Akkor már szakításban voltunk

2015-02-15 | Kőszeghy Nimród | szexualitas.hu

Téma: Szakítás

Ez egy kalsszikus mondat a Jóbarátok-ból. Ross és Rachel szakítottak és Rachel rájön, Ross egy másik nővel aludt. Mikor ezt szóvá teszi, Ross csak annyit mond: "Akkor már szakításban voltunk!"

Ez egy kalsszikus mondat a Jóbarátok-ból. Ross és Rachel szakítottak és Rachel rájön, Ross egy másik nővel aludt. Mikor ezt szóvá teszi, Ross csak annyit mond: "Akkor már szakításban voltunk!"

Egy ideje ez az idézet bekerült a köztudatba, mert ez a szituáció az emberi kapcsolatokban újra és újra előjön. Mik a szünet pontos szabályai? Mindkét félnek hűségesnek kell maradnia vagy pedig mindent szabad?

Az első dolog, hogy megértsük mit is jelent pontosan a “szünet”? A szünet tulajdonképpen jelenthet szakítást vagy egy döntést, hogy mindketten egy kis szünetre vágytok, majd együtt folytatjátok tovább.

SzakításVegyük először a második eshetőséget. Ha mindkét partner egyet ért abban, hogy szünetet tartsanak az újrakezdéshez, fontos hogy tisztázzák mit értenek ez alatt és mit várnak el egymástól. Nagyon fontos, hogy ezt megbeszéljük, hogy ne legyen ebből félreértés vagy szívfájdalom. Néhány dolog, amit meg kell beszélni, például, hogy milyen gyakran találkoznak és hogy találkozgatnak e más személyekkel. Ha ezek nem egyértelműek, akkor nem adtak egymásnak egyértelmű szabályokat. Általában elmondható, hogy nem célszerű ismerkedni másokkal, ha épp szünetet tartunk. Amikor szünet alatt másokkal is ismerkednek az majdnem biztosan a kapcsolat megszűnéséhez vezet. Amit említettem egy korábbi cikkben, a szünet majdnem mindig szakításhoz vezet.

Mi van ha a szünet valójában egy szakítás, ahol az egyik vagy mindkét fél kimondta, hogy vége? Ebben az esetben mindent szabad. Láttam eseteket, amikor az egyik fél úgy döntött, hogy szakít a másik pedig végül összejött valakivel egy hét vagy még rövidebb idő alatt és aki elhagyta rájött és emiatt szomorú volt. Nem maradhat meg a tortád és eheted meg egyszerre. Persze a legtöbb ember azt állítja, hogy még túl korai, hogy ismerkedj egy hét vagy egy hónappal a szakítás után. De mi a tényleges határ, amikor ez már rendben lesz? Nem tudod kontrollálni más emberek viselkedését és azt sem, hogy hogyan reagálnak majd egy szakításra. Amikor valaki kezdeményez egy szakítást és aztán szomorú lesz amiatt, amit az ex-e csinál, annak két oka van:

  1. Még mindig kötődik érzelmileg.
  2. A szakítás csak blöff volt, hogy manipulálja a másikat.

Akárhogy is, ha az egyik fél kezdeményezi a szétválást, a másik fél bármit megtehet anélkül, hogy vádolni vagy elítélni lehetne emiatt. Ha a szakító azt akarja, hogy partnere hűséges legyen ne szünetet akarjon elsősorban kezdeményezni.

Mi van ha mindkét fél egyetért a megbékélésben/újrakezdésben miután szakítottak, de az egyik vagy mindkét félnek volt szexuális kapcsolata a külön töltött idő alatt? A legjobb amit tehetsz egy ilyen helyzetben a "nem kérdezel, nem mesélsz" taktika. Általánosságban is elmondható az az ökölszabály, hogy ne tegyél fel olyan kérdést, amire nem akarod hallani (mert nem tudod elviselni) a választ. Ha a partnered továbbra is szeretné tudni, hogy mit tettél és te tudod, hogy ez fájna neki, akkor ne mesélj el semmit. Tudom sok ember nem ért ezzel egyet, de igazából, hogy te mit tettél míg szakításban voltatok, ahhoz a másiknak semmi köze.

Ne feledd, hogy a válasz erre a nehéz kérdésre a helyzettől függ. Ha ez egy szünet, szeretnétek együtt maradni, akkor ezt tisztázzátok egymással. Ha ez egy szakítás, akkor viszont egyik fél sem tartozik magyarázattal a másiknak.Kommentek
Eddig még egy hozzászólás sem érkezett. Legyél Te az első! :-)

Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.


Kapcsolódó cikkek

TÉMAKÖRÖK
CIKKAJÁNLÓ
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Szex a terhesség alatt és után
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek