szexualitas.hu logo

Regisztráció | Belépés

főoldal cikkek fórum szavazó kereső
TÉMAKÖR

Szerelem

$title

A nyitott kapcsolatokról

2020-08-19 | 2 komment
Szerzőnk a nyitott kapcsolatok mibenlétéről gondolkodott el. A téma kapcsán leggyakrabban felmerülő kulcsszavak a rugalmasság, szabadság, önismeret, egymás közti nyílt és őszinte kommunikáció. De vajon megoldás lehet ez a hosszú távú kapcsolatokra?
$title

Déjà vu, avagy a hangfelvétel mint párterápia

2019-05-01 | 0 komment
Szerzőnk nem mindennapi módot talált arra, hogy rájöjjön, hol is vannak a gondok párkapcsolatában. Persze mindennek az alapja a kommunikáció. Na de mi lenne, ha ezek a párkapcsolati beszélgetések visszahallgathatóak lennének? Na, erre épül a módszer!
$title

36 kérdés, ami közelebb hoz egymáshoz

2018-02-23 | 0 komment
Ismerj meg valakit és kerüljetek intimebb kapcsolatba kevesebb mint egy óra alatt. Cikkünkben bemutatjuk azt a 36 kérdést, melynek segítségével könnyebben megismerhettek egy még ismeretlen embert. Ideális egy első randin történő ismerkedéshez.
$title

Akkor már szakításban voltunk

2015-02-15 | 0 komment
Ez egy kalsszikus mondat a Jóbarátok-ból. Ross és Rachel szakítottak és Rachel rájön, Ross egy másik nővel aludt. Mikor ezt szóvá teszi, Ross csak annyit mond: "Akkor már szakításban voltunk!"
$title

Szünet vagy szakítás?

2015-02-08 | 1 komment
Már egy ideje kapcsolatban vagy és ez kezd szép lassan egyre nehezebbé válni. A viták egyre gyakoribbak és a kezdeti jó hangulatnak vége, egyre több komolyabb probléma kezd felmerülni. Egyszer csak a partnered azt javasolja, hogy tartsatok szünetet néhány hónapig, hogy rendeződjenek a dolgok. Mit is jelent ez?
$title

Az igazi

2014-09-27 | 0 komment
Popper Péter több előadásában is hivatkozott Márai Sándor, Az igazi című művére. A mű kapcsán a pszichológus beszélt a párkapcsolatban jelentkező birtoklási vágyról, illetve arról, hogy létezik-e egyáltalán igazi. Cikkünken megmutatjuk egy videóban az előadás részletét, valamint idézzük a regény megemlített részét, hátha valaki alaposabban is tanulmányozná ezt a részt.
$title

Miért nem működnek a párkapcsolatok?

2013-02-16 | 0 komment
Mindenki ismeri a statisztikákat, miszerint a házasságok fele válással végződik. A fennmaradó 50%-nak is nagy része boldogtalan, rossz mindkét fél számára. És ez ugye a házasságok statisztikája. De mit tudunk mondani úgy általában a kapcsolatok sikerességéről? A kép nem túl rózsás.
$title

Mit kell tenned az első randi végén?

2012-04-24 | 2 komment
Sikerült összehozni az első randit. Helyszínt is sikerült találni és úgy tűnik jól is éreztétek magatokat. De valami még hiányzik. Jó volna tudni, hogy mindeketten ugyanazt akarjátok-e? Cikkünkben megtaláljátok ehhez a receptet.
$title

Nő és férfi

2011-10-29 | 0 komment
Rövid, vitaindító írásunkban egy idézetet találtok Füst Milán naplójából. Az író egy bejegyzésében nő és férfi kapcsolatáról írja le elképzelését. Az idézettel semmit sem szeretnénk állítani vagy sugallni. Pusztán megosztjuk veletek és várjuk a vele kapcsolatos gondolataitokat.
$title

Párkapcsolatok száma

2011-03-30 | 0 komment
Kinek hány kapcsolatra van szüksége ahhoz, hogy el tudja dönteni, végül kivel éli le az életét? Kell-e egyáltalán több partner ahhoz, hogy el tudjuk dönteni? Úgy gondolom, hogy egy embernek több kapcsolatra van szüksége ahhoz, hogy eldönthesse, kire vagy mire vágyik.
$title

A párkapcsolat egy négylábú asztal

2010-11-22 | 12 komment
Röviden most Füst Milán megállapítását idéznénk a párkapcsolatról, Popper Péter tolmácsolásában. Az író a férfi-nő kapcsolatot egy négylábú asztalhoz hasonlítja. Lássuk mi ez a négy láb. A cikket vitaindítónak is szánjuk. A kommentekben írjátok meg mit gondoltok erről.
$title

Mit bír el egy szerelem?

2010-04-02 | 9 komment
Ártalmatlan flört, alkalomszerű félrelépés vagy tartós viszony? A vélemények a megcsalással kapcsolatban aszerint oszlanak meg, hogy kinek meddig terjed a fájdalomtűrő képessége.
$title

Flörtiskola

2010-03-25 | 2 komment
Mi az, ami egy nőt annyira vonzóvá tesz, hogy a férfiak sorra térdre borulnak előtte? Leomló szőke haj, darázsderék, gömbölyű popsi, csábító combok? Na igen, a első benyomás biztosan ezeknek köszönhető, ám számos tanulmány igazolja, hogy az első benyomáson túl az erotikus kisugárzás nem feltétlenül a fiatalságtól és a hamvas szépségtől függ.
$title

Szeretők

2010-01-20 | 38 komment
A "szerető" szót ízlelgetve nagyon különleges, egymásnak ellentmondó érzéseket élhetünk meg. Attól függően, hogy milyen minőségben találkozunk azzal a szereplővel, akit a szó jelöl, - vagy akár mi magunk vagyunk azok - nos, bárhol is vagyunk abban a rendszerben, ahol a szerető-szereplő életre hívódik, mindenképpen változást hoz az egész rendszer számára.
$title

Hogyan bizonyosodj meg arról, hogy a szerelmed megcsal-e?

2009-06-12 | 17 komment
Szíved választottja hirtelen egészen másképp viselkedik? A szokásosnál később ér haza vagy nem akarja már a szexet? Valami nem stimmel, de nem tudod, hogy miért. Vajon a partnered megcsal téged?
$title

10 jel, amiből tudhatod, megtaláltad a nagy Ő-t!

2009-05-06 | 32 komment
Sok embertől hallani arról, hogy megtalálta a nagy Ő-t. De ki is a nagy Ő, amiről beszélnek. Én úgy gondolom, hogy az a személy, akiről biztosan érzik, hogy leélnék vele az életüket.
$title

Találkozás a régi szerelemmel

2009-03-24 | 12 komment
Különös, hogy néha miféle emlékek szunnyadoznak bennünk, s ha szomorúak vagyunk, vagy személyes problémák nyomasztanak, ezek hirtelen a felszínre törnek. Elég egy apró, tulajdonképpen jelentéktelen veszekedés kedvesünkkel ahhoz, hogy teljesen magától beinduljon az időgép, mely visszarepít a múltba, őhozzá!
$title

Kommunikáció szeretők közt - Segít a tantra

2009-01-27 | 4 komment
A tantra eszmerendszere a jógából alakult ki. Követői, a tantrikák a világot önmagában isteninek tekintették, s ennek megfelelően nem fordultak el a földi örömöktől. Sőt, igyekeztek azokat minél magasabb szinten, majdhogynem a tökélyre fejlesztve gyakorolni - természetesen nem öncélúan, hanem az egység minél mélyebb megtapasztalása érdekében.
$title

A szerelmes férfi

2008-10-28 | 49 komment
A férfiak neveltetésükből adódóan, nem vagy alig szeretnek beszélni érzéseikről, érzelmeikről. Hisz egy férfi az erőt, a bátorságot, a higgadtságot, a cselekvést képviseli. Dacol a fájdalommal, keresi a veszélyt... Nos lássuk be, ezen jellemvonások mellé nehezen illeszthető be a legnagyobb érzelmeket jelentő szerelem önkifejezése...
$title

Hova menjünk az első randin?

2008-09-23 | 23 komment
Gyakran felmerül az a kérdés az első randi előtt álló fiúkban, hogy hova is menjenek a lánnyal az első alkalommal, hogy mindketten jól érezzék magukat és a randi is jól sikerüljön. Erre a kérdésre vonultatunk fel cikkünkben jó és rossz válaszokat, mely fiúknak, lányoknak egyaránt hasznos lehet.
$title

A hűtlenség áldozatai - Megcsalás utáni kibékülés

2008-07-30 | 171 komment
A legtöbb kapcsolatban hatalmas törést jelent, ha lelepleződik egy félrelépés. Néhányan sosem bocsátják meg párjuknak a csalfaságot, más kapcsolatokban a felek előbb-utóbb napirendre térnek a dolog felett, és helyreáll a házi béke...
$title

A sikeres párkapcsolati kommunikációhoz vezető út

2008-05-18 | 1 komment
Előfordult Önnel az, hogy bizonyos beszélgetési helyzetekben szinte mindig ugyanúgy zajlanak a történések, miközben másképp szeretné? Esetleg az, hogy hiába kéri párját, hogy legyen megértőbb, kedvesebb, s mégsem történik változás a kapcsolatukban? Ezeknek mindnek megvan a maga oka: a legtöbb esetben hibásan kommunikálunk, rosszul fogalmazzuk meg üzeneteinket, emiatt a legtöbb esetben ugyanazokat a köröket futjuk kedvesünkkel a beszélgetések során, legrosszabb esetben félreértjük a másik szándékait. A cikkben a jó és rossz közlési módokat kívánjuk bemutatni, valamint egy módszert, aminek segítségével pozitív változásokat érhetünk el a párkapcsolati kommunikációban.
$title

A krízis szakaszai

2007-10-22 | 22 komment
Mindannyian átestünk már kisebb-nagyobb krízis helyzeteken. Egy szakítás után, mikor hosszabb időt vett igénybe, hogy újra önmagunk lehessünk. Megfigyelték, hogy az ilyen helyzetek feldolgozását mindenki egy pontos "terv" szerint teszi, mely különböző szakaszokból áll.
$title

Házassági menedzsment

2007-06-22 | 1 komment
"És boldogan éltek, amíg meg nem haltak..." - a mesékben ez jól hangzik, de a valóságban minden házasságban megfelelő irányításra van szükség, hogy mindkét házastárs elégedett legyen.
$title

Szingliből dinki

2007-05-17 | 6 komment
A szinglit már értjük. ő az a szép és okos, de mindenképpen sikeres és jól kereső nőegyed, aki talán épp e kiváltságos tulajdonságok miatt sajnos társtalan. Jól körülhatárolható célpontja nemcsak a reklámiparnak (eszményi fogyasztó), hanem a politikai kampányoknak is (hordában támad). Tegyük fel, hogy ez a sokat bántott szingli végre hozzámegy hasonlóan karakán, magabiztos és sikeres - agglegény - párjához. Élnek, mint Marci Hevesen, hiszen függetlenségüket eszük ágában sincs feladni, gyereket vállalni meg végképp semmi kedvük. ők korunk lehetséges új főszereplői, a dinkik.
$title

Szakíts, ha bírsz!

2007-04-21 | 7 komment
Van olyan szerencsés ember, aki még az életében nem szakított senkivel, vagy akivel még sohasem szakítottak? Nem tudom, és azt sem, hogy irigyeljem vagy sajnáljam. Milyen szörnyű, unalmas élete lehet az ilyennek? Ha valami jó egyáltalán belopakodhatott a teremtésbe, akkor az maga a szerelem, minden drogok közül a legkábítóbb. Ellenállhatatlan, gyógyíthatatlan, nincs rá orvosság. Vagy ha van, akkor az a szerelem maga. És mint minden ezen a földön, a szerelem is igazságtalan. Kell hozzá legalább két ember, s ma már azt sem merem mondani, hogy férfi és nő.
$title

A szerelem gyógyereje

2007-04-17 | 5 komment
Ön volt már szerelmes? Valószínűleg igen, s így pontosan tudja, milyen fantasztikus, lélekemelő érzés. Emellett nyilván a szerelem árnyoldaláról, a csalódásról is tudna mesélni. Arról, hogy az érzelmeink akár beteggé is tehetnek minket... Vagy éppen ellenkezőleg, egészségessé! Tény: egy boldog szerelmi kapcsolat nemcsak kiegyensúlyozottá, hanem aktívabbá, a betegségekkel szemben ellenállóbbá tesz bennünket, vagy éppen meggyógyít. Sőt! A szerelem meghosszabbítja az életünket!
$title

Varázslatos szerelem

2007-04-02 | 8 komment
A szerelmesek láthatólag másik világban élnek - egy rózsaszínűben. Ilyenkor még minden olyan egyszerű, vagy legalábbis annak látszik. A nehézségek rendszerint a párkapcsolat révbe érésével kezdődnek, amikor szembe kell nézni a szürke hétköznapok őrlőköveivel, amelyek még a legvarázslatosabb szerelmen alapuló partneri viszonyt is megingathatják. E kapcsolatot szétfeszítő krízis helyzetek megoldásához és megelőzéséhez szeretnénk önöknek segítséget nyújtani, hogy ne csak a szerelem, hanem az együttélés is varázslatos legyen.
$title

A szerelem új szabályai

2007-03-19 | 6 komment
Korábban úgy tartották, a tartós kapcsolat titka a sírig tartó hűség, és a harmonikus házasság a jó házasság. Mára kicsit változott a helyzet. Hogy miben is? Olvassa el cikkünket, amely a legújabb kutatásokra támaszkodva beszámol a szerelem új szabályairól.
$title

Munkahelyi szerelem

2007-02-12 | 44 komment
Nem biztos, hogy egy szórakozóhely, sportklub, vagy utazás a legjobb alkalom arra, hogy az igazit megtaláljuk. Ha körülnézünk a munkahelyünkön, rájöhetünk, hogy ott is bõséges a választék. És ott aztán nem nehéz rájönni, hogy kiválasztottunk valóban klassz fickó-e vagy csak egy szoknyapecér.
$title

Szeretni tudni kell!

2007-01-21 | 16 komment
A boldogsághoz vezető út tulajdonképpen nagyon egyszerű: több szeretetet adni – és többet kapni partnerkapcsolatunkban, családunkban, mindennapi életünkben. Íme néhány szívbéli ötlet az apróbb megnyilatkozásoktól a hatalmas érzésekig...
$title

Van vetélytársa?

2007-01-12 | 5 komment
Egyre fogy az önbizalma, mert párja más nőkkel flörtöl? Rosszul érzi magát, mert a nagy ő más hölgyeket is alaposan szemügyre vesz? Ne keseregjen, mert van megoldás!
$title

Ha csökken a szerelem ereje

2006-12-18 | 0 komment
Talán nincs olyan ember a földön, aki ne gondolná egyszer életében önmagáról azt, hogy csúnya, vagy hogy jobban is "teljesíthetne" szexuális vonalon. Ha valakinek roppant nagy önbizalma van, akkor is szüksége van arra, hogy ezt az önbizalmat embertársai erősítsék. A vélt vagy valós szexuális sikerek nagyban hozzájárulhatnak az önbizalom szintentartásához, növeléséhez, de egyetlen egy szexuális kudarc mélypontra juttathatja az embert.
$title

Boldog párok titka

2006-12-01 | 5 komment
Vannak, akik boldog párkapcsolatban, házasságban élnek, mások pedig nem. Sajnos az utóbbiak vannak többségben. Éppen ezért sokakat érdekel a titok: megakadályozhatjuk-e, és ha igen, hogyan, hogy el ne múljon a nagy szerelem? A viselkedéskutatók – miközben házastársakat kérdeztek meg erről a kérdésről – arra az eredményre jutottak, hogy bizonyos magatartásformák minden boldog párra jellemzőek. Ezeket most megosztjuk Önökkel! Reméljük, még nem későn...
$title

Tavaszi szerelem

2006-05-31 | 4 komment
Március elején talán már a téli sportok kedvelői is a tavasz, a szerelmesek évszakának érkezését várják. Dr. Simon Lajos pszichiáter, a SOTE Pszichiátriai Klinikájának docense szerint a tavaszi aktivitás azzal magyarázható, hogy a téli fényhiány után fellépő tavaszi bőségre a szervezet pozitívan reagál. Ennek köszönhető a tél végi kimerültséget követő szexuális aktivitás is.
$title

A társkeresés tízparancsolata

2006-05-24 | 0 komment
Mire figyeljünk, hogy sikereink esélyét növeljük? Hogy lelhetjük meg a boldog társkapcsolatot? Ezekre a kérdésekre is segít választ adni Kunsági Andrea írása, mely a társkeresőknek kíván segítséget nyújtani. De a cikkben szó esik még arról is, hogyan tarthatjuk meg meglévő kapcsolatunkat.
$title

Változó szerepek

2005-07-02 | 1 komment
Hogy valami baj van a társadalom lelki, érzelmi, mentális állapotával, nemcsak a válások nagy száma, a mind kevesebb gyerek születése jelzi, hanem az is, hogy soha ennyi tanulási és viselkedési zavarral küszködő gyerek, fiatal nem volt. A társadalomtudósok, a szociálpszichológusok és pszichológusok között akadnak olyanok, akik a magyar lakosság - elsősorban a férfiak - korai halálozásáért - több más ok mellett - a női és a férfi szerepekben bekövetkezett változásokat okolják.
$title

Szeret! Nem szeret!

2004-12-19 | 9 komment
Pszichológusok szerint az világít rá legjobban arra, hogy emberek közel állnak egymáshoz és jól megvannak egymással- vagy szeretnék, ha kapcsolatuk még szorosabbá válna-, ha tükrözik egymás cselekedeteit. A tükrözés azt jelenti, hogy öntudatlanul lemásoljuk a másik ember testhelyzetét és taglejtését.
$title

Kapcsolatok (Körkérdés)

2004-10-15 | 0 komment
Ami a mai fiatalok nagy részét megmozgatja, az a szex. Mikor van szex? Ha van valamilyen kapcsolat. Legyen hosszú távú, induló vagy egyestés, alkalmi kapcsolat. Kinek, hogy indul a dolog?!
$title

A szerelem kémiája

2002-05-10 | 0 komment
A szerelmi bájitalok már a legrégebbi emberi kultúrákban is használatosak voltak. Tartalmuk leginkább gyömbérből, mandragórából vagy - a trópusi tájakon - kókuszpálmából állt. Azonban nemcsak a szerelmi vágyfokozó elkészítése volt fontos, hanem annak "tálalására" is nagyon odafigyeltek. A nők lenge ruhákban, pézsma- és ámbraillattal körüllengve próbálták meg a vágyat felkelteni, s csak kudarc esetén vették elő a bájitalt.
$title

Nyári szerelmek

2002-04-20 | 0 komment
Utazásaink, szabadidős programjaink során sok emberrel találkozunk, van esély arra, hogy itt bukkan fel az "igazi" partner, akire később társként is számíthatunk. Fiatalok ezrei keresik az új élményeket, amelyek egy része szédítően jó, másik része azonban kiábrándító.
$title

Szerelmes szerepek

2002-03-22 | 4 komment
Nemiségünk egész életünket meghatározza. A baba születésekor az anya első kérdése: fiú vagy lány a gyerek? A nemiség nemcsak biológiailag kötött, hanem a különböző normák, szabályok és elvárások miatt a társadalmi szerepekben is meghatározott.
$title

Mi tegyünk, ha féltékenyek vagyunk?

2002-03-22 | 137 komment
Bizonyára nem ismeretlen az Ön számára sem a féltékenység érzése, akár úgy, hogy Ön érezte, akár úgy, hogy Önre voltak féltékenyek. A mindkét esetben kínzó érzéstől valószínűleg mindannyian szenvedtünk már életünk során, így tapasztalhattuk, hogyan tudja ez az érzés megkeseríteni napjainkat, átformálni viselkedésünket, és milyen nehéz megszabadulni ettől az érzéstől.
$title

A szerelmesek napja

2002-02-04 | 8 komment
A Bálint-nap mint a szerelmesek napja Magyarországon csupán egy évtizede vált igazán ismertté. Nálunk nincsenek olyan hagyományai, mint Amerikában, vagy Angliában, itt szinte kizárólag a fiatalok ünnepe, amikor kisebb ajándékokkal (pl. virággal, színes léggömbökkel, szívekkel) lepik meg egymást.
$title

Szerelem, szerelem

2002-02-02 | 19 komment
Az emberré válás egyik legnagyobb tette a nemi ösztön humanizálása volt, hiszen a férfi és a nő a kölcsönös és erős érzelmekre, vagyis a szerelemre alapozott párválasztás rangjára emelte az állatvilágban csak ösztönök által vezérelt fajfenntartást, és ezen belül megteremtette a szexuális élet sajátos, csak az emberre jellemző kultúráját is.
$title

Férfiszex (3.rész)

2001-12-30 | 0 komment
Ha körbenézünk, úgy tűnhet, mintha az volna a természet szándéka, hogy a legaktívabb és legvirtuózabb szexatlétát fejlessze ki fajunkból. Ám a fogamzásgátlók óta sem mondhatjuk, hogy mindannyian szabad közösségben és szerelemben egyesülve élünk, amíg csak bírjuk. Mintha létezne egy másik fontos, a szabad nemi ösztönök erejét, irányát módosító evolúciós szempont.
$title

Férfiszex (2.rész)

2001-12-23 | 1 komment
Objektíven, tudományosan vizsgálva a férfit, ezt az idegen, izgalmas, talán kicsit veszélyes élőlényt, a nők sok érdekes dolgot megtudhatnak erről az otthonukban tartott, egzotikus fajról.
$title

Férfiszex (1.rész)

2001-12-21 | 0 komment
Egy ismeretlen állatfaj tanulmányozása során a legfontosabb szempontok egyike a szexuális viselkedés. Vegyük szemügyre tehát a férfit ebből a szempontból! Lássuk, miként használja fel a technika vívmányait is ősi és változatlan igényeihez.

Témakörök

Fórum

Anális szex
2021-06-01 - 10:16

A méret a lényeg?
2021-05-13 - 02:49

Maszturbálás
2021-05-04 - 15:09

Homoszexualitás
2021-03-28 - 18:47

Szüzesség elvesztése
2021-03-12 - 14:56

Beszélgetünk
2021-02-21 - 23:21

Hűtlenség, megcsalás
2021-02-18 - 00:43

Orális szex
2021-02-08 - 21:24

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-12-07 - 06:15

A terhesség első jelei
2020-09-17 - 16:25

Nemi betegségek
2020-09-15 - 17:08

Erotikus játékok
2020-09-13 - 03:17

Segédeszközök
2020-09-13 - 03:17

Merevedési zavarok
2020-08-18 - 09:53

Társkereső oldalak, vélemény
2020-08-07 - 05:35

Láb, harisnya és tűsarok
2020-06-19 - 22:24

Biszexualitás
2020-04-29 - 10:56

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41