leggyakoribb kifogás, ha egy nőnek éppen nincs kedve szexuális életet élni partnerével. Talán nem ilyen közismert, de férfiakkal is előfordul, hogy hiába kívánatos, szép az a no, akivel megosztják életüket, az ágyban valahogy még sincs kedvük ezt tettekkel is kifejezésre juttatni. A partner pedig ­ legyen szó akár nőről, akár férfiról ­ többnyire beletörődik a helyzetbe, így egyre ritkulnak, rövidülnek a szeretkezések. Ráadásul mindeközben az a fél, aki örömét lelné a szexben, gyakran bűntudatot érez: olyasvalamit kényszerít a társára, amihez annak semmi kedve. Ha erős a kötelék a partnerek között, kibírja a kapcsolat, egyszerűen keresnek más közös szórakozást. Ha kevésbé érett emberek között merül fel ez a probléma, viták, veszekedések tartós forrásává válhat.

Az orgazmus nem minden!

Pedig aki csak egyszer is megtapasztalta, tudja, hogy a szeretkezés kimeríthetetlen öröm- és energiaforrás, amely vitathatatlanul az orgazmusban éri el a tetőpontját. Ez olyan közelséget, intimitást hoz létre két ember között, ami egyébként nagyon ritkán jöhet létre.

Persze a szex nem kötelező. Szerencsére. Orgazmus nélkül is megélhetünk magas életkort, lehetünk teljesen egészségesek, sőt elégedettek és boldogok. De hacsak nem köt például vallásos fogadalom - miért ne próbálhatnánk ki? Elvégre minden új élmény egyben tapasztalat is, amelynek révén eddig ismeretlen oldalunkat fedezhetjük fel, és közelebb kerülhetünk embertársaink megértéséhez is. Ha pedig már elhatároztuk magunkat, íme néhány tipp, hogyan tehetjük felejthetetlenné a páros együttlétet.

 • Első és legfontosabb szabály: csak azzal osszuk meg ágyunkat, akit tényleg szeretünk és kívánunk! Ha elengedjük magunkat, és ösztöneinkre hallgatunk, egyszerűen nem tudunk hibázni! Minden mintha magától történne...
 • Pihenjük ki magunkat előtte! Hangolódjunk rá az együttlétre! Segíthet ebben például egy közösen elfogyasztott romantikus, gyertyafényes vacsora, vagy séta a holdfényben, közös fürdő, egymás simogatása, maszszírozása, kellemes, lágy zene stb.
 • Ha már évek óta együtt vagyunk partnerünkkel, jót tesz, ha kiszabadulunk egy kicsit a megszokott keretek közül: utazzunk el valahová, ahol eddig még nem jártunk, vagy próbáljunk ki valami újdonságot közösen! Közben újra felfedezhetjük, amiről már-már elfeledkeztünk: micsoda nagyszerű, izgalmas ember a társunk!
 • Ha mindezek ellenére nem működne a dolog, keressünk fel egy orvost/természetgyógyászt, hogy kizárhassuk a szervi okokat. Ha nem találnak semmit, annál jobb! Ez esetben itt az ideje, hogy elkezdjünk "edzeni"!

Irány a "gát"!

Gyakran azzal froclizzák a testépítőket, hogy bármilyen formásra gyúrják is magukat, mégiscsak van egy olyan izom, amellyel nem tudnak mihez kezdeni. Óriási tévedés! A medence izomzatát éppúgy lehet - és szükséges is - edzeni, mint bármely más harántcsíkolt vázizmot. Íme néhány gyakorlat nők részére:

 • Simogassuk körkörösen egyik kezünkkel mellünket, miközben másik kezünkkel a csiklóra fejtünk ki nyomást. Majd húzzuk össze a medenceizmokat, és számoljunk tízig. Lazítsunk, aztán ismételjük meg a gyakorlatot a másik mellel is. Összesen végezzük el 20-szor!
 • Ha még nem tudjuk akaratlagosan megfeszíteni a medenceizmokat, próbáljuk meg a következőt! Vizelés közben szakítsuk félbe egy kis időre a vizelet sugarát úgy, hogy egyetlen csepp se távozzon mindaddig, amíg újra el nem ernyesztjük a megfelelő izmokat!

Hogy miért olyan fontos a medence izomzata? Azok a nők, akik számára az orgazmus elérése nehézségekbe ütközik, gyakran nem tudják megfelelően összehúzni a gát körüli izmokat. Ez az állapot általában egy korábbi szülés eredménye vagy gátlások következtében lép fel. A megfelelő izmok tréningje sokat javít a helyzeten, lehetővé teszi, hogy egészséges, kiegyensúlyozott nemi életet éljünk.

Persze férfiak esetében is fontos a medence izmainak megfelelő állapota. Számukra a következő gyakorlatokat ajánljuk:

 1. Emelés: próbálja meg a medenceizomzat összehúzásával kissé megemelni a péniszét, illetve a heréit! Ha mutatóujját a herezacskó és a végbélnyílás közti területre helyezi, világosan érezheti az izomzat összehúzódását.
 2. Hintaguggolás: guggoljon le, minél mélyebben, miközben a sarka a földön marad! A két könyökét vegye a térdei közé, majd ebben a helyzetben hintázzon előre-hátra! A gyerekek maguktól is gyakran végeznek ilyen és ehhez hasonló "gyakorlatokat" önmaguk szórakoztatására.

Mindkét nemnek hasznára válhat, ha először egyedül ismerkedik saját testével, felfedezi az erogén zónákat, megfigyeli, melyik ingerlés milyen hatással van rá, mitől jön izgalomba és így tovább... Sokak számára a maszturbáció nem pótlék, hanem értékes kiegészítője a partnerkapcsolatnak. Érdekes tény, hogy míg a nők negyede minden maszturbáláskor orgazmust ér el, partnerrel ez jóval ritkábban sikerül. "A szerelem egyedül nem megy", ezért a maszturbálás közben felfedezett, különösen kellemesnek talált mozdulatokat érdemes megmutatni a partnernek, ez jót tesz a közös aktusnak, új színekkel gazdagítja a már meglevő palettát, és feltehetően javít az orgazmusarányon is.

Jó tudni
 • A nőknek is van erekciójuk. A csikló előemelkedik és megduzzad. Ha ez elmarad, a nők is "impotenssé" válhatnak.
 • Néhány nő szinte ejakulál. Az orgazmus során több nő hüvelyéből és/vagy húgycsövéből tojásfehérjeszerű, áttetsző váladék ürül.
 • Nem minden férfinek, akinek volt erekciója, volt orgazmusa is - bár a kettő együttes előfordulása férfiaknál gyakoribb, mint a nőknél.
 • Az orgazmusra való képtelenség mindkét nemnél a frigiditás és az impotencia leggyakoribb oka.
 • A szőrösebb testű férfiaknak nagyobb esélylyel lehet többször egymás után orgazmusuk, mint a "feminisebbeknek" (nőiesebbeknek).

Jöhet a magasiskola?

Ezt a hatnapos programot azoknak a pároknak ajánljuk, akiknek problémát jelent a szex élvezete, és elhatározták, hogy közös erővel változtatni akarnak a helyzeten.

Először is: beszéljék meg őszintén, ki mit vár a szeretkezéstől, a partnerétől; mi az, ami jólesik neki, mit szeret, illetve mitől tart, és mi zavarja szeretkezés közben! Ne vitatkozzanak, fogadják el, amit a másik mond, fogadják el a partnert olyannak, amilyen!

1. nap
Fürödjenek vagy zuhanyozzanak együtt! Merüljenek el a meleg vízben, szappanozzák be egymás testét, mossák meg a másik haját illatos samponnal! Minden érzékükkel figyeljenek a másikra: szívják be az illatát, simogassák végig a testét, figyeljék meg az apró részleteket! Milyen fény csillan a szemében? Mit mond a mosolya? Milyenek a vonásai? Milyen tapintású a bőre? Milyen a hajának esése? Ha befejezték a fürdést, egy puha törülközővel dörzsöljék végig a másik testét, majd testápolóval vagy olajjal kenjék be!

2. nap
Gyengéden masszírozzák meg egymást! Először a talpat, a lábujjakat, az egész lábfejet, majd a lábszárat egészen a térdig. Ezután következhet a kéz, a kar, a vállak, a hát és a nyak. A többi testrész egyelőre tabu!

3. nap
Simogassák egymás testét azokon a helyeken, ahol előző nap masszírozták! Előbb tenyérrel érintsék meg, majd finoman, csak ujjheggyel cirógassák a partnerüket!

4. nap
Emlékszik még arra, amikor először csókolták meg egymást? Milyen gyengéden közelítettek egymáshoz, milyen finoman, lágyan ért össze az arcuk, milyen borzongás futott végig csók közben a testükön? Próbálják meg újra! Csókolózzanak úgy, mintha először tennék!

5. nap
Az utolsó próba: simogassák egymás testét, most már tetszőleges helyen, de ne menjenek messzebbre! Még akkor sem, ha nagyon nehezükre esik már fékezni magukat! Kipróbálhatják a koreai masszázst: a férfi simogassa körkörösen partnernője melleit - a balt az óramutató járásával megegyező, a jobbat pedig ellentétes irányban, legalább 36 kört leírva! (Akár 360-ig is elmehetnek, ha bírják...)

6. nap
És mi történik a hatodik napon?... Szavak helyett inkább azt javasoljuk: próbálják ki, meglátják! A fenti programtól persze el lehet térni bizonyos pontokon, a lényeg a fokozatosságban rejlik. És mindez nem csak a kezdőknek ajánlott. Bárki kipróbálhatja életkortól, tapasztalatoktól függetlenül. Érdemes!


Kommentek

csaj88 2011-06-24 23:21
ezt egy olyan nő írta aki már átélte, és csak sötétben tapogatózik hogy milyen lehet annak, aki még nem...ez elmenne heti kényeztetésnek, am meg semmi másra
[7921]
Ani [NŐ] 41 2010-07-14 13:38
Számotokra tanulható volt, nekem meg nem, akármit is , akármilyen pózban próbáltunk.
(gyakorolható, csak nekem nem megtanulható... )ez az én tapasztalatom
[7112]
Ani [NŐ] 41 2010-07-14 13:37
Van, aki megtalálja a kulcsot, van, aki sohasem...(a nők X %-a, akiknek életük folyamán soha sincs, nem volt orgazmusuk ) ők vhogy nem találták meg :)
biztos ők is türelmetlenek voltak...
[7111]
Blackberry [NŐ] 39 2010-07-14 12:48
Nos, talán igaz Ani...De az orgazmushoz vezető út viszont tanulható, gyakorolható....de erről már beszéltünk priviben és itt sok tanács elhangzott már.... a türelmetlenség önmagunkkal, a saját testünkkel, lelkünkkel szemben szintén gyakori gond, magam is megtapasztaltam már. Idővel meg lehet találni a kulcsot a zárba :)
[7110]
Ani [NŐ] 41 2010-07-14 07:09
és az egy nagy hülyeség, hogy az orgazmus tanulható !!!!!!!!!
[7109]

Tovább az összes (27) kommenthez!

Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

Orgazmusterápia

Milyen érzést nyújt az orgazmus?

Nő és Férfi

Intim zóna veszélyben!

A nyitott kapcsolatokról

Szextitkok (1.rész)

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2021-06-26 - 08:04

Anális szex
2021-06-01 - 10:16

A méret a lényeg?
2021-05-13 - 02:49

Maszturbálás
2021-05-04 - 15:09

Homoszexualitás
2021-03-28 - 18:47

Szüzesség elvesztése
2021-03-12 - 14:56

Beszélgetünk
2021-02-21 - 23:21

Hűtlenség, megcsalás
2021-02-18 - 00:43

Orális szex
2021-02-08 - 21:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-12-07 - 06:15

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41