szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső

A korai magömlés

2002-04-10 | | Patika Tükör www.patikatukor.hu

A korai magömlés eléggé képlékenyen értelmezhető fogalom, mert viszonylagos. Viszonylagos, mert egy percek alatt bekövetkező magömlés sem okoz semmi fennakadást a kapcsolatban, amennyiben a partnernek ez idő alatt orgazmusa volt, ám egy hosszú idő után bekövetkező ejakuláció is lehet az adott partnerhez képest korai, ha annak orgazmusa később következik be.

A korai magömlés eléggé képlékenyen értelmezhető fogalom, mert viszonylagos. Viszonylagos, mert egy percek alatt bekövetkező magömlés sem okoz semmi fennakadást a kapcsolatban, amennyiben a partnernek ez idő alatt orgazmusa volt, ám egy hosszú idő után bekövetkező ejakuláció is lehet az adott partnerhez képest korai, ha annak orgazmusa később következik be.

Korai magömlés

Egy barátom igen találóan úgy fogalmazott, hogy a férfiakkal szembeni elvárások ahhoz hasonlíthatók mintha egy pár elmenne vacsorázni, s az lenne az ideális, ha a vacsorát egy időben fejeznék be, egyidejűleg emésztenék meg az ételt és ezek után szükségleteiket is egyszerre végeznék.

A tréfát félretéve: valóban létezik korai magömlés, amelynek a legsúlyosabb formája az ejakulátió ante portas (magömlés a kapu előtt), amikor a hüvelybe történő behatolás előtt következik be a magömlés.

A korai magömlést, amikor az ejakuláció gyorsan (néhány másodpercen vagy néhány percen belül) bekövetkezik általában két csoportba osztjuk.

Az egyik az eredendően meglévő, a másik a kialakult.

A folyamat megértéséhez tudni kell, hogy a magömlés a makk (hímvessző feje) mechanikus ingerlésének hatására következik be, ez akár merevedés hiányában vagy részleges merevedés esetén is bekövetkezhet felfokozott ingerületi állapot hatására.

Az utólag kialakult korai magömlés sokszor a kezdődő merevedési zavarhoz társul.

Ilyenkor a páciens a gyengülő merevedést fokozott koncentrációval próbálja fenntartani ill. erősíteni, és erre a felfokozott ingerületi állapot hatására következik be hamarább a magömlés.

Okok:

  • Pszichés okok
  • Beidegzési zavar (fokozott ingerállapot)
  • Gyulladások (prostata, ondóhólyag gyulladás)

Kezelés:

Ha gyulladásos tünetekkel állunk szemben, akkor értelemszerűen azt kell kezelni, és ezek elmúltával a magömlés ideje is normalizálódik.

Ha a fent említett módon kezdődő potenciazavar okozza, akkor a potenciazavart kell kezelni, s ez manapság tökéletesen megoldható.

Nehezebb a helyzet a "mindig is volt" korai magömléssel, mert ebben az esetben az idegrendszer erre van beállítva, ám ilyenkor is több lehetőség adódik.

Az egyik az ingerület csökkentése. Ez történhet óvszerrel is, mivel az csökkenti a makkot ért ingerek intenzitását, valamint történhet érzéstelenítő krémek ill. spray-ok használatával.

A közösülés előtt érzéstelenített makk nem továbbítja a fizikai ingereket, ezért a válasz (magömlés) sem érkezik meg, csak később, a hatás multával.

Vannak kevés mellékhatással bíró szorongásoldó gyógyszerek is, melyeket enyhe depresszióban használnak, hangulatjavítóként. Ezeknek ismert mellékhatása a magömlés idejének kitolása.

A magömlés idejének kitolására, ill. a merevedés további fenntartására igen jól beváltak a potenciazavar kezelésére használt eljárások, injekciós barlangostest kezelések ill. a közismert kék tabletta.


Kommentek

Jozef_82 [FF] 39 2016-10-23 10:03
sok esetben ezt fejben kell helyretenni... ott van gond... ha nincs megfelelő állapotban az ember, mikor szexről van szó, akkor nem is tudja kontrollálni a dolgokat... vannak amúgy bogyók is amik tudnak segíteni... az is egy megoldás lehet
[8424]
Rocky 2012-03-18 14:18
Szerintem urak elsőként meg kell tanulni türtőztetni magunkat persze az első egynéhány alkalommal ez szinte lehetetlen de ha megismerjük egymás testét akkor már könnyebb visszafogni magunkat. És lehet hogy a hölgynek először furcsa de nagyon lassan kell csinálni hogy ne érjen annyi inger és átlendülsz egy holtponton amikor már nem vagy olyan izgalmi állapotba és így fél óra 40 percig is húzható persze ez csak akkor működik ha a párotok is tolerálja a lassú tempót és jó így neki de nekem bevált. Szégyen vagy nem urak de nem biztos hogy mi vagyunk az erősebbik nem. De fel a fejjel lent is fent is. Önkontroll és gyakorlás mert a dilibogyók hosszútávon biztos hogy nem jók. Üdv mindenkinek.
[8191]
szexuálpszichológus [NŐ] 54 2012-02-24 04:58
Szexuális Energia Fokozása az Ágyban


Megtanulhatod azt is, hogyan kell megállítani az ejakulációt, felhasználni a herékben képződött szexuális energiát, és szétosztani az egészet a testedben. Csináld a Szexuális Energiafokozó Gyakorlatot amint felizgulsz szex közben. A szexuális energiát a herékből nyered, miközben az a gerinceden keresztül eljut az agyadig, ahol megnöveli a tesztoszteron szintedet és szexuálisan feltölti az elmédet és tested.

Ha úgy érzed, hogy ejakulálni fogsz, összpontosíts, hogy a szexuális energiát elvond a heréktől, feljebb, a testedbe árasztva. Minden egyes csúcspont előtt, az orgazmus által előidézett eksztázis sokkal erősebb lesz, és egyre feljebb visz a gyönyör birodalmában.

Szexuális Energiafokozó Gyakorlat az Ágyban
1. Miközben szeretkezel, lélegezz és gyengéden húzd felfelé a végbélnyílás, a perineum és a herék körüli izmokat.

2. Képzeld el azt az érzést, ahogy a szexuális energiát a herékből eljutattod a perineumon keresztül, át a végbélnyíláson és a farokcsonton, a gerinceden felfelé, a koponyád alsó részébe, majd a fejed felső részére.

3. Engedd, hogy az energia áramoljon a fejedben, miközben tovább lélegzel, és még több szexuális energiát szívsz a herékből a gerinceden keresztül a fejedbe.

4. Minden egyes lélegzetvétellel még több szexuális energiát juttass a fejedbe, mindaddig, míg úgy érzed, hogy nem fogsz ejakulálni.

5. Folytasd a szeretkezést. Ismételd meg ezt a gyakorlatod, mikor úgy érzed, ismét közel kerülsz az ejakulációhoz.

A nőt le fogod nyűgözni az újonnan megtalált erővel, lendülettel és állóképességgel. ősi módon erőteljesen vonzódni fog a te látszólagos végtelen tesztoszteron forrásodhoz.

Ha többet szeretnél megtudni e témában, ajánlom figyelmedbe a : www.sorozatos-orgazmus.comPC izomfelhúzások

A PC izom jelentőségét Nyugaton az 1940-es években fedezte fel egy nőgyógyász, Arnold Kegel. ő dolgozta ki a híres Kegel­-gyakorlatokat, amelyek sok terhes nőnek segítettek a hólyag irá­nyításában, és a szülést is könnyítették. A nők azt is felfedezték, hogy ezek a gyakorlatok fokozhatják a nemi vágyat, mélyíthetik az orgazmust, és jó szolgálatot tesznek a többszörös orgazmus kész­ségének elsajátításában. Ennek az izomnak az erősítése – amint azt korábban már említettük – ugyanilyen fontos a férfiak medence­űri egészsége valamint szexuális élvezete szempontjából is.

Sokféle PC izomerősítő gyakorlatot tanítottak Nyugaton, a leg­többjük Kegel eredeti módszerének adaptációja. Mindegyik az izom összehúzását, majd ellazítását tanítja, bár az ismétlések száma és a feszítések kitartásának ideje változó. A következő gyakorlat azon a taoista meglátáson alapul, miszerint a test körkörös izmai (köztük a szem, a száj, a gát és a végbél környékiek) kapcsolatban állnak. A szem és a száj körüli izmok megfeszítésével növelhetjük a PC izomfelhúzások erejét.

Ápoljuk a szeretetet

Bár a legtöbb férfi végez önkielégí­tést (bűntudattal vagy anélkül), csak nagyon kevés képes szeretet­teljesen csinálni, azaz a szeretetet ápolni – szeretkezni önmagával. Az önszeretetet ápolása elengedhetetlenül fontos, hogy magunk is szeretetteljes partnerek lehessünk. A szexuális energia csupán fel­erősíti a testünkben lévő – akár pozitív, akár negatív – energiát. Ha szeretünk, nemi vágyaink a szeretetet nagyítják fel. Ha gyűlölünk, akkor a gyűlöletet. Nagyon fontos, hogy megértsük, mi módon erő­síti fel a szexuális energia az érzelmeinket, mind a szóló, mind a páros gyakorlás során. Ha a szexuális energia szeretetet, gyengéd­séget táplál, megkönnyíti a magömlés visszatartását - ez ugyanis sokkal nehezebb, amikor gyűlöletet vagy türelmetlenséget érzünk.

A magömlés szabályozásának elsajátítása
Most, hogy elkezdtük tanulni a légzés, valamint a nemi izmok sza­bályozását, itt az ideje, hogy megismerkedjünk néhány különleges technikával, amely segít visszafogni a magömlést, amikor heves iz­galmi állapotban vagyunk. Minél többet gyakoroljuk az eddig meg­tanult gyakorlatokat, annál könnyebbek lesznek a fejezet végén ta­lálhatók, és annál könnyebb megállnunk, mielőtt átlendülnénk a „ szakadék " szélén.Megállás
Az első és legfontosabb, hogy mindvégig legyünk tisztában izgalmi állapotunkkal, és álljunk meg néhány húzással (vagy lökéssel, ha part­nerrel gyakorolunk) azelőtt, mielőtt a magömlést nem tudnánk el­kerülni. Sok szexológus ezt stop-start technikának nevezi, pedig csu­pán némi józanész. Inkább túl korán álljunk meg, mint túl későn. Eleinte valószínűleg 10-20 másodpercre is le kell majd állnunk az ingerléssel ahhoz, hogy csillapodjon a magömlési késztetés.A hímvessző elszorítása
Sok szexológus ajánlja a hímvessző megszorítását – ezt a módszert eredetileg a „korai" magömlésben szenvedő férfiaknak találták ki.

Nagyon egyszerű. Az egyik kezünk mutató- és középső ujjával alul­ról, a hüvelykkel felülről szorítsuk meg a hímvesszőt (8a. ábra). Van, akinél a kerékpárkormány-fogásban alkalmazott szorítás (hüvelykujj elöl vagy lent) enyhíti az izgalmi állapotot (8b. ábra). Bár ezek ha­tékonyak lehetnek egyéni gyakorláskor, elég furán hatnak közösü­lés közben, hiszen végrehajtásukhoz ki kell húzni a hímvesszőt a hü­velyből. Felkészülésképpen megpróbálhatjuk pusztán gondolati úton megfeszíteni a pénisz végét. Végül képesek leszünk megfe­szíteni úgy, hogy csak rágondolunk, és elkerülhetjük az esetlen ma­tatást. Egy másik jó módszer a hímvessző tövénél alkalmazott szo­rítás (ne feledjünk gondolatban is szorítani). Ez segít, hogy kézben tartsuk az izgalmi állapotunkat, emellett kiterjeszti és erősíti a me­revedést .Herezacskóprés
Mivel a heréknek a testhez közel kell húzódniuk ahhoz, hogy az ivar­sejteket kilökjék, elhúzásuk a testtől késleltetheti a magömlést. Fog­juk körbe a herezacskót felül a hüvelyk- és mutatóujjunkkal . Ezután határozottan húzzuk a heréket lefelé.

A szexuális energia elvezetése
A magömlés elkerülésének van egy, a mechanikus módszereknél ki­finomultabb módja, ez tulajdonképpen a magömlés elkerülésének titka: az, hogy megtanuljuk elvezetni a szexuális energiát a nemi szervektől felfelé, a gerinc mentén a test többi részébe. Ha ez az ener­gia tovább gyülemlik az ágyékban, végül túl nagyra nő ahhoz, hogy irányítsuk, és a lehető legrövidebb úton - a hímvesszőn keresztül ­távozik. Ha viszont elvezetjük a szexuális energiát, sokkal könnyeb­ben elkerülhetjük a magömlést. Mint azt az előző fejezetben meg­tárgyaltuk, ugyancsak ez a titka az egész testre kiterjedő orgazmus­nak.Az egyik multi orgazmusos férfi így ír képességéről, a magömlés nélküli orgazmusról: „ Jó né­hány dolgot művelek:

1) A változatosság – úgy tűnik – segít, hogy nem csinálom újra és újra ugyanazt. Változtatom a lökések mély­ségét szeretkezés közben, vagy különféle fogásokat alkalmazok, ha egyedül gyakorolok.

2) Lassítok, amikor a szakadék széle közelít.

3) Mély légző gyakorlatok.

4) Majd a chi elvezetése felfelé a ge­rinc mentén a Mikro kozmikus Pályára. "Bármilyen módszerrel is hevítjük fel vagy hűtjük le magunkat, a gyakorlat legfontosabb részei a légzés, a PC izom megfeszítése, továb­bá megtanulni a „belelazulást" a magömlés nélküli orgazmusba.Ezekkel a technikákkal az orgazmus élmény intenzitása és időtartama szinte határtalanul fokozható, melynek során egybefüggő multi orgazmusos állapot alakul ki.
[8185]
zoli34 2011-11-22 22:11
Hello! Én is küszködöm a korai magömléssel sajnos már régóta.Nagyon hirtelen s nagyon hamar el tudom érni a merevedési szintet, akár 8-10 mp alatt is.S onnan már elég 1-2 perc is a csúcsig.Próbáltam nyugodtabban, de igazán nem sikerült olyan szinten, hogy a páromnak is jó legyen.Előfordult már hogy sikerült neki is , de én akkor vagy nagyon fáradt voltam vagy kicsit illuminált.Tehát ha iszom akkor általában sikerül,de hát ez nem megoldás.
Szeretnék valami biztos módszert ,megoldást hogy neki is mindig örömet tudjak szerezni.(máshogyan megy a dolog de én természetesen szeretném)
válaszát előre is köszönöm!!
[8083]
LACUS 2011-05-16 09:28
Nálam is volt de mióta használom a lidokain krémet csodákra vagyok képest csak egy pici kell és mehet a nagy .....
[7695]

Tovább az összes (63) kommenthez!

Név:
Hozzászólás:

Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai csak jóváhagyás után kerülnek ki az oldalra.

Témakörök

Friss

Egy megbízható hormonmentes fogamzásgátló módszer

A nyitott kapcsolatokról

Cikkajánló

A férfiak leggyakoribb szexuális problémái

Potenciazavarok

Nőgyógyászhoz megyek...

A szex örömforrás - vagy mégsem?

Spermakrízis

A barátnőm azt mondja, hogy terhes. Mit tegyek?

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2021-06-26 - 08:04

Anális szex
2021-06-01 - 10:16

A méret a lényeg?
2021-05-13 - 02:49

Maszturbálás
2021-05-04 - 15:09

Homoszexualitás
2021-03-28 - 18:47

Szüzesség elvesztése
2021-03-12 - 14:56

Beszélgetünk
2021-02-21 - 23:21

Hűtlenség, megcsalás
2021-02-18 - 00:43

Orális szex
2021-02-08 - 21:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-12-07 - 06:15

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41